Gallery: Porsche 911R ontmoet familie

Auteur: , 30 Reacties

Begin je vrijdagochtend goed met een paar lekkere word-wakker plaatjes!

Ook als je deze vrijdag al eerder bent begonnen, een paar rustieke platen van een ontroerende familie-ontmoeting in een landschap van besneeuwde bergtoppen gaan er altijd wel in toch? Voor degene die onder een steen leefden, de Porsche 911 R zou de ultieme Porsche moeten zijn. Met een handbak 500 pk uit de 4.0 boxermotor knallen is waar deze auto voor geboren is. Kies hier een romantisch bergweggetje voor uit en je hebt een smile van oor tot oor. Ware het niet dat Porsche deze rijdersauto aan slechts een handjevol klanten uit zal delen. Je zult ‘m dus nooit zien, laat staan rijden.

Maar denk niet dat dat met de 911 R uit 1967 een ander verhaal was. Daar werden er slechts 24 van gemaakt. Goed, er leefden toen ook minder mensen, maar nog steeds is dat geen ruime productie. Hoewel je juist zoveel mogelijk mensen wenst te laten genieten van de opoffering van je audio- en navigatiesysteem, airco en andere overbodige luxe. Rijden zul je. Anyway, check de gave foto’s hieronder.30 reacties

Weet iemand wie verandwoordelijk is voor deze prachtige foto’s?
@zweed: De fotograaf
@hight96: ik dacht de conciërge die stiekem alles geshopt heeft….
@jordip: Zou kunnen, maar aan de foto’s te zien had ie dan nooit conciërge moeten worden…
@zweed: Misschien Frederic Schlosser. Die heeft wel eens nieuwe 911’jes op de gevoelige plaat vastgelegd.
@jamesbond007: Nee die is de laatste tijd druk geweest met de Alpina B7
Alweer een “ultieme” Porsche ??
Ook heel uniek dan zeker ..
En limited edition geneuzel in de marge ..
@lincoln: limited editions maken tot ze op zijn..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Pfff hoeveel topics kun je wel niet starten over deze auto. Ik dacht even dat het een Alfa Giulia was.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik denk dat fabrikanten moeten stoppen met dat krampachtig de link willen leggen met het verleden.

BMW met z’n M3 E30 en M2 of 1M dan wel met de 2002 en de twee serie.
Porsche met 718 en nu deze auto.

Het waren stuk voor stuk allemaal mooie auto’s die een bepaalde magie met zich meebrengen. Laat dat lekker zo. Wat toen kon en mocht dat kan heden ten dage niet meer. Deal with it and move on. Maak gewoon leuke auto’s naar de maatstaven van vandaag, en probeer het magie mee te geven zodat die auto’s ook op z’n eigen merites klassiekers worden.

Ik krijg hier een beetje het gevoel bij als dat ik bij de trend van huidige films krijg, de zogenaamde “reboot” gebeuren. Men gaat dan klassiekers in een nieuw jasje steken maar uiteindelijk krijg je alleen maar slappe aftreksels….
@Rick-dos: De enige fabrikant die daar m.i. mee weg komt, is Mercedes. De SLS vond ik een erg knappe moderne interpretatie van de 300 SL.
Bij Porsche lachen zich waarschijnlijk helemaal het apezuur. Men neme een bestaand model, pleuren er een zooitje stickers op, bedenken een nieuwe naam (“R” creatief wel) en alle fanbois vallen in katzwijm. Want: Ultiem! Uniek! Puur!

En dat dan voor de hoofdprijs verkopen aan de fanbois die ook daadwerkelijk geld hebben… Wat een heerlijk bestaan heb je dan als autofabrikant zeg….
@Rob:

En erbij vermelden dat ze allemaal uitverkocht zijn ..
Om vervolgens de helft in consignatie bij dealers neer te pleuren ..
@lincoln:
Heerlijk he? En dit maakt het helemaal af:
http://www.autoblog.nl/nieuws/autoblog-lezer-wil-911r-kopen-mag-niet-van-porsche-84353

Een miljoenmiljard tuners die héél graag een minstens zo Unieke! Pure! en Ultieme! 911 (inclusief stickers!) voor je maken, die je hartelijk ontvangen met een bakje koffie, maar Henk wil perse die 911R-badge. Henk wordt liever afgewimpeld door een verkopertje. Henk stuurt liever een chagrijnig briefje naar Autoblog. Ipv dat ie gewoon de auto haalt die hij zegt dat ie wil….. Hilarisch! Bij Porsche moeten de tranen over de wangen rollen, van het schaterlachen!

Nee, dan die Jappen liefhebbers. Die gaan zelf wel sleutelen of laten iemand sleutelen als de auto hun nog niet helemaal bevalt. Kopers van die auto’s stellen zich niet aan. Wachten niet jaren tot de fabrikant eindelijk die ene Ultieme! variant gaat maken. Sturen geen suffe briefjes naar Autoblog. En heten geen Henk….
@Rob:

Henkie heeft idd niet echt een Texaanse mentaliteit ..
Een ideaal slachtoffer voor narcistische wijven lijkt me ..
@Rob:
ergste is nog de gratis advertising die ze krijg via de otoblogs.
@super:
Och, daar is niks ergs aan. Dat is de functie van de otoblogs, ons informeren over elke scheet die gelaten wordt in het autowereldje…. Ik filter zelf wel op basis van titel en foto ;-)
@Rob: Kijk deze video van EVO en dan begrijp je wel dat het niet zo simpel is en er een hoop tijd in deze auto gestoken is:

https://www.youtube.com/watch?v=tRxbgACxlec
@CorteX:

LOL .. Helemaal trots op de handbak ..
Wel een mooi reclame filmpje om te laten zien dat ze een corvette voor kneuzen op de markt hebben gezet ..
@CorteX:
Eigenlijk zegt die Porsche medewerker dat elke andere Porsche 911 volkomen kut is. En na allerlei geouwehoer over hoe geweldige rijdersauto het wel niet is, hebben ze er exact nul meter mee gereden. Tsja.

Nee, sorry, niet meer dan een hol marketingpraatje. De brochure wordt gewoon voorgelezen. En ik weet 100% zeker dat die beste man minstens zo episch de brochure van elke andere 911 kan voorlezen, wat je moet laten denken dat wederom elke andere 911 volkomen kut is en dat deze toch echt heel speciaal is…..
Heel mooi, maar doe mij dan maar een combinatie van beide, een mooier Singer!
@dutchdriftking: mee eens.
Hoeveel artikelen komen er nog over dit ding??
Jaja autoblog nou weten we wel dat we dat ding ‘toch nooit zullen zien’. Aan de hoeveelheid plaatjes en topics op deze site ligt het in ieder geval niet. Doe toch niet zo flauw, er zijn genoeg zeldzame(re) modellen die je ook af en toe ziet…
Voor de mensen die een R willen maar geen kunnen bemachtigen. Koop een GT3 of GT3 RS, laat de achterspoiler vervangen door motorkap van een 991 S en je hebt een R met flippers.
@ericc: en je koopt die striping bij de lokale plakkertjesshop
Dat rood is niet zo fraai, maar met groene strepen en zwarte velgen…….
http://www.porsche.com/netherlands/nl/models/911/911-r/gallery/#

Dan nog liever een Singer, maar dat is toch een andere prijscategorie ( alhoewel maakt dat dan nog uit als het over dit soort bedragen gaat? )
De perfecte auto voor een 911 eigenaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).