Gekkenwerk: races ‘filmen’ in de vorm van 20.000 foto’s

Auteur: , 18 Reacties

Als professioneel filmmaker mag je op veel circuits niet zomaar je werk doen, maar met een beetje creativiteit kun je een heel eind komen.

BMW scheurt in 'still-motion' over Laguna Seca

Het Amerikaanse circuit van Laguna Seca is zo’n plek waar je niet zomaar mag komen met serieuze filmapparatuur. Sterker nog: word je toch gesnapt, dan kun je de beroemde Corkscrew de rest van je leven alleen nog bekijken op televisie. Gelukkig zijn er altijd creatievelingen die via een omweg toch een fraaie video weten af te leveren.

Nee, dan hebben we het niet over mensen die sneaky hun telefoon tevoorschijn toveren en toch videobeelden maken. De heren van eGarage pakten het namelijk heel anders aan. Zij maakten 20.000 foto’s tijdens de Monterey Motorsports Reunion en plakten deze vervolgens allemaal achter elkaar. Natuurlijk ziet het eindresultaat er niet zo vloeiend uit als een echte video, maar wij kunnen deze creatie wel waarderen.18 reacties

Indrukkwekkend. Erg knap. En wat blijft zo’n BMW Batmobile toch een heerlijke auto, hopelijk komt die M2 variant ervan.
En wat is eigenlijk de reden dat daar niet gewoon veilig achter de hekken gefilmd mag worden?
@VeniVidiVici: Apparently you’re not allowed to take video at the annual Monterey Motorsports Reunion at Mazda Raceway Laguna Seca. So in a triumphant middle-finger to the organizers, eGarage took 23,987 photos on three cameras to make this beautiful, mesmerizing tribute to vintage racing in ultra-high-def 4K.

Waarschijnlijk zijn de rechten om te filmen verkocht aan een televisie zender oid. Tegenwoordig kun je met bijvoorbeeld twitter Live video’s stromen die gratis het internet op gaan, iets waar televisie makers niet blij mee zijn uiteraard.
@FlighTom: Dat van die tv rechten en streamen kan ik mij voorstellen, maar als amateur met een HD videocamera een toffe video voor op YouTube maken mag toch wel zeker?
Heel vet! Ziet er beter uit dan verwacht!
De video buffert niet
De video buffert niet
Mooie stop motion video!
” Land of the free and the home of the brave ” ………

En dan heet het circuit tegenwoordig MAZDA Laguna Seca.
Shame on you GM !!!!!!!
@desjonnies: Moeten ze maar meer sponsorgeld bieden. Maar daar ga ik niet voor overstappen naar een GM’meke…
@desjonnies: ik moet dan altijd weer aan mijn favoriete band denken, Rage Against The Machine.
Ik citeer ” What?? The land of the free??
Whoever told you that, is your enemy.
Amerikanen en hun “vrijheid”
kreeg bijna een epilepsie aanval…
Zullen wel een aantal geheugenkaartjes doorheen gegaan zijn op deze manier. Wel heel ver idee!
@mrrallycross: klopt… Heel ver… Helemaal in Amerika
Film is in principe toch altijd een aaneenschakeling van stil staande beelden? Althans voorheen op celluloid. Toch trouwens knap dat er geluid onder de foto’s zit….
Belachelijk. Alsof je met een Canon Eos geen video’s kan schieten. Heel raar dit. Met de Meerkat app kun je zelfs live streamen via twitter. Dat is echt niet te stoppen
Super!
Mooi gedaan, en is die audio apart opgenomen trouwens?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).