Gelderse autoslopers moeten 700.000 euro ophoesten

Auteur: , 15 Reacties

Justice.

Gelderse autoslopers moeten 700.000 euro ophoesten

De rechtbank van Gelderland heeft zich gisteren gebogen over een zaak met betrekking tot malafide autoslopers. Het autodemontagebedrijf uit Millingen aan de Rijn handelde in gestolen auto’s en onderdelen.

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) brachten in juli 2014 een bezoekje aan het bedrijf. De autoriteiten namen toen 18.000 onderdelen in beslag. De onderdelen waren afkomstig van 284 gestolen auto’s. Ook werden een Ferrari en Porsche in beslag genomen. De politie trof tevens geld, drugs en wapens aan.

In december werden de autoslopers veroordeeld tot vier en tweeënhalf jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van acht jaar. Gisteren werd de zaak behandeld met betrekking tot het Verbond van Verzekeraars (VBV).

De rechtbank oordeelde dat de autoslopers 700.000 euro moeten betalen aan het VBV. De zaak werd gestart namens alle schadeverzekeraars in Nederland. De verzekeraars wilden via deze weg de uitgekeerde vergoedingen verhalen op de autoslopers. Het autosloopbedrijf werd aanvankelijk in 2017 door de verzekeraars gedaagd voor vijf miljoen euro.15 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Beetje autosloper heeft dat natuurlijk gewoon cash ergens liggen dus die boete zegt niks
@Dickie: Demontage en recycling bedrijf. Circulaire economie, maatschappelijk verantwoord en duurzaam. Met kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
@dickie: Ja bij de Rabobank in Oudenbosch……
En zo nemen ze je hobby’s af ..

Alles wat je koopt is sowieso gestolen ..

Ligt allemaa aan die ‘hoger opgeleiden’ ..

Nooit een loonbelastingformulier ingevuld ..

Wel dikke premies oprollen ..

Uiteraars werken ze bij ING ..

En geven ze Trump de schuld ..

@willeme: en de Rabobank niet vergeten
@willeme: pssst, stichting aap!
@willeme: Het valt me op dat Lincoln altijd afwezig is als jij zo reageert. Ben jij stiekem Lincoln? ;)
@berlinetta: Hij was denk ik vergeten van account te switchen…
@berkay: Dat heb ik ook al eens gedacht.
Geld dat van de slooperaars naar de verzekeraars gaat. De ene dief geeft de andere dief z’n geld. Lood om oud sloop ijzer dus…
Van de 5 miljoen er maar 7 ton van te betalen. Geen slechte deal.
@ikleesookoverautos: de verzekeraars kwamen met die 5 mio op de proppen. Gewoon hoog inzetten. Daarbij valt waarschijnlijk niet alles te bewijzen.
@ikleesookoverautos: en dan maar gemiddeld 3 jaar zitten, waarvan dus 2 wegens goed gedrag. Toch een miljoentje per jaar per persoon en kost en inwoning…
Ik heb daar 3 weken geleden een set velgen willen kopen. Was via onderdelenlijn. Zouden ze daar gewoon mee zijn doorgegaan 😳.
Nederland lachwekkend straffen land, 50 vergrijpen bewezen 50 x de maximale straf, t loont in dit land om crimineel te zijn, 40km te hard rijden en je mag bijna een identiek bedrag betalen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).