Dit zijn de meest gesloopte auto’s van 2017

Auteur: , 44 Reacties

De shredder was dit jaar op dieet, hij at vrijwel alleen hapklare brokken.

Dit zijn de meest gesloopte auto's van 2017

Het einde van het jaar betekent een terugblik op de dingen die er dit jaar allemaal zijn voorgevallen. Hoewel we hem vorig jaar hebben overgeslagen, zijn we deze verzameling van gegevens ditmaal niet vergeten. We vroegen onze vrienden van VWE wederom om in hun archieven te duiken en wat zaken bijeen te schrapen om voor jullie een tweetal mooie lijstjes op te stellen.

We laten de usual suspects nog even voor wat ze zijn, want we beginnen met de auto’s* die relatief gezien het meest de drukpers indoken. Hier valt op dat de slachtoffers grotendeels afwijken van de verzameling uit 2015. Het zijn allemaal marginale verschillen, maar de officiële ‘winnaar’ van 2017 is de Nissan Micra C+C. Afgezien van enkele verdwaalde Franse en Duitse Spaanse auto’s, wordt deze top 10 nog voor het grootste gedeelte opgemaakt door bolides uit het Verre Oosten. Waar de Fisker Karma het in 2015 met eenzelfde aantal niet tot de lijst wist te schoppen, pronkt hij dit jaar trots op de een na laatste positie. De I-MiEV draagt tenslotte samen met de S-Klasse de rode lantaarn.

 
Model
Gesloopt
Wagenpark
% Gesloopt
1Nissan Micra C+C21791,1 %
2Chevrolet Nibura (Station)65991,0 %
3Chevrolet Lacetti11041,0 %
4Chevrolet Epica33141,0 %
5Seat Cordoba33151,0 %
6Peugeot 30711060,9 %
7Daihatsu Trevis33110,9 %
8Hyundai Atos33530,8 %
9Fisker Karma11310,8%
10Mitsubishi i-MiEV
Mercedes S-Klasse Coupe
1
1
136
136
0,7 %
0,7 %

Wanneer we de procenten uit het raam gooien, zien we weinig verrassende kandidaten. De Volkswagen Polo staat met liefst 221 gesloopte wagens fier op 1, met op gepaste afstand zijn grotere broer: de Golf. Deze top 10 schittert echter door een beduidend kleiner aantal aan Aziatisch blik. Sterker nog, in de gehele lijst is de Aygo de enige uit het verre continent. Het zal jullie overigens niet verbazen dat de lijst verder eigenlijk alleen maar bestaat uit kleine wagens.

 
Model
Gesloopt
1Volkswagen Polo221
2Volkswagen Golf170
3Renault Twingo159
4Toyota Aygo125
5Opel Corsa115
6Citroen C1109
7Peugeot 107102
8Ford Ka90
9Ford Fiesta88
10Renault Clio87

*Het gaat in dit artikel om auto’s die jonger dan 10 jaar waren op het moment van slopen.44 reacties

Toch nog mooi nieuws op deze druilerige dag.
Schitterend weer! Zo’n lijstje waarmee je helemaal niets kunt! Wat zeggen deze cijfers ons? Worden of werden deze auto’s gesloopt, omdat ze technisch “op” zijn/waren? Zijn of waren het auto’s, die vanwege aanrijdingen zover kapot waren, dat herstel niet meer loonde? Misschien, dat iemand er een zinnig antwoord op heeft? Mij zegt ’t echt helemaal niets!
Dat is enorm vervelend.
@ikschrijfookoverautos: Wees niet bevreesd, m’n beste! Ik val je niet persoonlijk aan. Alleen dat lijstje. Welke conclusie moeten we daar aan verbinden? Heb je het over de slechte kwaliteit van deze auto’s of wat is de bedoeling?
@9000cse: waarom moet alles een bedoeling hebben. Wat is de bedoeling van de top 2000 op radio 2,wat is de bedoeling van de peilingen van Maurice de Hondt (die nooit kloppen), wat is de bedoeling van de top 10 knapste mannen, etc. Pak een bak koffie en klik gewoon door naar het volgende artikel.
@henk_he: Zeg, Henk! Ik ben niet van plan om er met jou ’n dispuut over te gaan maken, maar wil je nou zeggen dat ik hier geen commentaar meer mag geven? Ik bezoek AB vanwege mijn grote belangstelling voor den automobiel en zoek naar zoveel mogelijk informatie. Dat is mijn bedoeling. Of een artikel een bedoeling of zin heeft, kan ik pas beoordelen wanneer ik het gelezen heb. En dat zal voor jou niet anders zijn. Toch? Mijn redenering is als volgt: Heeft ’n artikel geen bedoeling, dan vind ik ’t ook zinloos om het te schrijven. En bovenstaande lijstjes geven mij niet de informatie, die ik er -gezien de aanhef- van verwacht. We hoeven ’t daarover niet eens te zijn, maar ik zie niet in waarom ik er geen commentaar op zou mogen leveren. Jouw reactie op die van mij is toch ook niet zonder bedoeling? Fijne avond nog en ook ’n fijn weekend!
@9000cse: gewoon een leuk lijstje :)
@9000cse: gezien dit een gratis blog is en niemand je dwingt om dit te lezen. Leef ik erg met je mee dat dit artikel zo’n zware last voor je is.
Vwe top bedrijf
schade auto’s, dus slopen.
Jeutje autoblog, fix die tabellen aub voor de iphone app…
@smotsholle: verder leuk lijstje.
@smotsholle: best wel onleesbaar ja.
@smotsholle: Ik klaag niet graag, maar die tabellen zijn echt niet te lezen inderdaad. Ook voor de minder bedeelden onder ons die het met een androidje moeten doen.
@smotsholle: via de browser, in landscape modus, is het prima te lezen op de telefoon.
@smotsholle: Tja, sinds jaar en dag is dat zo. Wordt niks aan gedaan..
@smotsholle: bijna 2018 en nog steeds geen oplossing hiervoor..
Lijkt me sterk, er zouden nog maar 106 Peugeots 307 in NL rondrijden???
@stalensnuitje: ook de cc variant miss?
@stalensnuitje: jonger dan 10 jaar…
@boxergt: Dan nog raar, de Peugeot 308 werd pas vanaf 2008 verkocht, en de 307 was populairder dan 106 per jaar denk ik…
@stalensnuitje: misschien dat er nog 307 106-en zijn?
@stalensnuitje: er staan er 1800+ op gaspedaal te koop. De meeste zouden dus bij de autohandel moeten staan. Of het cijfer klopt gewoon niet. Misschien gaat het om de 306? Die zijn zeldzaam aan het worden.
Shit, ze zijn net te laat om de Hyundai i30N in dit lijstje te zetten ….
@boxergt: die heeft op dit moment nog slechts de WOK-status achter z’n kenteken staan, verwacht ik zo. Maar voor 2018 zou het wel eens een mooie nominatie kunnen opleveren – of de verzekeraar dezes zou de zaak nog vóór de kerst afgerond willen hebben.
Er worden er uiteraard veel meer gesloopt, meeste slopers bij mij in de buurt halen de auto’s bijna allemaal uit Duitsland. Woon uiteraard aan de grens.
@Dickie: Daar geldt op het moment ook een slooppremie voor diesels die nogal wat stof op deed waaien. Is wellicht ook wel een artikel waard.
@karhengst: dat klopt mijn oom heeft sloopbedrijf en haalt op moment ook veel diesels op vooral VW.
Zo’n Hyundai Atos, daar ben ik ooit mee begonnen. Wat een vreselijke grafbak was dat zeg. Wel in het knal geel, dat was wel geinig. Helaas is die nog niet gesloopt, ik kwam hem laatst namelijk tegen.
In de categorie ‘Onboeiend nieuws’ scoort dit stuk onnuttige statistiek ongehoord goed!
Nibura = Nubira
@renegade: so. Als je dat weet ben je echt gek van auto’s.
@depsycholoog: de psycholoog spreekt…
@depsycholoog: en in het bijzonder van Koreaanse auto’s. En dan vooral de 90’s modellen 8-)
Het gekste is, dat auto’s zo 100 jaar meegaan.
Als je alleen van de top 5 1% of meer sloopt….
waarom zou je in godsnaam een fisker slopen? die dingen kosten een godsvermogen, zien er gaaf uit en hebben een schijt lading aan techniek in zich. tenzij ie ‘broken beyond repair’ is natuurlijk.
Peugeot houdt zich wel netjes bij z’n leest: van de 307 rijden er nog 106 rond, en van de 107 werden er 102 gesloopt… 🤣
@potver7: het lijkt me dat het cijfer 106 stuks voor het hele wagenpark aan Peugeot 307 niet klopt. Je ziet ze vrij vaak en op gaspedaal staan er zelfs ruim 1800 te koop.
Er zit vast een zwarte Polio Variant tussen, daar kon de garage niks meer mee na inruil..
Chevrolet, it’s a big crush.
Geen eens de Astra?
Het lijstje zegd me eerlijk gezegd niets. Autoblog doet moeite om artikelen te produceren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).