Alpina probeert iets te maken van de nieuwe X4

Auteur: , 24 Reacties

Is het ze gelukt?

De nieuwe X4 is nog maar net uit. Bij Alpina hebben ze de SUV nu al aangepakt. Het was dan ook een eenvoudig recept. De nieuwe Alpina XD4 heeft namelijk dezelfde behandeling gekregen als de recente Alpina XD3.

Dit betekent dat de 3.0 diesel voortaan goed is voor 388 pk en 770 Nm koppel. Net als de XD3, sprint de XD4 in 4,6 seconden naar de honderd. De topsnelheid is met 268 km/u wel 2 km/u hoger in vergelijking met de XD3.

Waar de X3 nog een redelijk voorkomen heeft, was het bij de X4 lastig om er iets van te maken. Uiteraard kreeg de XD4 de traditionele Alpina wielen. Daarnaast herken je de Alpina-diesel aan de vier aanwezige uitlaten.

Zelfs Alpina schaamt zich een beetje voor het uiterlijk van de X4. Daarom hebben ze donkere foto’s gemaakt in een studio, zodat het nog wat lijkt. Zet het licht aan en je schrikt je kapot. De Alpina’s XD3 en XD4 staan zij aan zij in Genève.

Met dank aan Simon voor de tip!24 reacties

Tja, ze hebben hun best gedaan zullen we maar zeggen.. Doe mij maar een fijne 5 serie.
@dutchdriftking: gelijk heb je. Zo’n X4 blijft zowieso niet de mooiste bmw. Maar ja wie niet waagt wie niet wint, wie niet neukt krijgt geen kind.
@mikje90: dat laatste valt te betwisten, dat is n.l. ook mogelijk door kunstmatige inseminatie. 😉
@mikje90: En Jezus dan?
@cloverleaf: Je zus kan daar ook voor in aanmerking komen, mocht het op de traditionele manier niet lukken.
Wat zijn dat toch fijne achterlichten, poh poh poh.. net geen GLE, maar net zo strak!
Wat zijn die nieuwe Alpina velgen toch godsgruwelijk lelijk. Zo nietszeggend, zo niet sportief, zo niet nette uitstraling, zo vleesch noch visch, zo dit zijn tijdelijke velgen geef me 5 minuten en ik zorg voor nieuwe mooiere velgen, zo ik heb geen €50 extra bijbetaald bij Jet Cars toen stuurde ze mij weg met deze velgen, zo geef mij alsjeblieft weer de oude Alpina velgen.

Ik weet niet of het duidelijk is maar ik heb niks met de nieuwe stylo Alpina velgen.
@Rick-dos: ik vind juíst die velgenerg mooi. In tegenstelling tot de voorgaande woelen van Alpina vimd ik ze juist understated en bijna elegant van eenvoud.

Die auto die er bovenop zit vind ik erger ;).
@willeme: Ieder zo zn smaak natuurlijk, maar ik vind het goedkoop staan. Vooral voor een Alpina. Te generiek en niet identificerend met Alpina.

AEZ heeft ook soortgelijke velgen die je hetzelfde effect geven maar dan voor iets meer dan €100 per velg.

https://www.autobandenmarkt.nl/cgi-bin/komplettrad.pl?gclid=CjwKCAiA24PVBRBvEiwAyBxf-b9sOUrL2HWb-ifLjIXMUa7wf0Pav-VqKeiX5mR-mIFpa9IpBgZQMhoCTL4QAvD_BwE&dsco=107&typ=alu&partner=1&pdp=AVAPABP40&ID=froogle&Country=NL&partner=1&Country=NL&ID=sea_rd_nl_Froogle_Shopping&s_kwcid=AL!432!3!204282495987!!!g!!&ef_id=WWHd9wAAAXpXAzp6:20180309075453:s
@Rick-dos: hahaha! Nu je het zegt, ik doe die velgen wel op een E61 en dan schrijf ik er zelf wel Alpina op! Doen ze daar bij Alpina ook :-)
@willeme: Doen! Niemand die het doorheeft. ;)
@Rick-dos: Maar 16 inch onder een X4 is wel een beetje karig..
Reactie op de kop van dit artikel: mislukt! ( ook onmogelijk)
Al draagt een aap een gouden ring,.. Nice try maar: Kill it with fire.
Niet echt hé, wat een gedrocht
En het is Alpina gelukt.
Wie koopt dit for god’s sake.
Maar waarom maken jullie dan wel foto’s van de XD3 en niet van deze (als ze toch zij aan zij staan)? Of waren jullie bang dat de lens zou springen?
Ik durf het haast niet te zeggen maar zo op de headerfoto vind ik het toch best een lekkere auto….. Zal ongetwijfeld ook puik rijden!
@papkar: op de header foto miss wel, tot dat je het licht aan doet.
Vlaggetje in een hondendrol prikken.
Ik vind dit oprecht een mooie bak.
Zo doe je dat, een lelijke auto kies je in een donkere kleur en fotografeer je in de schemering.
Als niemand ‘m wil, mag hij wel bij mij voor de deur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).