Gelekt: dit is de ‘opvolger’ van de McLaren Senna

Auteur: , 18 Reacties

Bijna klaar, maar nu al gelekt.

McLaren BC-03

Het internet is een mooie plek om snel informatie te delen. Soms gebeurt dat iets te snel. Geheimhouding is namelijk ondergeschikt aan het scoren van nieuwe info. Wat dat betreft maken wij ons ook ietwat schuldig aan dit fenomeen, maar goed, we doen het toch. Dit is een McLaren met codenaam BC-03 en het moge duidelijk zijn dat hij iets weg heeft van de Senna. Een opvolger, een nieuw speciaal project, wij weten het niet. Wat we wel weten is hoe hij eruit ziet, namelijk zo.

McLaren BC-03

We zien vooral veel Senna en de duidelijke McLaren huisstijl, maar dan met nog heftigere spoilers en splitters, want ja, dat kan. Vooral de gigantische achtervleugel valt op, met als leuke designfoefjes de geïntegreerde rem- en achterlichten. Zoals bij de Senna was het doel niet om een mooie auto te bouwen, maar eentje die pijlsnel over een circuit kan schieten. Dat is prima gelukt, het lijkt ons dat deze hypercar zo’n zelfde strategie toepast.

McLaren BC-03

Wanneer we de auto in vol ornaat te zien krijgen is niet bekend. Of het überhaupt een productiemodel wordt, of het net als de Senna GTR een zeer gelimiteerde circuitauto wordt, dat alles zal beantwoord worden wanneer de BC-03 officieel onthuld wordt. Gezien deze plaatjes zal dat niet al te lang op zich laten wachten.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lijkt wel of Mc Laren de opvolger is van de Porsche 911. Alle modellen lijken op elkaar. Wordt wat saai…
@robbie123: Met het verschil dat McLaren ze ook nog eens steeds lelijker weet te maken i.t.t. Porsche.
Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat deze straatlegaal is….
Hoeveel modellen en uitvoeringen zal McLaren er in een jaar of 7 uitgetikt hebben? 30 ofzo? Echt bijzonder. Op elkaar lijken doen ze niet meer dan gebruikelijk binnen modellen van hetzelfde merk hoor. Een 570 en een 720 enigszins maar de rest is next level.
@el-loco: Ik zie het verschil amper tussen die Mc Marens. Ze zijn wel mooi hoor maar wel allemaal nagenoeg identiek.
@hetzwartesaabvandefamilie: misschien tijd om een opticien te bezoeken? De p1 en 650 voorkant snap ik. Maar een 570, 720 en Senna lijken totaal niet op elkaar. Of je moet het verschil tussen een lamborghini en mclaren ook niet zien.
@sanderb: dat zie ik anders 😉
Een echte McLaren, de P1 heeft een walvis snuitje en deze een haring zijkant.
Wat maakt het uit dat ze er redelijk hetzelfde uitzien? Retedik zijn ze in ieder geval wel!
@photographerpim: ach ja joh… Jullie supercarspotters geilen toch op praktisch alles. Lekker dik! Blijft dik! Dat standaard gedoe.
@toyotafortuner: Je kan niet zo snel oordelen. Je weet niets over mij.
Volgens mij is het over een tijdje exclusiever om een Multipla te rijden dan een (Mclaren) Hypercar ..
Voorkant lijkt een beetje op een taycan, maar dan beter
Volgens mij is McLaren een beetje z’n eigen graf aan het graven. Ze komen veel te snel met nieuwe modellen uit. Zoveel vraag is er helemaal niet naar supercars. Ja, het lijkt wel zo, omdat alles direct is uitverkocht, maar dat werkt alleen maar als de restwaarde ook hoog is. Met het huidige – en komende – aanbod aan supercars is dat totaal niet houdbaar. Zie bijvoorbeeld de prijs van de 675LT momenteel. Die waren destijds niet aan te slepen. Nu zijn ze nog steeds duur, maar de prijzen liggen tonnen lager. Iemand betaalt daar de rekening voor en uiteindelijk is dat de fabrikant zelf…
Dit schijnt gebaseerd te zijn op een Senna maar zou de “productie versie” van de Vision Gran Turismo.
https ://www.pistonheads.com/news/general/mclaren-ultimate-vision-gran-turismo-announced/36772

Daarvoor werd 1150hp opgegeven geloof ik.

Het lijkt erop dat dit een zeer gelimiteerde oplage wordt met bizarre specs. Misschien zelfs wel de basis voor de Hypecar klasse voor LeMans.
Even wennen…
Spoiler zit nu in ieder geval op een normale plek.
Liefdesbaby van de Senna en de Speedtail? Ik vind hem in ieder geval mooier dan beide.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).