Porsche eert Ben Pon met speciale 911

Auteur: , 25 Reacties

Een mooi gebaar.

Gisteren moesten we helaas mededelen dat Ben Pon ons heeft verlaten. De Nederlandse Mr. Porsche overleed op 30 september 2019. De impact van Pon op de Nederlandse verkoop en import van Porsches is enorm, vandaar dat Porsche begrijpelijk treurt om dit verlies. Speciaal om hem te eren vernoemt het Duitse merk daarom een speciale 911 die al in de planning stond voor 70 jaar Pon Import naar Ben Pon: de 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’

De grijze uitvoering oogt op het eerste gezicht wellicht saai, maar is een hommage aan de 356 ‘Knickscheibe’ met chassisnummer 5070, de allereerste Porsche die Pon importeerde naar Nederland. Met die auto aanwezig is de auto gisteravond de Pon-editie onthuld aan het publiek. Dit al geplande evenement viel ongelukkigerwijze samen met het overlijden van Ben Pon. De import van die specifieke 356 gebeurde in 1949: precies 70 jaar geleden. Toen werd ook het contract “de alleen-vertegenwoordiging van Porsche-automobielen voor Holland” ondertekend en was Pon de allereerste officiële Porsche-importeur ter wereld.

De auto is uitgevoerd in het grijs, met details zoals de treeplanken met een Porsche-import plaat, samen met de naam van Ben Pon jr. op het dashboard gegraveerd. De bekleding is in een mooi ruitjespatroon om het klassieke effect te realiseren. Verder zijn alle opties aangevinkt op de speciale 911, zodat de eigenaren van de auto niet alleen een speciale, maar ook een goedgevulde 911 hebben.

Daarover gesproken, er komen 20 exemplaren. Het is niet voor het eerst dat Porsche een speciale 911-editie op Nederland inspeelde, zo was er ook de 911 Alex Edition die de politie-911’s eerden.25 reacties

Hij is amper afgekoeld, of er is al een special edition van deze goede man.
Porsche is er wel erg snel bij.
@hubert: het artikel was wellicht niet duidelijk genoeg, dus we hebben het iets aangepast. Voor de duidelijkheid. Wouter had de uitnodiging voor het feestje voor 70 jaar Pon Porsche Import al een paar weken op zijn bureau liggen en het was natuurlijk vrij bizar dat juist op deze dag Ben Pon is overleden.
@hubert:
Artikel even lezen…
Deze speciale uitvoering stond al klaar omdat Ben Pon 70 geleden begon met het importeren van Porsche’s
@joel1987:
Hmm, moet eerst zelf even leren lezen.
Er staat niet echt duidelijk waarom deze is gemaakt. Een hommage aan Ben Pon of het 70-jarig jubileum?
@joel1987: gemaakt voro het 70 jarig jubileum (getal 70 op de dorpel). Op een, wat mij betreft, onpassend moment gepresenteerd en door Autoblog vrij logisch aan het overlijden van Ben Pon gekoppeld.
-edit: nutteloze bijdrage-
@joel1987: ik lees dat “daarom” Porsche met deze uitvoering komt, niet om die 70 jaar.
@joel1987: De man is een kei in timing….
@hubert: Niet alleen Porsche is er erg snel bij! Ook Autoblog! En wel met het censureren van de reacties op het overlijdensbericht van Ben Pon van gisteren. In mijn eigen reactie op dat artikel zou niemand een onvertogen woord over deze man of zijn bedrijf hebben kunnen aantreffen. Toch is die zonder opgaaf van reden verdwenen en het valt mij moeilijk om de juiste woorden te vinden voor deze actie. Het enige dat ik hierover kwijt wil is, dat ik me in de toekomst nog wel twee keer zal bedenken voordat ik ooit nog een reactie hier zal plaatsen. Het komt bij mij over als de censuur, die ik in de voormalige Oostbloklanden altijd zo verafschuwd heb. Ik vind het een ongepaste actie, die volkomen in strijd is met de vrijheid van meningsuiting!
@9000cse: Het bericht van gisteren was niet de plek om discussies over het bedrijf Pon te voeren. Er zijn enkele afzonderlijke reacties verwijderd en de reacties van andere lezers daarop zijn daarmee ook verdwenen.
@michaelras: Deze reactie laat mijn verbazing alleen nog maar stijgen! Naar aanleiding van zo’n overlijdensbericht verwacht je over het algemeen reacties die met gepaste woorden betrekking hierop hebben. Maar neem me even niet kwalijk, zeg! Gedurende al die jaren dat ik hier op AB ben heb ik al zó vaak knarsetandend reacties kunnen lezen, die zelfs totaal niets meer met de inhoud van het betreffende artikel te maken hadden. Die artikelen werden alleen maar als aanleiding gebruikt om er reacties op te plaatsen van politieke aard, die er totaal niet op van toepassing waren of om andere reaguurders op denigrerende manier af te zeiken. Maar dat moet dan wel maar kunnen? Ik begrijp dat in het geheel niet.
In het betreffende artikel hadden jullie ook als volgt te werk kunnen gaan: Wis ze met de gebruikelijke opmerking: “-edit nutteloze bijdrage-”. Zoals ook nu het geval is met 2 reacties. Maar doe dat niet voor het gemak met alle reacties! Zoals met die van mij. Mijn reactie had geen enkele betrekking op het bedrijf van Ben Pon. Het ging uitsluitend over de houding van het auto kopend publiek en garantie in het algemeen. Zonder ook maar één ongepaste opmerking te maken. Dat ik hierover een reactie plaatste kwam uitsluitend, omdat zich bij een dergelijk overlijdensbericht niet laat vermijden dat er ook reacties worden geplaatst, die betrekking hebben op de aard van de bezigheden van de overledene.
Voorstel: Plaats in het vervolg dan bij een vergelijkbaar artikel een laatste zin met als inhoud: “Gelieve uitsluitend gepaste reacties te plaatsen, omdat reacties van andere aard gewist zullen worden”. Dat geeft tenminste duidelijkheid en een waarschuwing vooraf.
@9000cse: probeer eens een negatieve reactie op een VAG product te plaatsen op Autoweek.nl, grote kans dat die verwijderd wordt of dat je zelfs een ban krijgt.
@9000cse: Autoblog hoéft jouw reactie niet te plaatsen. Als jij dit inbreuk vind aan jouw recht van vrijheid van meningsuiting, zul je eerst eens moeten leren wat dit inhoudt.
@kars: Er zijn spelregels voor het reageren op een artikel en daar heb ik mij strikt aan gehouden! Maar niet alleen mijn eigen reactie is weg. Er zijn in totaal zo’n 15 reacties weggecensureerd.
@9000cse: Zielig inderdaad, dat de waarheid over PON blijkbaar niet gezegd mag worden
Zeer smaakvolle configuratie!
@intimrasiert: Vind je? Er ‘mankeert’ nogal wat aan naar mijn mening. Geen handbak, al die knoppen op het stuur – weg ermee. Ruitjesbekleding – alcantara bitte. En die uitlaten – 2×2 pijpen aan de zijkanten graag. En het kenteken een stukkie naar boven aan de achterzijde. En een ‘klein’ schuif-kanteldak, zo één die naar binnen schuift en niet debiel op het dak komt te liggen.
Hij is op 82-jarige leeftijd overleden en precies 70 jaar geleden werd het contract voor het importeurschap getekend… Dan kun je goed lullen als 12-jarige!
Dat 911 Ben Pon jr. ziet er uit alsof ze het er nog even snel opgebeund hebben met een lijmpistool. Komt zo van de locale sportbeker graveur vandaan.
@kreukelzone: lol precies wat ik dacht :P Voor iets dat ze blijkbaar al langer op de planning hadden staan hadden ze wel iets meer aandacht mogen besteden. Nochtans een mooi gebaar, en spijtig dat de beste man het zelf net niet meer heeft kunnen zien (ik neem aan dat hij wist van de komst van de special)
Vond deze info :

Net als bij het zestigjarig import-jubileum van Porsche bij Pon, komt de importeur tien jaar later met een speciale versie van een Porsche. Het feest kreeg gisteren echter een geheel andere wending toen bekend werd dat voormalig Porsche-ambassadeur Ben Pon junior op 82-jarige leeftijd is overleden. Importeur Pon heeft in overleg met Porsche AG besloten om de gelimiteerde auto’s naar de voormalige topman te vernoemen. De twintig auto’s dragen dan ook 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ als naam.
Een Ponsche..
Vind deze speciale editie niet zo spectaculair, maar het model waarnaar het verwijst is dan ook niet heel uitgesproken. Die Alex Editie was wel écht een gaaf ding. Jeroen vd Berg van Carlink heeft er een maar die heeft de stickers eraf gehaald. Zijn auto dus zijn goed recht natuurlijk, maar ik vind het toch wel zonde. Dat gaf hem net even een uniekere uitstraling dan de meeste 911jes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).