Gelekt: hier is de Bugatti Centodieci van 8 miljoen euro

Auteur: , 55 Reacties

Bugatti heeft weer wat verzonnen wat miljoenen gaat kosten.

Gelekt: hier is de Bugatti Centodieci van 8 miljoen euro

Aankomende week gaat de Monterey Car Week van start. Hoogtepunt is de het Concours d’Elegance in Pebble Beach dat dit weekend zal plaatsvinden. Bugatti is van plan om dit weekend een nieuw model te presenteren. Wat ze gaan laten zien is geen geheim meer. Op het internet zijn namelijk de eerste foto’s verschenen.

Gelekt: hier is de Bugatti Centodieci van 8 miljoen euro

De auto gaat Centodieci heten en is de opvolger van de EB 110. Diverse designkenmerken verwijzen naar de EB 110, uiteraard in een modern sausje. Sommige elementen doen een beetje denken aan de Italdesign Zerouno. Een auto die helemaal niets met dit project te maken heeft. Ze hebben wel één ding gemeen en dat is exclusiviteit. Of de foto’s het uiteindelijke productiemodel gaat zijn is onduidelijk. De ruiten zijn erg donker en het interieur is nog niet zichtbaar, dus dit lijkt nog op een concept.

Gelekt: hier is de Bugatti Centodieci van 8 miljoen euro

Over de techniek is nog weinig bekend, maar de aandrijflijn laat zich raden. Onder de kap komt vermoedelijk de 8.0-liter W16 uit de Chiron. Volgens de laatste informatie gaat Bugatti slechts 10 exemplaren bouwen van de Centodieci met een prijskaartje van 8 miljoen euro per stuk. De persconferentie van Bugatti zal morgenavond omstreeks 20:20 uur (Nederlandse tijd) in Californië plaatsvinden.

Gelekt: hier is de Bugatti Centodieci van 8 miljoen euro55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Net als je denkt dat een (nieuwe!) Bugatti niet lelijker kon, maken ze een nog lelijkere versie.
@fanboy: Hoe meer je betaalt hoe lijker het wordt…
@zlover: *lelijker*
@fanboy: de la Voiture Noire lelijk?
@spacemoon24: exact mijn gedachte.
@spacemoon24: veel minder mooi dan de Chiron imo. Dus niet per se lelijk maar wel lelijker.
@spacemoon24: de minst lelijke van de moderne bugatti’s (op de eb110 na dan) zou voor het geld van 1 zo’n centodieci toch eerder gaan voor een Pagani Zonda, Koenigsegg Jesko, RR Dawn, Aventador SV en tot slot nog een eigen super/hypercar laten bouwen
@fanboy: Dan zie ik die EB110 toch veel liever!
@fanboy: om te janken gewoon
Het eerste wat mij opviel waren de velgen, lijken wel van een Dacia
Wat een ontzettend raar ding! Als dit van een willekeurig ‘startup’ bedrijfje was geweest had iedereen ze gewoonweg uitgelachen. Nu is de EB110 niet moeders mooiste maar dit is gewoonweg een belediging. Wat een ongelofelijke miskleun!
Das gewoon lelek
Heb liever 80 auto. ’s van een ton
@jwst: De mensen die zich dit ding kunnen veroorloven hebben die 80 auto’s al.
Is ie van Lego gemaakt?
@utregcity: Dat kwam bij ook direct op toen ik de foto’s zag!
@utregcity: 1 € per blokke
Zeg wat je wil over het uiterlijk van deze wagen, smaken verschillen, ik ben blij dat er in deze tijd nog steeds constructeurs zijn die een 8.0-liter W16 durven maken en geen 1.6 met 3 turbo’s en extra elektro power!
@ddimi: Die hebben ze allang, dat is geen nieuws. Ze zijn hem nu alleen erg aan het uitmelken.
Ach ik vind m wel gedurfd, sommige elementen zijn mooi andere weer vrij lelijk.. zoals die uitlaten en hoge stance aan de achterkant
Met een paar normale wielen en zonder die achterlijke spoiler is het wellicht wel een mooie auto, maar zoals hij er nu staat ziet het er niet uit. De mooiste Bugatti blijft dan ook de Divo….
De chiron volgens novitec
@rob5nismo: Eerder Forgiato/Lexani/Ashanti/DUB of een ander aftandse Amerikaanse velg toko.
Het is geen opvolger van de EB110, het is een eerbetoon aan die auto..
@lexb: Dit is wel een belediging richting die auto man man man…
@zlover: Daar valt nog over te discussiëren inderdaad! Al denk ik dat hij er in een donkere kleur (donkerblauw?), met minder schreeuwerige velgen en een inklapbare spoiler een stuk beter uitziet.
@lexb: Klopt, bij wit valt het allemaal erg op
Wat een lelijk ding, mag nog nieteens in de schaduw van de EB110SS staan. Komt in een flits (onder doek) ook voorbij in dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=71Rhp3dU4lY&fbclid=IwAR2NoHH6frSlfFu705caiNFizJCJor9fC1KnE4PsbD-Lp7qAIq3FqvsiFNQ die vooral erg mooi is om te bekijken om te zien hoe emotioneel een oude Bugatti testcoureur wordt als hij na 25j weer achter het stuur van de EB110 kruipt.
@maarten020: erg gaaf filmpje en kanaal.
@chills: zeker!
Zeer fraai en gedurft,zet maar op mn oprit
Vanachter lijkt het nog het meest op een Camaro met petjes-tuning.
Rechtstreeks uit GTA?
Tragisch.
Bekend recept van VAG. Hebben ze ook al bij Lamborghini gedaan. Een Murcialago of Aventador beetje op infantiele manier ombouwen. Net doen alsof het om een compleet nieuwe auto gaat. De productie beperken zodat het exclusief lijkt en dan voor miljoenen te koop aanbieden. Voor €8 miljoen wil ik echt een nieuwe auto en eentje die er zo goed uitziet dat je geneigd bent om je piemel in de uitlaat te steken…
Vind ‘m wel kicken eigenlijk. Zeker, eigenzinnig maar daarom niet minder cool.
Dacht even dat de chinezen weer een namaak auto hadden gemaakt…
Is er een bak water over de ontwerp tekeningen heen gevallen? Dit lijkt wel op een auto die je in GTA tegen zou komen, het lijkt wel op het origineel maar mag eigenlijk niet door copyright
Net als de Lamborghini Centenario, andere body erop en cashen maar.
De gek koopt het toch wel!
Ah wat koddig, de Bugatti Hotwheels editie. Mooi is anders.
Met de Veyron kreeg Bugatti weer een bepaald imago dat ze vervolgens weer afbreken. Het is gewoon een sneu merk geworden voor hele sneue klanten. Want wat maakt dit lelijke ding zoveel waard? Enkel aanbod/vraag. Na de Veyron is het gewoon kitsch voor miljardairs.
Als je er als ontwerper geen zin in hebt geef zo’n opdracht dan gewoon terug aan je manager.
Dit is gewoon een belediging richting de originele auto.
@antoonniels: had ik niet beter kunnen zeggen.
Mooi of lelijk is niet echt relevant in deze. 8 miljoen EURO is gewoon mooier dan welke auto ook.
Net eens even zitten lezen over de historie van Bugatti:
Het bedrijf van Ettori Bugatti, het echte Bugatti, is dus al in 1956 failliet gegaan, om niet meer terug te komen.

De EB110, waarvan ik eerder dacht dat het de laatste echte Bugatti was, was dus al net zo echt als een Spyker van Victor. De Muller van Bugatti heette indertijd Romano Artioli. Na het produceren van een aantal EB110’s ging dat bedrijf failliet. Pas daarna is de naam Bugatti in handen gekomen van Volkswagen Group.

According to Bugatti, “weight was the enemy” :-)
@koffiekopje: Artioli heeft ond ook de Lotus Elise gebracht, vernoemd naar zijn kleindochter. Topgozer dus! En die EB110 vind ik echt een plaatje!
@koen0373: Het feit dat ik dacht dat de EB110 de laatste échte Bugatti was zegt wel iets over wat ik van die auto vind :-) Prachtbak. Niet perfect, maar wel dat typisch Italiaanse. Ik heb nog nooit in een VAG-Bugatti (mee)gereden, alleen een keer in een Veyron gezeten (op een beurs). Toch had ik daarbij niet dat bijzondere gevoel dat ik in een Italiaanse auto was gestapt. Gewoon héél duur, héél dik, teveel.
Ik zit zo nu en dan in een moderne Ferrari (2018), ondanks dat het feitelijk een “praktisch downsizemodelletje” is ademt die toch wel de Italiaanse flair die ik in ieder geval op de foto’s van Bugatti tegenwoordig zo mis.
Alsof ze bij Bugatti dachten: “Dit keer laten we Mansory onze auto ontwerpen, dan kunnen ze hem achteraf niet meer verneuken..”
Let op: het is natuurlijk een verwijzing (eerbetoon) naar de SuperSport versie van de EB110, alleen die had de gaten.
Waarom 8 miljoen? Omdat het kan. Er is altijd wel een gek die het koopt.
Er hebben een aantal jaar geleden ook mensen met de ‘I am rich’-app rondgelopen. Die kon niets maar je kon wel laten zien dat je $1000,- kon uitgeven aan onzin. Gelukkig kan deze auto wel wat maar dat kon hij ook voor 2 miljoen.
‘Centodieci’ is dat Italiaans voor kots? Of foeilelijk? Het is namelijk echt een misselijkmakend ding. Pontiac Aztec > dit Mormel
Kun je zoiets überhaupt op kenteken zetten? Die koplampjes lijken mij veel te klein om fatsoenlijke verlichting te kunnen bieden
Slimme marketing, iets andere koets, verwijzing naar het verleden en 3x zoveel vragen is gerechtvaardigd … Logisch!
Lijkt wel een transformer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).