GELEKT: Volkswagen Tiguan II

Auteur: , 46 Reacties

Hoppa, daar staat hij dan. Naakt en onbedekt.

Eigenlijk is het de bedoeling dat Volkswagen het doek pas op de IAA van de tweede generatie Tiguan trekt, maar ze deden het vandaag ook al in Vancouver, Canada. Op een voor publiek afgesloten parkeerdek, dus lekker uit het zicht. Mooi niet, ze hadden even buiten een lezer van Carscoops.com gerekend in de naastgelegen flat, die de gloednieuwe VW feilloos vanuit zijn woonkamer kon kieken.

Net als bij de eerste Tiguan zien we weer een heel kort achterste zijruitje, wat de auto een heel gedrongen uiterlijk geeft. Wel is het lijnenspel een stuk scherper en weer helemaal in lijn met de andere modellen uit VW’s leveringsgamma.46 reacties

Knip en plak
Ik moet eerlijk bekennen het ziet er zeer strak uit. Ik vond de tiguan nooit een mooie auto, maar als ik dit zie fan ziet het er veel belovend uit.
@audirijder: Helemaal mee eens!
@audirijder: ook volledig mee eens, ziet er erg goed uit
Het lelijke eendje.
Auto’s van Audi, VW, Mercedes en BMW worden tegenwoordig telkens maar lelijker en lelijker…
@ariif: eensch! Ze beginnen ook steeds meer op elkaar te lijken… Een verband iemand? :)
Ik lees nu de auto bladen. Wat een geweldige auto. Rijd nog beter als zijn voorganger. Weer een echte vw. De beste uit de test. Hier krijgt de concurrentie het moeilijk mee. Beste koop. Ik denk dat de teksten overal al weer klaar liggen
@gerjan: Autobladen? Je hebt toch internet? ;)
@gerjan: en anders heb jij ze daar nu aan geholpen.
@gerjan: Dus…..??
@gerjan: ookal ben ik geen VW fan, ik denk dat voor de ‘gewone koper’ , dus zonder echt geinteresseerd te zijn in auto’s, maar toch iets Europees wil rijden, VW vaak wel de beste keus is. Degelijk interieur, degelijk rijdend, en een redelijk uiterlijk.
@freshlife: ja. En zo is het maar net. Volkswagens zijn inderdaad behoudend, maar dat is juist een voordeel. Je rijdt minder snel in een ‘oud’ model. Het rijdt niet spannend, maar dat is ook nooit de bedoeling geweest. En ook niet wat het kopend publiek wenst. En van binnen is het ook sober, maar het klopt wel en geeft je het gevoel in een kwaliteitsproduct te zitten.
Lekt tie nou al? :mrgreen:
@norge: Olie?!!??
Mooie bak!
Ziet er gewoon prima uit. Typisch VW. Beetje saai, maar daardoor wel lekker lang houdbaar. Het is niet mijn segment, maar het is toch een prima autootje. Niets mis mee.
Mooie bak, strak, sportief en stoer. Heb nooit veel gezien in kleine of grote SUV’s maar dit staat me wel aan.
Het werd een keer tijd zeg.Met deze auto(en de Eos uit dezelfde periode)liep VW weer eens ongelofelijk achter op de concurrentie,om deze vervolgens tot in lengte van dagen vrijwel ongewijzigd veel te lang door te blijven produceren.Je zou denken dat VW dat zich niet nog een keer laat gebeuren..Maar waar blijft die Taigun(April 2013) dan ?
@sydney: hoezo liepen ze achter? Het huidige model is zeer gewild bij de 50 plusser. Wanneer een garage een occasion had staan was/is deze in no-time verkocht.
@jipp: In no time verkocht…Heb je nog meer van deze goeie grappen?
@sydney: check your facts voordat je met zulke uitspraken komt. Ze worden niet voor niets met vrachtwagens tegelijk uit Duitsland gehaald.
@Jipp: en sinds wanneer hebben 50+ers verstand van goede auto’s?
@w0o0dy: Ze hebben de ervaring om het verschil te zien, eb het geld om er zelf een te kopen. Dat scheelt enorm :-).
@w0o0dy: en daarbij willen ze een fatsoenlijke auto met hoge instap. Het niet opvallende uiterlijk speelt hierbij een belangrijke rol.
Te heet gewassen touareq… Typisch saai VW design dus. Zal wel weer verkopen als een malle maar dan alleen in grijs natuurlijk.
Ik dacht even een Audi Q5 te zien… Maar wel een verbetering tov de huidige Tiguan.
Een Touareg maar dan iets kleiner.
Erg mooie auto zo te zien. Maar gezien de prijzen van de vorige generatie had ik hier niet op moeten wachten. Heb nu een Kadjar besteld, maar mijn hart gaat uit naar Duits. Echter boven budget is boven budget. Als hij trouwens op hetzelfde prijsniveau gaat zitten als de oude, is mij de nieuwe X1 aantrekkelijker. Die heeft een grotere sprong vooruit gemaakt.
Voor zo ver hij te zien is vind ik het een mooi ding !
Ziet er zo op de foto’s niet verkeerd uit
Wat is een Tiguan nu weer? Heb ik iets gemist?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik wordt hier warmer van dan de teleurstelling van Alfa…
@freezzr: nou we zijn trots op je dat je naar buiten durft te treden met je probleem! Bedenk maar, je bent niet alleen. Er zijn hele lieve mensen die je bij het overwinnen van deze afwijking willen helpen. Succes met je reis!
@w0o0dy: ja ik ben ook blij dat het eruit is, voelt als een bevrijding!
Zouden ze ook eens een fatsoenlijke garantie durven te geven?
Ik ben wel heel benieuwd naar die auto. Ik denk dat hij niet eens zo saai gat worden
De lijnen van de neus zien er een stuk beter uit!

Staat hem wat beter, die rechte neus.
Tis cliché om te zeggen dat ie saai is, maar gvd zeg, dit ding is gewoon onzichtbaar naast een Captur…
@Esprit_de_Flandre: voordeel is weer dat als je in een caprir zit de tiguan niet hoort vanwege al het gekraak in het dasboard
@87sandyd: nou, een VW kan ook best rammelen. Zeker de Diesels lopen alsof ze olie tekort hebben. Lopen totaal niet rustig…
Lijkt op de Q5 iets mooier zelfs (waarschijnlijk) heel wat anders dan de huidige Tiguan wat een schijthok is dat.
Voorlopig lijkt het op niets. Ik ga even wachten op betere foto’s voordat ik mijn mening op vw schiet…
Een VAG product .. Had van alles kunnen zijn: Q5,Q3, macan-mini, seat, skoda .. Modellen gaan erg naar elkaar toe, kunnen wel wat merknamen schrappen
Maar is dit de normale of de R-line versie?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).