Gemballa zet zwarte McLaren P1 op nieuw velgspul

Auteur: , 22 Reacties

Voor de handvol gelukkigen die een McLaren P1 hebben kunnen bemachtigen, maar niet tevreden zijn met het velgdesign, heeft Gemballa een oplossing in petto: aftermarket velgspul voor de hybride hypercar.

Gemballa G-Forged One

Gemballa noemt zijn gesmede nieuwe velg GForged-one. De diameter bedraagt 20″ voor en 21″ achter, allebei een inch groter dan op een P1 die standaard de smidse van Woking verlaat. Een aloude gouden wet luidt immers: hoe groter de velg, hoe groter de penis.

Klanten kunnen de fijne dubbelspakers verkrijgen in vier verschillende oppervlakte-finishes, en in de kleuren Gunmetal (grijs) of Black Magic (zwart). We zijn benieuwd hoeveel van de 375 beschikbare (en inimddels verkochte) exemplaren met Gemballa-lichtmetaal worden uitgerust. Of zijn de HRE-jetsers toch een beter alternatief?
22 reacties

Behoud hij hiermee wel 14% bijtelling?
Liever de standaardvelgen!
Dit sluit totaal niet op elkaar aan
Jammer, de standaard velgen zijn al schitterend genoeg!
Afschuwelijk!

De standaard velgen zijn stukken beter
Nou, degene die deze combi heeft bedacht bij Gembella mogen ze van mij wel het nieuws meegeven dat hij geen werk meer heeft.
ADV.1 of Vossen wheels waren VEEL mooier geweest!
@VeniVidiVici: gaat t effe niet ofzo? Zelfs stalen velgen zijn. Nog mooier dan die belachelijke vijfspakers van vossen
Wat een lelijk, gesmolten ding is het ook.
Het zijn niet de mooiste velgen, maar dat mag de pret niet bederven. Wat een bak, heerlijk absurd prachtig
Is het niet: hoe groter de velg, hoe kleiner de penis?
In standaard vorm al spuuglelijk, maar dit is nog vele malen erger…
De velgen van gemballa lijken wel enorm op elkaar. Ik vind het best goed staan.
Niet dat ze bij Gemballa idioten zijn, maar als ik een wagen zou kopen die zo uniek en duur is zou ik me toch wel 2 keer afvragen of die velgen echt wel helemaal niets aan de wagen veranderen dat niet veranderd moet worden.
Ik vind dat de standaard velg mooi is, maar het kan vast ook nog fraaier. De gemballa is aardig, maar geen vooruitgang.
Tsja, ik zie liever dit dan dat Gemballa een of ander sjonnie bumperkitje erop zet… Maar eigenlijk zou er gewoon een speciaal koopcontract voor dit soort auto’s (F1, P1, LaFerrari, Enzo, Porsche 958 etc) moeten komen met een clausule waarin staat dat als jij uiterlijke wijzigingen wilt aanbrengen, dat via een officiĆ«le dealer moet verlopen. Andere lakkleur? Prima, maar wel alleen kleuren die af fabriek geleverd werden. Andere velgen erop? Idem. Stickers erop? Werderom alleen via fabriek (Weissach/Martini bijvoorbeeld). Daarmee voorkom je dat je auto’s verpauperd worden. En met doorverkopen hetzelfde. Alleen terugverkopen aan de fabrikant. Zeg maar een leasecontract voor onbepaalde tijd tegen een eenmalige vergoeding.
@Edge: Als jij iets koopt, word je eigenaar. Eigendom is het meest omvattende recht dat je kunt hebben op een zaak en dat jan niet zomaar beperkt worden. Lijkt me juridisch gezien dus lastig.
@berlinetta: Dat begrijp ik. Daarom stel ik ook voor dat bij deze auto’s het “koopcontract” een leasecontract met een duur voor onbepaalde tijd is. Zo kan de fabrikant allerlei clausules hanteren en de auto terugeisen in het geval van ernstige overtreding
@Edge: Zolang er mensen zijn met meer geld dan smaak, die ieder jaar een nieuwe auto kopen zal de autoindustrie niets ondernemen om hun ook maar een haar breed in de weg te leggen. Er is altijd wel een andere constructeur die hun miljoenen wel wil hebben …
Gewoon niet doen
Mijn hemel… Halfords/VelgenDiscounter-look in de gloria… wat een misser zeg ! Die van HRE zijn mijns inziens wel erg vet, maar ik zou het spul vooral lekker origineel houden bij deze auto, niets mis mee.
Bah bah bah, wat vind ik dit soort velgen toch vreselijk lelijk; zwarte binnenkant en ‘zilverkleurige’ buitenkant..
Ik vindt hem zo eigenlijk wel stoer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).