McLaren P1: prijs voor NL is bekend

Auteur: , 39 Reacties

Voor meer dan één miljoen heb jij de opvolger van de F1 voor de deur staan.

McLaren P1

De McLaren P1 is getest tot in het extreme. Kou en hitte wist hij te doorstaan, net als een snelle ronde op de Nürburgring, dus is hij klaar voor zijn volgende uitdaging: verkocht worden. Alleen wie even 1.111.617 euro neer kan tellen mag zijn of haar exemplaar in Utrecht komen afhalen. Mits je er op tijd bij bent geweest, want de P1 is met een oplage van 375 stuks al redelijk uitverkocht.

We zouden ‘m maar al te graag hier op de redactie willen hebben. Spelen met 916 pk uit een 3,8-liter twin-turbo V8 bijgestaan door een elektromotor gebeurt ons ook niet dagelijks. De sprint naar de 100 km/u gaat sneller dan 3 seconden en nog geen 4 seconden later wordt de 200 km/u al aangetikt. Allemaal dankzij een druk op de stuurknop, waarna IPAS (Instant Power Assist System) met de elektromotor dat extra zetje in de rug geeft. Mjam!39 reacties

En toch blijf ik de F1 véél mooier en begeerlijker vinden….
@406_v6: Je hebt helemaal gelijk. Maar helaas, met alle regelneverij uit Brussel gaat zo’n auto nooit meer gebouwd mogen/kunnen worden.
@Vincegail: Ik ben ook héél tevreden met een occassie hoor ;-)
@406_v6: De laatste paar maanden zijn er 4 van eigenaar veranderd, en de laagste prijs was 6 miljoen pond. Weet je hoeveel je moet sparen :)
@406_v6: ik geef je helemaal gelijk. Bovendien ‘slechts’ een ruime ton aan belasting vind ik erg weinig. Had ondanks zijn relatief zuinige gebruik op z’n minst het dubbele gedacht. Leuke auto voor de verzamelaar van moderne exclusieve auto’s.
Group buy organiseren? :)
Volgens mij is de P1 nog niet helemaal uitverkocht, deze kleur doet hem niet goed trouwens.
Dus er komt maar 11% belasting bij??!! Dan zullen er een hoop via ons land verkocht worden. Dit kabinet is zo slecht nog niet, maar alleen op dit vlak dan.
@clioracing: dat zou komen door de relatief lage C02-uitstoot, de uitstoot van de P1 blijft onder de 200 gram per kilometer.
Geen LaFerrari, geen 918 Spyder etc. Geef mij de P1 maar, wat een heerlijke auto!
Ik mot geen Mclaren bovendien kom ik 1.111.000 te kort
Geef mij deze maar ipv de lolferrari
ik kan echt niet kiezen tussen de ferrari, de mclaren en de porsche hoor! stuk voor stuk schitterende auto’s en duizelingwekkende prestaties!!
@kampioentje: dan koop je ze toch gewoon alle 3?
De mp4-12c gaat reeds in 3sec naar de 100. De P1 doet het een paar tienden beter. What’s the point?
@pjp911:
Dat merk je als je boven de 100, 200 en vooral 300 komt :)
@StijnB: Vooral in je portefeuille ja. ;)
@pjp911: Denk je dat een P1 eigenaar zich ook maar iets aantrekt van zoiets onbenulligs als brandstofverbruik? Als je je een P1 kunt veroorloven, heb je meestal al een behoorlijk wagenpark, waarschijnlijk een groot jacht, een kast van een huis en wellicht een privevliegtuig of helicopter…. dan is brandstofverbruik van een auto wel het minste waar je je druk over maakt lijkt me.
@406_v6: Wie zei er hier nu iets over brandstofverbruik???
@pjp911: nogal stomme vraag al zeg ik het zelf. Eentje waar je met een heel klein beetje nadenken zelf ook wel achter kan komen..
@lambo4all: Jij denkt na over het brandstofverbruik ipv de meerprijs van de P1 tov de MP4-10C? Mooi.
@pjp911: nee ik denk na over jouw eerste comment. Die nergens op slaat.
@pjp911: De wereld draait niet alleen om de 0-100 tijd he…
@notsobig: Nee, enkel om de zon…

OT: De MP4-10c is al verrekt snel. Waarom zou je dan 800 ton meer betalen? Omdat ie er net iets gelikter uitziet? Omdat ie iets sneller gaat (349 ipv 333)? Nou nee dankje hoor.
@pjp911: jij bent er één van het type, 0-100 en topsnelheid. Gelukkig hebben we heel veel bochten in onze wegen en daar zal deze auto de (ronduit lelijke) mp4 doen verbleken.

Tevens zal je 8 ton bedoelen..
@jeffreym3: Ja want er zullen er veel naar hier komen… En de P1 is echt wel prachtig…
@pjp911: je hebt gelijk.. In de rest van de wereld gaan de wegen enkel rechtdoor…
@jeffreym3: misschien eens bij Hans Anders langs? De MP4/12 is veel mooier dan deze P1 walvis. Is ook logisch want de MP4/12 moet ook echt verkocht worden, de P1 moet vooral exclusief zijn en kan op de naam van zijn legendarische voorganger teren en zo verkopen.
@pjp911: 800 ton????? Roepies? Pesatas? Lires? Drachmen?
@406_v6: Jaja dankje spellingsnazi. En nou lekker terug sesamstraat gaan kijken hoor.
Ja, heel erg gaaf en tsja, erg onbereikbaar…
Persoonlijk verkies ik dit toch wel boven de Ferrari en Porsche!
Bij louwman vertelde iemand van McLaren dat er nog maar een beperkt aantal beschikbaar is. Voornamelijk in Europa.
@raoulkroes: schaarste creëren of simuleren is een oeroude verkoop truuk.
”Mjam” associeer ik niet met een elektromotortje.
Ik zou tóch afdingen naar een bedrag van €1.111.111,11 voor de P1.
Jongen uit mn klas loopt stage bij Louwman, komen ook allemaal F1 auto’s aan de muur enzo (oa de auto van Senna uit ’72…)
@jaguarjunk:
Dat zou ik echt knap vinden, de Lotus van Senna uit 72. Zeker als je weet dat Ayrton toen pas 12 jaar was….
Ik moest vandaag in Utrecht zijn en dacht: nu ik toch in de buurt ben, ga ik eens bij Louwman Exclusive langs. En dan tref ik dit aan! Mocht gewoon bij de perspresentatie aanwezig zijn. Best wel raar hoor, zit je daar in je dagelijkse kloffie tussen allerlei autojournalisten in pak. Ook nog even met Wouter gepraat, gaaf hoor! Topdag!
hoeveel bijtelling heeft deze?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).