Gerucht: Vandoorne moet vóór Belgische GP opkrassen

Auteur: , 47 Reacties

Peace out.

Stoffel

Paniek bij onze zuiderburen. Zojuist berichtten we je dat Max met angst en beven moet toeleven naar de Belgische Grand Prix, maar het kan nog een tandje erger. Volgens de Belgische media verschijnt Max’ Benelux-broeder Stoffel Vandoorne namelijk mogelijk in het geheel niet aan de start op Spa-Francorchamps. Kwaliteitspublicatie HLN gooit dit schokkende nieuws vanochtend zomaar op het bord van nietsvermoedende Belgen.

Het is bekend dat het rommelt bij McLaren. Na drie horrorjaren die op het conto van Honda werden geschreven, moest het dit jaar gaan gebeuren in Woking. Met power van Renault zou het team opeens weer mee kunnen doen voor podia en misschien wel meer, zo was de gedachte. Het liep echter anders. Momenteel is McLaren hooguit het zesde beste team op de grid. Meer dan elke race strijden voor een paar puntjes zit er niet in voor Papaya Orange. Biscuits boulanger Boullier trok onlangs zijn conclusies en pakte zijn biezen, maar feitelijk was hij alleen verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken tijdens de races. Het grootste probleem van McLaren, namelijk het gebrek aan snelheid, was niet direct zijn verantwoordelijkheid.

Zoals dat wel vaker gaat in dit soort nijpende situaties wordt er zodoende de volgende zondebok gezocht. Het gerucht gaat dat de keus voor deze ondankbare rol gevallen is op Stoffel Vandoorne. De Belg kende een veelbelovende start van zijn carrière bij McLaren, maar beleeft tot op heden een matig seizoen. De laatste keer dat hij Alonso versloeg in de kwalificatie, overwoog Lyndon B. Johnson nog hoe hij het Tonkin-incident het beste kon aanvliegen. Dit jaar staat het 12-0 voor Alonso.

Afgelopen weekend kreeg Stoffel nog de beschikking over een nieuw/ander chassis om het tij te keren. In de verregende kwalificatie mocht dat niet baten, maar in de race zat hij Fernando op de hielen tot het moment dat hij uitviel met het volgende technische mankement. Potentieel was het zijn laatste kans. Zak Brown wil naar verluidt graag Lando Norris in de auto zetten. De McLaren-protegé staat momenteel tweede in de Formule 2 en wordt door velen beschouwd als een enorm talent.

Gek genoeg heeft HLN het er ook over dat Alonso graag zou zien dat Carlos Sainz in de andere McLaren terechtkomt. Zoals bekend heeft de Spaanse veteraan, ondanks dat hij aan het eind van het seizoen misschien wel afscheid neemt van de F1, behoorlijk veel in de melk te brokkelen bij McLaren. Midden in het seizoen even bepalen dat je een andere teamgenoot wil hebben zou echter wel een nieuw niveau van bizar zijn.

Teambaas Zak Brown kon de Belgische media niet helemaal geruststellen. Op de vraag of het voor het einde van het seizoen tot een rijderswissel komt, wilde Zak alleen zeggen dat dit ‘hoogst onwaarschijnlijk is’. Helemaal uitsluiten wilde hij het echter niet. De Belgen leggen dit duidelijk uit als een harde bevestiging dat Stoffel op de schopstoel zit. De vraag is volgens hen alleen of McLaren het ‘aandurft’ om Vandoorne uitgerekend voor zijn thuisrace de laan uit te sturen. Er wordt al gerept over een potentieel tegenvallende kaartverkoop als dit gebeurt. Maar dat zal wel meevallen: ‘wij’ pikken die kaartjes ongetwijfeld wel op. Zelfs als Max als laatste moet starten.

Bedankt iedereen voor de tips!47 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Zo gaat dat in de F1: vriendjespolitiek en backstabben zijn aan de orde van de dag.
@jannemaneke: Bottas weet er alles van.
Zou sneu zijn voor hem. Niet dat hij nou goed bezig is dit seizoen maar met een Lando Norris zal het niet veel beter gaan. Plus dat Stoffel natuurlijk ook veel pech heeft gehad dit seizoen.
@viezefreddyw: het maakt niet uit wie ze in die auto hadden gezet, het is gewoon een zeepkist. Zou Stoffel graag zien blijven, sympathieke gast.
@str8six: Stoffel naar Williams, daar kunnen ze wel een betere coureur gebruiken.
Volgend jaar gaat dat team weer veel beter met nog meer Mercedes onderdelen.
@hzw: De miljardair Lawrence Stroll is op dit moment in overleg met Williams om het team een behoorlijke financiële injectie te geven. Als ze tot een overeenkomst komen gaat Lance nergens naar toe.
@bassx: Maar Sirotkin misschien wel.
@berlinetta: stel als jij teambaas was wat zou je kiezen: vandoorne of Sirotkin en 2000 uur in de windtunnen wat zou je kiezen?
@viezefreddyw: Volgens HLN ja, de Belgische variant van The Sun zeg maar… heb dit gerucht op nog geen enkele serieuze F1 site gezien.
@rollingstoned: Dit gerucht doet ook de ronde in Spanje.
@olivierc: het deed ook de ronde in Frankrijk, maar na gisteren niet meer.
@rollingstoned: Van de Nos bedoel je. Die Louis Dekker schrijft ook maar wat
@fmgarcia: het artikel refereert naar HLN…
@rollingstoned: Ja dat wel, maar NOS is het HVL van de f1.
@fmgarcia: dat is ook weer zo. Puntje voor jou ;-)
@rollingstoned: Tja, als je wil lachen moet je echt HLN lezen in BE.
Wat een rioolkrant man, meer dan eens zijn hun voorspellingen fout …
We hebben hier een Vlaams woord voor, platkoppenjournalistiek ….
@dwfc: En als je helemaal in een deuk wil liggen, lees dan de comments op hun artikelen
@racetrackaddict: Enige positieve aan HLN is de dagelijkse dagboek updates van Jo Bossuyt tijdens de GP weekends.

Belachelijk artikel dit inderdaad en pure stemmingmakerij.
@rollingstoned: Vandaar ook de term kwaliteitkrant. Herken het zout als het wordt geserveerd.
@phaeton: wellicht kun je dat commentaar beter richten aan de mensen die serieus op dit artikel reageren… 😁
Je kan nog zoveel talent hebben, soms is pech gewoon aan de orde. Kijk naar Max, soms zit het mee, soms tegen!
Zou het zonde vinden. Alonso gaf nog aan dat hij hem een betere teamgenoot vond dan Raikonen en hij was blijkbaar sneller dan hem ook. Denk dat stoffel gewoon een degelijk zitje verdiend waar hij een keer echt iets kan laten zien. Zoals in de GP2
@964rs: Net als nog 6 andere op dit moment. Denk dat ze bij Mclaren liever een Brit hebben dan een Belg. Zeker eentje met de potentie van Norris. Stoffel is rap, net als Sainz, Gasly, Hulkenberg of Perez. Daarentegen zijn Max, Ocon, Leclerc en ik denk ik de toekomst Russel en Norris diegene die de topteams gaan vullen. Sluit ook niet uit dat Markelov en Schumi jr daar bij zijn. Stoffel zie ik graag op de grid, maar liever jongens die echt t maximale uit de auto halen. De 2e race F2 dit weekend was het goed zichtbaar. De Vries laat het kaas van zijn brood eten in gevecht tussen Nor en Mar. Dat zijn de momenten dat je credits verliest bij de topteams. Russel kwam op Alonso achtige wijze terug door het veld glijden. Erg indrukwekkend.
@fmgarcia: kijk. Iemand die verder kijkt. Wat er nog bijkomt je moet gewoon in de buurt komen van je teamgenoot of hem verslaan ander kom je er niet. Basta
Meneer Brown wekt niet de indruk dat hij een duidelijk plan heeft hoe het team weer er bovenop te krijgen. Het team rolt van de ene crisis in de andere. Ik zou beginnen met weer baas in eigen huis te worden door meneer Alonso op non actief te zetten want hoe hij weer tekeer ging op de boordradio tijdens de kwalificatie sloeg nergens op. Het moet toch een keer klaar zijn met die man? Hij lijkt wel heilig te zijn verklaart binnen McLaren.
@riddertevoet: Fernando is niet de beste coureur voor je PR-doeleinden. Kijkende naar de resultaten zou ik dat voor lief nemen. Hij is zoveel succesvoller dan Stoffel dat het niet meer leuk is.
@riddertevoet: ik vond m best leuk in de quali. Hij had volkomen gelijk: het ging harder regenen en niemand kon verbeteren met wat voor band dan ook. En het was geeneens ten nadele van McLaren dit keer. Hoogtepunt van Q2 als je het mij vraagt.
@gregorius: Als neutrale toeschouwer vond ik het ook wel grappig maar feitelijk zet hij zijn race engineer gigantisch voor joker op dat moment. Zo’n man denkt in het vervolg wel twee keer na voor hij nog een ideetje oppert over de radio. Zo bouw je geen team, door mensen met wie je samenwerkt voor schut te zetten. Fernando doet dit al jaren. Geen wonder dat de sfeer binnen McLaren tot het nulpunt schijnt te zijn gedaald. Ik hoop dat zowel Fernando als McLaren aan het eind van het seizoen tot de conclusie komen dat dit niet werkt.
@riddertevoet: McLaren is van een F1-renstal waar de teambaas ook CEO en eigenaar was van het bedrijf naar een commerciële sportwagenbouwer gegaan die er een F1 renstal bij naast heeft. Ron Dennis had nooit verwacht de maatregelen die Mercedes ging nemen tegen z’n renstal en al helemaal niet dat dit zou leiden tot dit dieptepunt. Het land Bahrein is groot-aandeelhouder van McLaren. De koning van Bahrein neemt het stokje van Dennis over en Brown wordt gekozen als CEO voor de renstal, omdat Brown bekend staat als dé man die je moet hebben voor de zakelijke en commerciële kant van autosport. Eric Boullier was meer de man die de auto weer snel moest maken, de toekomst plannen zou je dan ook van hem moeten horen. Ik denk dat hij om die reden ook niet meer bij McLaren werkt.
Ik zie liever dat ze Stroll eruit gooien.
ik vind Stoffel een hel aardige jongeman. Het is ook best wel een mooie jonge. Goede kaaklijn, schitterende ogen en fraaie lippen. Zeer eloquent ook, hij spreekt zijn talen, is politiek correct en legt de klemtoon altijd perfect. Had ik al gezegd dat ik het een mooie jongen vind? Kortom, dit is precies wat de sponsors willen hebben. Na de P10 in Bahrein een tijdje terug (begin 2016) had ik grote verwachtingen van Stoffel.

Hij heeft een draak van een auto, maar hij heeft eigenlijk geen één keer kunnen verrassen. Telkens staat ‘ie achteraan met die McLaren, terwijl Fernando af en toe wél voor een stuntje kan zorgen. Vorig seizoen lag alleen aan de Honda-motor, alhoewel Alonso toen vaker punten scoorde en bijna steevast voor Vandoorne eindigde.

Dit seizoen doet Alonso het best aardig. De motor lijkt nauwelijks sneller te zijn, maar de betrouwbaarheid van. de Renault staat op een hoger peil. Kijk maar naar de stats van Alonso.Ik vind Stoffel een geweldig fraai persoon om te bekijken, maar in vergelijking met Alonso is hij gewoon te langzaam. Structureel. Vermits hij dezelfde auto heeft als de nochtans beter rijdende Alonso is het tijd om elders te kijken voor dit bizar schitterende heerschap.
@willeme: Zit je in de voorbereidingen van je nieuwe artikel: Formule 1’s Next Top Model?
@lacker: Nee. Ik heb verdacht veel posters van Stoffel op het toilet hangen.
@willeme: leuke kop ja. Neemt niet weg dat hij ook kwaliteit heeft. Dat hij nog dit weekend een stap achteruit nam door zijn oude chassis opnieuw te racen, zegt genoeg over zijn huidige chassis. Dan is hij op lekker tempo, valt zijn motor uit. Je kan hem niet vergelijken met Alonso, die meer talent heeft. Maar toch ook wel de betere auto. Stoffel is een verstandigere chauffeur dan Fernando, de vergelijking Max en Daniel zou hier kunnen opgaan. Max het rauwe talent zoals Fernando, Daniel een uitstekende chauffeur zonder pieken of dalen.
@willeme: En jij denkt dat Alonso die over een vinger in de pap heeft bij McLaren niet de beste onderdelen op zijn bolide krijgt?

Ik ben fan van Alonso, schitterend coureur maar vreselijk persoontje.
@olivierc: Inderdaad. Denk onmiddellijk aan een paar races geleden, mclaren had 2 nieuwe vleugels meegenomen waaronder er eentje op stoffel zijn bolide was gemonteerd. Stoffel reed snellere tijden met de nieuwe vleugel. Alonso zag dit en eiste niet 1 maar de 2 nieuwe vleugels voor hem alleen op want mocht er iets misgaan met de ene vleugel dat hij de andere ook nog had… Nee, ze hebben niet dezelfde bolide, Alonso heeft zelf onlangs ook al toegegeven dat er iets fundamenteels mis is met Stoffel zijn F1 machine…
Er zijn gewoon te veel goede coureurs in vergelijk met het aantal goede teams….

Ieder jaar staan er weer nieuwe goden op (of oude), die meer talent hebben dan huidige F1-coureurs kunnen. Maar het ligt helaas niet alleen aan talent en ervaring. Politiek, geld, vriendjes, nog een keer geld, feit dat je een landgenoot bent, nog een keer geld, e.d. spelen ook een rol.
HLN is zowat het grootste roddelblad van het land. Facebook-posts nemen ze klakkeloos over om vervolgens de dag erna te koppen hoe ‘fake news’ de samenleving verziekt. Waardeloos nieuws dit.
Beetje jammer om een coureur de schuld te geven van een waardeloos hok van een wagen. Als je met Alonso geen punten kan pakken of naar het podium kan rijden heb je gewoon echt een baggerkar gebouwd… Ander knaapje naast Alonso zetten gaat de problemen niet oplossen. Hoewel ik Stoffel wel erg tegen vind vallen de laatste tijd, hij zal het daar op dit moment absoluut niet naar z’n zin hebben denk ik.
VanDoorne is een gezien de resultaten uit het verleden een geweldig coureur. Maar nog veel te bescheiden. In de documentaire Grand Prix driver zie je duidelijk het verschil tussen Alonso en Vandoorne. Waar Alonso als een overjarige puber rond huppelt is Vandoorne bedeesd en duidelijk zwaar onder de indruk van het team en van zijn teamgenoot. Wat heeft hij aan? Vraagt hij op een zeker moment aan een medewerker over Alonso, terwijl Alonso Vandoorne even later bijna geen blik waardig gunt. Ik denk dat als Vandoorne bij een team als Force India of Sauber zou hebben gereden hij de mogelijkheid zou hebben gehad te groeien als persoon en kunnen leren zo af en toe een kl00tzak te zijn. Sommigen hebben dit van nature (ik denk aan Verstappen) anderen moeten in die rol groeien. Vandoorne moet weg bij McLaren. Dit is niet zijn team. Ik denk dat als een kleiner team hem op pikt en ruimte geeft om te groeien hij nog een hele grote kan worden.
@pomoek: ik denk niet dat iemand kan groeien om een klootzak te worden. Dat ben je of dat ben je niet.
Het probleem met McLaren is dat zij zichzelf nog steeds ziet als een topteam dan wel een goede subtopper. Dat zijn ze al jaren niet meer. Het probleem met Alonso is dat hij ooit 2x wereldkampioen is geweest en daarna verkeerde keuzes maakte en inmiddels een oude coureur is (oud als sportman) maar van zichzelf vind dat hij best nog een keer of wat wereldkampioen kan worden. Ik moest erg lachen om het gerucht dat hij aangeklopt zou hebben bij Ferrari waar hij aangeboden zou hebben om daar min of meer gratis te komen rijden onder het mom van met Vettel en Raikkonen worden jullie geen wereldkampioen, met mij wel.
Tegenwoordig is hij vooral kampioen in het vullen van boordradio zendtijd.

Ik ben niet weg van Stoffel. Ik kan mij zo ook geen race vor de geest halen waarin ik iets bijzonders heb gezien van zijn kant. Slechte auto of niet het is op de baan niet meer dan veldvulling.
Dat maakt je kansen om bij een ander team in de belangstelling te komen staan niet beter. Ik denk dat het McLaren is of exit voor Stoffel. In andere klasses van de autosport (zoals velen die naar de F1 zijn doorgestroomd) een talent of misschien uitzonderlijk talent. Maar met wat hij tot nu toe heeft laten zien ga je het niet redden. Hoe sympathiek je voor de camera ook mag zijn. Er zijn er genoeg die hetzelfde pad eerder bewandeld hebben en nu wel succesvol zijn in andere klassen of vormen van autosport.
Ik hoop dat als de rijders tombola eindigt, dat Stoffel bij Williams terecht gekomen is.
Verder ben ik van mening dat als je in een Renault aangedreven auto terecht komt je het slechts af ben.
Renault lijkt absoluut geen progressie te maken.
Best een goede coureur, maar f1 is een niveau te hoog voor hem. Zou het beter doen in DTM of lemans oid.
Ik begrijp het succes van McLaren als automerk ook niet. Het doet niet mee aan Le Mans, presteert ondermaats in F1 al jaren, maakt niet al te bijster fraaie sportauto’s. Ferrari doet het op iedere hiervoor vermelde takken van sport beter. McLaren is een poseursmerk.
@ericd: Hmm, onlangs nog eens naar groene hel gegaan en voor een maandagavond viel het goed om een snel rondje te rijden op de ring. Nu stonden er op de parking naast de rotonde 2 ferrari’s (F458 spider + 488 gtb) en 1 Mclaren 720S en geloof me, de grootste animo was voor de Mclaren… De F1 was lang de snelste productiewagen ter wereld tot de veyron er kwam, in enkele jaren tijd hebben ze heel wat lekkers
weten te produceren (570s, 675lt, P1,… ) niet mis voor maar een ‘gewone’ sportwagenbouwer…
Persoonlijk zou ik hem het liefst naar Sauber zien gaan. Als vervanger van Leclerc die naar Haas verkast ter vervanging van Grosjean.
Gezien de link en admiratie van Vausseur lijkt het zelfs vrij realistisch, al helemaal met het wegvallen van Marchionne zodat Kimi zijn zitje nog veilig lijkt voor een extra jaartje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).