Facepalm! Rij-instructeur is het bokkie tijdens les

Auteur: , 12 Reacties

Goed voorbeeld doet goed volgen.

Popo

Net als wij noeste arbeiders van autoblog, werken rij-instructeurs vaak gewoon door in het weekend. Lekker een beetje bijbeunen en een paar uurtjes niet opgegeven aan de belastingdienst, je kent het wel. Een rij-instructeur uit de regio Utrecht had gisterenochtend echter beter in zijn nest kunnen blijven liggen.

De noeste arbeider werd gespot door Big Brother in de vorm van een automatische kentekencontrole. De man bleek nog een aantal verkeersboetes open te hebben staan. De politie zette de auto hierop staande. Tja, je moet iets doen om tegenwoordig op te vallen als rijschool. Slechts weinigen zijn bereid zo ver te gaan om hun pupillen dit soort bijzondere manoeuvres aan te leren.

Helaas voor de pupil in kwestie was de les hierna wel direct voorbij. Kennelijk stond de les wegvluchten van de politie pas later op het programma, want de pupil stopte gedwee. De instructeur gaf hierop toe dat hij de boetes inderdaad nog niet betaald had, waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Zodoende zaten er opeens twee mensen zonder rijbewijs in de lesauto en moest de les dus gestaakt worden. Bummer.

Image-Credit: Politie LE Infra NW via Twitter12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik wil dan toch eigenlijk wel weten wat voor boetes het zijn, je raakt niet zo snel je rijbewijs kwijt toch?
@lekkerlinksrijden: dat moeten inderdaad wel aparte boetes zijn. Meestal nemen ze de auto n beslag als er nog wat open staat.
@lekkerlinksrijden: wet mulder. Wanneer jij zelfs kleine boetes zoals een voor drie km te hard niet betaald. Wordt je op een gegeven moment gesommeerd je rijbewijs in te leveren. De politie mag je dan ook gijzelen. Hoeft iig niets te maken te hebben met de ernst van de overtredingen
@lekkerlinksrijden: Gaan wel flink wat berichten aan vooraf. Eerst de boete, waarschuwing/verhoging, gerechtsdeurwaarder, briefje in de naam der koning en dan houdt het feest wel op. Ben je zeker een aantal maanden verder.

Neemt niet weg dat de wet mulder maar een rare wet is, in de zin dat er op bepaalde gebieden niks proportioneels/redelijk aan is. Een verhoging van 50% bij een boete, beetje raar. Leen maar eens aan iemand geld en als die niet op tijd betaalt dan spreek je af dat je het terug te betalen bedrag dan met 50% verhoogt. Krijg je uiteindelijk vanzelf op je flikker dat het niet redelijk is.
@unknown234: die verhogingen zijn ronduit crimineel idd.
@unknown234: je moet het anders zien: je krijgt flinke korting als je direct de eerste keer betaalt ;-)
Mijn rijinstructeur vroeger had nog wat openstaande boetes in Frankrijk staan vertelde hij, van zijn tijd als vrachtwagen chauffeur daarvoor.
Maar was deze man nu inderdaad aan het bijklussen of is dit gewoon suggestieve journalistiek?
@sportevo: om het verhaal smeuïg te maken, het laatste natuurlijk.
Ik sna de politie. Maar de wellicht onwetende klant(en) is hier ook de dupe van. Stel voor dat de beste man z’n boetes binnen 2 weken betaald anders wordt zn rijbewijs ingenomen. Kunnen zijn klanten de lessen afmaken dan wel een nieuwe rijschool uitzoeken.


Wat een raar geschreven artikel is dit. Vanaf het moment dat de politie ze staande hield gaat het een beetje mis geloof ik
Prachtig verhaal, hopelijk was het videoteam van Wegmisbruikers on-board, dat had een mooi filmpje opgeleverd. Team Utrecht bevat onder meer de uiterst vriendelijke doch ook uiterst sarcastische Patrick, altijd het kijken waard.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).