Gespot: gouden spookje op paarse Rolls-Royce Ghost

Auteur: , 28 Reacties

Paars met goud is een 'klassieke' supercar-combinatie. Opvallend en tegelijkertijd uiterst subtiel op deze Rolls-Royce Ghost toegepast. Een Spirit of Ecstasy zoals je die zelden ziet en een love it or hate it carrosseriekleurtje.

Paars met goud ftw

Er zijn genoeg mensen die iedere willekeurige auto in de normaalste kleur denkbaar bestellen. Auto’s moeten zwart, grijs, donkergrijs, zilvergrijs of hooguit donkerblauw. Van Porsche tot Rolls-Royce en van Bugatti Veyron tot Fiat Punto past men deze logica toe. Dat is jammer want vooral opvallende auto’s kunnen extra mooi voor de dag komen met een passende opvallende kleur. Neem nou de metallic (of parelmoer) paarstint op deze Rolls-Royce Ghost.

Opvallend als je er naar kijkt maar niet opzichtig. Duidelijk een bijzondere verschijning. In eerste instantie weinig spannender dan een grijze, tot je er naast staat. Dat geeft deze Ghost in mijn ogen extra ‘chique’ mee. Een gouden Spirit of Ecstasy maakt het plaatje compleet.

Deze excentrieke Ghost is gewoon in ‘onze’ PC Hooftstraat gespot. In de kou, op winterbandjes en amper passend in de parkeervakken. Mevipp bedankt voor de spot! Voor meer foto’s klik je door naar autojunk.nl.28 reacties

Valt toch wel mee met de opvallendheid van die kleur. Staat wel goed.

Sowieso is die Ghost eigenlijk veel mooier dan een Phantom. Die laatste is zo bizar groot dat ik het niet anders kan zien als een ultieme aandachtssloep.

Dan is dit eigenlijk veel meer een normale auto met betere afmetingen.
@bozewolf: vind ik ook, de Ghost ziet er toch wat afgeronder en dynamischer uit. Vind het mooier dan die baksteen van een Phantom.
kleur is niet geweldig en dat goud al helemaal niet.
@Alwood: 3e alinea: *opvallendeR
@bigcar: checkthanks! :)
Dat opvallende vind ik nou wel weer meevallen..
Zou het een Aziaat zijn? Daar staat het namelijk erg chique om de logo’s van je auto in het goud te doen. Hier kon je dat overigens ook als officiĆ«le optie krijgen op onder meer de Honda Legend en bij Lexus.
Af en toe zag je er zo wel eentje.
@ronin1130: nee het was een Nederlander. Beetje oud dat wel. Hij had moeite met parkeren. Midden in het parkeren gingen opeens zijn ruitewissers (2 keer) aan (ook bij de koplampen)
Die gouden Spirit is gewoon een optie bij RR, je kan haar ook transparant met verlichting of aan de basis verlicht hebben.
Hoort zo’n Spirit of Ecstasy niet in de grille te verdwijnen tegen diefstal?
@ruudw: Dat is ook zo. De eigenaar zal de motor wel al gestart hebben toen deze foto gemaakt werd.

ot: kleurtje staat hem goed, maar heel opvallend is het nou ook weer niet. De auto zelf trekt meer aandacht dan de kleur.
@berlinetta: Op de eerste foto zijn de spiegels ingeklapt maar de Spirit nog overeind. Op een latere foto is de spirit naar beneden.
Zou het zo zijn dat het beeldje een minuutje later naar beneden gaat?
@potver7: Dat lijkt me niet. Een minuutje is voor een dief voldoende om dat beeldje eraf te peuteren. Die zal wel meteen ingeklapt worden. Dan weet ik het verder ook niet.
@ruudw: dat doet hij toch… ( check andere fotos)
He, op het laatste plaatje is ze weg!
He, alle wiel-logo’s staan precies goed!
@mout: weet niet zeker of het standaard of optie is.. maar Rolls-Royce levert naafdoppen die altijd horizontaal staan.
@Alwood: Is volgens mij standaard.

Het valt me wel altijd op dat als een rijdende RR wordt gefilmd dat ik logo’s niet stil lijken te staan. Is dit gezichtsbedrog door de beweging of door de camera of hoe zit dat?
@berlinetta: Je bedoelt dat ze steeds een stukje draaien en dan terug vallen? Het viel mij ook al op. Ik vind het overigens ook niet mooi dat ze still blijven staan.

Vind de kleur eigenlijk helemaal niet verkeerd staan, dat gouden beeldje is dan wel weer jammer.
@reistje: Ja dat bedoel ik. Alsof ze heen en weer schommelen.
@reistje: er zit volgens mij een gewichtje in (of iets simpels) waardoor ze rechtop blijven als hij stilstaat. Ik neem aan dat als hij rijdt ze bewegen vanwege de traagheid of zo iets in die richting :p
@Alwood: Sorry, was een beetje om te trollen. Net als de post hierboven.
Naar mijn beste weten levert RR alle modellen met deze dingen. Grappig eigenlijk: technisch werkt het weinig anders dan spinners. Klinkt meer westcoastcustoms dan Crewe ;-)

Maarreh… now for something completely off topic: Ik speel met het idee om de Volvo 245 XXL (http://www.autoblog.nl/archive/2008/09/19/teveel-kinderen-koop-een-volvo-245-estate-xxl) te kopen. Die is nu in twijfelachtige staat, maar wel te koop. Weet jij a) of er zaken zijn die je echt niet meer op orde krijgt in een 245, en b) hoe het zit met hobbyistenclubs en onderdelen?
@mout:
Vraag het hem even met een pm, grotere kans dat je een reactie krijgt.
@jrk68: thnx voor de tip
Niet mijn auto, maar als het dan toch moet vind ik het niet slecht uitgevoerd. De pauperlocatie past er wel bij.
Paars is geen kleur voor een Rolls en goud is ordi voor the Spirit of Ecstasy!
Zie deze regelmatig rondrijden in Haarlem en omgeving, vorige week vrijdag nog stond ie op t Houtplein geparkeerd.
Lelijke kleur, en dat goud past ook niet echt.
Ik vind de Mulsanne vele malen mooier, maar hoe je het ook draait of keert, zo’n Rolls is precies toch nog net ietsje meer. Zoals die horizontale wieldoppen, logo dat er in schuift, zelfsluitende deuren, etc…. Jammer dat een Bentley dat niet heeft eigenlijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).