Gespot in Nederland: Renaults nieuwe en autonome Laguna?

Auteur: , 27 Reacties

Er rijdt een colonne hevig gecamoufleerde Renaults door ons land, en dat feit is niet onopgemerkt voorbij gegaan...

Gespot in Nederland: Renaults nieuwe en autonome Laguna?

Op de Autojunks troffen we verschillende spots van gecamoufleerde auto’s die steeds in groepjes her en der door ons land rijden. Al vrij snel was duidelijk dat Renault de nieuwe Laguna aan het testen is, wat op zich geen reden voor opschudding is.

Wat blijkt echter? De Laguna wordt steevast in een treintje van meerdere auto’s gespot, wat vermoedens doet rijzen dat Renault serieuze autonome plannen heeft. Nederland heeft zich de afgelopen tijd stevig geprofileerd als proeftuin voor zelfrijdend spul, dus geheel ongegrond zijn die vermoedens niet.

Daarbij spotte AB-lezer Joost een exemplaar waarbij de bestuurder de handjes van het stuur heeft. De beste man is dus A) ongeschikt als testrijder of B) iets autonooms aan het testen. Wij denken het laatste, het antwoord ontvangen we ongetwijfeld binnenkort van Renault.

Laguna zonder handjes27 reacties

Nog een reden om die Fransen te boycotten.
@jrsmoke: Iets tegen Fransen? Duitse constructeurs hebben ook al autonoom spul rondrijden hoor…
Zag ze laatst bij delfshaven voorbij komen
@blaze3027:
En ik tussen Breda en Dordrecht.
Er rijdt ook nog een gecamoufleerde Volvo in Nederland. Waarom komen ze ineens allemaal hier?
@carlover1: ik zou het niet weten, maar misschien omdat we hier geen bergen enzo hebben dus ze kunnen de verbruiken laag houden ofzo
@gwnbmw: Nee! Nederland is een proeftuin voor autonoom spul.
@gwnbmw: misschien omdat het hier overal zo druk Is. Is het goed live te testen.
@carlover1: In Nederland is het normaal om 130 te rijden met 2 meter afstand tussen auto’s, en om rucksichtlos je auto naar links te knallen als er wel of geen gat naast je ontstaat. Perfecte omstandigheden om rijhulpen te testen lijkt mij ;)
Hmm, interessant! Lijkt me wel sterk dat de Laguna al autonoom zou kunnen rijden. Is nu alleen nog voorbehouden aan de Mercedes S klasse, die het deels kan in bepaalde omstandigheden.
@trustmeiamanengineer: die foto is gemaakt op de snelweg, dus zou kunnen dat dat autonome gedeelte alleen snelwegrijden inhoudt
@trustmeiamanengineer: want het is onmogelijk dat Renault iets beter of eerder dan Mercedes kan?
@RRenault: de s klasse is een van de meest technologische en meest hypergadgets auto’s ter wereld, renault staat daar niet zo om bekend…
@gwnbmw: de S-klasse is zeker een technologisch geavanceerde auto waarin zeker veel innovaties zijn ontstaan. Maar bij alles onder de S-klasse zullen meer innovaties bij Renault vandaan komen dan van Mercedes hoor.
@RRenault: sterker nog, de twee merken hebben een samenwerkingsverband
@RRenault: Nee, een S klasse kost een ton, een Laguna een kwart daarvan. De benodigde technologie is gewoon nog heel duur.
Prototypes die volledig autonoom kunnen rijden kosten tegen de miljoen. Technisch is het uiteraard mogelijk dat Renault de Laguna autonoom maakt, maar financieel lijkt me het nog simpelweg onmogelijk.
Denk dat, net als vierwielaandrijving(haldex was het toch), je zo’n systeem in de basis gewoon bij één centraal bedrijf inkoopt. Om er vervolgens als merk een beetje je eigen draai aan te geven. (quattro bijv.)
Handjes van het stuur kan natuurlijk ook gewoon om iets als lane assist te testen.
En waarom testen in NL?
@dutchdriftking: Wetgeving. Nederland staat het testen met autonome auto’s toe, in tegenstelling tot andere Europese landen.
NL is al 100% autonoom met meer verkeersborden dan inwoners op elke straathoek een verkeerslicht en camera’s all over the place .. Zelf rijden bestaat hier al 20 jaar niet meer ..
@lincoln: come to Norway ,denk dat je hier die troep niet snel zal tegenkomen…
@norge: graag! Alleen moet de vrouw het ook willen :)
*gaat op vacature jacht en boekt een cursus Noors*
Aan degene die de tweede
Foto in t artikel maakte: tof je hebt je golf ook in Pacific Blue! Wat is t toch een heerlijk kleurtje he..
Zag ze vanmiddag langskomen in Eindhoven. (Afrit N2 naar Tilburgseweg) Inderdaad ook weer 3 stuks in treintje.
Die man zit gewoon handsfree te bellen.
Ben benieuwd, je ziet normaal nooit zo openlijk die test auto’s rijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).