Renault Next Two: voorproefje op de autonome toekomst

Auteur: , 11 Reacties

Het Renault-Nissan-concern maakt serieus werk van de zelfrijdende auto, en als de Japanners een autonome Leaf hebben, dan moeten hun Franse concerngenoten natuurlijk ook een eigen model hebben. Et voilà: hier is de Next Two, een autonome Zoe.

De autonome functies van de Next Two maken gebruik van een camera en sensortechnologie aan de voorzijde van de auto, en aanvullende ultrasone sensoren moeten een virtueel ‘beschermschild’ rondom de auto creëren, waardoor crashes tot het verleden behoren. Op basis van alle verzamelde real time data worden stuurwiel, de remmen en het gaspedaal aangestuurd.

In fileverkeer kan de Next Two tot een snelheid van 30 km/u geheel zelfstandig rijden, en met de automatische Valet Parking-functie kan hij zichzelf parkeren, zelfs zonder inzittenden, zo belooft Renault.

In feite is het dus gewoon de Leaf uit Nissans 360-programma in een Renault-jasje. Bovendien heeft de consument weinig aan het testmodel, maar het is natuurlijk aardig om met een schuin oog naar de vorderingen van de automaker te kijken. Naarmate de tijd vordert zullen we zien in hoeverre de premisse van “an affordable, hyperconnected mobile lifestyle” waargemaakt kan worden.

Op deze schetsen zie je hoe het dingetje technisch in elkaar steekt, video’s op autojunk.11 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat is toch gewoon een Renault Zoe
@bmw1: ik bedoel de huidige renault zoe
@bmw1: Staat toch in de tekst: “Et voilà: hier is de Next Two, een autonome Zoe.”

En als je goed kijkt hebben ze een aantal toevoegingen gedaan om de auto zelfstandig te kunnen laten rijden.
Gister toevallig nog zien rijden. Als je hem ziet is het echt geen zicht tussen al het andere verkeer.
@stefane30v8: Bedoel je qua uiterlijk? Ik zie niet meteen wat er nis is met deze kar. Ie ziet er toch behoorlijk normaal uit vergeleken met andere Yarissen, 208’s en i20’s?
@stefane30v8: Juist leuk toch. Een opvaller tussen al het grijze blik.
Een rijdende test-case dus quoi. Waar dus eigenlijk niet veel over valt te zeggen, behalve dan dat ie er best wel OK uitziet. En ow ja, nummertje 10 op de technische schets : een video-conference camera? Eerst dacht ik van wtf, maar inderdaad, aangezien het een autonome wagen betreft is het eigenlijk nog zo’n gek idee niet. Je moet tenslotte wel iets om handen hebben als je jezelf dan zo lekker autonoom zit te vervoeren.

Nee, ik denk niet dat ik ooit fan zal worden van dat hele autonomous drive gedoe.
Autonome rijden is de toekomst,er zijn wat problemen omtrent verzekeringen maar dat het gaat gebeuren is zeker.
@sydney: Denk dat er ook nog extra belastingen aan zitten te komen voor het autonome rijden.. De staat moet ergens weer een centje meepikken
Ik ben meer geïnteresseerd in die donkerblauwe Renault achter de Zoë. Nieuw model?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).