Gespot: legendarisch Ferrari 250-duo, incl. Breadvan

Auteur: , 20 Reacties

Dit weekend wordt op het circuit van de Nürburgring de 41ste AvD Oldtimer-Grand-Prix (OGP) verreden, een mooie gelegenheid om het betere klassiekerspul van stal te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze legendarische 1961 250 GT 'Breadvan'?

Ferrari 250 GT SWB Breadvan

De jaarlijkse OGP is een begrip in klassiekerland. Elk jaar komen er 60.000+ fans naar de Nürburgring om hun ogen, oren, en andere zintuigen goed de kost te geven. Er wordt geraced, met hieraan voorafgaand de klassieke rennende start, die we tot en met 1969 ook tijdens de 24 uur van Le Mans zagen.

De editie van dit jaar, die vanmiddag om 18:00 uur eindigt, kende onder andere een open paddock, races met klassieke Formule 1- en Grand Prix-wagens, een Jaguar E-Type Challenge en veel meer.

Maar de kers op de taart is natuurlijk het zeldzame spul dat je van dichtbij mag meemaken. Zoals deze 250-combo, waarvan de inmiddels 52 jaar oude 250 GT SWB-Breadvan natuurlijk de showsteler is. Pbelskamp schoot bovenstaande plaat, en zette hem op autojunk.

Ook onze eigen Alwood was aanwezig, zijn bijdrage vind je hier.

Ferrari 250 GT SWB Breadvan20 reacties

Zijn tijd ver voor uit. Wat een wagen!
Zeker niet de mooiste uit de 250 reeks, wel leuk om hem weer eens te zien.
Mijn hart gaat echter sneller kloppen van de Lotus 11 die achter de Healey verstopt staat.
@jrk68: Die heb ik volgens mij ook op de gevoelige plaat staan… die foto’s volgen nog!
@pbelskamp:
Ik kijk ernaar uit, bedankt alvast.
Die 11’s zijn natuurlijk lang niet zo zeldzaam dus ik begrijp je keuze.
@jrk68: Bij deze de beloofde plaat van een van de Lotus Elevens:
http://www.flickr.com/photos/elskamp/9567144534/in/set-72157635179703868
Het was ook Stefan Bellof tribute weekend. Zijn teammaat Derek Bell reed met de Porsche 956 waarmee Stefan het all-time ronderecord van 6:11.13 vestigde.
Ik vind de Breadvan eigenlijk geen Ferrari maar een Bizzarrini. Enzo zelf heeft de wagen verstoten ook al heeft het ding een hogere topsnelheid dan de 250GT SWB waarop hij is gebaseerd. Als je zo’n zeikerd bent kan je wat mij betreft gewoon je zin krijgen maar krijg je nul op het rekest als je met hangende pootjes terug komt.
@Original_Arnoud: Dat vonden ze bij Ferrari ook. Ik heb ergens gelezen dat het ook de reden was waarom ze geen fabrieksbadges mochten gebruiken op de wagen en ook niet de nieuwere ferrari 5 versnellingsbak, en daarom maar met een 4bak reden.
Niet mooi, maar moet een race slash supercar mooi zijn ? Zolang het functioneel is hoeft dat mij niet. Dacht trouwens dat het een GTO Breadvan was.
@norge:
Nope, deze is een jaartje ouder dan de GTO.
@jrk68: Ik pretenteer absoluut niet een kenner te zijn, maar als eentje het wel is dan is het autosport journalist Rene de Boer, en die gaf in zijn artikel aan dat het een replica betreft…. neemt niet weg dat het een plaatje blijft:

http://autosport.nl/klasse/nieuws/20597/groeten-vanaf-de-avd-oldtimer-grand-prix-op-de-nrburgring
@gertjan2012:
Ik ben ook geen kenner op het gebied van oude Ferrari ‘s.
Zeker niet op het gebied van authenticiteit en al helemaal niet van een foto.
Vaak zijn die dingen zo goed nagemaakt op basis van een andere 250 dat je wel een hele goede specialist bent als je het ziet.
Ferrari weet dat ook en die houden daarom een register bij, in het verleden werden er nog weleens fakes geveild als origineel.
Wat dit met mijn antwoord op @norge van doen heeft ontgaat mij maar toch bedankt voor je toevoeging.
@jrk68: Was meer omdat ik even wilde inhaken op het feit over hoe oud die zou zijn :-) Ik heb ook zeker die kennis niet, maar ik moest denken aan dat artikel wat ik las op Autosport.nl dus ik dacht ik gooi er ff een linkje op !
@gertjan2012:
Thanx, dat wordt hier zeker gewaardeerd, ik zal hem gelijk even lezen.
@gertjan2012: Ik heb begrepen dat dit wel dé Breadvan was, met chassisnr. 2819GT… was ingeschreven door Max Werner voor het OGP. Alleen de puristen vinden het geen origineel meer omdat de originele body er niet meer op zit na een volledige restauratie/rebuild. Ook een van de redenen dat Ferrari de certificaten aangepast heeft:
http://www.coachbuild.com/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=38
http://www.supercars.net/cars/3181.html
Die Breadvan heb ik vorig jaar in Marabello mogen aanschouwen. Aparte wagen.
@berlinetta: Ja ik ook, en een SWB :-) Mooie tentoonstelling!
@berlinetta: *Maranello
Ha, cool dat jullie hem opgepikt hebben… was een mooi feestje samen met @alwood… heb met de camera flink wat meer leuke platen geschoten die ik vanavond om morgen nog zal toevoegen!
Zoals gezegd (maar met wat vertraging), de volledige set platen die ik geschoten bij tijdens de Oldtimer Grand Prix met meer Breadvan-materiaal en andere bijzonder klassiekermateriaal:
http://www.flickr.com/photos/elskamp/sets/72157635179703868/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).