Gestolen Ferrari 308 GTSi na 28 jaar weer teruggevonden

Auteur: , 29 Reacties

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

308 GTSi

Je auto verliezen door diefstal is nooit leuk. Ook in 1987 noemde men dat al een serieuze bummer. In het geval van deze oorspronkelijke eigenaar (acteur Tom Selleck!) die vanaf 1981 zes jaar een interessante Ferrari 308 GTSi op de oprijlaan had staan, is ‘een bummer’ wellicht een understatement.

De 308 GTSi is een zeldzamer model, afgeleid van de GTB en GTS (targadak). De ‘i’ staat voor een geavanceerd Digiplex-injectiesysteem, waardoor de motor vele malen zuiniger loopt, maar ook iets heeft moeten inleveren aan vermogen. Een soort ecoflex modelletje dus.

Hoe dan ook, de Ferarri was foetsie en bleef dat voor lange tijd. Totdat op 8 april jl. politieagenten in Los Angeles een Ferrari onderschepten, die op het punt stond naar Polen te worden geƫxporteerd. Het registratienummer kwam niet overeen met de auto waar ze bij stonden.

Het balletje ging rollen en voor de bollebozen van de politie het wisten, hadden ze te maken met een diefstal uit 19 juli 1987, in Orange County (California). Selleck is destijds door zijn verzekering uitbetaald. Tot zijn verrassing heeft de 308 in de huidige staat 72 duizend kilometer gelopen. Die heeft dus zeer waarschijnlijk in die 28 jaar niet stilgestaan… (via CNN)29 reacties

Dat ding zal aardig in waarde zijn gestegen al die jaren!
Magnum P.I.
Genieten van gestolen waar. Je moet er het type voor zijn…
@kempenaer: Politieker ofzo die zijn het al gewoon van in onze zakken te zitten.
@rynnus: en hoe zit het met de achteras? Heeft deze ook een “asverbinding”?
@bmwtouring: wat?
@boomhauwer: dat is een speciaal type ophanging waar alleen Rynnus het fijne van weet…
Ik vraag me ook af wat het betekent, maar Rynnus negeert me liever…
72k? Hoe is het mogelijk om bijna 30 jaar in een auto rond te rijden zonder dat wordt ontdekt dat ie is gestolen? Hij zal toch wel eens een keer langs de kant van de weg zijn gezet?
@pomoek: misschien gebruikt op de circuit?
-edit: nutteloze bijdrage-
@pomoek: Vind ik ook frappant. Misschien rond gereden met een identieke kenteken van een andere rode 308 of met dealerplaten.
Krijg je je auto terug en is de waarde ook nog eens verdubbeld… win-win
@theyoungsaablover: maar je heb je auto al die jaren niet kunnen gebruiken waarvoor die gemaakt is: verlies
@theyoungsaablover: als je de tekst goed leest, is de eigenaar destijds uitbetaald door zijn verzekeraar, waardoor de verzekering de juridische eigenaar is en niet hij, dus een meevaller voor de verzekering. Zal binnenkort waarschijnlijk op een veiling verschijnen. Maar als je de present value van het destijds uitgekeerde bedrag doorrekent, vraag ik mij af of er gesproken kan worden over waardevermeerdering…
@scooper: dus als ik de tekst niet goed lees is dat niet zo. Goed ik snap de boodschap maar daar draait het toch helemaal niet om joh ;)
Is de auto nu eigenlijk niet van de verzekering? Of hoe werkt dat?
@entwicklung88: Die Corvette van een tijdje terug die 30 jaar geleden gestolen was, is ook teruggekomen bij de oorspronkelijke eigenaar, maar ik geloof dat de auto inderdaad in eerste instantie van de verzekering is.
Aangezien de verzekering de eigenaar toentertijd heeft uitbetaald, vraag ik me af wie er dan nu de eigenaar van is???

Lijkt me toch de verzekeraar, of???
@kaymommer: jep en die verkopen de auto vaak snel aan opkopers.
Eigenaar is Tom Selleck
@schellekens006: Thanks, heb het toegevoegd.
Krijgt ie hem nu terug?
hmm, nu hopen dat je je uitgekeerde bedrag kan teruggeven in ruil voor de wagen…
Da’s flink balen als ex-eigenaar zijnde
Hij is nu wel meer waard denk ik daarom hebben ze gewacht
Is dit dan ook de auto die werd gebruikt in de serie? Lijkt me dat ie dan nog een stuk meer waard is…in de volksmond is dit model nog altijd het Magnum PI model…

Alle kindertjes jonger dan 30 hebben denk ik, geen idee wie Tom Sellick is..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).