Gezocht: slachtoffers (moeder en kind) van doorrijder

Auteur: , 44 Reacties

In Haarlem werd gisteren een moeder met kind grof van haar bakfiets gereden door een automobilist die vervolgens doorreed. Een alerte omstander zette de achtervolging in en spoorde de dader op. Nu is het zoeken naar de moeder zodat zij aangifte kan doen.

Zijlweg Haarlem

Gisteren werd op de kruising tussen de Zijlweg en Kinderhuissingel in Haarlem een moeder op een bakfiets aangereden door een automobilist, haar zoontje van een jaar of vier fietste er vlak achter en viel ook. “Tot mijn verbazing reed de man gewoon door. Ik ben uitgestapt om naar de vrouw en haar zoontje te kijken, maar er waren al gauw meer mensen die kwamen helpen dus ik besloot achter de bestuurder aan te gaan,” aldus Job Holtriger tegenover het AD.

Job weet uiteindelijk de daders op te sporen, na een achtervolging waarbij zelfs nog even tegen het verkeer in wordt gereden. De auto van de dader had flinke schade, dus de man moet gemerkt hebben dat hij de vrouw en kind omver reed. Uiteraard schakelde Job de politie in, maar die kan op dit moment helaas niets doen. Meestal is het de dader die gezocht wordt, maar aangezien alleen het slachtoffer aangifte kan doen, is het nu dus zaak dat de moeder en kind snel gevonden worden.

Foto van de onheilsplek: Google Streetview44 reacties

Wait what?!?!?! De politie kan op het moment niets doen? Omfg
@johanhummer9: wss kan job een CJIB briefje verwachten een dezer dagen
@johanhummer9: easy girl, geen aangifte…
@johanhummer9: Ja zo werkt dat he. Anders kan je iedereen beschuldigen en aanklagen en komt de politie je gelijk oppakken. Natuurlijk moet er eerst een aangifte zijn. Zo werkt het rechtssysteem. Alle Wilders-stemmers gelijk weer boos zijn en vol ongeloof reageren moeten maar weer eens naar school gaan
@kenner: Onzin mafketel die je bent. Een getuigenverklaring is al genoeg voor de politie om de verdachte op te sporen.
Gelukkig maar anders kan iedereen in Nederland ongestraft moorden plegen onder het mom van het slachtoffer kan toch geen aangifte doen.
@audirijder: Bij een moord staat het duidelijk vast dat degene is overleden en door een autopsie kan worden vastgesteld dat iemand door geweld door het leven is gekomen.
Als ik gewond ben kan ik van de trap zijn gevallen, maar ik kan ook zeggen dat jij mij van de fiets hebt gereden.
@phaeton: Echter gaat dit verhaalt niet op als er meerdere getuigen zijn.
Ergo je kan het lichaam ook vernietigen.
@audirijder: heb jij ff pech dat je plannetje niet werkt!
@johanhummer9: stond een keer op de carpoolplaats (2006 zal het geweest zijn) en als ik terug kom, blijkt er iemand tegenaan te zijn gereden. Een van de twee daar werkzame prostitues, had het nummer opgeschreven. Politie kon op dat moment, ’s avonds, niet meer naar die kerel toe rijden omdat er meer dan een uur tijd zat tussen het voorval en de melding. Aangifte verder wel gewoon gedaan.

Of het helemaal correct was weet ik niet, maar die agent noemde wel zo terloops wat gegevens zoals de type enz van de auto en ook de bedrijfsnaam. Weken later kom ik weer op die carpool, zie ik daar die auto staan met die kerel erin staan wachten.

Zet de auto neer en spreek die man aan. Of hij zich nog kan herinneren dat hij tegen mijn auto was aangereden. Nee, dat kon hij niet, maar hij moest opeens wel heel vlug weg.
@alfablog: En wat deed jij dan op die carpoolplaats? ;)
@berlinetta: Carpoolen om co2 te besparen en netjes optijd op zn werk te komen
Slachtoffer moet aangifte doen, op zich logisch mAr in deze situatie idd erg krom.

Hoe is het afgelopen met moeder en kind?
@wheelerdealer: Ik denk dat we dat pas weten als ze gevonden zijn.
@robert110: geniaal
Als job een bekeuring zou krijgen, dan doneer ik hierbij €5
@wheelerdealer: en ik vindt Job een matennaaier!

Tenzij automobilist echt ZEKER zelf het ongeluk veroorzaakt heeft!
Alles in het werk stellen om iemand een prent op de mat te bezorgen?
Goed van Job om de achtervolging in te zetten en de dader even op zijn gedrag te wijzen, maar ga vervolgens niet de moraalridder uithangen.
Doorrijden na een ongeluk is een misdrijf, als ooggetuige moet je daar gewoon aangifte van kunnen doen. Beetje raar dat de politie er niets mee kan…
@gtwillem: lees mijn reactie hierboven

Niet zomaar met je eens!
@bigfun: je bedoelt beneden ;-).

Ik heb je stukje gelezen en he was zeer vermakelijk. Het is goed om beide kanten te bekijken alvorens je een standpunt inneemt. Zo kan de vrouw met bakfiets zich als een idioot gedragen.

Maar… Als er sprake is van een ongeluk, losstaand van wiens schuld het is, je mag niet zomaar doorrijden.
Volgens mij kun je je tot 24 uur na de gebeurtenis no aanmelden bij het bureau. Mijn mening was voornamelijk dat het doorrijden na een ongeluk een misdrijf is, ongeacht wiens schuld het is.
@gtwillem: klopt maar de overheid maakt je bang! Vanuit gaande dat jij geen fout maakte maar puur de sjaak bent als automobilist. Of desnoods iets per ongeluk ging.

Je gaat je toch niet vrijwillig in de ellende storten! Nogmaals je gaat om het minste geringste de bak in.

De overheid veroorzaakt vlucht gedrag, geloof me!

Mensen die het niet met mij eens zijn zijn onwetend of hypocriet! Wacht maar tot ze voor een soortgelijke keus komen.
-edit: denk aan je bloeddruk-
@gtwillem: Van het doorrijden na de aanrijding kan ook vast wel aangifte gedaan worden door anderen. Maar de doorrijder is immers al gevonden, dus of dat nou verder heel nuttig is (afgezien van de straf die hij daarvoor zou kunnen krijgen), weet ik niet. Maar voor de aanrijding kan (kennelijk) alleen aangifte gedaan worden door het slachtoffer. Wat ik me dan wel weer afvraag, is hoe dat dan werkt als het slachtoffer doodgereden zou zijn. Dan kan het slachtoffer uiteraard geen aangifte meer doen, maar kan er dan ook niet iemand anders aangifte doen? Zou wel vreemd zijn…
@henrie: voor zo ver ik weet was de aanrijding een ongeluk. Daarvoor word je niet strafrechtelijk vervolgd, tenzij je gedrag het ongeluk heeft veroorzaakt of het voorkomen van het ongeluk onmogelijk heeft gemaakt. Dat zijn die taakstraffen waar half Nederland zo boos over is. Die vrouw moet nu haar schade op de meneer verhalen, mits het ongeluk aan hem te wijten is.
@knipperlichtje: fietsers zijn altijd beschermt !
Je trekt als automobilist altijd aan het kortste eind.
@gtwillem: gelukkig alleen melding. Geen aangifte. Overheid heeft uiteraard vervolgingsmonopolie, dus je hebt gelijk dat de politie actie kan ondernemen. Alleen is dat zonder aangifte lastig. Causaliteit moet aangetoond worden, net als de schuld dus zonder aangifte en schade wordt het een tijdverspilling van hier tot Tokio. Oftewel: ‘meneer de agent, ik zag hem iemand aanrijden. Wie dan? Ja dat weet ik niet.’ Oke was er schade? ‘Ja dat weet ik ook niet’. Ik denk dat iedereen inziet dat dit dus niet gaat werken. Ook al begrijp ik dat het vreemd aanvoelt.
Moraalridder? Vind het goed van hem. Hij had die daders eigenlijk nog de vangrail in moeten drukken..
Gvd wat deed de fietser op die bakfiets allemaal wel niet lomp of stom of fout? Ik lees daar weer niks over?!!
Ik verwacht dat die weleens verkeerd bezig geweest kan zijn!

Job wat mij betreft ben je ook wel een klikspaan of verzin zelf maar nog erger….
Hoop dat ze jou ook eens verklikken als jij eens echt wat doms doet (hoeft niet alleen in verkeer te zijn)

Altijd dat eenzijdige anti auto gedoe als het om fietsers en voetgangers gaat

Ik wil het HELE verhaal weten, ook van de automobilist.
En waarschijnlijk de POLITIE ook!
@bigfun: Het gaat er niet om wie schuldig is, in Nederland is dat in dit geval altijd de automobilist. Het gaat om het doorrijden na het ongeval.

Anders gezegt; als jij iemand aanrijdt en het is niet jouw schuld, ben je alsnog verplicht om te stoppen.
@franserommel: onwetend of hypocriet jij? Ik wil jou weleens meemaken

Je gaat de bak in als het goed mis is maat!

Stort jij je vrijwillig als een mongool in de ellende? Jouw eigen gezin ook nog ontwricht!

Ik geef je in basis gelijk laat daar geen misverstand over bestaan, maar de Nederlandse overheid dwingt je tot bizarre keuzes!

Nogmaals je gaat eerst een paar dagen zitten als het om ernstige verwondingen of erger gaat, en daarna zoeken ze eens rustig uit of je er iets aan kon doen.

@franserommel: zou ook normaal moeten zijn dat je stopt!

Maar je kan net zo goed doorgaan naar de gevangenis

U gaat niet langs start
Good Job!
Toen Job aan de politieagenten vroeg of hij wel moest getuigen, zeiden ze: “Ik denk het niet, Job!”

https://m.youtube.com/watch?v=IAlngnPhzLQ
@Rick-dos: geweldig!
Linkse pvda hahaha
Ook al heb je het niet gedaan, kon je er niks aan doen als automobilist ben je toch gigantisch de lul op meerdere fronten! En bij gewonden of doden ga je gewoon gelijk de gevangenis in totdat de boel is uitgezocht!
Nog een gezin ontwricht!

DAAROM rijden mensen misschien door?


Deze automobilist had zich wellicht anders wel om de fietser bekommerd!

De overheid maakt zoveel goedheid in de mens kapot dat het ongelooflijk is.
@bigfun: gelul, doorrijden = in 99% van de gevallen iets te verbergen hebben: drank op, geen rijbewijs, onverzekerd etc.
@parker: hypocriet of onwetend

Je gaat de bak in tot ze het eens een keer rustig uitgezocht hebben

Geef jij je als een lulletje rozewater aan? Wil jou weleens zien wat jij doet als je er niks aan kon doen maar er wel doden of gewonde fietsers of voetgangers zijn.

In Nederland heb je heel veel te vrezen ook al ben je niet schuldig!!!

Geloof je me niet!!?

In basis moet je je natuurlijk bekommeren om de gewonden, maar die verrekte overheid en regels hier!!
@bigfun: Dus jij denkt dat als de er minder zware straffen zijn, mensen zich menselijker gedragen? Wat een kletskoek. Jouw redenering is gebaseerd op eigenbelang. Je wilt wel helpen, als het je eigen belang maar niet te veel schaadt. Ego, narcist. En dan doen alsof het de schuld van de overheid is. Dus nog een zielepiet ook.

Iemand die echt menselijk gedrag vertoont, doet dat ongeacht de strafmaat.
-edit: dude, het is zondag. Doe effe kalm-
Victimless crime is in mijn ogen geen crime. Dus als de moeder geen aangifte wil doen, is er geen probleem.

Hoe dan ook wel chapeau voor diegene die de dader gevolgd is.
Hoe haal je het in je hoofd…..
Benieuwd of die man zijn schade bij de verzekering gaat claimen, en wat dan zijn verhaal is.
Goedzo Job. Hulde!!!
Hoop dat ze ze vinden. Zo een gast moet namelijk vervolgd worden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).