GM pakt zijn biezen als Noord-Korea een oorlog begint

Auteur: , 72 Reacties

Is de baas van GM de enige die de oorlogsretoriek van Kim Jong-Un serieus neemt?

Kim, stahp

De aanhoudende spanning tussen Noord-Korea, Zuid-Korea en Amerika is General Motors niet in de koude kleren gaan zitten. Als de meest ongeloofwaardige dictator van dit moment besluit om zijn wapenarsenaal in te zetten tegen Zuid-Korea of Amerika (experts vragen zich af of ze het vasteland van de VS wel kunnen bereiken met hun fopraketten), of als de dreiging groter wordt, zal GM zijn werknemers weghalen uit Zuid-Korea en de productie proberen te verplaatsen.

Momenteel hebben ze daar vijf fabrieken staan die voor de export alleen al 1,3 miljoen voertuigen per jaar bouwen. Voornamelijk Chevrolets. Business die GM-baas Dan Akerson graag beschermt, zo meldt WSJ.com.

Ondertussen heeft Noord-Korea een raket “met een aanzienlijk bereik” naar de oostkust verplaatst en meldt de Zuid-Koreaanse minister van Defensie, Kim Kwan-jin, dat Grote Leider Kim Jong-Un zich opmaakt voor oorlog. De VS nam onlangs al het zekere voor het onzekere en plaatst op het eiland Guam in de Stille Oceaan een raketafweersysteem.

De in zwaar weer verkerende mondiale auto-industrie is volgens Dan Akerson trouwens zwaar de pineut als er over en weer bommen worden gegooid. Volgens hem zal dit effect hebben op alle autofabrikanten. Een no-brainer, dunkt ons.

Een samenvatting van de mogelijke oorlog zie je HIER.72 reacties

kouwe oorlog ..
gouwe handel ..
@lincoln: kouwe drukte volgens mij
Hahaha, dat plaatje :P
@replicant: welke…?
@porscheFan64: er staan ook wel veel plaatjes bij:p
@porscheFan64: Ik geloof die bij de hier link ;) OT: Welke oorlog? K hoor steeds alleen stoere taal… Ik weet het niet hoor met die ‘oorlog’
@replicant: icm de tekst! ;-)
Oh, en wanneer gaat de olieprijs weer omhoog? Ze kunnen dit weer als een ‘goed’ excuus gebruiken.
Het jammere is alleen dat die mongool misschien wel doet wat ie zegt. Er zijn meer oorlogen gestart om de eigen economische ellende te verdoezelen………
@ropbp: Wordt als hij er komt de kortste oorlog ooit, de mensen in NK hebben helemaal niets behalve dan een volkomen idioot als leider
@cocksdriveaudi:
Lege magen, maken slechte soldaten.
@desjonnies: lege magen maken bloedfanatieke soldaten.
en ik kan je vertellen dat ik er ervaring mee heb
@marktplaats:

Oh, jij bent Noord-Koreaan?
@marktplaats:

Verder klopt het wat je zegt…
@cocksdriveaudi: een korte oorlog? Ik vraag het me af. En als die raketjes per ongeluk wel Amerika bereiken……..
@ropbp:
Dan is Noord Korea de volgende dag 1 grote parkeerplaats….
@jrk68: dat hebben ze in Vietnam ook 10 jaar lang geprobeerd
@marktplaats:

Dat was toen, dit is nu.
@marktplaats:

Daar werd dan ook niet met kernbommen gegooid…
@jrk68:

Dan kunnen ze weer lopen zeiken dat er weinig gebruik van wordt gemaakt!
@ropbp: als de raketjes van NK wel america bereiken dan weet ik het antwoord wel, heel NK is dan binnen No-time een grote kale vlakte waar het niet raadzaam is om in de komende 70 jaar te komen.
@cocksdriveaudi: dat geloof ik meteen. En ik geloof ook dat China dat niet zomaar laat gebeuren. Volgens mij zijn er meer Chinezen dan Amerikanen en Europeanen bij elkaar…..
@ropbp: Met voetsoldaten alleen win je geen oorlog, met moderne apparatuur wel en laat China nou dat laatste niet hebben, zij kunnen alleen langs de kant blijven staan en toekijken meer niet.
@cocksdriveaudi: China geen moderne apparatuur? Ik denk dat je aardig zou opkijken moest je weten wat voor technologie China allemaal klaar liggen heeft in geval van oorlog. Plus het is een gigantisch land met veel productie- en ontwikkelingscapaciteit, dus wapens kunnen in recordtempo bijgemaakt worden…
@cocksdriveaudi: lekker voor al die onschuldige burgers…
@Svenska_Aeroplan_AB: ja eens maar ik ga er niet van uit dat amerika daarmee rekening houdt als er door die halve zool een paar raketten op de amerikaanse oostkust worden afgevuurd.
@Svenska_Aeroplan_AB:

Shit happens….

Eten of gegeten worden…
@ropbp: china levert de spullen aan noord korea. Die willen geen oorlog in de achtertuin dus verkopen ze alleen maar ouwe Zooi dat niet werkt of niet ver komt.
@xiran: Onderschat het Leger van N Korea niet! Het is een van de grootste ter wereld en de reden dat het nog steeds bestaat is afgezien van hun “vriendschap”met China ook dat de VS weet dat het echt een ramp wordt als ze wel in oorlog komen.Zuid Korea is dan ook weg bijvoorbeeld en Japan gaat het dan ook niet droog houden. VS valt alleen aan als ze zeker weten dat ze het millitair kunnen winnen (zonder te veel eigen slachtoffers,of schade aan hun allies ,Zuid Korea). Dat was de reden waarom USA wel Irak aanviel: Ze wisten dat die geen WMD hadden anders hadden ze het heel anders aangepakt. Daarbij moet wel gezegd worden dat de VS zich nog al eens vergist in de gevolgen van de “post war”(Zie Afganistan en Irak)
@nostravinniedus: Als puntje bij paaltje komt dan trekken China en Rusland hun handen van Noord-Korea af. Die twee gaan hun economische groei niet op het spel zetten voor NK.
@imba: Het zou natuurlijk een ‘leuke’ aanleiding kunnen zijn om China te ‘herenigen’, maw. Formosa inpalmen…
@nostravinniedus: Met soldaten die nog nooit over de grens zijn geweest. Totaal wereldvreemd. Maar dat kan ook slecht uitpakken.
@cocksdriveaudi: Ja alleen ZIJ weten dat nog niet.
Heeft GM maar 1 werknemer in zuid korea?
@papa: één van tempo team
@papa: ja en hij wil ook de productielocaties verplaatsen. Dat doe je ook echt ff op een doordeweekse donderdagochtend ;-)
@ropbp:

Met uitloop naar de vrijdagochtend…
@ porscheFan64,

Van dit topic :P.. ‘North Korea is totally serious this time’
Als je de experts moet geloven heeft de beste man wapentuig uit de tijd dat Duitsers je fiets nog meenamen. Beetje lastig schieten met een raket die al 50j vastgeroest zit aan de vrachtwagen waar ie op ligt.
@E34M5Touring: Daarbij, elke keer als ik die staatstelevisie zie moet ik hier aan denken.

http://www.youtube.com/watch?list=RD028BgE2sQ_Ry0&feature=endscreen&NR=1&v=XeoB1voCit4
@E34M5Touring: hahaha dat is een lange tijd dat ik die aflevering heb gezien! Maar ik zie de link ook wel ja.
@E34M5Touring: Tja, dat weten jij, ik en iedereen in elk ander land behalve Noord-Korea aangezien de bevolking daar zo geïsoleerd wordt van buitenlandse wetenschap/nieuws dat ze daar dus heilig geloven het machtigste land op aarde te zijn!

Ehhh… Noord-Korea… is zoiets als de 3 biggetjes waarbij de wolf met 1 teug lucht het huisje omver blaast :-)
@ ropbp,

Als de kans echt bestaat dat NK dit serieus wil doen dan is het landje al met de grond gelijk gemaakt voordat de gedachte omgezet kan worden in een daad.
@replicant: Dat heb ik ook al gedacht, die lui moeten een scheet te hard laten en dat land is platgelegd alvorens het begint te stinken…Klein foutje in het plan van Kim Jong-Un, ze fucken namelijk met de grootste oorlogsmachine ter wereld.
@xilver: naast die totaal gestoorde Russen?
@ej20g: De Russen zijn gestoorder, maar de Amerikanen zijn voorlopig nog altijd nummer 1 als het op legermacht aankomt. Kijk maar naar de budgetten van de grootste militaire machten ter wereld.
http://front.moveon.org/wp-content/uploads/2011/06/Biggest-Military-Spenders-chart.gif
@xilver: En dit is 2010, wie weet wat het nu is…
@dafmaf: Het fluctueert weliswaar, maar het enorme verschil is op drie jaar tijd niet opgevuld.
*neemt de popcorn*
Tenzij ze daar zo goed zijn in toneelspelen, dat ze de rest van de wereld laten denken dat ze niets hebben… Grootste fouten in de geschiedenis zijn gemaakt door de tegenpartij te onderschatten… Hope i’m wrong…
Die Noord Koreanen krijgen eerdaags een flinke tik op de vingers van de chinezen zelf. Zij zijn de laatsten die baat hebben bij een oorlog tussen Noord en Zuid.
Stel je eens voor dat er dan toch een grootschalige oorlog zou ontstaan tussen die twee, dan is de kans groot dat de zittende dictator daarmee zijn eigen graf graaft. Eindreslutaat: Het huidige dictatoriale bewind komt ten val en Noord en Zuid gaan eindelijk samen.
Na verloop van tijd zal het nieuwe Korea dan een serieuze economische macht kunnen gaan vormen(zie hoe snel Zuid Korea zich heeft opgewerkt) in de voortuin van China.
En daar zit China helemaal niet op te wachten.
ik moedig het aan dat Chevy weg gaat uit Zuid Korea! zijn het eindelijk alleen weer Corvettes en Camaro’s die “The Big Plus” dragen
@salberts93:

Want?
@carmasterr: nou omdat er nu mislukte Daewoo’s met dezelfde logo’s rondrijden als de Camaro, dat zou best rechtgetrokken mogen worden
@salberts93:

Klopt, maar ik denk niet dat die Koreaanse wagens gaan verdwijnen uit het gamma omdat de fabrieken dicht moeten. Ze zullen elders wel ruimte vinden om de Spark en aanverwanten te kunnen produceren.
@carmasterr: helaas wel ja, maar je moet blijven hopen!
@salberts93: De DeawooChevy’s doen het goed, wereldwijd. Wees maar gerust dat ze blijven, maar dan met productie in Australië of Indonesië of zo…
Gauw GM aan VAG verkopen….
Het is heel simpel en het gebeurt om de paar jaar. NK heeft hulp nodig want het land staat aan de afgrond. Dreigen met oorlog helpt. Beetje over raketten en atoombommen piepen en de Amerikanen en ZK geven weer wat hulp en geld. NK kan weer een paar jaar vooruit. Voor niemand een probleem behalve de inwoners van NK. Die hebben honger en geen nagel om de kont te krabben.
@pomoek: voor een groot deels wel mee eens, op één deel na: “Voor niemand een probleem behalve de inwoners van NK.” Daar ben ik het niet mee eens. Al hebben de mensen hier en in Amerika het over het algemeen niet zo erg als de mensen daar, toch kunnen wij het geld net zo goed zelf gebruiken. Dat geldt net zo goed voor Amerika als voor Europa. We blijven maar geld geven aan hulpbehoevende landen maar onze eigen economie wordt ook niet beter en op sommige vlakken zelfs steeds slechter. Eigen volk eerst zou ik zeggen.
@ej20g: 100% mee eens. +
@ej20g: He Janmaat is terug! Nederland staat volgens de IMF op de negende plaats van rijskte landen ter wereld.Volgens IMF zijn 6 landen uit de top tien rijkste landen ter wereld Europeaans How greedy can you be?
@nostravinniedus: Is Jan modaal rijk dan?
@imba: Vergeleken met mensen in sommige (vele) andere landen wel ja. Is geen verwijt hoor, ik ben best blij hier in Nederland geboren te zijn en niet in een land waar ik niet weet over ik vandaag nog wat kan eten.Beetje extreme vergelijking ,geef ik toe. Maat toch…
@nostravinniedus: Dus wij burgers moeten maar deze ‘kadootjes’ aan al die zieligerts in al die dictatoriale landen geven? Omdat de machthebbers daar de centen aan peperduur wapentuig uitgeven en hun burgers laten verhongeren? Right.
Daarbij komt nog dat onze rijkdom niet, netjes verdeelt,op de gezamelijke bankrekeningen van s’lands inwoners staat. De reden dat we zo hoog in die IMF lijst staan is omdat de top tien procent hier zo veel geld heeft, niet omdat wij modale burgertjes hier met ons allen zo heerlijk in de centen zwemmen…
@nostravinniedus: ik zou willen dat ik Jan Modaal was. Maar dan nog, wij hebben hier veel te veel werklozen. Zorg eerst maar dat die mensen aan het werk zijn. Het liefst ook de allochtonen ontslaan en in plaats daarvan Nederlands aannemen. De banen die daarna overblijven (geen?) mogen best aan allochtonen gegeven worden. Mijn mening blijft: eigen volk eerst. Bovendien zitten die mensen aan de andere kant van de wereld, dus heeft het geen zin om me ermee bezig te houden.
@nostravinniedus: Zo, schiet jij ff in je voorgeprogrammeerde ‘als je eerst aan je eigen volk denkt, dan ben je dus extreem rechts’ modus…. Triest.
Neee, we moeten, ook ten tijde van een dikke vette en hard groter wordende crisis, NOG meer centen in allerhande bodemloze putten over de grens gooien, dat is toch zooo slim…

NOT !
Noord Korea is een grote grap van China. China bepaald alles in NK. NK bestaat bij de gratie van de China. China vindt het maar wat heerlijk om de amerikanen gek te maken en doet via NK zodat ze zelf buiten schot blijven. Het monsterlijke van alles is dat China echt geen reet op heeft met rechten van een mens en laten de burgers van NK gewoon verrotten onder de leiding van vette verwende amoebe Kim Jong-Un. En wij kijken toe…
Kim Jong-Un doet z’n naam eer aan.
Wát een oen.

Als ze daadwerkelijk tot actie overgaan, worden ze door de VS platgebombardeerd.

Ergens hoop ik daar op. Dan zullen de Noord Koreanen vrij zijn. Okee, voordat ze daadwerkelijk van die communistische teringzooi af zijn, zijn we 10 jaar verder. Maar hey, eens moet het eens ophouden met die drievoudige poepchi..eh..koreaan.
Oorlog levert meer op dan een nietszeggend auto bakkertje. Kijk maar naar Irak. Liters olie erbij gekregen in ruil voor twee torens.
Dat komt er van als je een land laat leiden ( lijden ) door een kleuter die denkt dat het een playstation spelletje aan het spelen is met zijn legertje , als het ooit tot oorlog komt wordt noord-korea verplettert door zuid-korea , japan en de vs !
Zou het niet kunnen dat Kim Junior een marionet is?

Ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk, maar ik had gehoopt, en met mij waarschijnlijk velen, dat de overgang van Il naar Un het begin zou zijn van democratisering, een opener land, een hand naar de rest van de wereld.

Dat is het niet geworden. Het is dreiging. Zou het Un zelf zijn, of zou z’n leger de touwtjes lekker strak in handen genomen hebben? “Laat ons maar doen jongen, wees jij maar braaf…”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).