‘Goedkopere Aston Martin DB11 wordt binnenkort onthuld’

Auteur: , 22 Reacties

Het uiterlijk van de DB11 met een veel vriendelijker prijskaartje.

DB11

Vooralsnog is de Aston Martin DB11 (rijtest) enkel te bestellen als coupé. Later zal er nog een Volante komen, maar daar blijft het niet bij. Uit China komt namelijk het bericht dat de Britse autofabrikant met een nieuwe instapper gaat komen. De goedkopere DB11 zal naar verluidt gepresenteerd worden tijdens de autoshow van Shanghai in april.

Onder de kap niet de twin-turbo V12. Wel de 4.0 twin-turbo V8 van AMG. Het blok dat we kennen van de AMG GT, C63 en andere Mercedes-AMG-modellen. Volgens CarNewsChina zal het blok worden geknepen met een vermogen van 530 pk. In de Mercedes-AMG E 63S levert dezelfde motor 612 trappelende paarden. Potentie genoeg dus.

De geruchten dat Aston Martin een V8 zou lepelen in de DB11 klonken al eerder. De nieuwe instapper zal de directe concurrent worden van de Bentley Continental GT met V8. Dat Aston Martin kiest voor een lancering in China is geen toeval. In het Aziatische land heffen ze (extra) belasting op de motorinhoud. Het blok van AMG valt nét buiten een duurdere categorie waardoor de DB11 met V8 een stuk voordeliger zal zijn in vergelijking met het topmodel. Daarnaast is China booming en boeken steeds meer autofabrikanten verkooprecords in het enorme land.22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Logische zet, ben alleen erg benieuwd naar de sound. Zou het gaan lijken op een V8 vantage?
@amg65: t is te hopen dat het niet als de amg klinkt in ieder geval. Een aston hoort verfijnt te klinken en als een gentleman gedragen. Niet onbeschoft als een amg.
@peug206: Alsof een Aston Martin beschaafd klinkt als je hem vol open trekt. Man, ik werd haast doof toen ik op een event naast een wegtrekkende Vanquish stond.
@dadutchdude: als je hem vol open trekt dan is het altijd feest. Maar dat de v8 biturbo van amg klinkt stationair al als een beest… en dat hoort niet bij een aston. Ik vind een v8 vantage ook niet echt top klinken…
@peug206: Nee hoor, die zijn best stil. Niet als je ‘m start, maar na een seconde of twintig gaat het showgeluid eraf. Net als bij Audi en BMW.
@peug206: Ooit van een v8 vantage gehoord? Granted, een db9 zal in verhouding tot andere v12’s “beschaafd” klinken maar echt beschaafd zal het nooit zijn vind ik.
@peug206: Lol volgens mij heb jij nooit een AM gehoord in levende lijve…
Het geluid d.d. vorige zomer in testexemplaren:
https://youtu.be/QTcbh8xtelg
https://youtu.be/nBiAxRdC_2s
Zal mooi zijn als ik deze daadwerkelijk in April onthuld zal worden. Dan ben ik er in ieder geval live bij.
Als ze in China willen scoren wordt het tijd voor een 3.9 liter blok met een paar turbo’s erop! Misschien de slag een klein stukje verkorten? Het scheelt maar 0.1 liter.
@Gulli: Het AMG blok is uiteraard al nét geen 4 liter groot.
Met AMG V8 geluid hoop ik?
Bericht uit China. Weten jullie 100% zeker dat het geen kopie is?
Daar gaat veel uit te halen zijn met een chipje dus. Heerlijk blok
Ik zag de auto laatst op top Gear waar ze ook erg enthousiast waren over de db11. Even off topic: waarom besteed Autoblog geen aandacht meer aan top Gear? Het is een erg aardig programma aan het worden….
@pomoek: ik heb twee weken gelden, maar man man man wat doen ze ontzettend kinderachtig. Was de aflevering dat ze James Bond imiteerde…
@2wheeler: twee weken geleden gekeken*

Koffie nummer 7 nodig…
Dst is te verwachten…en waarschijnlijk word de naar mijn mening mislukte stijl van de db11 ook meegenomen…zo zonde…het waren zulke mooie en tijdloze auto’s…
“Dat Aston Martin kiest voor een lancering in China is geen toeval. In het Aziatische land heffen ze (extra) belasting op de motorinhoud.”

Kijk, dat wist ik dan weer niet. Verklaart ook waarom Ferrari de turbomotor van de 488/California T in de GTC4Lusso heeft gelepeld.
Je wilt toch niet dat hij “beschaafd” klinkt? Als je zo’n auto hebt wil je juist dat hij geluid maakt
En wat zou deze prijs ongeveer zijn? (In Nederland)
Ben erg benieuwd naar de eerste recenties

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).