Nieuwe Golf GTE beroofd van koplampen in Amsterdam

Auteur: , 127 Reacties

Het zal je gebeuren: net je nieuwe Volkswagen Golf GTE op de stoep, ben je in de tweede (!) nacht je koplampen al kwijt aan een overijverige sloopdief. Het gebeurde Autobloglezer Noël.

Volkswagen Golf GTE koplamploos

Zijn zwarte Volkswagen Golf GTE is één van de eerste aan particulieren geleverde GTE’s van ons land. Noël was er hartstikke gelukkig mee maar als hij ’s morgens bij zijn auto komt treft hij bovenstaand tafereel aan. Zijn Golf GTE is met grof geweld beroofd van de Xenon verlichting (met Light Assist en Grootlicht assistent).

Volkswagen Golf GTE koplamploos

Het lijkt wel alsof geen enkele moderne Xenonlamp meer veilig is in ons land. Na onder meer Mercedes, Estelle Gullit, Panamera’s, Range Rovers, Aston Martins, Volkswagen Polo’s, Victoria Koblenko en de Touareg is nu dus ook de Golf GTE het haasje. Het schijnt zo te zijn dat de lampen erg populair zijn bij wietkwekers, maar ook als tweedehands onderdeel is het een gewild ding. Of u dus allemaal even de online marktplaatsen in de gaten wil houden voor Noël, alvast bedankt!127 reacties

Schandalig dat die dieven dit doen, hoop dat ze snel gepakt worden en hard gestraft worden…
Daarvoor moeten ze dus gegeven worden aan het volk want justitie bestraft geen criminaliteit maar beloond het.
@RiKe: men maakt tegenwoordig grappen over 120 uur taakstraf. Maar ik denk dat je dat nog geeneens krijgt als je gesnapt wordt met 2 stuks VW koplampen.
@gregorius: Daar kan je je nog eens in vergissen, ik bedoel, er worden 2 koplampen gestolen wat dus mensen geld kost. Dat is eigenlijk een vorm van belasting ontduiken voor de dieven. Dat vind de belastingdienst weer niet leuk want die dulden geen concurentie. Reken maar op minstens 3 jaar gevangenis. Want stelen van de belastingdienst is erger dan moord. (Ja ik maak die gefrustreerde uitspraken omdat ik totaal geen vertrouwen heb in de zogenaamde “rechstaat” die wij hier zouden hebben).
@RiKe: Van mij mag elke crimineel voor de muur gezet worden…. ouderwetsch vuurpeleton. Scheelt ook een hele berg geld…. iets met gevangenis en zo.

Maar als dat te gek is en het zijn rifaapjes, dan is het toepassen van de straf vlg de sharia ook wel toepasselijk, iets met hakblok en handen….

OT: Noël, hoe goed ze het ook kunnen repareren, het nieuwe is er wel van af…. sterkte man!!
@406_v6: Ik kan mij ook wel vinden in lijfstraffen ja, het hedendaagse tuig komt overal maar mee weg. Pijn is altijd een erg effectief middel om iets af te leren. Als kind zijnde kregen we toch ook een tik op de billen als we stout waren? Vuurpeleton is dan weer voor de extreme gevallen (seriemoordenaars of meervoudige verkrachters/pedofielen enzo).
@RiKe: Yup, maar ook een -correctieve- tik voor de billen mag niet meer -want kindermishandeling- (met dank aan minister Donner). Deze onzin moeten we direct weer afschaffen…. als je vroeger je niet gedroeg op school, wilde de meester ook nog wel eens uithalen met een liniaal op de handrug…. je was gelijk genezen en als je er thuis wat van zei, moest je uitkijken, anders kreeg je van je pa nog een draai om de oren.

Bovendien is het afschaffen van de dienstplicht ook een slechte zaak, want daar brachten ze je tenminste wat discipline bij.
@406_v6: Kijk, met jou kan ik praten!
@RiKe:
Lijfstraffen? U wilt terug naar de middeleeuwen?
@Rob: Met het huidige tuig wat op straat rond loopt en het rechtsysteem wat totaal niet functioneert? Absoluut! De mensen moeten niet meer bang zijn om over straat te gaan ’s avonds, en je moet niet hoeven vrezen dat je auto de volgende ochtend nog intact op z’n plek staat. Of nog erger, dat hij helemaal niet meer op z’n plek staat!
@RiKe:
De discussie over de strafmaat in Nederland laat ik even in het midden.
Maar je kunt prima iemand straffen zonder handen af te hakken of zweepslagen te geven. En denk je werkelijk dat lijfstraffen helpt? Want zo heel vredig en veilig is het niet in landen waar bijvoorbeeld de shaira wetten gelden.
@Rob: De shaira moet ik al helemaal niet ingevoerd worden, we hebben al veel te veel van andere geloven ingevoerd hier (andere discussie). Ik heb het ook niet direct over zweepslagen of handen afhakken. Maar een goede tik op hun ogen als je je eigendom wil verdedigen moet kunnen lijkt me. De gevangenissen hier schrikken de mensen niet af en de strafmaat al helemaal niet. Buiten dat heeft de politie de capaciteit niet om achter de echte criminelen aan te gaan.
@drugsrunner:


@Rob: excuses, jij hebt daar niks te zoeken.

@RiKe: @406_v6:

http://ibishotel.ibis.com/nl/nederland/index.shtml/uw-reservering/asaphd7383!37/!!

Ik heb al voor jullie gereserveerd.
@Rob: Nee, ze opbergen voor een bepaalde tijd in een “huis van bewaring” waar ze een tv hebben, spelcomputers, 3x daags eten geserveerd krijgen met een “keuzemenu”, nee dát helpt. Of lekker schoffelen…. keep on dreaming, er worden alleen maar gevangenissen gesloten of verhuurd aan België, dus blijkbaar hebben de mensen met jouw denktrant het probleem van de criminaliteit al opgelost; feitelijk kan ook een programma als “Opsporing Verzocht’ van de buis. (Daar maak je dan Sander Dekker dan weer blij mee).
@406_v6 en RiKe:
Ik zeg ook niet dat het in Nederland te hard of zacht wordt gestraft, da’s een heel andere discussie.

Ik (en hopelijk vele anderen met mij) ben alleen absoluut tegen lijfstraffen. Een overheid wat lijfstraffen uitdeelt is barbaars en middeleeuws. Je moet je niet verlagen tot dat zeer bedenkelijke niveau.

Wat ik overigens niet onder het kopje lijfstraffen schaar is het beschermen van je eigendommen, jezelf of anderen. Als je daar je vuisten of knuppel voor moet gebruiken mag dat best. Maar ook niet meer dan beschermen alleen. Iemand volledig in elkaar timmeren en met betonnen schoenen het kanaal in flikkeren omdat hij/zij je koplampen jat moet je niet doen natuurlijk ;-)
@Rob: als je de handen afhakt, knieschijven breekt, tong afsnijdt en ogen uitsteekt, verwacht ik niet veel criminaliteit meer van een dergelijk persoon :-))
@Rob: Yep, op het linkje hieronder lees je hoe onze voorvaderen het aanpakten..

http://plazilla.com/page/4295051307/top-10-wreedste-middeleeuwse-martelwerktuigen-en-martelmethoden
@RiKe: ja want 1x iemand verkrachten is niet zo erg ofzo?
@RiKe: Zoiets als in die scène van American History x bedoel je?
Moet er zoveel gesloopt worden om ze mee te nemen?:o
@renzer: Nee, dat moet niet.
Das Pech, VAG troep weg!
@mannetje: spoel je mond. Gebeurd ook met Mercedes http://www.autoblog.nl/nieuws/koplampdieven-slaan-weer-toe-nu-bij-mercedes-70832
@rolex: Das pech, mooie Mercedes spulletjes weg!
Z’n grill is ook weg. Wat mensen allemaal niet doen voor een apart blauw biesje in hun golfje. Er zal wel vraag naar zijn anders halen ze het niet weg.
Er staat al wat op marktplaats maar dat is ook inclusief de hoefijzer dagrijverlichting op bovenstaande foto zie ik ze volgens mij nog zitten. Ik ga geen link zetten van marktplaats want dan heb ik het gefroten :D
Het zijn dan ook wel heel unieke koplampen…..
Vraagje voor iemand die er verstand van heeft.
Staan er op dit soort moderne (& dure) koplampen niet ergens een nummer (dat niet makkelijk is weg te veilen), zodat er relatief snel achterhaald kan worden voor welke auto deze koplampen ooit bedoeld waren? (van daaruit is het maar een klein stapje om te kijken of die dingen als gestolen staan opgegeven).
In dat geval kan je in een hoop EU landen toch gewoon opgepakt worden voor heling? Volgens mij is dat nog best klote als je een strafblad hebt voor heling.
@gregorius: klopt, maar meestal hebben degene die ze kopen daar schijt aan en weten ze dat het gestolen waar is. Als het eenma weer in een auto zit kijkt niemand er meer naar om.
@jaguarjunk: Politie die dan eerst via marktplaats en autoonderdelen-handelaren dit soort gestolen waar innen.
En vervolgens deze gestolen waar weer aanbieden met goede advertenties; de mensen die t komen ophalen paar vragen stellen om te kijken of die er schijt aan hebben: zo ja, kan je die ook bestraffen.
Van de geldboetes moet je toch een aardig deel van het salaris van deze opspoorders kunnen betalen.
Vinden de juten vast ook leuker dan fietsers op verlichting controleren.
@gregorius: blijft toch moeilijk zoiets. Als je iets besteld op bijv. eBay kan je ook niet zien of het gestolen is of niet….. Ik hou niet van gestolen waar maar het zou ook niet snel in me opkomen of iets gestolen is(waarschijnlijk omdat ik nooit iets zou stelen…) maar snap goed wat je bedoeld hoor! Als iets te mooi lijkt te zijn om waar te zijn ben ik ook wel op me hoede. Gisteren werd me een nieuwe Samsung galaxy 4 op straat aangeboden voor -130 euro (400 real) vraagprijs maar dat kan natuurlijk nooit, die was duidelijk gestolen. Die kwam uit een favela duidelijk…. K heb het lef er niet eens voor om voor een paar honderd of paar duizend of etc zo’n risico te nemen…
kia via Android app
HAHAHAHA zo hoort een VW er uit te zien.
@kia: nog altijd beter dan een kia
@kia: Hoezo? Die man/vrouw heeft waarschijnlijk hard gewerkt voor die auto (ook als het een leaser is wordt ervoor gewerkt, even voor de duidelijkheid) en verder is het een kwestie van smaak. Je zal mij never nooit vrijwillig een Golfje zien rijden, maar dit gun je niet aan hardwerkende mensen. Enne… als ik jouw partner niet aantrekkelijk vindt, geeft me dat toch ook niet het recht om zijn/haar gezicht aan te passen?

@emilio89: Weinig mis met Kia hoor. Ik zou er trouwens wel goed ziek van zijn als iemand mijn meedraaiende xenonlampjes uit m’n Kia zou lepelen.
@emilio89: Kan je wel tegen KIA. Een Kia is altijd nog beter dan een… uhm… een… step. Kia is nog altijd beter dan een stel hoor!
@kia: zegt de lul met username KIA. Flikker toch op met jouw jalousie!
@kia: Zo lijkt het wel een Kia!
@toniominestrone: @dylan_taylor @emilio89 Don’t feed the troll boys;)
Bah. Misselijkmakend dit soort dingen! Van andermans spullen blijf je af! Succes ermee, Noël.
Het zou je auto maar zijn zeg! Echt schandalig dit! Vingers breken van het boefje.
@bmw1m: beter het land uit sturen want anders moeten we hem of haar straks ook nog een uitkering betalen….
@3246cm252kw: Dikke kans dat hij/zij/zullie/hullie de grens al over is/zijn. ;)
Ik lees steeds over die wiettelers maar wat doen die er mee dan?
@rolov: serieus?
@rolov: Voor op kantoor; scheelt ze weer TL-buizen.
@pesu: ;)
@rolov: Als ze ’s nachts in hun auto rondrijden om het wiet aan de dealers te verspreiden willen ze wel alles goed kunnen zien. Ze kopen goedkope pauper-auto’s zonder xenon, en deze bouwen ze vervolgens dan in. Dat scheelt je een hoop kosten EN ze kunnen ’s nachts alles beter zien! ;)
@kliko: ja denk je dat wietkwekers dat doen?
@rolov: duh!
Voor de wiet? Nee! De lichtopbrengst is marginaal. Gewoon de goeie ouwe Phillips master greenpower 1000w 400v. Met de aanschafkosten van zo een koplampset koop je zeker 4 lampjes va Phillips.

Een beetje teler gaat ze ook niet zelf eruit slopen ofzo. De mythe dat koplampen gebruikt worden voor de teelt is al een tijdje achterhaald.
@drugsrunner: dat leek mij idd ook.
Ben ook al 2x mijn koplampen kwijtgeraakt. 3 de keer vond ik alleen bloed aan de mesjes rond mijn nieuwe zelf geïnstalleerde ani diefstal koplampen.

True story.
@sketcher: Pics or did not happen.
@azenomei: Ik heb ivb met bewijsvoering geen foto’s, wel een foto van de laatste keer dat ze er uit gerukt waren: https://flic.kr/p/q6cisk
@sketcher: zijn die Disco (2?) echt zo populair daar? Het blijft erg zuur natuurlijk.
@ej20g: Ja de facelift koplampen zijn enorm populair. Je kan namelijk de pre facelift makkelijk ombouwen (heb ik ook gedaan toen ik van lhd naar rhd koplampen moest) en zijn daarmee makkelijk verkoopbaar. Ik zou het beter niet zeggen maar je kunt ze er makkelijk uit trekken. Dan breken de clipjes af en op fleabay staan er dan ook diverse zonder clipjes, allemaal helemaal eerlijk verkregen natuurlijk. Het is een echte plaag hier.
Ik heb extra brackets gemaakt, kenteken er in gegraveerd en dus die scherpe randjes met goed resultaat. Vervelend blijft het wel.
@sketcher: Zuur man. Net goed voor de pauper die hem eruit wou trekken dat hij mooi zn klauw open haalde.
Langs de kant van een drukke straat ook zo te zien, die gasten schamen zich nergens voor… Erg vervelend en succes met de afhandeling…
Oh NEE!!!! Ik heb mijn GTE nu een maandje maar ze zitten er nog in.

Ik ben als Amsterdammer wel enigszins bezorgd nu.
@snodaard: Het heeft er natuurlijk niets mee te maken of het een GTE is of een andere golf met dure lampjes.Ik heb nog nooit een bontkraagje op enig kennis van zaken van belang kunnen betrappen,en geoefende spotters zullen ze ook niet zijn.Die zien gewoon een nieuwe dikke Golf en krijgen meteen Dirham’s in hun ogen.
Annyways; Gefeliciteerd met je GTE, imo echt een te gek ding!
Maak je niet veel te druk, dat helpt toch niet en geniet van je nieuwe auto.
@sydney: Thanks. Ik mag ook hopen dat het ze niet om het blauwe randje te doen is, dan zou ik toch eerder een gti of zelfs gtd gaan zoeken.

Iets anders: Het is erg aannemelijk dat deze auto een alarm heeft, dat zou toch wel af moeten gaan zou je zeggen..
@sydney: Je weet kennelijk wie het gedaan heeft waarom ga je niet bij de politie werken ?
@599gto: Het kan ook iemand uit de Emiraten zijn.
@599gto: Ben je nu mij aan het citeren ? ja dat ging per ongeluk sorry.
@sydney: Dirhams? Wat suggereer je nou lul? Dat het Marokkanen zijn? Zielig internetfiguur.
@drugsrunner: Het kan ook iemand uit de Emiraten zijn.
@drugsrunner: De kans is nu eenmaal vrij groot dat de voorouders van de daders in Oost Europa of in het Rifgebergte liggen. Dus Euros of Dirhams is een vrij accurate veronderstelling …
@osmo: Is een misdaadprogamma niet iets voor jou net als de Vries.
@osmo: Vrij accuraat? Grappenmaker, je hebt vaak genoeg op AB hele auto’s in busjes richting het Oostblok zien gaan, toch ben je gefixeerd op een bepaalde doelgroep, je wilt gewoon dat het die doelgroep is hè?

Simpele AB-bink.
@drugsrunner: Lees anders even welke bevolkingsgroep ik er nog even bijtrek in mijn commentaar voor je hier de huillie komt uithangen.
@osmo: denk niet dat je over de grens hoeft te kijken. Jouw eigen “soort” kan er ook aardig wat van;)!
@drugsrunner: Nope, ik denk Canadezen met een buitengewone intresse in buitenlandse valuta en verlichting met een scheikundig element.
@drugsrunner: laat ze maar lullen het kan iedereen geweest zijn. Laat je humeur niet verzieken door een trol.
@drugsrunner:
Of anders een of andere drugsrunner op zoek naar cash.
@sydney: Zelf ben ik ook een “bontkraag” en ben ik vaak genoeg ook slachtoffer geweest van dit soort praktijken, zowel mijn motor als mijn auto. En ik kan je verzekeren dat dit niet gedaan is door andere “bontkraagjes”! De volgende keer graag wat meer respect tonen naar je medemens toe ipv vooroordelen te hebben over datgene waar jij geen kennis over hebt. Criminelen heb je in alle soorten, kleuren, rassen en maten.
@snodaard: Je hebt toevallig niet alvast een setje op voorraad liggen?
@asmulders: nee, hoezo? Heb jij er vannacht 1 gevonden? ;)
GTE heeft standaard LED koplampen, die zijn dus blijkbaar erg gewild.. Balen!
@ukbob: Klopt! Als je hem wilt configureren op de site van VW, zie je dat ze er standaard inzitten.
http://www.marktplaats.nl/a/auto-onderdelen/volkswagen-onderdelen/m876061988-nieuw-xenon-led-golf-7-gte.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=72686
@rykkie: die ja ;)
@Kvgorp: zouden dat waterschade auto’s of zo zijn waarvan hij onderdelen aanbiedt? Hij heeft allemaal schadevrije Golf 7’s staan die in onderdelen worden verkocht.. Lijkt me toch dat die dingen rijdend meer opleveren dan in onderdelen!?
@rykkie: Niet de zelfde, hij heeft ook de mistlampen en die zitten er nog in bij de auto in het nieuwsbericht. Ook kan ik mij niet voorstellen dat iemand zo stom is een foto van het serienummer online te plaatsen als ze zijn gejat.
@rykkie: Halsteren ? Bontkraagje ? het is Roy Donders !!! Opgelost ….geen dank.
@rykkie: Mensen zoals jij maken mij misselijk. Een Golf GTE heeft STANDAARD LED koplampen, dus wat zit jij nu links van Xenon koplampen hier op autoblog te zetten? Als je iemand wilt beschuldigen, doe het dan van de eerste keer goed. @autoblog redactie: een permanente ban lijkt me niet meer dan logisch, en uiteraard het verwijderen van deze grapjurk z’n post.
@SimonMc: uuh Simon, ik beschuldig nergens iemand, ik post alleen een link naar marktplaats. Je aanname vindt ik zeer dubieus en zegt meer over jezelf dan over mij.
@rykkie: Zie nu pas dat hij ook om een of andere reden het woord GTE gebruikt, maar dan klopt ofwel z’n beschrijving Xenon niet, ofwel het type GTE niet. Want VW zelf zegt dat het LED koplampen zijn.

Maar dát is mijn punt niet. Je weet zelf donders goed, hoe krachtig het internet is geworden als informatiemedium, en tenzij je 100% zeker bent dat hij de schuldige is ( en dan nog ), doe je dit niet. “Onschuldig tot het tegendeel is bewezen”.

Kan me het voorval van die Belgische BMW M3 nog goed herinneren,en vooral hoe eerst heel het internet een onschuldige juwelier beschuldige, met doodsbedreigingen aan zijn adres en al tot gevolg…
@SimonMc: jeetje
Van de week nog koplampdieven op heterdaad betrapt. Toen ik begon te schelden vanaf de 2e verdieping dat ze op moesten rotten waren ze niet echt onder de indruk… Hij sleutelde nog lekker even een halve minuut door. Een bizarre gewaarwording hoe brutaal ze waren. Helemaal toen hij ons nog even uitschold toen hij weg wilde rennen. Blijkbaar vond hij het vervelend dat we hem stoorde tijdens zijn werk… Sorry!
@Guggenheimer: Dom van je je belt 1-1-2 en houdt je stil en laat de politie haar werk doen nu loopt ie nog anoniem rond
@599gto: Tegen dat de politie aankomt ligt hij al lang met zijn pluchen slofjes aan voor de tv.
@osmo: Dacht het niet in 020 zijn ze niet zo traag
@599gto: Het was in Rotterdam… Desalniettemin, nergens staat de politie binnen een minuut op de stoep en dat is wel hoeveel tijd ze ongeveer nodig hebben.
@Guggenheimer: Daat zijn ze ook snel bel maar 1-1-2
@599gto: Het spijt me dat ik het zo moet zeggen hoor, maar de politie is er NOOIT snel. Tenzij je zegt dat je met een wapen staat en ze wat aan gaat doen, dan staan ze er wel ineens snel. Voor een set koplamp dieven komen ze echt niet met een bloedgang er naartoe want dat regelt de verzekering later wel
@Guggenheimer: grappig, wat was het voor volk?
@parker: Waarschijnlijk verstond(en) ze/hij hem niet en dacht de dief dat hij een bakkie koffie aangeboden kreeg. Maar hij had haast, dus negeerde het.
Triest dat het nodig is, maar ik zou bij dit soort koplampen toch het kenteken laten ingraveren.

Dat maakt ze voor marktplaats-achtige verkoop een stuk minder interessant.
@escort77: wie zegt dat ze niet naar het buitenland gaan bv Ukraine .
@escort77:
Maar dan zijn ze al wel uit de auto gehaald.
Noël ik weet al wat je met kerst wilt :)
@599gto: een GTI?
@jrsmoke: met een rode bies:)
@599gto: en koplampen.
@Lennaert: Zo te zien ook een ruit en wat andere onderdelen
Ik snap het niet? Ruit is door geslagen en de gehele voorkant geruïneerd, heeft dan helemaal niemand dit gehoord/gezien ? Wat een lef hebben die gasten zeg
@TimD: Amsterdam is geen dorp meer
Walgelijk.
En vervolgens rijdt mocro nederland straks in z’n 2009 Golfje 6 met nieuwe type koplampen. Hoe vaak zie ik tegenwoordig een Golf 5 diesel, compleet GTI uitgevoerd…. Neem aan dat zei niet keurig OEM spul bij de dealer gekocht hebben…
@gearhead: Mocro mafia met golf koplampen ? Als ze al crimineel zijn zou ik ze maar ontwijken voordat er een AK tevoorschijn komt .
@gearhead: niet vooroordelen.
amsterdam? ow ok, waneer gaan de dagen weer lengen eigenlijk?
Sommige mensen denken dat je golf 7 koplampem in een golf 6 kan monteren
@599gto: je kon een Golf 4 ook een Bora neus geven…
@jrsmoke: Die onderdelen komen overeen met elkaar een golf 6 met 7 niet zonder heel veel aanpassingen en vooral geld.
Wat zal een gepaste straf zijn? Ogen eruit ploppen en die koplampen erin pleuren?
@joostvis: Nee het bezit van die koplampen is al erg genoeg
@joostvis: 24 uur lang voor een koplamp laten zitten en dan de grote licht stand aan. Kijken of ze dat leuk vinden.
De zoveelste facelift voor de Golf? Ze houden maar niet op daar in Wolfsburg…
Wat ik niet snap is dat de autofabrikanten het blijkbaar zo makkelijk maken om de koplampen eruit te halen.
@arii: het ziet er op bovenstaande foto natuurlijk ook uit alsof er bijna geen moeite voor is gedaan.
@mannetje: ik denk dat ze het wel makkelijk binnen 5 minuten hebben geregeld
@arii: Ik denk dat je alles van een auto er met grof geweld wel binnen 5 minuten af/uit hebt gehaald.
De optie voor de lampjes niet betaald?
geen GTE maar een e-golf
is natuurlijk een E-golf en geen gte, eind goed al goed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).