De nieuwe Skoda Superb is bijna af

Auteur: , 23 Reacties

Medio februari zal Skoda de nieuwe Superb gaan onthullen. Daarop vooruitlopen hebben we nu alvast wat informatie over het nieuwe topmodel van de Tsjechen.

De nieuwe Superb wordt ontwikkeld op het MQB platform van de Volkswagen Group. Dit is hetzelfde platform als dat van de huidige Volkswagen Golf en Passat, maar ook de Audi A3 en Seat Leon staan bijvoorbeeld op deze basis.

De nieuwe Superb zal iets expressiever zijn qua design als de huidige versie, maar uiteraard blijven de voor Skoda belangrijke verkoopargumenten intact. De nieuwe Superb zal dus voornamelijk een hoop bagageruimte meekrijgen en een afwerkingsniveau dat het moeilijk zal maken om voor extra geld bij Volkswagen te gaan shoppen.

Skoda gunt ons alvast een kleine blik in de keuken met de foto’s van dit gecamoufleerde exemplaar. Midden 2015 zal de Skoda Superb op de markt komen in Nederland.23 reacties

Zo te zien mehr oder weniger de zelfde lelijke achterlicht units als het huidige model. Ze verzieken de hele auto want de voorkant is best Ok.
En het mooie Is dat er nog steeds mensen zijn die zullen zeggen: het blijft een Skoda.
@rolov: aardige auto, maar het blijft een Skoda
Als je een goed uitgeruste sedan / stationbak wil hebben voor relatief weinig pleuros dan zit je bij de Superb wel goed. Ben benieuwd, ik zou het zelf niet zo snel kopen / leasen (want te duur) maar als je niks geeft om de BMW / Merc / Audi badge dan zal je snel uitkomen bij dit ding.
Supurb stations 4×4 (samen met de Octavia Station); zeer populair hier in Zwitserland!
Zouden ze nu de 3.6 aan de kant leggen en de 3.0 (tsi) met 333 pk mogen gebruiken? Zal wel niet.
@gregorius: ik denk dat er een dikke 2.0 tfsi in komt. Die 3.6 fsi maakte de auto (in ieder geval in nl) erg duur.
@gregorius: Ja zie ook altijd voor skoda rs-versies rijden daar. En Audi rs’jes. Moet ook wel met dat weer daar. Woon je in swiss?
@kenner: Ja, woon in Zwi. Net zoals fijnkonijn van de eerste reactie in dit bericht (niet dat we elkaar verder kennen of zo).
@gregorius: Ai sink wie olreddy met in zekret…
@fijnkonijn: ja je ligt nu vol in de reclame lol
@gregorius: ze zijn een nieuwe 3.6 aan het ontwikkelen.
@lamborgfan: Wat is het doel van VAG om een nieuwe 3.6 te ontwikkelen?
De oude 3.6 deden ze met 260 pk.
De 2.0 doen ze tegenwoordig al met 252 pk in de A6.
De 3.0 doet 272 – 333pk.
En we hebben een prachtig 4.0 V8 blok dat ook best met 360 – 420pk te leveren is (ja, en tot 580pk nu?!).
Voor de Cayenne gebruiken ze de 3.0 ook al (icm die hybrid); dus daar heb je geen volgende versie van de 3.6 voor nodig.
Dus waarvoor moeten ze een 3.6 ontwikkelen?
DAN de, niet als de
Waarom hebben ze deze keer in godsnaam de uitlaat weggewerkt zoals bij de nieuwe Octavia? Met prominente uitlaat ziet het er vanachter zoveel spannender uit, in plaats van deze goedkope plastic diffuser met een slordig weggewerkte uitlaat er achter…
Grappig. Automotive ingenieurs in kostuum.
@mashell: Grappig, met vijf man heel spontaan een auto staan knuffelen…
De geruchten wijzen erop dat Skoda de Superb iets minder fraai/duur gaat afwerken om het verschil met de Passat groter te maken. De Passat mag namelijk niet teveel leiden onder het succes van de Superb. Technisch is het natuurlijk wel één pot nat, visueel niet
@w0o0dy: *lijden.
Maar ik denk het ook.
2 collega’s hadden zo’n ding en hadden daarvoor een Passat. Alle twee zeggen ze dat die superb niet half zo lekker rijd als de Passat.

“Goedkope opties, maar daar stopt het ook.”
Ik rijd zelf een Skoda Superb 1.8 tsi, getuned door ABT. De auto rijdt heerlijk en je hebt enorm veel beenruimte. Daarnaast is er nog een achterbak waar je u tegen zegt.
Snap niet dat niet elke taxichauffeur een superb rijdt ipv die dure mercedessen. Hou je als zelfstandige nog eens wat geld over zou je denken…
@adhd1001: dat vraag ik me ook tijden af..
@adhd1001: nou ja, dan kan ik niet meer zeggen “als ik een ster wil, neem ik wel een taxi…”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).