GP2-avontuur Robin Frijns komt ten einde [updated]

Auteur: , 46 Reacties

Onze landgenoot Robin Frijns is voorlopig klaar met zijn optredens in de GP2-klasse. Niet door een gebrek aan talent, maar omdat hij geen hele grote zak met geld op tafel kan leggen. Sad but true.

Robin Frijns

In de racerij draait het vooral om de centen, kijk in de Formule 1 bijvoorbeeld maar naar namen als Pastor Maldonado en voorheen Vitaly Petrov. Zij bulken niet van het talent, maar kunnen wel een zak met dollars neersmijten.

Robin Frijns reed dit seizoen bij vlagen de sterren van de hemel in de GP2, maar het mocht niet baten. Frijns, die het afgelopen weekend nog testwerk voor Sauber deed tijdens de Young Drivers Test op Silverstone (waar hij slechts twee tienden langzamer was dan Hülkenberg), verwoordde zijn onvrijwillige stop in de volgende, ietwat wrange tweet:

Natuurlijk is dit niet het laatste dat we van de 1M-rijdende Limburger horen, talent komt altijd bovendrijven. Maar zien we de Formule 3.5-kampioen ooit nog eens in de F1?

Update: Frijns’ plek wordt ingenomen door de Brit Adrian Queef-Hobbs

Update 2: and he’s back!46 reacties

Het gaat echt helemaal nergens meer over! Hoopte dat hij en Stoffel Vandoorne (z’n ouders moeten toch wel een hekel aan hem hebben gehad….) samen in de F1 zouden uitkomen. Vrees dat het voor beiden 0 op het rekest gaat worden….
@Vincegail:

Waarom zou hiermee iets afgedaan worden aan de kansen van Vandoorn? Die al met 1 voet binnen staat bij Mclaren.
@Hupke: Omdat het in België/Vlaanderen/Wallonië ook vaak een kwestie van geen geld hebben is. Na Thierry Boutsen is dat helaas maar al te vaak een belemmering gebleken.

Maar net zoals jij en rsvbf1 al aanhaalden, McLaren young drivers programme is al wel een pak zekerheid die andere teams niet geven.
@Vincegail: McLaren programma bestaat uit zeer veel rijders en biedt ook geen ene knoop extra houvast. Vraag maar eens aan Giedo van der Garde wat deze programma’s inhouden…
Hij kan racen en hij doet lekker arrogant; de racers die je op tv wil zien zijn niet het type om als vriend te hebben…. En RF past. Hoop dat we m ooit nog terug zien in de F1 of Ergens anders. Meer arrogante eikels met een ego in de F1 en minder marketing-lulletjes!
Dit is heel sneu maar helaas de realiteit van de motorsport.
Misschien kan Frijns aan de slag bij autoblog als een onafhankelijke rondetijden coureur, beter bekend als the Stig, voor Autoblog.nl over een jaar of 5 zodra Autoblog.nl een omroep is geworden op NL3. :-D
Schande dit, volg hem nu al sinds FR2.0 echt wel fan van hem Hij verdient dit zeker, Maarja geld.
Maar misschien is de baas van MP motorsport eventje gul, daar is nu een plekje vrij :)

Ik zie dit overigens niet gebeuren met Stoffel Vandoorne, beetje hetzelfde verhaal als dat van Robin, maar Stoffel zit in het Mclaren Programma en die zijn daar wel wat beter als bij Sauber
@rsvbf1: is inderdaad te hopen dat ie Hamilton achterna gaat!
Zonde, echt een coureur met potentie. Hopelijk kan hij ergens anders aan ’t racen komen.
@ej20g:
Yep, het is best wel triest dat in 1 van de rijkste landen ter wereld geen sponsoring is te vinden voor zulke talenten. Maar ja, het is geen voetbal hè….
Als je dan ziet dat het in de opstapklasses wemeld van mensen uit bananenrepublieken zou Nederland zich eigenlijk de ogen uit de kop moeten schamen.
@jrk68: Inderdaad, dat lomp gestamp tegen die bal wordt door iedereen de hemel in geprezen, maar racen… Ach gelukkig heb je daar niet van die hooligans. (voor zover ik weet)
Echt jammer omdat ie zo goed is!
Vraag me af of het ook met zijn prestaties in de GP2 te maken heeft. Let wel ik vind ‘m ook zeker een groot talent, zeker de beste Nederlander die we in tijden gehad hebben en bij de top 5-top 10 prospects voor F1 maar desalniettemin zijn de koude feiten onder de streep bij zijn GP2 team dat zijn teamgenoot Lancaster meer punten heeft gehaald voor Hilmer. Frijns’ tweede weekend in GP2 was super…daarna is hij toch veel betrokken geweest bij incidenten en wat fouten. Die Lancaster was misschien ietsje trager maar sleept wel de punten binnen.

Dit gezeur op twitter gaat ‘m ook niet helpen. Tuurlijk echte emotie is een pré maar hij moet ook gewoon accepteren dat de racerij zo werkt en verder gaan…en misschien wat relativeren, want als Pa Frijns geen miljoenenbedrijfje had, was hij zeker als Nederlander al nooit zo ver gekomen als nu.
@jaapiyo: gedeeltelijk mee eens. Monaco was natuurlijk niet zijn schuld, laten we eerlijk zijn.
Daarnaast had hij kunnen herstarten als de stewards verstand hadden…

Jammer dat geld zo’n beetje de enige mogelijkheid is om in de F1 te komen.
Als ik een zeker iemand zijn schoonvader was, had ik mijn sponsorgeld wel in de carriere van Robin Frijns gepompt.
@awesome: klopt hij heeft ook wel wat pech gehad, maar hij rijdt ook gewoon constant met het mes tussen de tanden…prachtig om te zien, maar niet altijd goed voor de puntjes.

Mbt Boekhoorn, tsja…financieel gezien wel maar ik vraag me af of die sponsoring van Giedo sowieso wel rendabel is, maw, zonder de family ties zou de beste man er waarschijnlijk überhaupt niet aan beginnen, die F1 sponsoring. Daarbij is Giedo inmiddels wel de ‘consumate professional’ die ff een praatje maakt met klanten bij de lancering van een nieuwe trui…ik zie dat bij Frijns (nog) niet zo voor me.
@jaapiyo:
Vergeet ook niet dat Hilmer maar een heel klein team is. Ook de GP2 wordt al jaren gedomineerd door een paar teams, als je daar niet rijdt wordt het sowieso moeilijk.
Hij heeft het zeker voor die paar wedstrijden die hij heeft gereden heel goed gedaan, er zijn er maar weinig die een wedstrijd winnen in hun eerste jaar. De meeste zijn daar pas in hun 2de of 3de jaar succesvol.
@jrk68: helemaal mee eens! Dat Hilmer kiest voor iemand met meer geld is logisch als er rekeningen betaald moeten worden.

Frijns was de eerste helft van het seizoen de smaakmaker met geweldige races en, ja inderdaad, hier en daar wat fouten. Mag het, in zijn eerste paar races? Check De carrières van Schumacher, Senna en alle andere groten en je ziet hetzelfde. Deze gast moet gewoon een stoeltje hebben. Ik merkte in elk geval dat ik GP2 weer intensief volgde vanwege hem.
@jaapiyo: Kzie er nu een op twitter
#FRIJNSNEEDSRACING
@FRIJNSWILLRACE
Geloof me, 100% zeker dat er nu mannetjes achter de schermen van de F1 een vergadering in de agenda aan het plannen zijn en de naam Frijns gaan voorleggen… Van welk team die mannetjes zijn weet ik natuurlijk niet.
@VeniVidiVici: waarom? Ik denk dat er ook bij de meeste F1 teams nu een rode streep door de naam Frijns staat, want “no money”.
@VeniVidiVici: met de CV van Frijns zou dat wel moeten gebeuren…of het ook gebeurt is een tweede. Hij moet het niet weggooien door zich te profileren als een douchebag. Een keer tegen Red Bull aanschoppen is leuk…je eigen team (Sauber) en public de maat nemen over dat ze je niet genoeg laten rijden is al niet super handig…nu zo’n ‘buthurt’ opmerking over geld maken is helemaal niet handig.

Als je veel talent hebt kan je je wat veroorloven, maar zelfs Kimi heeft zich eerst in het keurslijf van Sauber en McLaren moeten bewijzen voordat hij zich de houding kon permitteren die hij nu ten toon spreid. Robin moet het nog altijd eerst laten zien in F1 en dan moet iemand ondanks zijn uitmuntende race-CV hem ook de kans gunnen als persoon.
@jaapiyo: ik bedoel natuurlijk ‘butthurt’ met twee Ts, als in sir mix-alot’s epische deuntje I like big butts and I cannot lie, all you other…etc.
@jaapiyo: Als ik dat deuntje hoor/lees moet ik altijd aan Jennifer Aniston denken. Mmmmm Rachel….
@jaapiyo: Tja, dat hij enigszins gefrustreerd is nu snapt iedereen alleen om dat inderdaad aan de grote twitter klok te hangen is niet heel wijs. Hij heeft toch zeker wel een manager die hem voor die onvolwassen handelingen behoed?!
Vergeet Guida van der Garde en de zak met geld van zijn schoon pappie niet te vermelden.
Robin wie?
Het begin van het einde.. Sport is niet meer clean, zoals het ooit is bedacht. Niet langer meer zitten de beste coureurs achter het stuur.. Wie het meest betaald heeft een stoeltje. Walgelijk..
@replicant: Hoop dat je sarcastisch bent…
@replicant:
Dat is in de Formule 1 altijd zo geweest, eigenlijk in elke tak van autosport.
In mijn jeugd had je clowns als Hector Rebaque en Andrea de Crashmaaris.
@jrk68:

Andrea de Cecaris groeide naderhand uit tot een gerespecteerd coureur, hoor! Maar je hebt gelijk voor wat zijn jonge jaren betreft. Het record van 21 platgereden chassis’ in 1 seizoen staat nog altijd op zijn naam…LOL!
@FrankypankyV8:
Yep, iedereen zonder dik gevulde buidel was na dat seizoen via de zijdeur af gegaan….
Michael Schumacher moest in zijn glorie dagen voor elke wedstrijd 2 miljard euro betalen om mee te mogen doen ..

en 3,5 miljard euro betalen om te mogen winnen ..

echt waar ..
@lincoln: wat een ongelooflijke onzin. Een F1 auto voor een seizoen laten rijden kost nog niet eens een miljard..
totaal oneerlijk ..

iedereen heeft recht op een F1 titel ..

man of vrouw ..
psygopaat of serie-moordenaar ..
neuroot of coma-patient ..

en natuurlijk .. arm of rijk ..

we hebben er gewoon recht op .. daarom ..
Denk dat ‘ie met de Lotto mee moet gaan spelen, zie hem zonder een zak geld niet in de F1 komen. Hij kan aardig sturen, maar dat kunnen er wel meer. Zijn prestaties zijn ook niet groots genoeg om gratis een stoeltje te verdienen in de F1. Uithuilen en opnieuw beginnen!
Als hij talentvol genoeg was zou er vanzelf een team/grote sponsor hem geholpen hebben.
Ontzettend jammer. Aangezien sponsor Telmex volgend jaar naar McLaren (duh, hun lieveling Pérez zit daar ook al) gaat en Gutiérrez nog geen deuk in een pakje boter rijd, had ik gehoopt dat Robin volgend jaar bij Sauber zou mogen instappen. Maar wat krijg je: Sauber gaat ineens (noodgedwongenn) in zee met malafide Russen die eisen dat ene Sergey Sorotkin (die overigens een even indrukwekkende race-CV heeft als de gemiddelde AB-bezoeker, bij wijze van spreken) van racet. Maar ja, de sponsormiljoenen wegen zwaarder dan die paarduizend euro die ze dankzij de punten van Frijns extra krijgen voor de stand in het WK. Heel erg jammer, Frijns zou Nederland als autosportland eens positief op te kaart kunnen zetten.
Laten we nou niet zielig doen over het feit dat F1 alleen maar om geld draait. Welkom in de grote-mensen-wereld waar ALLES om geld draait. Kun je om treuren, maar so be it! Kut voor Robin, maar we hebben allemaal wel eens tegenslagen op het werk.
Btw wel cynisch om te gaan miepen over geld wanneer je op 21-jarige leeftijd in je 1M rond rijdt…
Nou Robin, hup, opzoek naar die zak met geld, want zo werkt het systeem!
@Basnov: en toch… om bij Ajax te spelen hoef je geen berg geld mee te brengen maar een flinke dosis talent. Om bij Belkin te fietsen is talent ook belangrijker dan je bankrekening. Om voor Nederland op de Olympische Spelen te mogen turnen is een rijke schoonpa ook geen vereiste maar talent des te meer. Dus misschien is autosport wel minder sport en veel meer business dan andere sporten?
@mashell: omdat autosport veel geld kost.
Crowdfunding anyone?
@LJ: Ik zie op twitter @FRIJNSWILLRACE maar of dat helpt met #FRIJNSNEEDSRACING
@rsvbf1: tja, denk het niet maar you never know
Erg jammer dat het zo moet. Maar goed, Frans Hilmer (de teambaas) heeft hem gratis laten rijden tot hij écht de rekeningen niet meer kon betalen, vandaar dat Quaiffe_Hobbs, wiens familie rijk is geworden door versnellingsbak onderdelen, kan overwippen naar Hilmer. Helaas zal MP Motorsport Frijns niet op korte termijn gaan inlijven, want ze hebben een paydriver nodig. Schijnbaar zit Dani Clos nu op een vliegtuig naar Boedapest, evenals Ricardo Teixera.
Adrian Queepffff-Hobbs haha pffrrt.

Lach daar je verdriet even mee weg Robin, morgen weer een nieuwe dag, nieuwe kansen!
Zeer zonde dit! Deze jongen heeft ten minste wel aanleg en talent.

Dat voorbeeld van van f1 rijders die wel f1 kunnen rijden door rijke pappie’s is natuurlijk ook van toepassing op onze, talentloze, Meneer Van De Garde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).