Graftak uit Hoogerheide sleept hond achter trike aan

Auteur: , 74 Reacties

Spuitje geven en in laten slapen deze gozer.

Shep

Woede. In Hoogerheide is een baggerduiker aangehouden omdat hij kilometers lang een hond achter zich aansleepte met zijn trike. De hond zat vastgebonden aan de driewieler en is vermoedelijk van Bergen op Zoom tot Hoogerheide achter het voertuig meegesleept. Naar verluidt hebben omstanders de kloefkapper aangesproken op zijn gedrag, maar mocht dat niet baten. Andere weggebruikers zagen dat de hond over zijn poten en buik over het asfalt schuurde en hebben de drietrapsdebiel uiteindelijk met behulp van de Marechaussee klem gereden.

Op dat moment was er uiteraard al veel leed geschied. De trouwe viervoeter leeft op een of andere manier nog, maar het is de vraag of dat zo blijft. Het beestje is zwaargewond naar een dierenarts gebracht. De bloedhond achter het stuur is ondertussen aangehouden door de politie vanwege dierenmishandeling. De 58-jarige kansenparel bleek vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Tijdens alle schermutselingen werden ook nog twee auto’s beschadigd.74 reacties

Voetjes afgieten in beton en langzaam af laten zakken in de Noordzee. Daag.
@mike0709:

Doe maar om z’n nek, dan weten we zeker dat hij onder water gaat.
@mike0709: Wat dacht je van met de beentjes aan een trekhaak gebonden een paar kilometer achter een pickup aan terug naar Bergen op Zoom – over het asfalt; is goed voor z’n inlevingsvermogen …
@dawwg: een combinatie dan; met een blok beton om z’n nek achter een bootje voortslepen?
Nooit echt de toegevoegde waarde van een trike gezien. Ook nooit echt de toegevoegde waarde van het slepen van je hond over de straat gezien. Ook niet echt de toegevoegde waarde van het bestaan van deze man gezien.
@daihatsucuore: Zijn moeder vindt het een goeie jongen.
@daihatsucuore: driewielers zijn voor kinderen en mindervaliden ;-)
Spuitje geven? In laten slapen? Wat denk je van achter een trike aan de straten door???
Verwarde man.. of laag suikerspiegel
@lekkaah: Dat is afhankelijk van het ras (en niet van de hond).
@lekkaah: vandaar al die alcohol, verhoogd die suiker weer lekker
Ik wil hem het ook wel even laten voelen….
Vier trikes, vier stukken touw en op naar het dorpsplein in Hoogerheide.
Dat was godverdomme ‘ne lieven hond!
@duckmefaddy: ons gradje
Verwarde man …. lage suikerspiegel ? Neeee zuipen en dan gaan rijden … ik heb geen goed woord voor zo’n kansloze vent over
Dus. Verontwaardigd zijn is logisch in deze situatie, en dit gedrag is op geen enkele manier goed te praten. Maar om je dan als blogger te verlagen tot doodsverwensingen lijkt me ook niet helemaal de bedoeling eerlijk gezegd…
@bosje: een blogger geeft z’n mening, een journalist wordt geacht objectief te blijven. In dit geval zou ik ook liever blogger zijn.
@volvo-s60-adept: Klopt. Maar als blogger heb je toch een aardige reikwijdte (en dus invloed) en daarmee een bepaalde verantwoordelijkheid. En voor een heel aantal (wellicht jonge) lezers heb je ook een soort voorbeeldfunctie. Dit soort teksten zijn in mijn ogen niet in lijn met het nemen van je verantwoordelijkheid als blogger.
@bosje: nee, dit gedrag negeren en niet naar straffen. Want dat is de oplossing voor alles. Vooral lief zijn. Laten we hem ook nog wat toe geven ook, dan doet hij het misschien niet weer…
@peug206: wie zegt dan dat het gedrag van die mafketel genegeerd wordt?
@rhellema: steek je kop uit en er zullen mensen zijn die het veroordelen. Dat heeft deze meneer gedaan. En bij zulk idioot gedrag lijkt het me vrij normaal dat er dit soort meningen (!) uit voortkomen. Geeft de rest een voorbeeld, als ze deze zomer weer een hond, kat of kind in de auto laten zitten. Nee, straf om mijn part maar goed zwaar. Dan zullen er ook anderen zijn die ervan leren.
@peug206: je begint al te schreeuwen alvorens je geslagen bent. Je roept dat dit gedrag genegeerd wordt dus ik vraag aan je of dat zo is, om dan vervolgens met een heel betoog over de strafmaat te komen slaat werkelijk kant noch wal. De dader is nog niet bestraft maar dat zal wel gaan gebeuren echter daar zullen we niet al teveel meer van horen. Maar het is zo heerlijk populair hè om gelijk te roepen dat de straf bij voorbaat al te laag is. Wat wil je dan? Wat is voor jou een ideale strafmaat?
@rhellema: dit heerschap had van mij een jaar cel gekregen en een verbod om huisdieren te nemen. Daarnaast tevens een jaar met de bus, ingaande vanaf het moment dat hij vrijkomt.
@peug206: dus je gaat hem voor 1 vergrijp meerdere keren straffen. Ik ben toch blij dat je geen rechter bent.
@peug206: Ocharm. Want dat is de enige andere mogelijkheid, natuurlijk. Uiteraard zijn mensen hier boos en verontwaardigd over want sommige mensen vinden honden nu eenmaal niet zelfzuchtig, oppervlakkig, dom en laf. En katjelam op een trike gaan zitten moet sowieso niet onbestraft blijven natuurlijk. Maar simpelweg ‘spuitje geven’ roepen getuigt ook niet van veel intelligentie.
@baardmijt: wat zou dan een passende straf zijn? -andere mensen in (levens)gevaar brengen door dronken op de motor te zitten. – dierenmishandeling – roekeloos rijgedrag na negeren van andere mensen die hem tot stoppen aanmanen. Simpelweg spuitje geven heb ik nergens geroepen. Maar met 2 maandjes cel of een boete doe je hier toch echt wel tekort.
@peug206: Nee, dat klopt. Dat ‘spuitje geven’ kwam niet van jou, mijn excuus, dat had ik daar niet moeten noemen.

Een passende straf vind ik heel lastig te zeggen. Het is ook helemaal niet mijn werkgebied. Puur gevoelsmatig lijkt me naast een langdurige ontzegging van de rijbevoegdheid een celstraf ook op zijn plaats in dit geval. Maar hoe lang dat moet zijn, en of twee maanden te kort is? Daarvoor weet ik simpelweg te weinig van de situatie en van strafrecht.
@bosje: Helemaal eens, maarja, mensen vinden het nu eenmaal fijn hun emotie van zich af te reageren / reaguren of gewoon te trollen en dus zie je dat soort reacties vaak; het is een soort therapie. Directe feelgood door kunnen afreageren. Het nadeel hiervan is dat mensen dergelijke ‘wraakacties’ dan eerder als sociaal geaccepteerd (de norm) gaan zien, terwijl zaken als lijfstraffen natuurlijk een superstom idee zijn en de democratie echt niet ten goede komt…
@dawwg: vergeet niet dat we de Oosterse cultuur als “baarbaars en primitief” bestempelen alleen omdat ze dit soort straffen daadwerkelijk uitvoeren. Heerlijk die Hollandse dubbele maat.
@bosje: spuitje? hond in laten slapen? Is het niveau in NL nu zover gezakt dat je zo’n parallel niet kan maken zonder dat de noobs het lettelijk nemen?
@w0o0dy: Kijk voor de gein eens naar de rest van de reacties onder dit artikel. Volgens mij neemt bijna iedereen dat spuitje zo letterlijk als het maar kan, en wordt het zelfs naar een volgend niveau gebracht (voeten in beton, achter de trike door de straten etc). Ik durf te wedden dat de uitspraken en algehele toon van het artikel daar een stimulerende rol in gespeeld hebben.
@bosje: Gewoon internet afschaffen en alle nieuwsmedia in handen van de staat. Zo kan men beter een eigen mening vormen… ahem..
@bosje: om op correcte wijze met dit soort lui om te gaan heb ik geen blog nodig hoor…
@bosje: Er zullen een hoop mensen zijn die geen traan zullen laten als deze man een “ongeluk” krijgt.
Met dit soort jokers in het leven valt niet te praten. Ziek in ze hoofd. Geluk dat ik hem niet heb gezien want ik had al ze tanden uit ze bek geslagen en hem zonder tanden naar huis gestuurd. Wat een gozer.
@bmwe46m3balling:
Alleen zijn tanden? Ik had zn poten stuk geslagen, geloof me maar.
Ik denk dat ze deze gek maar een gauw zouden moeten bewerken met een klauwhamer.
Moet g*dverdomme niet veel gekker worden, die zou je ipv aanspreken toch keihard van dat ding aftrappen… Sommige mensen zijn de vriendschap van een hond gewoon echt niet waard.
Van dit soort berichten schieten de tranen toch in je ogen…… Dit soort mensen zijn het niet eens waard om de zuurstof te gebruiken die ze inademen…..
Zelfde men de manndoen
@elemento: en nu in het Nederland svp
@elemento: hedde drugs op?
Krijg er gelijk kippenvel van. Vreselijk.
Én zwaar bezopen achter het stuur én een dier zo mishandelen…

Begrijp echt niet hoe je het in hoofd kan halen om dat te doen.

Én nog onbegrijpelijker zijn de straffen die doorgaans voor beide misdrijven opgelegd worden.

Deze man is flink ziek in zijn hoofd, maar ons rechtssysteem lijkt af en toe nog zieker.
Hier wordt je toch werkelijk helemaal beroerd van, wat een gore graftak.

• zich ff herpakken moet •
Dat dit soort laag volk nog bestaat….
@dutchdriftking: iedereen heeft blijkbaar het recht om zijn eigen voort te planten.
Toch ben ik blij dat hij gezopen heeft en andere spullen beschadigt heeft. Want anders kom zo iemand met een goede advocaat weg met een taakstraf oid.
gewoon castreren
Tja.. zulk volk is een nekschot nog niet waart…
Vooropgesteld: de man die dit gedaan heeft is niet helemaal OK in zijn bovenkamer.
Maar al die emotionele reacties, na het al even emotionele stuk begrijp ik niet zo goed.
De vraag die dan bij mij opkomt is hoeveel van de mensen die zo reageren zijn zelf begaan met dierenleed? En dan bedoel ik niet met alleen honden of katten, maar vooral ook de dieren die worden verkocht als kiloknallers. Zijn die dan minder belangrijk? Of mis ik iets?
@jeroenwz: kiloknallers? Hebben ze dat bij een vakslager dan nog?
@jeroenwz: omdat honden voor veel mensen net zulke goede vrienden zijn als mensen, en kiloknallers niet
@svdv: tja en het gekke is (ik ben carnivoor) waarom heeft een hondje recht en meestal massel op aandacht, terwijl ander vlees zonder enige aandacht wordt gefokt en behandeld.

Wij als mens zijn behoorlijk hypocriet. En we willen dat niet weten. Hondje voor aandacht, vlees op je bord. Lekkere soort zijn we eigenlijk! En ik ben net zo schuldig, sleep geen hond achter een quad maar eet wel dieren die niet veel beter behandeld worden. Als product in de supermarkt hebben we er opeens geen moeite mee..
@jeroenwz: doe je ook aan crossfit?
@2wheeler: wellicht nog een duitser ook…
@racerx: ja. Want Duitsers zijn slecht en wij zijn goed. Duitsers: WOI en WO II, het WK 1974 van ons gestolen. Enzovoorts. En ik doe niet aan crossfit, wat dat ook zijn mag.
@jeroenwz: in populaire cultuur een veelgebruikte samentrekking om ultiem links gedachtengoed te symboliseren: crossfitting vegan german.
Zet ‘m maar tegen de muur.
En vanavond weer een stukje vlees op je bord @jaapiyo ?

Beetje selectieve verontwaardiging niet?
@diezijner: klopt!
Ene kwaad met het andere vergoelijken, nogal potsierlijk.
Omdat er nog andere nare dingen gebeuren in de wereld, mag je deze waardeloze en wrede daad niet veroordelen?
@kempenaer:
Bovenstaande was een reactie op diezijner.
Veel sbs 6 volk hier. Ik schatte het toch hoger in hier.
Daarom kun je het beste proberen om voornamelijk alleen de stukjes van willeme te lezen. Die is gelukkig nog vrij van allerlei schuttingtaal.
@rolov:
Niet zo misplaatst pedant doen heur.
@rolov: twee keer een zin eindigen met hetzelfde woord, stijlfout niveautje basisschool, om vervolgens een ander te betichten van een gebrek aan intelligentie… Nice work!
@rolov: Snap best waar de emotie vandaan komt. Maar de manier waarop sommigen het uiten is wel niveautje middeleeuwen/Sharia.

Maar goed, uiteindelijk zal het allemaal wel meevallen en proberen mensen door de mate van luguberheid van hun reacties aan te geven hoe stoer ze zijn en hoeveel ze wel niet om dieren geven.

Denk dat als een hoop van deze mensen daadwerkelijk ter plekke waren het ook allemaal wel meegevallen zal hebben en ze gewoon eerst een dierenambulance zouden bellen, die gast z’n sleutels afgepakt zouden hebben en die arme hond geprobeert hebben te helpen als fatsoenlijke mensen.
Stuk minderwaardig stront ook een lang stuk meeslepen, iig lang genoeg om er zeker van te zijn dat alle gewrichten open en bloot liggen. Vervolgens 24 uur in de open zon laten liggen en het spektakel afsluiten met een parkeersessie van een S-klasse op zijn keel.

Denk dat hij daarmee heel goed wegkomt.
Ik zou letterlijk m’n eigen auto kapot rijden om hem te stoppen, om vervolgens hem kapot te maken. Daar is geen woord van overdreven.
Afschieten deze dierenbeul.
Ik zeg: kogel in ellebogen en knieen, tong en ogen verwijderen, castreren, wieltjes aan elleboog en kniestompjes en tatoeren op voorhoofd: “ik ben een dierenbeul”. En vrijlaten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).