Volkswagen baas krijgt Get Out Of Jail Free-kaartje

Auteur: , 14 Reacties

And who'd tzink in elementary, Veeej, I'd tzie ze penitentiary, one dzeeeeee...

Herbert

Je zou maar Herbert Diess zijn. Heb je net je levenslange ambitie waargemaakt om CEO te worden bij een van de grote Duitse autoconcerns, word je door het Amerikaanse congress verordonneerd om te verschijnen om je te verantwoorden voor gesjoemel met diesels. Wetende wat er met de vorige Volkswagen-honcho gebeurd is die het waagde om Amerika te betreden, zal dat vast peentjes zweten betekend hebben voor Diess. Oliver Schmidt, de man in kwestie, heeft nu namelijk zeven jaar de tijd om binnen de muren van de bak deze beslissing te betreuren.

Geen wonder dus dat Volkswagen het verzoek van het Amerikaanse overheidsorgaan als ‘onnodig’ betitelde. De apparatsjiks in kwestie gaven daarna te kennen zich te beroepen op de volgende stappen.

The committee is reviewing VW’s response and considering next steps as we continue to gather the information necessary for our work.

Mogelijk heeft dat er nu toe geleid dat ‘Murica officieel een vrijgeleide afgegeven heeft voor Herbert. De Duitser kan zich daarmee vrij bewegen door het land zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over een eventuele arrestatie. Puik nieuws dus voor Diess, maar het is eigenlijk wel bizar dat dit noodzakelijk is voor de CEO van zo’n immens bedrijf. De angst zit er kennelijk goed in bij VAG omtrent alles wat te maken heeft met satansap.14 reacties

Wat is het toch fijn om blank te zijn
@diezijner: Hey sylvana, ook op autoblog ? Kon ook niet anders met zo’n stijlvolle 7-serie.
@pielemuis: sylvana zal als nick azijner hebben….
@pielemuis: Sylvana de zwarte rotte appel van onze samenleving,
@diezijner: Whut? Ik snap best dat er machtsspelletjes gespeeld worden waarbij dominante figuren vaak voordeeltjes krijgen, maar om dat in dit geval aan kleur te koppelen is erg vergezocht.
@diezijner: Ik ken veel mensen met een andere huidkleur dan ik. De meesten van hen hebben het (imo) verder geschopt dan ik. Dat hebben ze bereikt door niet alles in rassen te zien, maar in kwaliteit van werk en met de juiste houding. Als je houding westers is (en dan bedoel ik niet dat je je moet schminken als zwarte piet, maar dat je respect hebt voor anderen en gewoon verstaanbaar de taal spreekt en indien nodig tot 10 kan tellen) en je geleverde werkkwaliteit goed, dan interesseert het echt helemaal niemand of je wit/blank/geel/paars/bruin/zwart/rood/creme/duopenotti bent. Maar ook echt helemaal niemand. Kom je echter met een heuptasje, slissend, sissend en intimiderend aan en intimiderend over, dan wordt het inderdaad lastig. Dat is cultuurverschil. Dan kan je zeggen; daar moet je wat aan doen. Misschien. Maar is het niet makkelijker om jezelf aan te passen? Is echt veel minder werk voor nodig en je komt er veel verder mee. In plaats van (alweer) de slachtoffer-rol aan te nemen kan je beter het aloude credo herinneren: ‘if you can’t beat them, join them’.

Maar iedereen die zegt; ‘Wat is het toch fijn om blank te zijn’ maakt de kloof juist groter. Jij verspreidt haat. Terwijl liefde en respect juist de oplossing zijn voor het bestaande probleem.
@Stefje: prachtig, heel goed beschreven. πŸ‘πŸΎπŸ’ͺ🏾
@diezijner: Telt donkerwit ook mee?
@diezijner: Racist..
@lekkaah: ach meid toch vergeet de afrikaantjes geen water te geven met deze hitte..
@diezijner: door personen zoals jij begin ik alleen maar meer begrip voor racisme te krijgen.
“What you gunna do when you get out of jail? I’m gonna buy me a gun. Then whats next? Drugs and sex, house party’s in the projects.” Had ik een betere ‘pac quote gevonden, maar toch mooie tweede.
@shiva: Zeer inspirerende woorden
Deze kop had ook niet misstaan bij de trein in 1943. Wat een smerige misdadigers gezicht zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).