Grote kans dat jij met de fiets naar de Dutch GP gaat

Auteur: , 29 Reacties

Althans, dat is de voorlopige verwachting.

Grote kans dat jij met de fiets naar de Dutch GP gaat

Een Grand Prix organiseren in het knusse Zandvoort is één, al die honderdduizenden mensen daar op een fatsoenlijke manier krijgen is een tweede. De organisatie heeft daarom een mobiliteitsconcept uitgewerkt met daarin de verwachting voor het raceweekend in mei 2020.

Dit plan zal in december officieel gepresenteerd gaan worden. Echter wist de Volkskrant de plannen in handen te krijgen en liggen ze dus nu al op tafel. In het concept staat onder meer dat de organisatie denkt dat zo’n 100.000 bezoekers met de fiets naar het event komen. Dat is een derde van alle bezoekers. De organisatie heeft deze gegevens opgemaakt naar aanleiding van een enquête. Deze enquête werd gehouden bij de online verkoop van de tickets.

De ingevulde enquête is een momentopname en een indicatie die de bezoekers vooraf geven. Hoe represent dit echt gaat zijn voor het raceweekend is afwachten. Op het laatste moment kunnen mobiliteitsplannen van mensen wijzigen. In samenwerking met sponsor Gazelle wil de organisatie groots gaan inzetten op fietsvervoer van en naar het circuit. Er komen fietsenstallingen met 32.400 plaatsen. Daarnaast gaat de organisatie zogenaamde Park & Bike-locaties in een omtrek van 15 kilometer rondom het circuit realiseren. Automobilisten kunnen hier parkeren en vervolgens op de fiets naar het circuit komen.

Het rooskleurige plan ziet er ambitieus uit, maar brengt ook vraagtekens naar boven. Bijvoorbeeld hoe de uitwerking van het plan gaat zijn bij stortregen. Desalniettemin is het een unieke manier om een Grand Prix op deze manier te organiseren. Geen ander race-evenement ter wereld is tot op heden op zo’n fietsvriendelijke manier uitgedacht.29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dan vind ik dat Max en co ook solidair moeten zijn en de racefiets nemen. 10 rondjes, anders gaat het te lang duren.
@cossiekiller: Goh nee, niets zo saai als wielrennen!
Ik zal je wat verklappen, ik ga helemaal niet!

Lekker thuis vanaf de bank kijken, zie ie nog meer ook.
@vetnek: Ik zal je wat verklappen. Ik ga wel vaker niet naar evenementen die Autoblog noemt in een artikel. Dat interesseert niemand iets, maar ik stel het op prijs dat je het met ons deelt.
@metalmike: waarvan akte
@vetnek: Die uitspraak mag worden geband. Zo zaaddodend.
@phaeton: waarvan akte
er ziet niet veel anders op. alle toegangswegen gaan door dicht bevolkt gebied of door natura 2000 natuurgebied. zelfs een spooraanpassing vraagt infrastructuur aanpassingen aan omliggende kleine dorpskernen omdat het simpelweg niet past.
maar voor 250,- mag je je auto bij mij op de oprit zetten en mag je mijn fiets lenen dat weekend :)
Naar Assen fietsen is best een stuk.
@baklava: Dat is geheel afhankelijk van waar vandaan je vertrekt.
Hebben mensen nog anderhalf jaar om te trainen om vanaf Haarlem naar Zandvoort te fietsen. Moet lukken.
@gregorius: Daar gaat je trainingsschema: het is al over een half jaar.
@gregorius: anderhalf jaar, ruim 6 maanden bedoel je.
@gregorius: al 2 mensen die de grap niet begrijpen. Heerlijk zo’n vrijdag.
@gregorius: volgens mij snapt niemand hem…
@katoenboer: hij bedoelt waarschijnlijk dat hij niet doorgaat vlg jaar.
@rolov: hij zal eerder bedoelen dat het volgend jaar niet interessant genoeg is als Max nog in de RB rijdt. Vanaf 2021 rijdt hij Mercedes (volgens 1.345.498 bronnen).
@erik2907: Het lijkt mij waarschijnlijker dat Mercedes stopt na 2020 en alleen nog motoren zal bouwen.
Elke persoon die heen wil en een fiets kan regelen zal dat zeker doen, aangezien iedereen verwacht dat het een grote teringzooi word met vervoer
Gazellig hoor, met z’n allen op de fiets.
Ik zie het al mis gaan.
”…de organisatie denkt dat zo’n 100.000 bezoekers met de fiets naar het event komen.”
”Er komen fietsenstallingen met 32.400 plaatsen.”
@theladystig: Als ze 100.000 mensen verspreid over de 3 dagen rekenen, dan klopt het aardig.
@metalmike: my bad… Blond
Inderdaad, de motorfiets.
@dutchdriftking: moet er niet aan denken met mijn motor er heen te gaan.
Francorchamps is toch ook niet zo groot en ik kan me niet herinneren dat het een zooitje was. En voor €20 per dag stond ik in iemand zijn tuin. Net als negen anderen.
@crashingduke: Spa was ik ook met de fiets. Ideaal. Was binnen 2uur thuis in Eindhoven. Zandvoort weer met het fietsje, 15km afstand parkeren en gaan maar.
Grote kans dat ik helemaal niet ga👍
Ja dat we allemaal “met de fiets” of een ander alternatief hebben ingevuld bij de aanvraag van de kaartjes is vrij logisch. Hopen op meer kans op kaarten. Maar dan dat fietsen nog voor zoveel. Met regen? 100.000 parkeerplekken voor fietsen is ook een dingetje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).