Kogel door de kerk: Formule 1 op deze datum naar Nederland

Auteur: , 20 Reacties

We staan op de kalender!

Officieel: alles over de Grand Prix van Nederland in 2020

Het is een bewogen periode voor de organisatie achter het circuit van Zandvoort. Men wil er een F1-race rijden, al moet er daarvoor nog het één en ander klaargestoomd worden. Al het ‘euvel’ valt onder de noemer ‘halen ze het wel op landelijk niveau’. Als het ligt aan de FIA komt die GP er sowieso, er is zelfs al een heel officieel bericht van geweest en zelfs een flitsend intro! Waar we nog even op moesten wachten is de datum. Ook dat is nu zo goed als officieel.

Kalender FIA

Bovenstaande kalender is namelijk als eerste versie goedgekeurd door de FIA. Op die kalender staat de GP van Nederland: schrijf 3 mei maar in je agenda. Nederland is het vijfde land wat bezocht wordt, de derde race is op het andere nieuwe circuit van 2020: Hanoi, Vietnam. En voor de rest blijft de volgorde ongeveer gelijk met de huidige kalender van 2019.

Als het aan de FIA ligt, zijn we er helemaal klaar voor. Nu de baan zelf nog: het is niet onmogelijk, maar er zit wel vrij veel hooi op de vork van de jongens in Zandvoort. We wensen ze veel succes.20 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Hoera ! We gaan kijken. Voor de tv dan.
Heb vast een hotel in Assen geboekt
Dat Frankrijk niet na Monaco komt maar dat men dan eerst naar Azerbeidzjan en Canada vliegt, is echt vaag.

Ik ben niet snel iemand die je erover hoort of vind dat de huidige maatregelen bijdragen aan milieu maar als we allemaal een kleine bijdrage leveren, zouden we al een verschil maken. Dit zou voor de F1 een mooie manier zijn imo.

En met verschil maken bedoel ik dus door slim ermee om te gaan i.p.v. downsizing van motoren, of elektrisch te gaan rijden.
@ghost: Als je echt een bijdrage wil leveren moet je de F1 afschaffen dat zet pas zoden aan de dijk
@ghost: de uitstoot vd auto’s en ’t verbruik van banden is zozeer het probleem niet. Maar vooral het heen en weer gevlieg van alles eromheen. Dus als ze ’t idd logisch plannen en de kalender van west naar oost afwerken bijv. zou dat enorm schelen in hun totale uitstoot. Wss meer dan de max snelheid op de veluwe verlagen. Dat zet echt geen zoden aan de dijk.
@thijsj: wat denk je van alle toeschouwers die het hele weekend komen kijken bij een race? Die zorgen ook voor uitstoot en dat kun je er gewoon bij optellen.
@thijsj: om maar te zwijgen van de kosten die de kleinere teams eraan hebben
7 maandjes om alles terechte te krijgen. Ze mogen wel vaart maken dan.
Het wachten is op procederende Johan Vollenbroekjes, bezwarende omwonenden, vertragende ambtenaren, roeptoeterende politici, tegensputterende NS managers en gefrustreerde Max fanbois zonder kaartje. Gezellig wel.

Anyway, ik gun iedereen zijn pleziertje, dus hoop oprecht dat het een mooi raceweekend wordt. Maar dat hele gedoe rondom Zandvoort komt me nu al de keel uit…
@Rob: Ik denk dat Johan binnenkort een hele grote dikke middelvinger krijgt en de bouw van start gaat! Money rules tenslotte.
Gaan ze elektrisch racen op Zandvoort dan? 🤔
Helemaal klaar mee
Zo te lezen blijven alle zeiksnorren thuis.
Mooi, ik heb er zin in!
Zo is dat, wordt een mooi weekend
@harrie:
Gezellig met een bos wortelen op de kop in Zandvoort de polonaise gaan lopen! Leuk!
Zoiets hoor je in augustus te organiseren want dan valt er de meeste neerslag. Als er íets is wat de Formule 1 spannend maakt dan is dat wel regen.
F1, dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Wat een feest week volgend jaar.
Mooi dat Zandvoort nergens genoemd wordt lol
@baklava: de keuze voor Zandvoort is echt wel dubieus en tevens een diepe wens van de Amerikaanse Liberty Media, gezien de historie van Zandvoort. Dat het letterlijk een pitcomplex bezit van het jaar nul en slechts 1 vaste tribune, is werkelijk een blamage van enorme omvang. Er zijn zelfs nog geen vergunningen aangevraagt voor de noodzakelijke aanpassingen aan het circuit. Ik vrees het ergste…
Nog steeds is Zandvoort een waardeloos circuit voor hedendaagse F1 auto’s en nog steeds is Assen de veel betere propositie.
Echt zonde, eindelijk een zeer capabele Nederlandse F1 rijder en dus de mogelijkheid om een Nederlandse F1 race te organiseren en dan dreigt er zo’n waardeloze keuze te worden gemaakt.
Een saaie optocht op Zandvoort of een legendarische race op Assen.
Jan Lammers en prins huisjesmelker moeten zich kapot schamen door hun eigenbelang te laten primeren boven het algemene belang.
Ik ga de Formule 1 op deze datum gewoon thuis kijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).