Gruwelijk: Tesla Model X met ‘het interieur van een Bentley’

Auteur: , 43 Reacties

Het uiterlijk van een Model X is wellicht niet je ding, maar tegen dit interieur kun je bijna geen nee zeggen.

Er zijn maar weinig mensen die de Model S (aankoopadvies) als een lelijke auto bestempelen. De Model X (rijtest) kreeg daarentegen een hoop kritiek te verduren. Dit exemplaar, aangepakt door TSportline, ziet er in elk geval behoorlijk lekker uit.

De tuner voorzag de elektrische auto onder andere van een rood interieur, 22 inch wielen op Pirelli-rubber, en een carbon front splitter. Volgens TSportline is alleen al het interieur 25.000 dollar waard. De tuner zegt dat de stoelen zijn geïnspireerd op het interieur van een Bentley. De Model X wordt momenteel aangeboden op eBay voor een prijs van maar liefst 180.000 dollar. Het betreft hier de P90D, die bij ons nieuw bijna 120.000 euro kost.

De Model X is gloedjenieuw en heeft slechts 200 mijl op de teller staan. De tuner zegt dat deze witte Model X de fabriek heeft verlaten voor 144.400 dollar. De elektrische auto beschikt over de nodige extra’s, waaronder de Ludicrious Speed Upgrade (10.000 dollar) en de zes stoelen-optie (3.000 dollar).

TSportline zegt dat alle door hun uitgevoerde aanpassingen in totaal meer dan 60.000 dollar heeft gekost. De elektrische auto zal nog zeven dagen worden aangeboden op eBay.43 reacties

Dat is al een stuk beter. Ik bijzonder veel respect voor wat Tesla doet, maar interieurs bouwen is niet hun ding, terwijl ze wel gewoon een ton kosten.
@willeme: ja, maar de helft van dat geld gaat naar de batterijen. Daarom zit er ook een gat van ruim 100% tussen prijs van de de 60D en de 100D… verder rijd je in een auto die het qua kwaliteit aflegt tegen een Insignia..
@jochempie: Ja, want het enige dat boeit is hoe het interieur aanvoelt? Wat dacht je van alle andere pluspunten?
@stfu: interieus is toch wel van belang. Zeker bij een bak van 100k +
@zion88: Voor ons Europeanen wel, Amerikanen denken daar anders over. Daarnaast zou ik eigenlijk niet weten wat er bedoeld wordt met de vergelijking met de Opel Insignia. De Model X is echt wel beter afgewerkt, althans, er worden in ieder geval mooiere materialen gebruikt en daarnaast zit een Opel Insignia ook prima in elkaar.
@stfu: Ik vind de Model S serieus een gave auto. Mooier dan een Panamera. De filosofie erachter is ook indrukwekkend (denk aan infrastructuur, mindset, updates). Game changing. De prestaties staan buiten kijf: ze zijn erg snel. Dus er valt veel voor te zeggen.

Maar het interieur is zo goedkoop in elkaar geflanst en daar zit je nu eenmaal altijd. De hele tijd zit je in een matige cabine met zeer grove afwerking. Dat zou voor mij een deelbreker zijn. Nu is Tesla nog jong en kunnen Early Adopters het door de vingers zien want ze zijn zo vooruitstrevend. Dan lever je graag iets in.

Maar met de tweede generatie moet dit echt gaan verbeteren, anders gaat Porsche (of een ander succesvol merk) er met deze markt vandoor.
@willeme: inderdaad. Als de pluspunten die nu voor Tesla spreken (elektrisch, grite actieradius, snel laden, goed snellaad netwerk) gewoon worden en ook door andere merken geboden gaan worden moet ook Tesla een interieur op BMW of Volvo niveau aanbieden om de prijs te kunnen rechtvaardigen. Of ze dat kunnen? Die goede kunststoffen, stoelen en bekledingen kunnen ze gewoon inkopen. Of ze dat ook doen?
@willeme: de huidige Sen zien er een stuk beter uit dan de eerste, dus ben het er niet helemaal mee eens. Het is idd nog niet op BMW niveau maar dat is ook lastig te verwachten van een nieuw, Amerikaans merk met ooit 0 ervaring in auto’s bouwen. Hoor juist beel mensen die in mijn auto stappen en zeggen: Ik had het veel slechter verwacht, dit ziet er best goed uit.
@stfu: Nou ja, als je bereid bent om in een jaar of vier zeg 50-100k van je zuurverdiende centen af te schrijven, zou ik daar best wat tegenover willen zien, behalve acceleratie en rijcomfort. Anders haal je voor een fractie van dat geld een motorfiets en een E220d…
@jochempie: jij denkt dat ze op beide modellen even veel marge maken?
@poes: Nee, natuurlijk niet, maar het is wel een opmerkelijk prijsverschil, voor een extra set elektromotoren (die echt niet duur zijn) en meer batterijen.
@willeme:
Wel, de Model X heeft een super mooie (vooral erg grote) vooruit en het dak (zowel op de S als X) is volledig van glas. Dat zorgt voor een heel aangenaam sfeertje in het interieur. Daarbij zijn er nauwelijks knopjes te vinden en werkt het touchscreen erg makkelijk, idem voor het volledige digitale instrumentarium. Ook heeft de Model S in haar klasse een gigantische en erg bruikbare kofferbak, plus nog wat extra bergruimte voor. Voorin heb je veel ruimte voor je knieën door het ontbreken van een middentunnel. Het stuur ligt erg prettig in de handen en de hendels zijn exact gelijk als die van Mercedes.

Dus zo slecht zijn die interieurs nu ook al weer niet…. Ja, je kunt je blindstaren op materiaalgebruik, maar da’s helemaal niet nodig in de Model X. Met zo’n vooruit kun je volop van het uitzicht genieten en heb je helemaal geen tijd om de stiksel één voor één na te lopen ;-)
@rob: Aha, dus de reden waarom het interieur van de Model X wel meevalt, is omdat er amper interieur in zit? Juist..
@jochempie:
Daar komt het wel op neer ja. Goede stoelen (met de X en facelift S heeft Tesla daar echt stappen gezet), genoeg ruimte, goed zicht en veel daglicht. Dat vind ik het belangrijkst in een interieur. Daarna wil ik wel gaan ouwehoeren over stiknaadjes en zachte kunststoffen.

Zo reed ik laatst in een snelle C-klasse, met een interieur dat iedereen altijd bejubeld. Nou, de stiknaadjes waren inderdaad dik in orde hoor. Maar toch ik zat 10x aangenamer in de Model X met zo’n zogenaamd pruts interieurtje….
@jochempie: Veel glas… juist ja…. da’s lekker met een opwarmende aarde; kan de airco in zo’n gemotoriseerde stofzuiger nóg meer amperes wegtrekken op zonnige dagen.
Geinspireerd… nu de afwerking nog. Die stiksels zien er alles behalve hoogwaardig uit (niet alle even groot en gelijk, kan echt niet op dit niveau).
Ziet er best ruim uit, die achterste zitrij, althans de toegang.

Over de auto: deze kleuren zijn niet echt mijn ding op deze auto (ook niet in een omgedraaide configuratie), maar de auto knapt er wel van op. Alleen de zwarte velgen zijn echt een no go.

In het echt ligt de Model X een stuk prettiger op het netvlies, de achterkant blijft bijzonder, maar is niet zo wanstaltig als ie op de foto’s doet overkomen.
Wat een verschrikkelijk lelijke auto is het toch ook. Foto 7 spreekt boekdelen, de rest ook trouwens.
Stiksels op die armsteunen zijn wel om te janken zeg! Dat had wel wat netter gekund voor dat geld!
Het ontbreken van een hoge middentunnel vooraan maakt het zo’n ongezellig interieur. Die gapende diepte, verschrikkelijk!
@leaper035t: Je hebt de foto’s niet bekeken he? Tesla’s hebben allang een middentunnel.
@leaper035t: zet je daar een bloemetje op de tunnel die er wel is, heel erg gezellig
@lekkerlinksrijden: aquarium!
Halfords iemand?
Vind het echt walgelijk zo met de witte buitenkant en rode binnenkant.
Maar ja als er een markt voor is….
@lekkerlinksrijden: ook nooit begrepen. Zo lelijk.
Toch wel, vind de plaatjes niet zo fantastisch. Een korte armleuning noem ik geen hoge middentunnel. Iedereen die een beetje lenig is kan vanop de passagierszetel met zn linkerbeen gas en rempedaal bedienen. Iets wat niet lukt in een Cayenne of RR gok ik.
Tesla; de grootste ‘handtas’ sinds de Vespa

Tesla : The Ride…
Ziet er uit als een achtbaan attractie… hij blijft groot , lomp en niet knap. Ik zag er laatst 1 waar alles zwart was. Die ging nog qua looks.
Lelijk is het nieuwe mooi.
Hoe gek ik op de model S ben, hoe lelijk ik de model X vindt.
Ik vindt het niet wat
Geïnspireerd op een Bentley? Dat kleine stukje nepleer met ruitpatroon?
Als ik dat zo zie dan is torsiestijheid waarschijnlijk niet z’n beste punt.
Model Free Willy
Nou, over smaak valt te twisten. Het schijnt wel dat de nieuwste S’en een beter interieur hebben dan de eerste jaren.
>Tesla Model X
>Bordeelrode interieur van een klassieke Amerikaan
blasfemie?
De laatste tijd zie je deze vaker rondrijden, vindt hem steeds iets minder mooi worden
Teslafan hier, maar dit is zum kotsen.
Nee
Gadver…… wat een lelijke bak, van buiten én van binnen.
Op de ene foto zitten er 2 stoelen met verstelknop aan binnenkant in de auto.Op de andere is het ineens een bankje. Klopt er iets niet of zie ik het weer verkeerd?
Al draagt een aap een gouden ring…
Ik zie wel eens een model x op de A2 rijden, bij de ouderijn tunnel richting Amsterdam. Aparte auto niks voor mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).