Haha! Audi gaat een personenbusje maken

Auteur: , 55 Reacties

U dacht dat BMW het rijk alleen had met een premium zevenzitter als de 2 Serie Gran Tourer?

Haha! Audi gaat een personenbusje maken

Ja, wij ook. Maar concurrent Audi blijkt ook een stuk van de people mover-cake op te willen eisen. Automobile had een onderonsje met een productplanner van Audi, die verklaarde dat de nieuwe generatie A3, gepland voor 2018, een aantal nieuwe carrosserievarianten krijgt. Waaronder een MPV.

De dood van de driedeurs

De nieuwe A3-familie zal naar verluidt afscheid nemen van de driedeurs hatchback. Iets dat in lijn ligt met bijvoorbeeld de Polo, waar de driedeursversie eveneens het veld mag ruimen wegens tegenvallende verkoopresultaten en te hoge productiekosten. Als vervanger zou daar een TT-achtige met plek voor vier in de plaats komen. Een auto waarop we vorig jaar een voorproef kregen met de 4,47 meter lange TT Sportback.

Meer Sportbacks

Wat we ook kunnen verwachten is een Allroad-versie op Audi A3 Sportback-basis. In Ingolstadt schijnen ze fors in te gaan zetten op meer Allroads, waardoor we zelfs een A5 en A7 Sportback in Allroad-kostuum gaan zien. Dieptepunt, pardon, verkoopknaller van de A3-familie schijnt een MPV-versie te worden. Zeven zitplaatsen en een hoog dak. Het is echter nog niet zeker of deze variant ook naar Europa komt. Volgens de bron willen ze met de premium mensencontainer in China de markt op gaan.

Omdat u zich nu afvraagt hoe dat eruit ziet, een MPV met Audi-grille, verwijzen we u graag door naar dit artikel.55 reacties

En deze krijgt achterwielaandrijving?
@SimonMc: nee 4.
Vraag me af waarom ze dan de a3 als basis pakken.
@MAB: Om kosten te besparen.
@mab: De basis is MQB.
@MAB: wat je bedoelt is: waarom een A3 nemen, en niet gewoon een Audi neus op een Touran en/of Sharan plakken. Toch?
@gregorius: Is toch hetzelfde?
Een A5 & A7 allroad.. het moet toch niet gekker worden.
Binnenkort de TT-RS allroad? RS3 MPV allroad?
@bierbuik: Mee eens. Enige voordeel zou kunnen zijn dat dit wat parkeerschade scheelt ivm al het plastiek.
@pomoek: priemiejum plastiek, dus zal helaas nauwelijks wat schelen in de schadekosten, tenminste, als je bij de Audi garage aan de deur klopt.
Klinkt gek misschien maar ik vind die Alhambra op de topic foto er best goed uitzien zo…
@remylahaye: klinkt inderdaad gek
@remylahaye: Ik ben die auto eens tegen gekomen op de terugweg van vakantie. Idd een geslaagd project.
Ik word nu echt misselijk…
Oh nee! Ik dacht dat het gefotoshopped was…dat ding op de foto blijkt echt 😂
@sulobb: gast…
@sulobb: really nigga
Gewoon het zelfde als een seat Altena dan 4 ringen er op plakken en klaar is audi
@bmw1m: Altea
@bmw1m: Nee. Al-Tena. Je zat gelijk al goed.
Waarom wilt iedereen teveel deuren.
Laat ze eerst een fatsoenlijke A4 tekenen.
@phaeton: Fatsoenlijk is de nieuwe A4 wel hoor, alleen qua design niet echt vernieuwend.
Had @Larsb dit stukje niet beter kunnen schrijven? Dit ding is al zo oud, het is inmiddels een nog niet vergeten klassieker.
@sydney: Laat maar
Als ’t in van evolutie wordt gedaan van de nieuwe A4 dan wordt dit een meesterwerkje op gebied van design en techniek. Audi weet dit voor mijn idee beter tot uiting te brengen. Mercedes probeert iets maar het wordt niks. BMW gooit alles voor ze ooit voor stonden de prullebak in en vaart een nieuwe koers – niet helemaal mijn smaak.

De enige straight up door alle jaren heen is Audi dan
@prop: Audi is inderdaad het ouwelullenmerk dat het beste een MPV kan maken van de Duitse drie
En geef ze eens ongelijk….
Als ze dan n RS-versie met 4WD met lichte voorkeur voor achterwielaandrijving, n handbak en n vijfcilinder turbo bouwen ben ik fan!
Opmerkelijk, aangezien topman Ulrich Hackenberg in maart nog zei dat er geen 2-Serie Gran Divorce concurrent zou komen. http://www.autoblog.nl/nieuws/bmws-active-tourer-krijgt-geen-concurrentie-van-audi-75512
@Edge: Zoals de wind waait, waait het jasje van de Duitse marketingboys…
Deze Audi MPV is een oudje, de basis van de (S)audi is een Alhambra.
Best een coole verfraaiing/verbouwing, dat zeg ik niet vaak.
Een Audi MPV lijkt me anders een stuk minder vreemd dan een 2-serie MPV.
1) Ze hebben al jaren een 7-zitter gehad (Q7)
2) Audi heeft altijd al een aanzienlijk ‘wolliger’ rijbeleving geboden dan BMW
3) Een MPV vraagt om voorwielaandrijving (geen cardanas, veiliger gedrag in te snelle bochten). Daar heeft Audi al ‘enige ervaring’ mee
4) In de VAG-groep zijn kant-en-klare midi-MPVs beschikbaar. Zeker in het C-segment kan VAG het slecht laten om elk merk met een stortvloed aan carrosserie-varianten te laten komen. Ze hebben (hoe verzin je het…) met de TT zelfs een spider met ‘Golf-genen’.
5) “BMW en / of Mercedes doet het ook”. Dat is voor elk van de ‘dure drie’ de afgelopen 15 jaar voldoende geweest om door te gaan. Zo kwam Mercedes aan een gebochelde SUV, BMW aan de Gran Coupes, en Audi aan een dameskappers-cabrio. Zouden ze dan de B-klasse en 2-serie MPV zomaar laten gaan?
@mout: puntje 3: in te snelle bochten is achterwielaandrijving juist veiliger, slimmerik. Tenzij je eruit vliegen als veilig betiteld natuurlijk…
@e1000bmw523i:
Zucht… Laat ik het zo zeggen: Dat waren het theorieboek en de docent van mijn antislip-cursus niet me je eens. Eerste Google resultaat: http://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/55842-de-aandrijving-van-de-auto.html
De simpele kern van het verhaal: Als een auto grip verliest, is ‘gas los’ een natuurlijke reactie. Een slip van voorwielen vang je ermee op, een uitbrekende aangedreven achteras raak je ermee kwijt. En – o ja – beide heb ik zowel op circuit als in het verkeer ervaring mee.
Wat dan wel weer zo is: Wie gewend is op de limiet te rijden (coureurs dus) kan met gas doseren een uitbrekende aangedreven achteras opvangen – en tegelijk snelheid vasthouden.
Tenslotte: Je ‘slimmerik’-toontje staat me niet aan.
@mout:
1. er is een verschil tussen theorie en praktijk
2. wat die instructeur zegt kan kloppen, MAAR ligt dit dan aan de mens en diens reactie of aan de aandrijving an sich…?
3. Je link is geschreven door een vrouw… (just kidding)
4. Kun je je die video van die Audi Q-nog-wat herinneren met een professionele tester achter het stuur in de carrousel op de Ring…?


/troll modus off.
Mwah, als jullie wat groter zijn en misschien een paar kinderen hebben dan ga je snappen dat soms een mpv erg handig is. Op vakantie, naar sport, etc, extra zitplaatsen en bergruimte Is gewoon altijd handig.
Deze auto staat hier in het dorp dus mocht audi advies van deze beste man dan kan dat ;)
@frank82: kom hem idd hier regelmatig tegen op het o zo mooie Goeree Overflakkee.
@jlachenal: niets boven Flakkee ;)
Als ik er aan denk val ik al in slaap. Een Audi gezinswagen voor 7 personen in de vorm van een bus/mpv. Saaier wordt het niet.
Wel vakwerk
Iedereen aan de azijn.

Ik snap het niet, toch een perfecte combinatie. Je kan met je gezin op vakantie én genoeg olie meenemen voor de vakantie.

Verkoopopdrachten in wording.
Er zijn nu eenmaal mensen die graag veel zitruimte hebben. Blijkbaar zitten hier ook mensen tussen die meer/te veel (kies maar) willen betalen voor een Audi, BMW of Mercedes. Er zijn er kennelijk zoveel dat het rendeert om een dergelijk model te ontwikkelen, produceren, marketen en dan ook nog de hoon van menig liefhebber te ondergaan… Geef ze dan nog eens ongelijk ;)
Welk merk blijft nog wel gespaard van deze terreur?
Oh touran met vier ringen en een grote grill?
@Ricardo

Is de Mercedes B-klasse geen concurrent voor de 2-serie MPV?
Het verbaast me hoe goed de BMW mpv het doet hier in België, je ziet ze heel dikwijls. begrijpelijk dat er nog liefhebbers zijn om hier centen aan te verdienen…

Hoewel ik wel BMW fan ben, hoop ik dat Audi er iets mooier van maakt want de BMW twee mpv vind ik echt 😝 ( lelijk!)
Wahaha!!!
Doe maar niet!
Hou hem weg van Nederland en hou hem vooral weg van Indonesië.

Dan praten we misschien verder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).