Hamilton en Mercedes verrassen terminaal zieke fan

Auteur: , 25 Reacties

Chapeau hiervoor, oprecht.

Hamilton en Mercedes verrassen terminaal ziek kindje met bezoek

Vijfvoudig Formule 1-wereldkampioen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft veel fans en nog meer haters, maar die laatste groep zal dit weekend zonder meer aanzienlijk zijn geslonken. Nadat de 33-jarige Brit zijn dominante overwinning in Spanje opdroeg aan een terminaal zieke fan die hem naar eigen zeggen de motivatie had gegeven te zegevieren, ging het team nog een stap verder.

Het team van Mercedes besloot vandaag namelijk langs te gaan bij de terminaal zieke Harry Shaw, een vijfjarige fan van Hamilton die lijdt aan het Ewing-sarcoom – een zeldzame vorm van botkanker.

Bij de zieke Shaw werd het Ewing-sarcoom ongeveer negen maanden geleden geconstateerd, waarna hij snel op een traject werd geplaatst om hem beter te maken. Na maanden van strijd kwam aan het einde van april echter het tragische nieuws dat de jonge Harry niet meer beter zou worden. De doktoren gaven hem enkele dagen, hooguit een paar weken.

Ondertussen heeft Shaw de macabere voorspellingen van zijn doktoren overtroffen, en voor zijn doorzettingsvermogen is hij vandaag rijkelijk beloond. Na de warme en welgemeende boodschap van Lewis Hamilton kreeg hij ook nog een persoonlijk bezoek van een aantal Mercedes-teamleden. Een groep werknemers vloog na de Grand Prix van Spanje met de trofee en het stuurwiel van Hamilton naar Engeland, om aldaar de zieke Harry de dag van zijn leven te geven. Vanuit Duitsland vloog het team een oudere bolide uit van de Britse stercoureur, deze werd vervolgens op de oprit van het gezin geplaatst.

In een poging mensen met dezelfde ziekte te helpen, hebben de ouders van Harry een fundraiser in het leven geroepen. Zijzelf zullen binnenkort dan hun kind moeten verliezen aan deze verschrikkelijk nare aandoening, anderen zien zij die niet graag overkomen.25 reacties

pff right in the feels
@deeberton: nou en of!
Prachtig, mijn respect heeft hij.
@rachid: mwa hij zou mijn respect hebben als hij er langs gaat. Dit kost hem geen enkele moeite.
@povel: moeilijk he, niet zeiken
@povel: Hij heeft er van te voren uitgebreid aandacht aan besteedt, hij heeft het ongeveer in de eerste zin benoemd van zijn interview bij de overwinning. Je kan hem niet verwijten dat hij er niet mee bezig was. Maar er zijn zoveel verplichtingen (ja contractueel vastgelegd) die een coureur moet doen dat het niet altijd eenvoudig is om dat zomaar op te schuiven voor een spontane actie.
Eerlijk is eerlijk, soms vind ik het een onwijs vervelend / arrogant mannetje, maar dit is wel een super gebaar
@gertjan2012: dus dit!
@ghost: het Team van Mercedes toch vooral? Heeft vrij weinig met Lewis te maken.
@dutchdriftking: Ook al heb je miss. een beetje gekijk, het hoeft niet allemaal zo zuur.
@kle500: Ik vind het vooral van het team een geweldig gebaar en dus moeten hun in het zonnetje gezet worden. Niet Lewis.
@dutchdriftking: want, Hamilton gaf de jongen (o.a. ook via social media) geen aandacht? Kom op zeg, haten mag, maar dan wel wanneer het terecht is.
@gertjan2012: het is vooral een gevoelige jongen, die keihard heeft moeten knokken om te moeten komen waar hij is. Mag hij trots op zijn en dan is ie daardoor soms maar arrogant. Hij heeft wel zijn hart op de goede plek.
Volgens mij komt dit vooral van Mercedes en heeft Lewis er persoonlijk weinig mee te doen. Wel een heel mooi gebaar natuurlijk.
@groninger: Misschien moet je hem eens volgen op de socials, dan zul je zien dat hij dat ook los van Mercedes doet.
Gewoon alleen: wouw…
@michelschouten: vogges mij wouw jij wauw zegge 😉
Hier wordt je wel even stil van.

Hoe dan ook wel mooi dat ze hiermee dat jongetje ongetwijfeld nog een heel mooi geluksmoment hebben kunnen bezorgen.
Als eerst is het een in en in triest bericht dat dit jonge ventje de strijd gaat verliezen, kan me het intense verdriet van zn ouders niet bevatten, het is de hel op aarde, dit gezegd hebbende is dit een heel mooi gebaar van het team even afgezien of Hamilton zich daar nou wel of niet in heeft gemend,het verhaal is om stil van te worden
Zitten wij ons druk te maken of Verstappen wel kampioen wordt en of F1 weer naar Zandvoort komt, staat er aan de andere kant van de Noordzee een kleine grote man te vechten voor z’n leven. En dan toch nog plezier halen uit dit soort gebaren. Als je het over helden wil hebben dan is die kerel er één van.

Net als z’n ouders. Ik moet er niet aan denken dat het één van mijn kinderen is.

Enfin, het zet alles weer even in perspectief.

Chapeau voor Mercedes en Hamilton voor dit gebaar.
@Rick-dos: waarvan akte.
Hamilton gaat vaker bij zieke kinderen op bezoek, zonder media aandacht, want het gaat om de kinderen en niet om hem.
@realhustler: Dit komt ook van Hamilton zelf af en Mercedes heeft het met goedkeuring verder opgepikt. Mooi gebaar van Ham en Merc! Ik hoop dat het mannetje een lach op zijn gezicht heeft kunnen toveren, ook al is het maar van korte duur. Jammer van sommige reacties, kunnen jullie er echt niet bij dat sommige mensen iets altruïstisch doen in hun leven. Het zegt meer over jezelf dan over Hamilton.
Het zal voor dat mannetje niet uitmaken wie dit georganiseerd heeft. Hij heeft zeker weten de dag van zijn o zo korte leventje gehad. Hier neem ik mijn petje voor af! Mooi dat dit soort momenten waargemaakt worden.
Al het ‘such a great audience’ en ‘Thanks to the team’ komt me m’n oren uit, maar dit . . . Hij doet het wel! Daar heb ik respect voor. Thanks Lewis!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).