Kijk, Lewis Hamilton heeft weer een nieuwe auto

Auteur: , 23 Reacties

Ditmaal geen sportauto, maar een heuse SUV.

Kijk, Lewis Hamilton heeft weer een nieuwe auto

Formule 1-coureur zijn voor een fabrieksteam heeft uiteraard zijn voordelen. Niet alleen is de kans groot dat je op het circuit een fatsoenlijke wagen zult hebben, ook naast de baan zul je goed in je wensen worden voorzien. Sowieso krijgen de beste coureurs van het veld jaarlijks tientallen miljoenen euro’s op hun rekening bijgeschreven, de extraatjes zijn net zo goed om over naar huis te schrijven.

Zeker als een coureur voor Ferrari, Red Bull of Mercedes uitkomt, zijn de bedrijfsauto’s allerminst schamel te noemen. Mercedes-coureur Lewis Hamilton nam laatst nog een gloednieuwe AMG GT R in ontvangst, afgelopen weekend kreeg hij de kans een weekend rond te karren in de volledig elektrische EQC. En wat blijkt nu: de auto beviel Hamilton zó goed dat hij er een heeft besteld.

Nu is de kans natuurlijk vrij klein dat Hamilton daadwerkelijk in zijn eigen portemonnee is gedoken om de eerste volledig elektrische auto van de Duitse autofabrikant te bestellen, hij zal er straks wel degelijk een op zijn oprit hebben staan. De EQC heeft een gecombineerd vermogen van 408 pk en een rijbereik van 400 kilometer.

Mogelijk is Hamilton geïnteresseerd geraakt in het idee van een volledig elektrische auto door de hybride aandrijflijnen die tegenwoordig in Formule 1-auto’s te vinden zijn. Overigens is het niet de eerste EQ-machine die de milieubewuste Brit van zijn renstal heeft gekregen. De vijfvoudig wereldkampioen heeft namelijk ook een bestelling uitstaan voor de krankzinnige Mercedes-AMG Project One. En hij krijgt er niet één, maar zelfs twee!

Kijk, Lewis Hamilton heeft weer een nieuwe auto23 reacties

Als ik er geld voor had zou ik hem ook bestellen..
@ddimi: Alsof Lewis het geld ervoor nodig heeft. Met zijn naam en faam zal Mercedes hem graag zo’n auto sponseren, op voorwaarde dat hij een keer ermee komt voorrijden als hij een hippe modeshow bezoekt of iets dergelijks.
@edge: wat zeg je dat mooi subtiel, dat hij eigenlijk wat nieuwe kleding moet gaan uitzoeken.
@mashell: loopt ie niet zelf op de catwalk?
Twee krankzinnige project ones in cue voor meneer !
Wat een prachtige foto zo in zo’n parkeergarage 😂
@amphiby: ik geef het je te doen, een beetje goed uitgelichte foto in een parkeergarage….
@potver7: technisch vast niets op aan te merken. Schitterende plaats, mwoh..
Hoezo twee?? Er zijn er toch maar 275?
@jwee: Ik neem aan dat je het over de Project One hebt? Lewis koopt er eentje voor zichzelf en eentje voor zijn vader.
Ik vond de EQC schokkend slecht aan de binnenkant. Materialen waren echt niet om aan te zien verder best een toffe wagen die ik wel zou overwegen.
@sketcher: en dat stelde je vast op een auto-show / testmodel gok ik zo? Want die dingen worden toch nog helemaal niet geleverd?
Ik verwacht namelijk niet dat de kwaliteit van de productie versies enigszins zal onderdoen voor de rest van de C-lijn.
@gregorius: CES in Las Vegas inderdaad.
@gregorius: ik kan alleen maar zeggen wat ik toen vast stelde. Veel plastic en ik was niet onder de indruk van het interieur.
Ik denk dat Mercedes hem wat meer moet gaan betalen, de arme sloeber draagt een broek die ik meteen in de voddenbak zou gooien.
Voddenbroek zal waarschijnlijk op zn minst 1000 euro zijn. Maar ik had hem ook in de vuilnis gegooid
Tjemig dan ben je de beste F1 coureur van de wereld en dan koop je dit, terwijl je de beste en mooiste van de planeet kunt betalen. Ik ga ervan uit, dat het toch wel een marketing stunt is van Mercedes haar ster is.
@barry355gtb: Je weet dat hij niet in Australie woont, toch? Effe een fototje maken toen hij voor de race in Australie was…Leen auto heet het.
Als ik telkens een auto mocht samenstellen en vervolgens bij het afrekenen de “giftcard” mag spelen, zou ik het ook doen!
Een gratis nieuwe Mercedes is nooit vervelend.
Als Lewis echt zo enthousiast is over de EQC verkast hij vast snel naar de Formule E …
Ik dacht dat LH44 in het burgerleven zich verplaatst in een Mercedes GLS500 diesel. Uitgezonderd Australië want daar mag LH44 nooit meer in een GL rondrijden na zijn laatste YouTube filmpje daar.
Was aan het vertellen dat hij heel duurzaam wil leven en daarom een EQC neemt.
Iemand met een privé jet, wiens racewagens zeven maanden per jaar met vliegtuigen wereldwijd worden rond gevlogen… zou zoiets in mijn ogen beter niet zeggen.

Of ben ik hier de zure kloot ineens.
Ik heb massa’s respect voor hem als atleet, maar vaak vind ik het toch echt een strandjanet die zichzelf veel te serieus neemt.

En nu Weekend!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).