Hamilton en Vettel geven Verstappen een cijfer

Auteur: , 39 Reacties

Prima haar wel. Kop kan er mee door. Guitige lach. Alleen is die rechtervoet wel bizar fors uitgevallen. Dealbreaker?

MV33

Nein nein nein! Sebbie en Hammie geven onze Max natuurlijk geen cijfer voor zijn uiterlijk, want dat is een laakbare objectiverende praktijk. Die kan pas weer uit de mottenballen getrokken worden als de grid girls ooit terugkomen. Tot die tijd beoordeelt de F1 mensen alleen op merites. Zo werden de coureurs op het podium van gisteren gevraagd wat voor cijfer ze zouden geven aan hun eerste seizoens’helft’.

Vettel is er duidelijk over. Hij zou zichzelf slechts een vijfje geven. De Duitser is allerminst tevreden met hoe het seizoen tot op heden verlopen is en vindt ook dat hij het zelf beter had kunnen doen. Dat kunnen we eigenlijk alleen maar met ‘m eens zijn. De laatste races deed Vettel het weliswaar weer goed, maar we hebben ook al de nodige grote (video) en kleine fouten gezien van de SV5. Die geeft dan ook aan dat hij niet altijd het beste gevoel heeft gehad met de SF90. Tevens spelen de verwachtingen natuurlijk ook mee. VET had na vorig jaar en de wintertests ongetwijfeld gehoopt op te kunnen gaan voor zijn vijfde titel dit jaar, maar die hoop is eigenlijk alweer vervlogen.

Hamilton is positiever over zichzelf en zijn resultaten. Hij wil zichzelf beoordelen met een 8,8 of misschien zelfs een -jawel- 8,9. De wereldkampioen rekent zichzelf achteraf toch ook aan dat hij in Duitsland de bal liet vallen. Zonder die race had hij zichzelf nog een beter punt gegeven, want het is natuurlijk een enorm succesvol begin van het seizoen geweest voor Mercedes en HAM. De titel is alweer zo goed als binnen, tenzij LH44 een paar keer uitvalt en Red Bull na de zomer op eigen kracht kan domineren.

Blijft over onze Max. Wat voor cijfer zou hij zichzelf geven? Wel, Max gooit zijn kont tegen de krib en doet lekker niet mee aan dit spelletje van de journalisten. Toch krijgen die laatsten uiteindelijk wat ze willen. Want na wat aansporingen van zijn ervaren collegae die menen dat VER op zijn minst een dikke negen verdient, gaat Max alsnog overstag. ‘Een 9,9 dan maar?’. Aan het eind van de rit geen valse bescheidenheid van de Nederlander dus. Maar ja, dat hoeft ook niet…Toch?39 reacties

Wow… dat is echt helemaal niet wat Max heeft gezegd. Het ging over een onmogelijk streefcijfer (10) waarover Hamilton speculeert, waarop Max reageert: 9,9 [dan]?
Zie hier: https://imgur.com/TcYmObH
@holbewoner: En zo gaat dat in de media altijd… dingen verdraaien of onvolledig/foutief vermelden. En de schapen (grootste geheel) onder de bevolking nemen het keihard aan als DE waarheid.
@venividivici: gelukkig is dit allemaal nog net iets minder belangrijk dan de weersvoorspelling van gistermiddag.
@venividivici: grootste gedeelte*
funfact: wist je dat een komkommer voor 90% uit water bestaat!?
@goedhout: joh! Kan je daar een artikel aan wijden anders op groenteblog mss?? Errug geïnteresseerd. 🤔
@drdre1: nee, daar zou het artikel volledig overschaduwd worden door een recent artikel waarin een komkommer, een courgette en een asperge elkaar punten geven voor hoe smakelijk ze elkaar schatten, is een must read hoor…
@goedhout: Ik slok deze waardevolle informatie op als een redneck bij een Trump-toespraak! Hier ermee!! Zoooowww… Interessant! Interessant! 👍🏻
@goedhout: en geruchten dat de courgette in de volgende salade zou worden vervangen door sla
@goedhout: Funfact; wist u dat een banaan geen fruit is maar een kruid? Dat in communicerende vaten alle vloeistofspiegels op gelijke hoogte staan. Dat een van de verdrinkingsdood gered slachtoffer alsnog kan verdrinken op land, 12 – 24 uur nadat men uit het water is gehaald. De dolfijn het enige dier op aarde is die bewust is van zijn sterfelijkheid. Water bestaat uit 2 waterstofatomen gebonden met 1 zuurstofatoom.
@goedhout: deze opmerking snijdt meer hout dan dit artikel. Bedankt voor je bijdrage, ik heb wat geleerd vandaag!
@vetnek: waarvan akte
@goedhout: en waar bestaat de overige 10% dan uit!?!?
@jules713: komkommer
@goedhout: wist je dat er een hoger percentage water in komkommer zit dan in cola?
@lekbak: en wist je ook dat er meer suiker in 1 komkommer dan in 1 blikje cola zit?
@goedhout: dat is niet waar, als je uitgaat van gewone cola i.p.v. suikervrij. Er zit <2% suiker in een komkommer en bijna 10% suiker in cola.
@goedhout: maar wist je dat Cola ondanks de mierzoete smaak eigenlijk knettertje zuur is? Ruim 10x zo zuur als sinaasappelsap en zelfs meer dan 100x zo zuur als karnemelk. Komt in de buurt van azijn…
@goedhout: dus wat je eigenlijk zegt is dat een blikje Cola voor 90% uit komkommer bestaat?? 🤔
@drdre1: Nee, een komkommer bestaat voor 10% uit cola.
@goedhout: Weet je ook waarom ze in plastic verpakt zitten?
Maar, maar, maar, wat geven ze VER nou voor cijfer dan?
@n0zem: Cijfer 33 hebben ze hem gegeven
Ik snap de link tussen titel en inhoud niet
@towi1989: Kom je voor het eerst op AutoBlog ofzo? Haha
De hamvraag is echter, wat voor cijfer geven ze hun teamgenoot?
@dutchdriftking: HAMvraag 😂 🤣
@dutchdriftking:
Of, wat voor cijfers geven Toto en Helmut hun teamgenoot.
@dutchdriftking: nou, dat kwam dus op het eind of ze Alonso weer terug zouden willen zien:

LH: The sport needs the best drivers in the best seats and there is still at least a seat available that’s good enough for winning and he’s good enough for winning so it wouldn’t be such a bad…

MV: Maybe he could speak to Toto.

LH: Valtteri’s great; Valtteri’s been winning. You’re the one with the extra seat, I would say.

MV: I didn’t say that.

SV: I’m not sure…
@hamerhaai: en bedankt Lewis, weten we ook weer wat hij van Gasly vindt 😋
Nou ..
Maxi gezien zijn punten een zesje, Lewis een 9.5.
@fileflirter: Door een Hamilton-bril wel, door de bril van elk ander persoon, hebben beide wel een negen verdiend.
Hamilton doet gewoon wat er van hem verwacht wordt en Max haalt het maximale uit zijn meegekregen racepakket. Dus dan kom ik uit op twee keer een 9.
Ik weet zeker dat Hamilton Verstappen een dikke 10 geeft voor zijn volle bos haar. Ik in ieder geval wel.
-edit: nutteloze bijdrage-
Er was ooit een coureur die een hele matige Toleman naar voren in het veld wist te rijden (Senna).

Er was ooit een coureur die een al anderhalf decennium ploeterend team aan vijf opeenvolgende wereldtitels hielp (Schumacher).

Er rijdt nu een coureur rond die zeker niet de beste auto van het veld heeft maar toch al een jaar lang zichzelf in de top drie weet te rijden en deze ook regelmatig weet te verslaan (Verstappen).

Je hoeft geen oranje bril op te zetten om een uniek talent te ontdekken; ze dienen zich vanzelf aan.

Kijk, Hamilton is ontegenzeggelijk een fantastisch coureur; hij heeft méér wereldtitels gewonnen dan elke andere actieve coureur, maar dat is mede doordat hij al zes jaar racet in by far de beste auto van het veld. Ter illustratie: toen hij de overstap maakte van McLaren naar Mercedes, was het laatstgenoemde team nog een subtopper in het veld. In die tijd werd een top vijf klassering al bijna als overwinning beschouwd.
Misschien leuk voor de fanatieke F1 volgers: de problemen die E b heeft met de auto komen voort uit de pogingen van Ferrari om de voorvleugel meer downforce te laten genereren. De hele auto is gebouwd op een minder downforce genererende voorvleugel. Dus nu Ferrari de problemen aan de voorkant probeert op te lossen wordt de achterkant instabiel (want de luchtstromen lopen anders dan oorspronkelijk gepland over de auto waardoor deze minder downforce genereert aan de achterkant. Leclerc kan daar (meestal) beter mee overweg dan Seb. Daarom heeft Een het vaker moeilijk. Maar er wordt wel gekeken hoe beide zaken tegelijk verbetert kunnen worden bij volgende updates.
E b moet natuurlijk Seb zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).