Officieel: Grid Girls in de Formule 1 afgeschaft

Auteur: , 68 Reacties

R.I.P. Formule 1, 1950-2017.

Gridgirls

Het is klaar, voorbij, finito. Liberty Media heeft de Formule 1 zoals we die kennen officieel de nek om gedraaid. Toen bekend werd dat de Amerikanen de sport gekocht hadden, durfden we nog voorzichtig optimistisch te zijn. De laatste jaren was het allemaal wel erg veel gemiezer geweest om inhaalregeltjes, veiligheid en ‘meegaan met de tijd’. Niet starten als het regent, zuinige motoren en meer van dat soort nonsense dingen, verstokte fans kennen het verhaal.

De hoop was dat de nieuwe eigenaren een frisse wind door de sport zouden laten waaien. De botte Amerikaanse bijl mocht best eens goed losgelaten worden op alle overbodige regelgeving en het politieke gehark op de millimeter dat de F1 zo vaak kenmerkt.

Op den duur zijn we echter steeds meer gaan twijfelen aan het feit dat Liberty Media überhaupt een vuist kan maken tegen de FIA en de teams. En mochten ze daar toch toe in staat zijn, werden we steeds negatiever over de impact die dit dan zou hebben. Waar we hoopten op het afschaffen van regels en de terugkeer van benzine slurpende en prettig klinkende atmosferische motoren, wordt de sport juist nóg verder ontdaan van diens traditionele waardes.

Het is namelijk officieel: de grid girls gaan verdwijnen. De F1 geeft toe aan de druk van de feminazi-lobby, ondanks het feit dat onlangs nog een echte vrouw aangaf dat ze grid girl zijn supertof vond. Maar volgens Sean Bratches passen grid girls niet meer bij de normen en waarden die de sport in deze tijden wil uitstralen:

While the practice of employing grid girls has been a staple of Formula 1 Grands Prix for decades, we feel this custom does not resonate with our brand values and clearly is at odds with modern day societal norms. We don’t believe the practice is appropriate or relevant to Formula 1 and its fans, old and new, across the world.

We gooien vast wat Whisky op de grond voor de F1.

Bedankt iedereen voor de tips!
Image-Credit: toen nog vrolijke vrouwen op de grid voor de Grand Prix van Australië in Adelaide, 198968 reacties

Wat een treurig nieuws. Zie je? Vroegah was alles beter.
@a3aan: krijgen we dan nu Cheerleaders langs de baan?
@a3aan: zelfs in de tijd van bernie eccelstone was het nog beter.
@raym: oh was je even vergeten dat zonder Bernie de F1 naar alle waarschijnlijkheid ergens in de vorige eeuw was doodgebloed?
@a3aan: treurig nieuws.. dit kan er ook nog wel bij.. wat een Politiek correct gedoe en betutteling weer!

Auto’s met t Geluid van een stofzuiger, een corrupte FIA, de Halo, nieuwe regeltjes dat inhalen a la max niet meer kan, selectieve jurering, de F1 wordt er niet leuker op! wat een onzin allemaal.
@kevin82: Nou daar gaan we dan , het begin van het einde van deze mooie sport.
Ze kunnen ze net goed de jankende V12 , tabak reclame, enige vorm van gevaar afschaffen en de boel aan de Amerikanen verkopen …
@kevin82: komt allemaal door “de man” we zijn gewoon te zwak geworden, we doen allemaal mee met de #keepfightingmichael #jules4ever BS ipv de dood en gevaar te respecteren. Kijk nou naar Romain Grosjean, bij ons in het dorp durft zo een gast niks te zeggen maar in de F1 briefing durft ie Lewis te wijzen op het losdoen van zn gordels. zoals ik scheef: we zijn te zwak en dat is de reden dat we afzakken.
Bah, wat een flauwekul weer zeg. Wat is er nou mis met een mooie vrouw naast een Formule 1 auto? Wat een onzin.
@viezefreddyw: Heb jij nog dat primitieve seksistische apparaat tussen je benen dan? Ik pleit voor castratie #MeToo
@lekkaah: Je moest eens weten ouwe reus!
@viezefreddyw: je moest eens weten, ouwe reus.
@aarsgewei: Hoofdletter niet vergeten hè?
@viezefreddyw: de harige benen komen ook weer terug :=(
@blackmilo: gelukkig alleen bij aandachtshoeren en vrouwen met een kort pittig kapsel.
@henk_he: Veralgemenen… Mijn vriendin heeft lange tijd terug ook “kort” haar gehad, maar ze had toen nergens anders haar waar het zou storen.
Waar moet Jos nu zijn volgende vriendin scoren?
@ruzzz: Er loopt nog genoeg leuks rond bij de hospitality van de teams. Grote kans dat Jos daar wat meer tijd gaat doorbrengen.
@ruzzz: Die ‘tikt’ er ergens wel eentje op de kop. Of hij slaat ergens anders zijn slag wel, het is mij om het even.
Gelukkig hoeft James Hunt dit niet meer mee te maken…
Langzaam glijden we af naar een gender-neutrale prikkelarme samenleving… Ik hou m’n hart vast wat voor een soort mens(en) dat gaat opleveren in de toekomst…
@trustmeiamanengineer:
Slaafs, zonder ambities en fantasieloos.
Perfecte slachtoffers.
Nu zal Lewis ook niet meer winnen, zijn doelen worden een voor een afgepakt
Toch mooi dat een zooitje zeikwijven een hele beroepsgroep naar de kl*te kan helpen. Laat die grieten dat lekker zelf bepalen, als zij er geen probleem mee hebben, wie ben je dan aan het beschermen? Ze staan er toch niet naast met een jachtgeweer tegen het hoofd of wel…
@e34m5touring: ach sommige mensen spelen ook voor de lol Zwarte Piet.
@e34m5touring: Dat de grid girls dit werk vrijwillig doen is in deze niet zo relevant. Het gaat om het beeld dat FOM/Formule 1/Liberty neer wil zetten. Zij zullen denken dat deze keuze commercieel (of moreel) gezien de juiste is en dat zal vrijwel altijd doorslaggevend zijn.
@ruzzz: juist, maar dat komt uiteindelijk doordat het überhaupt noemen van iets geen ras, kleur, gender of iets wat ook maar kan wijzen daarop VERBOTEN IST, door dus die perpetuele zeikerds/slachtoffertjes (wat @e34m5touring bedoelde) die van het zeiken hun beroep maken. Ik vond het vroeger ook heerlijk hoor, toen ik klein was, janken en ik kreeg aandacht van mama. Uiteindelijk schiet het zover door dat het ‘omgedraaide discriminatie wordt’. Dus wetten invoeren bijvoorbeeld, waarbij een werknemer een vrouw MOET aannemen, of zoveel salaris moet geven.. Idd, zo krankzinnig zijn we hier, het invoeren van wetten om vrouwen ‘voorrang’ te verlenen. Daar moet een vrouw zich dan toch juist voor schamen?? “Hey, ik ben aangenomen want die andere 3 kerels werden afgewezen op basis van een wet, wat ben ik trots”
@lekkaah: Inderdaad. Dat soort wetten en quota ook gewoon keiharde discriminatie richting het mannelijke geslacht, of richting de blanke persoon. Ik ben daar geen fan van. Ik vind het goed dat er gepleit wordt voor een eerlijke kans en gelijke salarissen voor vrouwen en mensen met een ander kleurtje of andere afkomst, maar ik zit niet te wachten op ‘meer vrouwen in de top’ of ‘meer diversiteit’. Waar ik als werkgever op zou zitten te wachten zijn werknemers die de beste kwalificaties hebben, of net onder die kwalificaties zitten maar fantastisch groeipotentieel hebben. Daarbij zou ik absoluut niet gelimiteerd willen worden door een vrouwen- of diversiteitsquota. Als dat een groep van volledig blanke mannen oplevert, prima. Levert dat een groep van zwarte vrouwen op, prima. En levert dat een groep op die zowel qua geslacht als afkomst/kleur gemengd is, ook prima.
@Edge: juist, dat er wetten/quota ingevoerd worden is een schandaal. Als deze samenleving over 1000 jr opgegraven wordt zullen er vast wat facepalms geschieden ;’)
@ruzzz: zet er dan een paar grid boys tussen en laat die azijnpissers lekker zeuren
@E34M5Touring: geef je deelsgelijk. Anderzijds. als F1 een vrouwensport wordt overleeft het de komende eeuw. 1. vrouwen geven veel meer uit dan mannen en zijn veel gevoeliger voor reclame.
Zal me niks verbazen als er dit jaar een protest is waarbij een wedstrijd massaal niet wordt gekeken.
Wat wordt er dan met die traditionele waardes van F1 bedoeld? Een vrouw moet ergens gaan staan en mooi zijn en een man moet racen ofzo?
@fanboy: Ja.
Ja kak!
Lekler boeiend, totaal geen gemis
@maarten020: ik kijk vlak voor de start toch liever naar een grid girl dan het chagrijnige hoofd van Kimi of Sebastian..
@henk_he: haha.. goed punt
Eerlijk gezegd zal ik ze bij de F1 niet heel snel missen op de grid. Erg in beeld waren ze toch al niet. Maar hoop niet dat die lijn overal doorzet en de strakke chickies bij Assen of Zandvoort verdwijnen, want dat zou wel een erg grote opvallende verzuring zijn!
Hahaha! Niemand vond het seksistisch behalve een stelletje dikke, kortharige, volgevreten walvissen die daar nooit van hun leven konden staan. Chapeau! Niemand werd gedwongen.
Wat zijn dan de waarden en normen? Miljoenen betalen aan showmannen?
Gelukkig vereeuwigd in de oude beelden, dus voor iedereen die de gridgirls gaat missen kunnen jullie daar lekker gluren.

Denk dat er weinig verandert qua beleving.
Meest hypocriete volk wat er bestaat, Amerikanen!
@toniominestrone: Denk dat je het beter kan zoeken bij al die SJW’s en Feminazi’s in de media tegenwoordig. Nog geen paar procent van de mensen drukken hun mening er tegenwoordig doorheen en spelen anders de racisme/homofobe/xenofobe of andere kaart.

Amerikanen bashen is ook de nieuwste hobby sinds het ideale SJW-target daar president is. Alle Amerikanen over 1 kamer scheren is ook al zoiets, dat land heeft net zoveel inwoners en net zo divers als heel Europa. Je vergelijkt een Kosovaar toch ook niet met een ijslander, of een Gran Canari met een Laplander?
Actie en reactie, na de sexuele revolutie, de pil, baas in eigen buik, vrije sex, dolle Mina staan we nu aan de vooravond van een nieuwe Victoriaanse periode.
De hele #metoo beweging is katalysator voor een omgekeerde ssxuele revolte en zorgt voor spanning tussen de sexen. Straks kost het per ongeluk tegen een vrouw haar knie stoten je
€ 10000
@desjonnies: Ik ben bang dat je niet heel ver van de waarheid zit…..
Maatschappij begint aardig door te slaan en de media veroordelen meteen, is mijn idee over het hele #metoo gebeuren.

En het wrange is dat geen van de gridgirls er tegen hun zin in staat. Anders zouden ze het niet doen.
Daarom stonden al die lekkere wijven bij het UVW vanochtend ik begreep het al niet.
Totaal nutteloos en noet nodig dat afschaffen! Maar persoonlijk denk ik niet dat ik ze echt zal missen…
Een wereldwijde tendens helaas.. een klein groepje individuen die complete veranderingen te weeg brengen. Dit terwijl het gros geen problemen zag of had.
@stuko: Dan zien ze toch ook geen probleem als de gridgirls er niet staan?
Boeiend. Echt, wat maakt het uit. Leuk die 3 seconden ‘lekkere wijven’ in beeld maar volgens mij kijkt de meerderheid voor de volgende anderhalf uur rondjes rijden met snelle autootjes. Geen zinvolle toevoeging, dus weg ermee.
Gelukkig hebben we de overige raceklasses nog…
Ben ik benieuwd wanneer ze dat champagne spuiten na de prijsuitreiking gaan verbieden; die gewoonte is een totaal zinloze verspilling tenslotte.
@RRRobert: en wie weet zijn er wel mensen die Bob heten en geen alcohol mogen die daar aanstoot aan nemen! Gauw weghalen dan! Overigens dat flesje melk bij de Indy 500 ook maar meteen, wie weet voelen de lactoseintolerante glutenvrije kleurstofallergiehebbende quinoaknagers zich wel gediscrimineerd.
Wat volgt is een aankondiging dat de helft van de coureurs uit vrouwen moet bestaan en charlie whiting wordt opgevolgd door een gender neutraal persoon.. #f1isdood
@jprc:

En de catering mag alleen nog maar veganistisch fair trade eten aanbieden.
@offroad: dan doen ze daar in ieder geval LH44 een groot plezier mee!
In de motogp worden vaak mooie dames ingezet als assistent voor de coureur. Zij houdt de paraplu/parasol vast terwijl zij naast hem staat. Deze assistent is rijkelijk voorzien van reclamemateriaal. Dat lijkt me dan ook in de toekomst een mooie aanvulling in de F1. De F1 mag best sexy zijn, stoere coureurs op de baan, mooie mensen er omheen (allen man of vrouw!)
@peidur:

De coureur moeten gewoon hun eigen gridgirls meenemen.
Feminisme en islamisering maken van de moderne maatschappij een preutse en gefrustreerde bedoening. De Formule 1 kan daarin natuurlijk niet achterblijven.
Juist! Alles kapot verbieden! Heerlijke genderneutrale, vrouwvriendelijke, gecastreerde, feministische en linksche gutmensch boutzooi!
Laat ze ook grijze
Mannen op de grid verbieden
Hoera! Nu nog een 2 minuten durende show in het midden van de race van Bruno Mars, reclame na elk shot en mijn weekenden kunnen niet meer stuk!
Ik raad ze aan om het F1 circus dan te beperken tot binnen de Amerikaanse landsgrenzen. Dan kan de rest v d wereld zich op Formule E richten.
Zal wel weer met die moslims te maken hebben.nog even en de tapijtjes liggen ook op de baan voor een gebedje
@cthijs: En de linkse elite! Ik weet niet hoe ver je met je lop onder het zand hebt gezeten, maar iets met een #metoo discussie zal dit allemaal iets versneld hebben, dacht je niet?
Hoe weten de coureurs nu waar ze moeten staan op de grid?
Dat wordt dus opblaaspoppen met een paraplu naast de coureur. Dat is niet sexistisch?
Ik ga de F1 boycotten: ga er niet meer heen, kijk er niet meer naar op tv of computer en koop geen merchandise. Dat zal ze leren!
wat een trieste zooi is liberty media eigenlijk zeg… waarom wilt iedereen toch politiek correct zijn? Is iedereen zo bang tegenwoordig om iemand te kleineren of wat dan ook? de hele samenleving begint vrouw te worden lijkt wel (mijn optiek)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).