Hamilton: Rosberg was plum pudding vergeleken bij Vettel

Auteur: , 56 Reacties

LH44 is er nog steeds niet overheen dat hij vorig jaar de titel verloor.

Vettel Bottas

Vijf puntjes was vorig jaar onder de streep het verschil waardoor Lewis Hamilton de titel verloor aan Rosberg. De Duitser gunde de Brit zoals bekend geen rematch. Dat leek het einde te zijn van een bizarre vriendschap/rivaliteit die de twee feitelijk met elkaar onderhielden sinds hun jonge tienerjaren. Vooral in de periode dat het echt om de knikkers ging bij Mercedes in de F1, knetterde het achter de schermen naar verluidt enkele keren zo ernstig dat Mercedes overwoog een van de twee kemphanen de ren uit te sturen.

Met het afscheid van Rosberg zou je zeggen dat de balans tussen rivalen en matties weer iets meer naar de kant van matties zou slingeren. Maar Lulu kan zijn verlies van vorig jaar kennelijk nog steeds niet verkroppen. Op het FIA-gala aan het eind van het jaar zei Lil’ al dat hij al verwacht had dat Rosberg zou stoppen, nu ROS in al die jaren hem voor het eerst verslagen had. Maar ook daarna bleven de speldenprikjes komen.

Zo gaf Lewis namelijk te kennen blij te zijn dat nieuwe teamgenoot Bottas geen mind games speelt. De geïmpliceerde vergelijking met Rosberg liet hij over aan de goede verstaander. Maar de hele goede verstaander zal zich wel eens afvragen: wie speelt er nu eigenlijk mind games? Mind game-ception confirmed.

Enfin, inmiddels heeft de gewezen kampioen de volgende steek uitgedeeld. Toen hem na de Grand Prix van Australië gevraagd werd of hij verwacht dat Vettel hem meer weerstand gaat bieden dan Rosberg antwoordde hij volgens Autosport:

“Definitely, definitely. I think this year we’re seeing the best drivers at the top. Obviously it would be great to have Fernando up there, but it doesn’t look like that’s going to happen anytime soon. At least we have a great driver in Sebastian with his four titles.”

Dit jaar zien we dus wel de beste coureurs aan de top van het veld, volgens LH. Laat het gaan, Lewis, laat het gaan…56 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit laat alleen maar zien wat voor naar en arrogant ventje Hamilton is.
@mike0709: Rosberg kon alleen maar winnen omdat Toto graag wilde dat er een Duitser in een Duitse wagen WK werd. En nog wist LH het hem verdomd moeilijk te maken.
LH was de enige Mercedes motor die geploft is tijdens een race… dat zou wel extreem toevallig zijn he. Dat en nog wat andere akkefietjes tonen voor mij aan dat Ros mocht winnen, als hij daarna de pleiterik zou maken. Omdat Mercedes ook wel inzag dat Rosberg niet won en vooral niet verkocht…
@airc:
Ja klopt helemaal daarom betaalden ze Hamilton 30 miljoen per jaar en stak Mercedes 400 miljoen per jaar in de F1 om live voor miljoenen kijkers een Mercedes motor op te blazen.
@harrie: exposure is er toch wel. Misschien elfs nog wel meer…
@airc: Ja exposure idd. Rosberg verkocht niet, dus dachten ze laten we nu een lekkere flamboyante uitgesproken coureur naast Hamilton zetten.
@harrie: Nee dus. Want die vind je niet naast LH. Er moet een tweede rijder zijn en die is er gekomen. Dat was Ros ook. Technisch lang niet zo goed als de rest van de top. Maar mocht van Toto een jaartje winnen.
@airc: explosure zeker
@airc: rosberg was een politiek zacht gekookt ei maar wat jij lult… heb je aluminiumfolie hoedje vergeten op te doen?
@airc: agh hou toch op met die onzin ! Lulu fan zeker ?!
@airc: Geloof je het echt zelf? Wat een Bull shit!
@airc: EENS! Mocht je nog eens 2 vrije uurtjes hebben, is dit een aanrader: https://youtu.be/kFc3ArnXBHA
@basvspr: En waarom zou dat stukje YouTube een aanrader zijn? Wat zegt het over het feit dat Hamilton is achtergesteld? (want dat vind je blijkbaar). Ik zie er niets in terug. Gewoon een opsomming van feiten, meer niet.

Het feit dat Ricciardo dit weekend zwaar de pineut was en Verstappen niet, dat is zeker ook in scène gezet door Red Bull??
@poes: “En waarom zou dat stukje YouTube een aanrader zijn?”
– Omdat het een opsomming is van feiten.

“Wat zegt het over het feit dat Hamilton is achtergesteld? Ik zie er niets in terug.”
– Kijk het “stukje YouTube” nu nog eens een keer, maar dan mét aandacht.

“Het feit dat Ricciardo dit weekend zwaar de pineut was en Verstappen niet, dat is zeker ook in scène gezet door Red Bull??”
– Nee, dat denk ik niet en ik zou niet weten waar je vandaan haalde dat ik dat wél denk.

Renault’s PU gaat nu eenmaal weleens stuk, vorig jaar zeker. Zowel bij RB als Renault. Merc-benz daarentegen, heeft vorig jaar 8 rijders van 5 motoren voorzien. 3 maal heeft Lewis punten verspeeld vanwege problemen met zijn PU. De overige 7 mannen, nul keer. Rosberg had isseus met z’n bak in GBR, waar Mercedes gretig een (verboden) antwoord op had (dat m vervolgens slechts 3 punten kostte). Ik vind dat verdacht.

Noem het toeval. Ik niet. De waarheid zullen we wellicht over 10 jaar te weten komen als beide heren hun boek uitbrengen.
@airc: sorry maar ik vind dat Rosberg wel wat meer credits verdient dan jij hem nu geeft. Rosberg heeft toch echt op eigen kracht de wereldtitel binnen gesleept en Toto Wolff heeft hem niet laten winnen, zoals jij suggereert. Ik vind het een knappe prestatie en wereldkampioen word je niet zomaar. Wat veel mensen vergeten is Rosberg zelfs Schumacher de baas was toen die bij Mercedes reed. Natuurlijk weet ik dat Schumacher toen al aardig oud was en vast niet meer zo scherp en goed was als in zijn beste periode, maar Rosberg flikte het m toch maar. Hij heeft dus zowel Schumacher als Hamilton verslagen en dan mag je toch een diepe buiging maken. Wat niet wil zeggen dat ik een fan van Rosberg ben hoor, helemaal niet.
@airc: zet je aluhoedje maar weer op.
@airc: Klopt helemaal, en de aardbol is rond. Zoals een pannenkoek.
@mike0709: dit laat zien dat ook AB zijn eigen interpretatie bedenkt van hetgeen LH44 zegt.


Feit is dat VET 4, HAM 3 en ALO 2 wereldtitels heeft. Was de motor niet geplooide van HAM dan waren dat 25 punten extra geweest en op het eind 20 meer dan ROS.

Met de komst van LH44 is het bergop gegaan met Mercedes hetgeen ROS en MSC niet voor elkaar kregen.
@erik2907: geplooide = geploft natuurlijk.
@erik2907: Dit dus
@erik2907: Dat is makkelijk beredeneerd achteraf. Rosberg ging voor het kampioenschap en reed de laatste 4-5 races berekenend en zonder echt tot het uiterste te gaan en risico te nemen. Als die motor niet was geploft hadden we wellicht een heel andere Rosberg gezien, maar dat is allemaal als, als, als..
@driver38: in de voorgaande seizoenen moest ROS voluit gaan en heeft hij het niet gehaald en werd LH44 kampioen. Omdat de motor plofte van HAM kon hij het berekenend halen. Was de motor niet geploft van HAM was Rosberg geen kampioen geweest (zie de voorgaande jaren).
@erik2907: oh natuurlijk, sterk argument! Laten we dan verkiezingen afschaffen ook, de vvd is alweer de grootste met zoals de vorige keer. Dus ze gaan dat altijd blijven.
@driver38: appels (F1) met peren (verkiezingen) vergelijken. In de F1 draait er één aan de knoppen (Wolff) bij de verkiezingen 11.000.000 (stemgerechtigde Nederlanders).
@erik2907: wie zegt dat Rosberg de laatste 4 races dan niet gepusht zou hebben? Het was duidelijk dat Rosberg het rustig aan deed aan het einde van het seizoen. Zo dominant is meneer Hamilton nou ook weer niet he!
@sollie1984: Lekker makkelijk als je weet dat je zoveel voor staat he… punten die hij niet op kwaliteit gewonnen heeft, maar punten die LH op pech verloren heeft.
@airc: Rosberg heeft in de tijd bij Mercedes meer pech gehad dan Lewis. Dit zijn de feiten die je gewoon op kan zoeken. Rosberg heeft in 2016 Lewis ook vaak genoeg zelf op de baan verslagen. Ook in de kwalificaties. Dus nogmaals. Zo goed en dominant is Lewis niet geweest tegenover Nico.
@sollie1984: en wiewerd er kampioen ondanks dat ROS HAM soms versloeg, of liet HAM het ook even varen omdat hij het kampioenschap berekend binnen haalde?
@sollie1984: kan jij je de laatste rondjes van vorig seizoen nog herinneren? Hamilton die met het hele veld aan het spelen was in de hoop dat Rosberg ruzie zou krijgen met Vettel geloof ik. Maar Hamilton was wel zo dominant dat hij echt kon spelen met wat achter hem gebeurde.
iemand nog spelden nodig? ik heb er zat op laag water
@ederooij: dat zijn spijkers
@breinstein: Die zijn te makkelijk te vinden
@breinstein: nee haringen..
Slechte verliezer dit mode popje, ach jongen koop nog een kettinkje wellicht troost het je.
Geweldig volk .. die F1 volgers ..
Hij zegt dus eigenlijk dat hij vorig jaar verslagen is door een koekenbakker. Zegt meer over Hamilton zelf dan over Rosberg.
Ik ben een fan van zijn rijkunsten, maar dit puberale gedrag mag achterwegen blijven van mij. Agh, het hoort ook een beetje bij de show natuurlijk…
Het is zeker niet chique maar hij heeftt toch ergens wel een punt? Vettel en Hamilton zijn beide toch wel echt betere coureurs dan Rosberg
@kazaluna: nee hoor, Rosberg is zelfs een beter coureur dan Hamilton. Rosberg heeft heel veel pech gehad zodat Hamilton telkens vrij gemakkelijk zijn 2e en 3e titel kon winnen. Ook in de omgang met de pers en fans kan Hamilton nog veel leren van Rosberg (of Alonso of Button of Vettel of zelfs Verstappen jr.).
Tja wat moet je hierover zeggen. De man heeft gewoon gelijk.
Het is wachten totdat Rapper Hamilton nog wat extra geld gaat verdienen met wat dis rappen en huilen!
Emoties hebben de overhand. Zakelijk inzien is veel beter, kan veel beter rationele beslissingen nemen.
Hamilton geeft gewoon een eerlijk antwoord op een vraag en Hamilton is dan “arrogant”…jaja…

Dus jullie willen serieus Rosberg in hetzelfde rijtje zetten als Vettel, Alonso, Schumacher, Hamilton en ga zo maar verder? Als het antwoord “ja” is dan moeten we echt eens wat gaan doen aan die malle molens hier in Nederland…
@Rick-dos: precies! Hele AB redactie en lezers mogen Rosberg afzeiken dat hij het WK niet verdiend heeft. Zegt Hamilton eigenlijk niets meer dat het mooi is dat meervoudige wereldkampioenen uit verschillende teams met elkaar vechten is het ook niet goed. Hetgeen dat ik lees uit de quote (de rest is een suggestieve mening van een AB redacteur) dat het beter is dat verschillende teams met wereldkampioenen met elkaar strijden om de titel dan twee coureurs binnen één dominant team.
@rick-dos: AMEN!
Wat is dit toch super irritant lezen. Elke keer een andere benaming voor de zelfde persoon.
Ik hoop gewoon dat er snel veel coureurs in een gelijkwaardige bolide rijden. Kijken of hij dan nog steeds vooraan rijd…..
@dutchdriftking: ik denk dat het je nog zou verrassen. Nou ben ik vanaf het begin al fan van Lewis, maar feit is dat hij in zowel de McLarens als in de (superieure)
Mercedessen gewoon één van de snelste coureurs van het veld was en is. Waar de Mercedessen de afgelopen 3 jaar zeer zeker dominant zijn geweest, waren de McLarens dat zeker niet. Ik denk dat dat ook de jaren zijn geweest dat Hamilton liet zien hoe goed hij met een auto om kan gaan. Het lijkt soms alsof iedereen die tijden vergeten is omdat Lewis een uitgesproken levensstijl heeft (wat weer losstaat van zijn prestaties in de Formule 1) en de Mercedessen de afgelopen jaren zo enorm snel waren.
Rosberg is absoluut geen pannenkoek, maar laten we nou ook niet gaan doen alsof hij in het rijtje Vettel Hamilton Alonso thuishoort. Is het arrogant om dat hardop uit te spreken als je een van die drie bent? Wat mij betreft niet.

Overigens las ik vandaag nog een leuk feitje: In het WRC, de F1, Formule E en Indycar zijn de eerste races van het seizoen gewonnen door iemand met Sebastian of Sebastién als voornaam, en heel toevallig zijn het ook allemaal (ex-)Red Bull atleten.
@edge: Wat wil je met het laatste zeggen? Dat toeval niet bestaat?

Sebastiaan is internationaal een veel gebruikte naam. En Red Bull steekt gewoon bizar veel geld in auto- en motorsport en is ook niet bang om niet (optimaal) presterende rijders te lozen. Dus zodoende zijn er inmiddels heel veel rijders met een Red Bull achtergrond.
@Edge: dat is een leuk weetje!
Lewis kan na zijn race carrière altijd nog voetballert worden, hij kan zo aansluiten in het rijtje arrogante en dik getatoeëerde lutsers zonder enige zelfkritiek.
Ik heb respect voor Lewis als coureur maar zijn Ik hoop dat Hamilton nog een flinke kluif zal hebben aan Bottas.
Ik hoop echt dat Bottas na verloop van tijd Hamilton het heel erg moeilijk gaat maken dit seizoen.
Maakt me dan ook niet uit wie er kampioen wordt, als t maar geen Hamilton wordt😂
Opblazen is ook een kunst
Pakt chips en cola. Lekkere reacties zo :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).