Hamilton: “Vettel WIL niet eens mijn teamgenoot worden”

Auteur: , 17 Reacties

Kimi Raikkonen heeft z'n stoeltje voor komend jaar gevonden en daardoor laait de discussie rond de toekomst van zijn teamgenoot op.

Tot de race in Azerbeidzjan eerder dit jaar waren Hamilton en Vettel nog dikke maatjes. Beide stercoureurs respecteerden elkaar(s prestaties) en regelmatig nuttigden de twee een flesje champoepel op het podium na wéér een succesvolle race.

Zoals gezegd is de liefde bekoeld en heeft Hamilton het wel een beetje gezien met de Duitser. Diezelfde Duitser heeft nog geen contract voor volgend jaar, terwijl teamgenoot Raikkonen deze week tekende voor een jaartje extra in dienst van Ferrari. Grote vraag: wat doet Seb?

Hamilton weet het niet, maar hij is er wel zeker van dat Vettel niet bij Mercedes op de loonlijst komt te staan. Sterker nog: LH44 denkt dat Vettel niet eens zijn teamgenoot wíl worden. Bij Ferrari is de Sebastian de absolute nummer 1, het team draait zo ongeveer om hem. Mercedes hanteert (denken we) niet echt een strakke hiërarchie en dus zal Vettel daar voor z’n eigen plekkie moeten knokken. En dan heb je aan Hamilton een pittige kluif.

Overigens zou Hamilton het fraai vinden als Vettel z’n teamgenoot wordt. LH44 gaat geen uitdaging uit de weg, getuige de volgende quote:

“I’m always game to race whoever it is, and racing against the best drivers is always a great thing.”

Ondertussen ligt ook Valtteri Bottas nog niet vast voor komend seizoen. Zowel Ferrari als Mercedes heeft dus nog een vrij stoeltje voor komend jaar. Jullie idee?17 reacties

Wat zegt Alfonso ervan? Die beste man geeft aan dat het meer rommelt dan dat wij weten.
@gekkenhuis: Dat is de enige die Lewis juist niet naast zich wilt hebben.
gh via Android app
@fmgarcia: misschien omdat Alonso écht de unieke is… Met de goede kar excelleerde hij altijd. Iedereen is er mee eens dat de huidige WK-stand aan de auto ligt, vooral na zijn Indy500 race. Vooral qua ervaring etc., is Alonso voor mij nog altijd de beste coureur in het veld. Ja, ook na Hamilton en ‘onze’ Max
@gh: Das toch precies wat ik zeg. Zelfs met een klote auto staat hij in de schijnwerpers met het dikste salaris!
Natuurlijk wil je niet naast Hamilton staan. In de Ferrari heeft ‘ie meer kans op de titel volgend jaar. En bovendien doet Bottas ook prima werk bij Mercedes. Dus alles blijft gewoon zoals het nu is. Alle topteams zitten volledig op slot.
Alonso natuurlijk
Goeie praat… hoe zat dat ook alweer met alonso?
Een F1 post zonder dat MV33 genoemd wordt? Vreemd…
@cossiekiller: totdat jij erover begon, good job.
Dan moeten Vettel en Bottas maar swappen.
Hamilton naar Ferrari en Vettel naar Mercedes.. lijkt me leuk!
Vettel terug naar rbr en Max naar Ferrari
@ronnieboy: en dan?
@fouadski: starten en rijden
@ronnieboy: Ferrari? Mercedes das beste oder nichts
Alonso naar Mercedes?
Alles blijft zoals het is!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).