Harderwijkse autokrakers lopen keihard tegen de lamp

Auteur: , 103 Reacties

De politie had niet veel werk.

Autokraker

Toen de Harderwijkse politie vannacht naar de wijk Slingerbos was uitgetrokken nadat zij een tip hadden gekregen van een ongeruste buurtbewoner over mogelijke autokrakers, hadden zij waarschijnlijk niet verwacht de verdachten gemakkelijk te kunnen vinden. Toch is dit wel gebeurd. Althans, in plaats van dat zij de verdachten vonden, waren het de krakers die de agenten onbedoeld benaderden.

Een van de drie agenten die op de melding was afgegaan, was achtergebleven in een onopvallende politieauto. Terwijl de agent zat te wachten en de omgeving in de gaten hield, ging plotseling de deur open en keek een onbekende man naar binnen. Toen de autokraker zag wie er in de auto zat, zette hij het op een rennen. Ver kwam hij niet, want niet veel later werd hij door dezelfde agent ingerekend.

De twee andere agenten die op de melding af waren gegaan hadden eveneens prijs: zij vonden de tweede verdachte. Het gaat om een 30-jarige man uit Harderwijk en een 36-jarige Zutphenaar.103 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Opknopen op het dorpsplein mag niet meer toch? Dan maar 40uur schoffelen
@lekkerlinksrijden: bekende term: Vuile Hardewijkers
Altijd weer die kansenparels… ;)
@bennyyy: Beetje makkelijk om dat te roepen…

Al ligt dat wel voor de hand met dat dolFINarium in de buurt.
@moveyourmind: dit soort kleine diefstallen wordt vaak door autochtone paupers uitgevoerd – die een paar tientjes nodig hebben voor wat speed en een tray schultenbrau. Over het algemeen hebben de ‘finnen’ waar jij t over hebt zich toegelegd op veel lucratievere handeltjes, en hogere marges.
@moveyourmind: hoeveel dicks heb je gesockt om deze line te bedenken zielig ventje
@bmwe46m3balling: Dit bontkraagje is op zijn pikkie getrapt?
@techniekmeneer: ohh heb ik je billenmaatje beledigd
@bmwe46m3balling: rustig aan meid. Denk aan je hart
@bennyyy: Het zijn zielige figuren…net nog iets erger dan forum-trolletjes die racistische termen grappig vinden.
@dracae: tja, het zou eens de waarheid kunnen zijn, snel wegkijken!
@toniominestrone: tja, het zou ook eens de waarheid níet kunnen zijn. Ook dat lijken sommige mensen niet te willen accepteren
@potver7: Zou kunnen, maar ja… hoe groot is die kans…
@toniominestrone: Het kunnen ook gewoon ‘witte’ Nederlanders zijn… maar ‘kansenparel’ is ALTIJD een generaliserende belediging die een hele groep in de hoek probeert te zetten.
@dracae: Waarom is een kansenparel meteen een Turk of Marokaan? Mensen zoals u kruipen ALTIJD in de slachtofferrol als het hun uitkomt.
@antoombom2000:

@dracae: Waarom is een kansenparel meteen een Turk of Marokaan? Mensen zoals u kruipen ALTIJD in de slachtofferrol als het hun uitkomt.

Dat bepaal ik niet, dat wordt bepaald door het algemene gebruik van een woord en de geschiedenis daarvan.
Ik geef toevallig Nederlands, maar ook zonder dat zou je toch van ons Nederlanders mogen verwachten dat we weten wat een woord bekent als we het gebruiken.

Verder zit je ook mis wat betreft het in een slachtofferrol kruipen, ik ben een geboren en getogen witte christelijk opgevoede Nederlander en dat geld voor zover ik weet ook voor heel veel generaties voor mij.

Allemaal leuk geprobeerd, maar je zorgt er alleen maar voor dat je dom overkomt..
@dracae: Een leraar Nederlands die een d-t fout maakt ? Was zeker een latertje vannacht :)
@dawwg: Jup, dat overkomt me wel vaker… als ik snel even een reactie tik. Ik schaam me dan ook diep.
@dracae: de definitie kansenparel is generaliserend voor een groep mensen die bepaalde activiteiten doet die niet maatschappelijk geaccepteerd worden. Dat zijn geen Turken, Marokkanen of Finnen maar alles wat men in dat hokje wenst te zetten. Oftewel: kansenparel is discriminerend op basis van activiteiten en gedrag, niet op huidskleur en afkomst.
@peug206: Geinig hoor, allemaal eigen definities.. dat veranderd er alleen niets aan dat dit een vaak gebezigde term is in de extreem rechtse kringen die dan toch echt iets anders betekent.

Het staat (nog) niet in de normale woordenboeken, maar een aantal online varianten hebben wel definities. Deze verwijzen naar extreem rechts, voegen ‘pejoratief’ toe en de betekenis is dan bijvoorbeeld: ‘immigrant uit een niet-westers land.
Ook wordt het vergeleken met het eveneens op deze manier gebruikte ‘cultuurverrijker’.
@dracae: zo kun je voor alles wel zeggen dat het extremistisch is. Winst maken is uit de tijd van de VOC, en toen waren we slavendrijvers en handelaren. De uitleg eronder is namelijk niet duidelijk van welke afkomst meneer is: “Ik heb medelijden met de onderwijzer Nederlands die judaskus, salomonsoordeel, jobstijding, jakobsladder en kaïnsteken moet uitleggen aan een zwaarbewapende 14-jarige kansenparel in een BMW-cabrio”. Aldus wiktionary.
@peug206: jij snapt zelf ook wel heel goed dat de mensen die het woord kansenparel posten bepaalde bedoelingen erbij hebben, en je weet dondersgoed over wie ik het allemaal heb en dat is waar het mij om gaat
@bmwe46m3balling: en dit is dus het hele probleem van een bepaalde groep. Zich overal op aangesproken voelen. Laat me raden, u bent ook tegen zwarte piet?
@peug206: zou jij ook zijn als dat keer op keer gezegd of gepost word. Elke keer weer lees je zoiets, je probeert het te negeren maar op een gegeven moment moet er wat van gezegd worden. Ik snap niet waarom je zwarte piet erbij haalt.
@bmwe46m3balling: omdat je blijkbaar jezelf aangevallen voelt, terwijl dat helemaal niet nodig is. En dat is de hele reden dat de zwarte pietendiscussie bestaat: mensen die zich gediscrimineerd voelen door iets wat helemaal niet nodig is of op hun slaat.
@peug206: Luister heel goed nu. Ik weet dat je uit Friesland of Groningen komt of daar nu woont en naar school gaat en ze daar helemaal van de traditie zijn. Maar jij kan jezelf niet verplaatsten hoe iemand zich voelt. En als dat wel zou kunnen betekent niet dat iedereen hetzelfde gevoel heeft net als jij. En btw je weet dat sinterklaas een Turkse man was toch en zwarte piet toen niet bestond?
@bmwe46m3balling: ik denk dat deze discussie weinig zin heeft omdat je jouw blijkbaar heel hoog zit. Je voelt jezelf aangesproken bij kansenparel, terwijl er geen reden voor is. Ik vermoed dat je geen nederlandse afkomst hebt, maar dat is geen reden om je gelijk aangevallen te voelen bij kansenparel. Ik woon inderdaad in Friesland en in mijn omgeving noemen we een kleinschalige dieven en soortgelijken kansenparel, autochtoon EN allochtoon. En dan heb ik mijn punt wel gemaakt denk ik.
@peug206: ik heb geen probleem ermee dat dat woord gebruikt word, zoals je zelf al aangaf is het een algemene woord dat jullie gebruiken voor en en oftewel dieven. In het artikel heb ik er ook geen problemen mee. Maar in het verleden zijn er een paar mensen geweest die het heel undercover bedoelen en die reacties heb ik onthouden en nu zeg ik er wat van want het klopt het zit heel hoog bij mij op dat moment. Ik reageer niet altijd op artikelen omdat ik het leuk vind om artikelen te lezen en daar op volgend de reacties van mensen te lezen omdat ik er heel vaak echt wat van kan leren. Maar als je op een gegeven moment zulke reacties van dezelfde soort mensen keer op keer terug leest bij zulke artikelen word het vervelend en raakt het je gewoon dat mensen er zo over denken. Jij bent bijvoorbeeld helemaal niet zo (dat denk ik) en jou reacties zijn altijd wel leuk om te lezen. Maar je hebt gelijk misschien moet ik het maar hierbij laten en er vrede mee hebben dat er mensen zijn die nou eenmaal zo blijven reageren.
@dracae: Met het woord kansenparel wordt iemand bedoeld die net als anderen kansen heeft gekregen op een (goed) leven in de maatschappij maar deze kans heeft verpest. Het woord kansenparel wordt inderdaad vaak gebruikt voor Turken en Marokkanen. Dit komt doordat zij vaak denken dat zij geen kansen krijgen terwijl zij hun kansen juist verpesten (ik woon in een wijk waar voornamelijk Turkse en Marokkaanse Nederlanders wonen). Maar dit woord kan net zo goed toegepast worden op een blanke Nederlander die al zijn kansen verpest.
@antoombom2000: Tja.. zonder dat je het zelf doorhebt ventileer je hier dus weer generaliserende negatieve gedachten tegen hele bevolkingsgroepen.

De discussie houd een beetje op als iemand zulke oogkleppen op heeft…
@dracae: U bent hier degene die oogkleppen opheeft. Ik zeg namelijk dat het inderdaad vaak gebruikt wordt voor Turken en Marokkanen maar ook voor kansloze “Nederlanders” terwijl het volgens u alleen maar Turken of Marokkanen kunnen zijn. Misschien heb ik bij het woord kansenparel een andere betekenis dan u, maar ik discrimineer niet door te zeggen dat het woord kansenparel maar op één ras kan worden toegepast.
@antoombom2000: Tja.. een ‘jij bak’… als je daar een discussie mee moet winnen..

Het gaat hier niet om de betekenis die u er abusievelijk aan geeft, maar om de betekenis die het woord heeft bij de extreem rechtse lui die het hebben geadopteerd en populair gemaakt ( in bepaalde kringen). Het gaat ook om hoe het overkomt op anderen, de mensen die u hier (ongewild?) mee in de hoek zet en de normale Nederlanders die nog wel het fatsoen hebben om zich er iets van aan te trekken wat voor effect hun woorden op anderen hebben.

We zien heel duidelijk in deze discussies hier dat de meeste mensen die het woord verdedigen ook op andere manieren negatief generaliseren t.o.v. de niet-westerse allochtoon, Marokkaan en/of Turken. Racistische grapjes, en negatieve aannames die ook u zelf maakt in uw opmetingen.

Ik weet niet wat er verontrustender is, of er is sprake van een verbaal trucje, m.b.t. de betekenis.. door die zogenaamd ook op anderen van toepassing te laten zijn, of dat het oogkleppen zijn waardoor mensen niet eens doorhebben dat ze fout bezig zijn..
@dracae: Oogkleppen op, en wij zijn fout bezig? Kijk jij wel eens opsporing verzocht? Daar zie je de lui die fout bezig zijn… En het verbaasd mij niet eens meer dat ik een bepaalde bevolkingsgroep verdomd veel voorbij zie komen. Maar dat is natuurlijk onze schuld, wij geven ze geen kans….
@toniominestrone: weet je wat ook de waarheid is, dat witte Nederlanders altijd pedofiele praktijken uitvoeren of serie verkrachters zijn of dat ze hun eigen gezin uitmoorden, stiefdochter lopen te verkrachten en daarna zelfmoord plegen.
@bmwe46m3balling: Zolang ze maar zelfmoord plegen is het prima, zijn we dat uitschot iig kwijt.
@techniekmeneer: Wacht even… dus zo’n pedofiel of moordenaar is geen probleem zolang hij/zij maar zelfmoord pleegt?

Je bedoelt het vast niet zo.. maar je zegt het wel!
@dracae: Als hij het maar doet voordat hij toe slaat.. Tuig dat zichzelf opruimt, veel beter kun je het niet hebben. Met het rechtsysteem in Nederland bereik je ook weinig.
@bmwe46m3balling: Dat zou ik niet te hard zeggen. In Arabische landen zijn ze er namelijk ook niet vies van. Sterker nog het is daar normaal.
@antoombom2000: dat is zulke bullshit waar je over praat, in Nederland lijkt het normaal te worden niet daar, daar word je vermoord als je zoiets doet. En ik heb het over Nederland.

Er zijn genoeg witte Nederlanders in Nederland maar ik ga niet elke keer vanuit dat elke witte man een verkrachter is of aan pedofilie doet dat is mijn punt net zoals je er niet vanuit kan gaan dat bruine of getinte mensen stelende praktijken uitvoeren.
@bmwe46m3balling: Achja, elk ras doet slechte dingen, maar wij doen het in iig in eigen land.
@techniekmeneer: je moet niet liegen want dit doen jullie ook in andere landen viespeuk, Thailand, Portugal, Spanje en ga zo maar door.
@bmwe46m3balling: Bullshit? Ooit gehoord over kinderen die uitgehuwelijkt worden aan oudere mannen? Dit zijn gewoon vieze pedofielen die van een hoge toren moeten worden gegooid. Er zijn inderdaad ook teveel witte pedofielen waar hetzelfde mee mag/moet gebeuren maar je kunt niet zeggen dat er maar één ras is die dat doet.
@antoombom2000: je moet geen bullshit praten. Ik heb niet gezegd dat er maar 1 ras dat zoiets doet, alleen gebeurd het in Nederland wel erg vaak. Vervelend he als ik zo generaliserend praat.
@bmwe46m3balling: U zei: “witte Nederlanders altijd pedofiele praktijken uitvoeren.” Hiermee doelt u op één ras namelijk de blanke man (of vrouw). Het zal mij een worst wezen of u mij een pedofiel noemt. Ik ga namelijk niet zielig in de slachtoffer rol kruipen als mij dat uitkomt. Het enige wat ik doe is laten zien dat ze er in Arabische landen ook een handje van hebben en dat het daar legaal is.
@antoombom2000: ben jij gek geworden met je legaal? Waar haal je deze verhaaltjes vandaan. Je moet niet liegen, Want dit zuig je zwaar uit je duim.

Ik heb het over Nederland, je moet
Goed lezen gozer. en in Nederland gebeurd dat voornamelijk door witte mensen verkrachtingen en pedofilie.

En kom niet praten over slachtofferrol want jij voelt je genoodzaakt op mij te reageren dus kruipt nu in slachtofferrol
@bmwe46m3balling: ik wil u vriendelijk verzoeken om hier eens onderzoek naar te doen zodat u zult zien dat het inderdaad niet altijd legaal is maar het wordt wel vaak gedoogd. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar landen als: Afghanistan waar de minimum leeftijd 16 jaar is en met toestemming van de vader mag het al op haar vijftiende en in Iran kan het zelfs al op haar negende.

Ik heb het inderdaad over andere landen maar volgens u doen blanke Nederlanders (wat overigens racistisch is) dit ook internationaal daarom heb ik het ook over andere landen.
@bmwe46m3balling: Als rijdt in hetgeen je nickname weergeeft dan begrijp ik je al wat beter.
@toniominestrone: keep talking like a bitch
@dracae: He daar is ie weer!
@techniekmeneer: Tja… ik blijf hier tegen in gaan en neem het voor lief dat de kleine egootjes van dit soort zielige trollen worden gestreeld door al de aandacht die ze krijgen. Hebben die ook es wat..

We kunnen geen samenleving gebruiken waar één of meerdere hele bevolkingsgroepen worden weg gezet vanwege hun afkomst, geloof en dergelijke. Niet alleen is dat een glijdende schaal die in de historie al te vaak tot menselijke rampen heeft geleid, maar het is ook gewoon on-Nederlands en het zet niet alleen die groepen in een hoek, maar ons ook te kijk.
@dracae: We zetten geen bevolkingsgroepen af vanwege afkomst of geloof, maar vanwege gedrag.
@techniekmeneer: je liegt dat je barst. Als dat echt zo zou zijn zou je niet zo reageren. Er is nergens in het artikel genoemd om wat voor persoon het gaat, alleen de leeftijd. Dus jij zet zeker wel af op afkomst of geloof, Jackson.
@bmwe46m3balling: Ik heb in mijn reacties geen afkomst genoemd hoor? Je moet je niet aangevallen voelen..
@techniekmeneer: nee dat was ook niet nodig om jou bedoeling te snappen, er zijn bepaalde mensen die bij alles wat er gebeurd zulke domme reacties plaatsten over “Finnen” en weet ik veel wat voor undercover naampjes en jij bent daar 1 van
@techniekmeneer: Sorry… maar dat is gewoon niet waar. Ik wil best aannemen dat het niet de bedoeling is van jou, om dat te doen.. al wordt dat lastiger als er al zo vaak is uitgelegd wat het woord ECHT betekent en hoe het door extreem rechts gebruikt wordt.
Er zit op zich wel een gedrag component in, maar ook eentje die specifiek refereert aan niet westerse allochtonen , specifiek Marokkanen. Je spreekt mensen dus direct aan op hun afkomst. Dat blijkt ook wel uit de oorsprong van het woord waar Lincoln zo graag naar verwijst: een rare, maar positieve term om deze mensen te beschrijven.

Vroeger werd ‘boesjeude’ of zelfs ‘olle jeud’ gebruikt, dat was ook normaal geworden..en nu gelukkig niet meer. Net als je bij het gebruiken van ‘jood’ als scheldwoord aan de verkeerde kant van de geschiedenis bent beland geld dat uiteindelijk ook voor woorden die refereren aan andere bevolkingsgroepen. We mogen alleen hopen dat daar geen humanitaire rampen voor nodig zijn, zoals bij de Joden.

Uiteindelijk kun je best elke keer roepen: ‘ik bedoel het niet zo’, maar dit is een beetje als met een swastika op je shirt lopen en steeds uitleggen dat het een oud religieus symbool uit India is.
@dracae: Ps..

Zelfs als de term (jammer genoeg) zo ingeburgerd raakt, net als ooit ‘boesjeude’, dat het ook iets anders betekent, dan nog zullen vele mensen zich aangesproken voelen. Er zijn ook genoeg allochtone autoliefhebbers en het lijkt me dat die zich hier ook welkom moeten voelen?
@dracae: Er zijn zeker genoeg allochtone autoliefhebbers! Daarom heb ik ook een stuurslot op mijn auto, en hangt er een camera onder mijn carport.
@techniekmeneer:
Tja…. dan heb dus wel degelijk -foute- vooroordelen m.b.t. deze mensen. Of het was een uiterst dom grapje, die duidelijk maakt dat je liever veel aandacht en plusjes krijgt dan duidelijk maken dat je geen racist bent.

Aan de ene kant jammer, aan de andere kant is het best handig dat je mijn gelijk bevestigd.
@dracae: Over vooroordelen gesproken… Beweren dat ik dom en racistisch ben omdat ik geen linkse kijk op het leven heb. Maar het was inderdaad een grapje (ik heb wel daadwerkelijk een stuurslot en camera, maar dat is ook om evt blank ruig te weren) En met de plusjes valt het wel mee dacht ik zo? Als ik plusjes wilde hebben had ik wel andere dingen gepost..
@techniekmeneer:

Ik beweer dat dus helemaal niet zo. Ik suggereer dat je racistische neigingen hebt OMDAT JE ( al dan niet serieus) RACISTISCHE PRIETPRAAT UITKRAAMT! Mensen kunnen ook heel goed rechts zijn zonder dit soort foute neigingen.
Rechts is geen probleem, links ook niet.. het zijn de extremen aan beide kanten die gevaarlijk zijn.

Ik heb verder niet beweerd dat je dom bent, maar je grap dom genoemd.
@dracae: Domme grappen zijn vaak de leukste. Maar foute neigingen? Racistische prietpraat? Misschien vanuit jouw ogen, jij vind de dingen die ik zeg al snel racistisch… Ik zie mijzelf absoluut niet als racist. Maar heb wel een sterke (politieke) mening, die ik (helaas) heb opgebouwd uit eigen ervaringen, en de ervaringen van mensen om mij heen.
@techniekmeneer: Een sterke politieke mening …. dat zal wel, maar doet er niet veel toe tenzij die mening is dat iemand die een andere afkomst, geloof of iets dergelijks heeft moet worden beledigd…en misschien ook worden aangevallen. Dat zijn namelijk, mild uitgedrukt, de meningen die horen bij racistische mopjes en het gebruik van een woord als ‘kansenparel’.
Niet omdat ik dat zeg, maar omdat die groepering zelf heeft gekozen dit woord te adopteren… vergelijk het met het dragen van ‘Lonsdale’ kleding.. of het hakenkruis, dat nu niet meer doet denken aan een Indische godsdienst, maar aan iets anders..
@dracae: Ik val niemand van een andere afkomst aan (ik kijk wel uit, heb zo een mes in m’n rug) en “racistische” moppen mogen niet? Moppen over belgen en domme blondjes dus ook niet? Saai hoor… En ik blijf erbij, zolang de kansenparels mij na roepen met “wat kijk je vieze k*nkermongool” terwijl ik alleen maar langsloop, moet je niet denken dat ik ze lieve schatten ga noemen.
@techniekmeneer: Belgen en blondines zijn geen rassen… dat weet je ook wel…

Je doet ook net alsof ik vind dat iemand die jij als ‘kansenparel’ omschrijft loopt te schelden dat wel goedkeur, dat doe ik dus niet… Hier loopt ook helemaal geen ‘kansenparel’ op jou te schelden, dus dat excuss heb je ook niet. Het is zelfs zo dat we op basis van het artikel helemaal niks over de afkomst van de daders weten… en je referentie aan Marokkanen of andere allochtonen dus een aanname is…eentje die goed laat zien hoe je blijkbaar denkt…
@dracae: Mijn discussie met jou staat los van dit artikel hoor. Maar aannemen dat het Nederlanders betreft is ook een gok. Als ik dan ergens mijn geld op in moet zetten…
@techniekmeneer: Of.. je neemt gewoon helemaal niks aan… dat kan ook nog…
@dracae: Is wel een afkomst of geslacht. En kun je dus wel degelijk discrimineren. Ik dacht dat u eerder zij dat u een Nederlands docent bent maar dan zou u dit toch moeten weten.
@antoombom2000: Natuurlijk kun je discrimineren op afkomst of geslacht. In dit geval overigens haarkleur. Het ging alleen niet over het woord ‘discrimineren’, hij had het over ‘racistische moppen’ in relatie tot die Belgen en blondines. Dát klopt dus niet.
@dracae: Belgen zijn gelijk aan Turken en Marokkanen dus het gaat dan wel degelijk om racisme.
@techniekmeneer: je exposed jezelf zo erg, deze reactie van jou dat zegt al genoeg. Nog willen zeggen ik zet niet af op geloof en afkomst.
@dracae: Pak een pilsje of iets dergelijks en geniet van je zondag avond. Zal een stuk beter smaken dan die azijn die u naar binnen hebt gewerkt.
@antoombom2000: Ik ben blij dat je aangeeft dat ik ( andermans) azijn naar binnen werk en niet dat ik het zelf spui…. of bedoelde je het per ongeluk toch andersom…

Soms is het gewoon belangrijk om op te komen voor iets, dat geld ook voor AutoBlog. Ik waardeer deze site teveel om het niveau naar beneden te laten trekken door een paar lui met extreme gedachten en populistisch politiek getroll.
@dracae: En met jouw linkse “prietpraat” haal je dit forum niet naar beneden? Toch bijzonder dat linkse gedachten altijd maar als normaal word beschouwen.
@techniekmeneer: Wat is het toch met dat links rechts gelul… het gaat hier niet om politiek, maar om normaal fatsoen. Een potje ‘jij bakken’ is daarnaast ook nog eens heel zwak…
@dracae: Maar blijkbaar associeer jij jouw linkse gedachtengang met normaal fatsoen. En dat “jij bakken” doe jezelf precies zo bij mij, want elk woord wat ik typ is racistisch…
@techniekmeneer: Mijn linkse gedachtegang? Je blijft maar op politiek hameren… Racisme is gewoon niet normaal en racistische moppen zijn racisme. Dat is de norm hier in Nederland en als zodanig dus ‘normaal’.

Ik ben helemaal niet zo links op heel veel gebieden… maar goed, als je er zelf extremere gedachten aan de rechterkant op na houd.. en daar begint het nu echt heel erg op te lijken.. dan lijkt alles daarbij vergeleken ‘links’.
@dracae: Ik zeg ook niet dat racisme normaal is, dat is het ook niet. Maar tegenwoordig is alles racisme. Laten we gewoon met z’n allen even normaal doen, zonder dat bij elke opmerking gelijk racisme en discriminatie geschreeuwd wordt. Op die manier creëer je juist problemen die er niet zijn.
@techniekmeneer: Ik ken toevallig een politiemol. Ik kan even uitzoeken wat voor heren het waren. Wil je het weten?
@dracae: Het probleem is dat iedereen discrimineert en dat de schuld altijd op de blanke Nederlanders wordt geschoven terwijl onze vredelievende moslim vrienden het altijd hebben over homo’s van het dak gooien. Dan zijn zij net zo racistisch (zo niet erger) bezig.

Tegenwoordig kan niemand meer wat hebben. Iedereen moet tegenwoordig tevreden zijn terwijl veel mensen die dit denken niet doorhebben dat dit onmogelijk is.
@antoombom2000: witte Nederlanders denken dat ook, net zoals mensen van de kerk of andere groeperingen. Maar dat zeg je er weer niet bij. Je bent zwaar selectief. Ik ga er ook niet vanuit dat jij een pedofiel bent, of dat Jasper mijn buurman er eentje is.
@bmwe46m3balling: Er is een verschil tussen er tegen zijn/niet goedkeuren en het hebben over “kkr homo’s van het dak gooien” (ik zeg niet dat u dit zegt maar dit soort dingen hoor ik veelste vaak van Arabische mensen en eigenlijk nooit van blanke “Nederlanders”) Het zijn voornamelijk de blanke mensen die worden beschuldigt van racisme terwijl iedereen dit doet maar dit mag ik volgens veel mensen niet zeggen omdat ik dan zogenaamd racistisch ben. Nederland wordt door veel mensen bestempeld als een racistisch land terwijl Nederland volgens de statistieken één van de minst racistische landen is maar hier hoor je nooit wat over.

Als u mij een racist vindt hoor ik graag welke uitspraken van mij u racistisch vindt en dan wil ik u best uitleggen wat ik er mee bedoel en als ik u dan gelijk moet geven ben ik best bereid om mijn excuus hiervoor aan te bieden omdat het niet mijn bedoeling is om mensen met mijn geplaatste reacties te beledigen.
@antoombom2000: Sorry hoor, maar dat is onderbuik geneuzel.. Ik snap het wel, met o.a. die Zwarte Pieten discussie, maar dit is zeker niet alleen andere bevolkingsgroepen die mondiger zijn geworden.. maar ook de laatste jaren een groei in racisme en andere mildere vormen van wrevel ten opzichte van mensen die anders zijn.
Ik ben het met u eens dat niet alleen ‘blanken’ dit doen, dat gebeurd overal en is net zo fout als een moslim of iemand met wat meer kleur het doet.
Wat mij betreft is het antisemitisme dat je bij sommige moslims ziet, maar ook bij extreme ‘witte’ groepen net zo verfoeilijk als racisme tegen niet-westerse allochtonen.
@dracae: Ik ben het niet met u eens omdat je tegenwoordig heel snel voor racist wordt uitgemaakt als je aangeeft dat je rechts bent zonder dat je het over “buitenlanders” hebt gehad. Kijk bijvoorbeeld naar uw eigen reacties. Ik snap dat u het woord kansenparel met een bepaald ras associeert maar dat is de betekenis van dat woord in uw ogen terwijl anderen hier een andere mening over hebben. Wij hebben meerdere keren uitgelegd dat wij hier een andere mening aan geven maar nog steeds ziet u ons als racist.

Daarnaast mag je aan veel dingen ook niet meer twijfelen of kritische vragen stellen. Denk hierbij aan de vraag: moeten we nog wel focussen op het veranderen van het klimaat? Want misschien kunnen wie hier gewoon geen invloed op uitoefenen omdat dit “probleem” er altijd al geweest is. Kunnen wij ons dus beter gaan focussen op de gevolgen van deze klimaatverandering door bijvoorbeeld de dijken te verbeteren of machines in steden plaatsen die de fijnstof uit de lucht filtert, etc. Als je zoiets stelt kijken mensen je aan alsof je gek bent.

Ik ben zeker geen voorstander van racisme maar wij kunnen ook te ver gaan. Kijk bijvoorbeeld naar die “nieuwe” golf feministen. Dit gaat in de meeste gevallen niet meer om gelijk zijn maar juist om meer rechten/macht te krijgen dan mannen (begrijp mij niet verkeerd. Ik ben voor gelijke rechten maar steeds vaker gaat dit verder dan gelijke rechten). Op dit moment wijzen we graag naar de ander terwijl wij meestal precies hetzelfde doen maar hier hoor je eigenlijk nooit over.
@antoombom2000: Dat is allemaal leuk achteraf geredeneerd om beter voor de dag te komen, maar hoe kan ik u uitmaken voor racist vanwege uw blijkbaar rechtse politieke mening… als ik helemaal niet wist toen de discussie begon waar u staat op dit punt?
Als u even terugkijkt zult u zien dat ik ook helemaal niet begon met u of iemand anders uitmaken voor racist, ik had gewoon bezwaar tegen het gebruik van bepaalde racistische termen. Pas later , toen er bij anderen en in mindere mate ook u ook generaliserende vooroordelen , racistische grapjes en andere opmerkingen van dien aard voorbij kwamen heb ik de conclusie getrokken dat het hier ook sprake is van racistische gedachten.

Dit heeft dus niet met politiek te maken, maar met wat u en anderen ZELF SCHRIJVEN! De meeste rechtse mensen zijn denk ik helemaal niet racistisch.. Ik heb zelf over bepaalde onderwerpen ook politieke gedachten die als rechts worden beschouwd, en over andere meer linkse.. Ik denk niet graag in dat soort hokjes, want dat werkt meestal helemaal niet.
Mijn probleem is niet met politiek rechts, maar met in dit geval extreem rechts en in het algemeen extremisten, of ze nu rechts, links, moslim, christen of wat dan ook zijn.

Ik geloof best dat sommige mensen het woord ‘kansenparel’ zonder enige bijbedoeling gebruiken, niet iedereen weet wat het écht betekent en waar het aan verbonden is. Er zullen zelfs wel mensen met een swastika lopen, omdat ze ‘in to’ Indische religie zijn.. zonder te weten wat ze daarmee onbedoeld uitdragen.. maar niet veel.
Dat blijkt alleen hier niet bepaald uit de reacties van u en anderen die het gebruik ervan verdedigen. Als je ook allerlei andere vooroordelen, generalisaties en racistische mopjes gebruikt laat je zien dat het gebruik van ‘kansenparel’ gewoon past bij wie je bent en uitleg over dat het iets anders betekent is dan ook gewoon een smoesje om een discussie te kunnen winnen of omdat mensen zichzelf voor de gek houden.

Bedenk hierbij even dat ik al die hele duidelijke reacties die laten zien dat dit zo is niet heb geschreven, dat doen jullie zelf.
Dus, in conclusie, ik zie jullie niet als racist, maar als mensen met racistisch neigingen en dat is niet vanwege één woord, maar vanwege al de reacties daarna!
@dracae: Ten eerste: bedankt dat u mij niet als racist ziet.

Over dat wat ik zij over het niet rechts mogen zijn omdat je dan als racist wordt uitgemaakt was niet op u bedoelt. Dit is namelijk iets wat ik in de praktijk vaak te horen krijg als ik zeg dat ik op FVD ga stemmen omdat hun de enige zijn die dingen aankaarten die niemand anders aankaart. Hier heb ik respect voor en ik ben van mening dat we het een keer op een andere manier in het kabinet aan moeten gaan pakken.

Vervolgens over het woord kansenparel. Voor dit woord is er eigenlijk geen officiële betekenis dus kun je hoogstens zeggen welke definitie u hieraan geeft. Blijkbaar verschillen wij hierin van mening en dit mag. Maar de laatste tijd wordt er wel heel snel misbruik gemaakt van de term racisme. Neem de politie als voorbeeld. Veel “Marokkanen, Turken, etc.” maken hier misbruik van waardoor de politie ze minder snel wil oppakken/voorzichtiger zijn omdat ze bang zijn dat ze worden uitgemaakt voor racist of dat er in sommigen gevallen zelfs een rechtszaak tegen hun gestart wordt. Nogmaals ik bedoel dit niet racistisch maar dit zijn berichten die ik steeds vaker te horen krijg.
@techniekmeneer: Tsja dat is helaas het gevolg van linkse nieuwszenders die alles wat rechts is afkraken.
@bennyyy: wel heftig man als je zo over je eigen moeder praat damnn
@bmwe46m3balling: Wollah wat jij praten over moeder G
@techniekmeneer:
1. Ik ben niet de afkomst die je denkt dat ik ben
2. Jij bent 1 gore vuile racist
3. Zeg zoiets voor me neus en ik breek je nek.
@bmwe46m3balling: Dus 1 zin voor jouw neus zeggen is voor jou genoeg om iemands nek te breken? Ga aub hulp zoeken.
@techniekmeneer: je moet niet zo janken man, je bent toch een vent.
@bmwe46m3balling: Aha, dus als jij mij met de dood bedreigd op internet, moet ik niet janken.. Is natuurlijk ook de normaalste zaak van de wereld.
@techniekmeneer: je moet niet huilen man. Dat onder elk artikel over stelende lui lopen lullen en racistische termen uitkramen is zeker wel de normaalste zaak van de wereld. Zo hypocriet als de pest.
@bmwe46m3balling: Volgens mij bent u hier degene die loopt te janken en niet @techniekmeneer

@antoombom2000: oh ja joh? Wat loop je nu zelf te doen dan.
@bmwe46m3balling: Ik merk op dat u zich aanstelt aangezien @techniekmeneer geen ras heeft genoemd tot het moment kwam dat jullie hem voor racist begonnen uit te maken en hij hier vervolgens grappen over ging maken om de boel een beetje op te naaien.
@antoombom2000: En ik merk op dat jij hem nu dickrijdt. Hij is altijd al zo geweest. Er zijn hier bepaalde mensen die altijd dit soort domme racistische termen uitkramen als dit soort artikelen uitkomen. Hij is daar 1 van.
@bmwe46m3balling: Ik ben altijd al zo geweest? Geen idee dat jij mij kende…
Een goed gesprek :zeggen niet meer doen en dan wegsturen
Wat een leven… 36/30 jaar en dan auto’s lopen kraken.. en dan ook nog te dom zijn om ff naar binnen te kijken om er zeker van te zijn dat de auto leeg is 😂 vast op zoek naar nieuw decor voor in de woonwagen?
“bij gebrek aan tastbaar bewijs konden de twee de volgende ochtend hun weg weer vervolgen. Het OM heeft besloten het tweetal niet te vervolgen.”
Rare criminelen in Harderwijk, mijn moeders fiat panda is ook daar vorig jaar gejat
Die wijk ben ik opgegroeid :D ik hoorde laatst sowieso dat de criminaliteitsscijfers daar veij hoog zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).