Heeft China hier 60 camera’s boven 1 verkeerslicht geplaatst?

Auteur: , 8 Reacties

Ook in China hoeft men zich geen zorgen te maken of vadertje Staat wel goed op ze let.

Camerafeestje in Shanghai

Iedereen die bekend is met de Hitchcock-klassieker The Birds zal bij het zien van bovenstaande foto een kleine ‘aha Erlebnis‘ hebben. Anno 2013 zijn de vogelbeesten echter vervangen door metalen pottenkijkers op een kruising in Shanghai die kennelijk zeer nauwlettend in de smiezen gehouden dient te worden.

De foto verscheen op het Chinese NetEase, dat meldt dat er aanvankelijk slechts 24 camera’s stonden, maar dat hier recent 36 stuks bijgeplaatst zijn, waarmee het totaal op 2 keer 30 uitkomt, allemaal ‘om het verkeer in de gaten te houden’. Hm.

Wil er iemand een gooi doen naar de ware reden? Misschien moeten de werkloosheidscijfers een beetje gedrukt worden door 60 ‘verkeershandhavers’ achter de monitor te zetten, en tegelijkertijd de eigen kwakkelende industrie met wat staatsaankopen op te warmen? Misschien gaan de camera’s heel snel stuk, en is op deze manier permanent toezicht gegarandeerd? Zegt u het maar… (via Sploid)

Camerafeestje in Shanghai8 reacties

Ik denk dat ze er verschillende modellen testen.
Wervingscampagne van de geheime diens?
@6cylinder: T. Een forum zonder edit-knop is als een auto zonder achteruit versnelling.
@6cylinder: het is dan ook geen forum… probeer maar eens een topic te starten.
Een Chinese drive-in MediaMarkt?
quote van iemand op die reageerde op het stuk dat op sploid staat

“Doing more search on this topic, it’s actually a local government’s open bidding for traffic cameras, they installed them on the same location for testing and comparison. The bidding process is now over and the cameras are already removed.”
Dit is om meer geld binnen te halen. Zo kunnen ze iemand 60 keer betrappen op een verkeersovertreding. Raar trouwens dat dit nog niet in Nederland is ingevoerd.
Vast een camera-test-punt zoals ook op de A12 bij ongeveer Woerden staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).