Heel veel auto’s hebben een naam. Een bloemlezing

Auteur: , 31 Reacties

Je kunt het je vast nog wel herinneren. Een paar dagen terug vroegen wij je of jouw auto een naam heeft. En daar werd massaal op gereageerd.

Hoi. Ik ben een grote auto en ik heet Sem.

Ik vertelde dat mijn drie auto’s Jaab, Jaques en Arnold heten en ik vroeg me af of ik de enige was met de tic om alles namen te geven, inclusief mijn auto. Nou, ik was niet de enige. Verre van zelfs. Dat wist ik heel stiekem eigenlijk wel, maar het is leuker om ook jullie zielenroerselen te horen. Zoals altijd ook nu weer een (wederom volledig subjectieve) bloemlezing met de leukste reacties.

De auto van @frisian1206 heeft geen naam. Maar die van vrienden wel.

Vrienden van me noemen hun auto ‘Mrs. Bucket’. British-racing-green-achtig groene Opel Corsa met beige bekleding. Klinkt als een chique combi, maar is gewoon oubollig. Net als Mrs Bucket dus.

Woordgrappen. Altijd leuk, vindt ook @edge.

Ik heb mijn auto geen naam gegeven, maar de Opel Agila van mijn oma valt nog net niet van ellende uit elkaar, dus die hebben we omgedoopt tot Fragila.

Daar heb je hem weer, @rick-dos. Zijn auto heeft een heel herkenbare naam, vooral voor de klassiekerliefhebber.

Godverredomse Pokkeding! Als er wat aan de hand is met de auto en ik een afspraak heb…

Duidelijk. @stephano moet voortaan zijn raampje beter dichtdoen.

Mijn vorige auto werd door mijn vrienden de “spinmobiel” genoemd, nadat ik hem tijdens een koude herfstnacht iets te dicht tegen de struiken had geparkeerd en tientallen spinnen erin gekropen waren! Toen ik de volgende dag wegreed, zag ik letterlijk overal spinnetjes vandaan kruipen! Het duurde nog weken totdat ik de ze allemaal eruit gehaald had en ik niet iedere ochtend begroet werd met vers spinnenweb over mijn stuurwiel! Die naam is daarna nog jaren blijven plakken!

Je ziet het meteen, @rronnie houdt van zijn auto.

Natuurlijk heeft Dolf een naam. Ik moet hem toch kunnen bedanken als ie me door de Alpen heen geloodst heeft, of door de sneeuw, of gewoon over de A27. En soms moet ik sorry zeggen als ik te lomp schakel. Even een klopje op het dashboard, “sorry Dolf”. En dan is het weer goed. Dolf is niet zo moeilijk.

Grappige redenatie van de vriendin van @raoulporsche.

De MINI Cooper van m’n vriendin heet Henkie… Waarom… Nou haar oude fiets was onverwoestbaar, dus moest de MINI ook maar zo heten. En mijn grijze golf 5 heet Gühnter.

Hier hebben we @rrrobert. Nog zo iemand die alles een naam geeft.

In m’n studententijd reed ik in een gele Opel C Kadett. Vanwege de kleur én het feit dat er precies 4 kratjes bier in de kofferbak paste, had iedereen het over de “bierwagen”. Daarna had ik een Suzuki Swift, die geheel conform de tijdgeest van de late jaren tachtig in two-tone was gespoten, dat wil zeggen, onder de stootstrip was-tie wit, daarboven rood. Daarom was dat “Gympie”. Daarna nooit meer een auto gereden die een bijnaam kreeg, dan wel verdiende.

Nog wel: alles met meer dan 5 zitplaatsen wordt bij ons thuis standaard aangeduid met de naam “refocontainer”. Kleine Japanse of Koreaanse autootjes welke worden bestuurd door een ‘lekker-gek’ kapsel is nog steeds een “truttenschudder”.

Haha, mooi @dordrecht144

ooit een witte Lancia gehad die zo vol met roestpukkels zat dat we hem maar hebben omgedoopt tot de ‘duo-penotti’ (van die chocopasta). De auto heeft het niet overleefd (hij was voor de onderdelen gekocht). Hij ligt nu in kleinere stukjes chocoladepasta (lees: in onderdelen) in de garage.

@rocky doet exact hetzelfde als ondergetekende.

…. Ben ik blij dat ik niet de enige ben met zo’n tik ;-) Mijn Citroën C5 het Jean-Luc…. Nee, niet omdat het toevallig een Franse auto is, kijk het om het volgende: een C5 is eigenlijk een slagschip kin mijn ogen dan hé) en daar (Star Trek) Enterprise ook een slagschip is, nou ja een beetje dan, en ik wel een kleine Trekkie ben, heb ik mijn C5 omgedoopt tot Jean-Luc (je weet wel, captain Jean-Luc Picard….)

Geinig toch?

Deze van @natnek zie ik ook direct voor me.

Mijn eerste auto een Swift Sedan uit 1994 heette Rudolf. Ik had daar de neus van goed in elkaar gereden. De auto was rood en had de neus in een afwijkende kleur rood overgespoten. Het zag er verschrikkelijk uit.

Een mooi verhaal van @faalhaas. Vooral die laatste alinea vind ik geweldig!

Zilveren Schicht.

Wie kent hem niet?

De Oude Schicht is de auto van heer Bommel in de Bommelsaga, geschreven en getekend door Marten Toonder. Het voertuig komt voor het eerst voor in het verhaal De drakenburcht uit 1941. Het voertuig is dan niet ouder dan 13 jaar en Heer Bommel heeft hem eigenhandig opgeknapt. In het verhaal De nieuwe ijstijd legt heer Bommel handig rupsbanden om de wielen om zo door de sneeuw te kunnen rijden. Tom Poes weet met ingebouwde straalmotor de pier-race Rommeldam-Siddewier te winnen. De twee vrienden wisselen elkaar in de verschillende verhalen af als bestuurder en soms wordt het achterzitje gebruikt. Ook bediende Joost neemt in latere verhalen af en toe achter het stuur plaats.

De Oude Schicht lijkt gebaseerd op een mengeling van diverse vooroorlogse automerken. De auto loopt vele malen schade op, maar wordt altijd weer opgeknapt, aangezien de Oude Schicht heilig is voor heer Ollie. Onderhoud pleegt hij altijd zelf te doen en dat gebeurt doorgaans met elastiekjes, paperclips, levertraan en aspirine. Ook plakband en solutie, ijzerdraad en stevig bindtouw zijn wel genoemd, alsmede verse lucht in de banden. Zodoende kan de Oude Schicht bijna 45 jaar zonder vervanging een grote rol spelen in de verhalen, niettegenstaande deze wijze van onderhoud, de gemoedstoestand van de eigenaar en de veelal slechte gesteldheid van de wegen in met name de Zwarte Bergen.

Ps: De robotstofzuiger in huize faalhaas heeft de naam Joost. Men kijkt wel vreemd op als ze het zien en vragen wat het is, en je zegt, “oh dat is Joost”

En als laatste @dannys. Want gewoon grappig!

vorig jaar samen met 3 vrienden in een geleende Chrysler pt cruiser op vakantie geweest spontaan omgedoopt tot Marion omdat we bij de naam Marion standaard aan een iets gezettere vrouw dachten. en omdat we toch al niet serieus genomen werden door dat ding dus geef het dan ook maar een naam.

O=verigens gebeurt het ook andersom. Er zijn namelijk behoorlijk wat ouders die hun kind naar een auto vernoemen.31 reacties

Mijn Z noem ik altijd gewoon ‘my fair lady’ ^^
Mijn auto noem ik gewoon schatje.

Waarom? Omdat ze me altijd zonder gezeur en gezeik van A naar B kan brengen.
@ot92: Kan je hem dan niet beter anders noemen? Ik kan mij namelijk geen enkel schatje herinneren die niet zeurde of zat te zeiken.
Nav het laatste zinnetje, een collega heeft zijn dochter Audi genoemd😒
Arm meisje…
@rufctr01: Ik vind het juist een erg leuke naam!

Heeft jouw collega zijn dochtertje trouwens moeten aangeven bij de Burgerlijke Stand of bij de milieu-authoriteit? En moet hij zijn dochtertje vaak de fles geven?
@moveyourmind: Flesje motorolie? Oke, ik ga al slapen…
@moveyourmind: mocht het een sjoemelkind zijn zou ik toch even je collega aanraden een vaderschapstest te doen
@rufctr01: meisje met 4 ringen. Waar zitten die andere twee vragen alle jongetjes zich af…..
@rufctr01: Dat valt een beetje onder de zelfde categorie mensen die hun kind “Armani” of “Bentley” noemen. Ik heb al medelijden met het kind als ik een moeder zo’n naam hoor roepen!
@rufctr01: ken een gozer die Audi heet…
Wel ja, laugh at my pain… 😜
Mooi artikel. Het origineel helaas gemist. (een mens is wel eens aan het werk) M’n VR6 is dragon green van kleur, vandaar dat ik hem soms draakje noem. Hij kan overigens ook vuurspuwen, dus het is nog een soort van legaal ook.
@dutchdriftking: Draakje…

Zoiets heb ik ook als bijnaam voor de auto, maar dan niet omdat hij groene lak heeft. Als hij weer eens met kuren naar de garage moet is het de Draguar…

Gelukkig zijn ze bij mijn Jaguarspecialist erg kundig en zorgen ze altijd dat ik weer een Jaaág terugkrijg als hij gerepareerd is.
@moveyourmind: Draguar? https://i.ytimg.com/vi/RQM2THiW1sE/maxresdefault.jpg
@E34M5Touring: Gaaf ding!

Als dat een echte Draguar is moet ik misschien juist aan de garage vragen of ze van de Jaaaág weer een Draguar kunnen maken… Lijkt me wel wat, zo’n Draaaág…
@moveyourmind: Mocht je een keer 20min overhebben, echt een supertoffe show dit. Zij hebben deze gebouwd.
https://www.youtube.com/watch?v=-gfQ4jzUEwU

Inmiddels ligt er een full built motor in met 650pk en dik 1000Nm koppel. Echt een zot ding!
De grappigste vond ik van Schellekens006: Mijn auto heet sinds kort Sjoemel Diesel voorheen Golf.
De tractor is ingeruild voor de 2.
De volvo 850 die vrienden en ik voor een roadtrip gekocht hadden werd ook wel loebas genoemt, groot, maar wel hondstrouw als het om betrouwbaarheid ging!
Mijn auto heeft nog steeds geen naam
Ik had een Honda HRV van rond het jaar 2000. Die werd altijd de spaceshuttle genoemd door mijn vrienden.
@dgk1993: haha een HRV was mijn eerste auto en omdat ik er 19 inch onder had geschopt met 245 rondom was het op school al gauw ‘de mini hummer’
Mijn zus had een suzuki wagon r+, die we General she noemde (ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ze op die naam zijn gekomen.
Tsja mijn cadillac noem ik vrijwel altijd caddy, maar echt origineel is het niet…

Mijn kever heeft door collega’s de naam gayver gekregen, ding was knalpaars toen ik m kocht.
Ik heb er wel een paar;
– Civic = Shitvic
– Clio = Kliko of Cliotoris
– Elke ouderwetse MPV = refocontainer
Soms noem ik mijn Ibiza een Bitcha of Ibi.
Mijn eerste auto heette “skijt hok”
@dirkiii: en mijn 2e auto een kadetje heette sloopel. Viel van ellende uit elkaar
Heerlijk dit soort lijstjes
Mijn eerste E46 (28i) bracht haar derde leven door als ‘Majesteit’. Ik kon haar, als studerend lid, met moeite betalen, maar ze hield mij (en merendeels mijn dispuutsgenoten) toch hoffelijk op de been zonder dat er al te veel belasting en verzekeringspremie voor betaald hoefde te worden (op onderhoud werd destijds bespaard, shame on me).

De huidige F11 op satanssap heeft overigens geen naam. Alhoewel ‘Herr Feuerwehr’ wellicht een optie is.
De Opel Astra van mn vader word spottend Opel Astma genoemd vanwege zn kapotte motormanagementsysteem. de auto stottert als een hobbelpaard met de conditie van een astmapatiënt.
Nah voor mij hoeft een auto geen naam te hebben…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).