Heftig! De MINI John Cooper Works GP Concept

Auteur: , 28 Reacties

De vormgeving doet je denken aan de roemruchte MINI's van weleer? Da's geen toeval!

Om te vieren dat MINI precies 50 jaar geleden mooie successen boekte in de Rally van Monte Carlo komt de BMW-dochter in Frankfurt op de proppen met deze JCW GP Concept. Eerdere JCW GP’s werden uiteindelijk productiemodellen die in gelimiteerde oplage werden gebouwd, dus wees niet verbaasd als een afgeleide van deze heftige concept car uiteindelijk in productie gaat.

De JCW GP Concept is stukken breder dan de gewone MINI wat vooral opvalt aan de achterzijde. De koets werd gespoten in Black Jack Anthracite met rode accenten in de kleur Curbside Red metallic, wat weer verwijst naar het klassieke John Cooper Works rood. Koplampen en luchtinlaat vestigen de aandacht op zich door accenten in de kleur Highspeed Orange.

Verder wekken de uitgeklopte wielkasten de suggestie dat dit een behoorlijk heftige hot hatch is/wordt die tot stevige bochtsnelheden in staat is. Het startnummer 0059 verwijst overigens naar het jaar 1959.Toen werd de klassieke Mini geïntroduceerd. Ook ontbreken de achterbank en hemelbekleding om gewicht te besparen. Sterker nog: er zitten geen deuren in deze concept car. Bestuurder en passagier klimmen Dukes of Hazzard-stijl via het raam naar binnen en naar buiten.

Supergaaf allemaal, maar weten we ook iets van de techniek onder de kap? Neen, helaas. De Factory John Cooper Works GP uit 2013 had in elk geval 218 pk, dus een eventuele nieuwe versie zal daar waarschijnlijk overheen gaan.28 reacties

Ik hoop dat de richtingaanwijzers niet in het rode van de achterlichten zitten verwerkt want dan zou ik er geen fuck meer van snappen
@remus1997: psst. De richtingaanwijzer is dat wat oranje knippert. Vorm en plek maakt niet uit.
@mashell: zie soms amerikaanse auto’s waar de gehele achterlichten gaan knipperen ipv oranje lampjes…
@kalslasie: is dit een Amerikaanse auto? Nee dus.
@mashell: Hij bedoelt dat de richtingaanwijzer dan met een ‘pijl’ de tegenovergestelde richting op wijst
@woutera: Ik snap de verwarring, maar volgens mij is het een halve Union Jack en niet bedoeld als pijl.
@woutera: als alleen het horizontale deel of het pijltje naar boven het knipperlicht is, dan is er niets aan de hand. Ik vind dit wel een originele vondst voor een achterlicht.
@remus1997: haha precies, ik denk dat men hiermee meer nadruk op het ‘woord’ MINI wil leggen voor het geval je eroverheen hebt gelezen :)
Ik zie toch een foto met openstaande deur….
@Hubert: nee joh, dat is geen deur. Zitten geen deuren in deze concept toch… dat is een openstaand stuk van de auto, maar zeker geen deur ;)
@jvthof: Ik vind t ook een “deur”. Zit misschien geen portiergreep op enz, maar wel een raam (misschien is t plexiglas), maar t is echt een deur.
@tvr1974: ik vraag me nu serieus af of de redactie ook de gallery bekijkt voor ze iets neerplempen.
Gaaf!!!
‘De vormgeving doet je denken aan de roemruchte MINI’s van weleer? ‘
– Eeuh… Nee, helemaal niet eigenlijk…
Helemaal niets met dit ding. Vind het niet mooi. Zal wel vreselijk hard gaan en vreselijk duur zijn, maar kan het niet mooi vinden
Bijzonder apparaat, ziet er lekker ‘rauw’ uit.
De eerste 2 series van de ‘nieuwe’ Mini vind ik mooi maar de 3e generatie ziet er niet uit. Gewoon te groot en lomp geworden om nog voor Mini door te gaan. Dat veranderd niets aan deze concept want nog steeds oogt deze te lomp.
Gaaf detail dat de achterlichten samen de Engelse vlag vormen!
@jeroen13: En dat terwijl er helemaal NIETS meer Brits is aan een MINI. Ze worden zelfs in NL geproduceerd…
@viezefreddyw: sommige worden in Nederland geproduceerd. Sommige in Oxford. Ontwikkeld worden ze allemaal in München.
@viezefreddyw: Misschien moeten we dan toch maar eens een petitie starten voor rood-wit-blauwe achterlichten voor de in Nederland geassembleerde Mini’s.
Haha soort van autocoureur in dat pakje inclusief helm, tot je de plaatsing van zijn handen op het stuur ziet, beetje jammer.
@atrak: Viel mij ook op. Ik weet niet of die stoel naar voren te schuiven is, maar ook uit de zitpositie blijkt dat model en fotograaf geen idee hebben hoe je goed achter het stuur zit. Teveel Fast & Furious gekeken…
Tupperware editie?
Hebben ze die voor TCR ontwikkeld?
Zal ongetwijfeld een prachtig goede trackday machine zijn maar mooi vind ik ‘m niet… Sowieso vind ik de laatste generatie Mini minder mooi dan de voorganger, maar deze heeft ook nog eens een hoog “ik wil KITT in super pursuit mode zijn” gehalte
Ik vind met name de indeling van de achterlichten echt geniaal!
Heeeeeel mooi #zeiniemand

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).