Helaas: Jurgen van den Goorbergh geeft op in Dakar 2017

Auteur: , 15 Reacties

Jurgen van den Goorbergh zal 'Le Dakar' dit jaar niet finsihen in de Senegalese hoofdstad. En dat niet alleen omdat de rally daar al een aantal jaar niet meer finisht.

Dakar

De 47-jarige motormuis en racefanaat heeft namelijk moeten opgeven in de vierde etappe, nadat hij gisteren een zware crash beleefde in de derde klassementsproef. De man die jarenlang de Nederlandse eer verdedigde in de koningsklasse van de motorsport tegen jongens als Mick Doohan, Max Biaggi en Valentino Rossi gaf gisteren al aan dat hij toch wel een flinke klap gehad had. Na zijn valpartij was hij even buiten bewustzijn en ook toen hij weer bij zijn positieven kwam kon hij maar moeilijk op beide benen blijven staan. Daarbij was ook de motor flink beschadigd.

De Bredanaar die vorig jaar het klassement voor kistrijders zonder technische hulp won startte vandaag nog wel, maar kwam al snel tot de conclusie dat de finish halen er niet in zat. De opgave is een aderlating voor iedereen die hoopte op Nederlands succes bij de tweewielers in de monster-rally. In ons overzicht voor de editie van 2017 gaven we al aan dat Frans Verhoeven sowieso niet aan de start verscheen dit jaar. Wellicht kan Robert van Pelt nog wat moois laten zien met zijn Husqvarna.15 reacties

Er zat werk voor van Pelt met zn Husqvarna in de woestijn…is toch een stofzuiger he?
@drdrift: Grasmaaiers, kettingzagen en naaimachines maken ze wel bij Husqvarna. Stofzuigers niet volgens mij
@luittinke: nilfisk/husqvarna: die twee lijken gewoon op elkaar
@cbr600rr: Als in “Ze zuigen allebei”?Probeer voor de gein eens te stofzuigen met een kettingzaag?
Valt me op dat jullie de Dakar weinig aandacht geven. Niet dat het mij zozeer uitmaakt, ben afgehaakt sinds de switch naar Zuid-Amerika.
@subaru555: Mijn naam is Martinus, en ik onderschrijf dit bericht.
Jammer voor deze naam genoot
@jaapiyo: Als 500cc/MotoGP-fanaat moet mij toch van het hart dat de legendarische AustraliĆ«r en tevens de held van Casey Stoner (en de reden dat Stoner voor Repsol Honda ging rijden) Michael (Mick) Doohan heet. Met dubbele “O”.

Verder: Jammer voor Van der Goorbergh, heb altijd een zwak voor hem gehad. Gewoon dat doen waar hij lol in heeft; 500cc, MotoGP, Dakar. Wat is dat een ontzettende levensgenieter!
@luittinke: Yep klopt, fixed. Verkeerd opgeslagen op de harde schijf.
Jammer, na Riezebos en van Basel de derde Nederlandse motorrijder die uitvalt.
Op een grasmaaier de dakar winnen… yeah sure! ?
Vind het altijd mooi om de wol te zien van de mensen om de Dakar uit te rijden !
Husqvarna = 98% KTM
@mrwheely: zeg maar gerust 99,9%, enige wat anders is is ktm heeft pds vering en huskie gebruikt link systeem.

Rest is alles identiek behalve t kleurtje.
Jammer… Maarja keek er toch al niet zo vaak meer naar. Desondanks altijd nog respect voor de coureurs, zeer zware rally is het..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).