F1 in 2017 op TV bekijken doe je zo

Auteur: , 66 Reacties

Hoewel hipsters tegenwoordig claimen dat ze geen TV meer kijken, is het toch wel fijn om te weten wat je opties zijn als je zondagmiddag gewoon lekker voor de buis de race wil checken.

Nando

Zeg nou zelf, onderuit gezakt op de bank met een laptop voor je neus om verslag te doen fris drankje en wat borrelnootjes voor je neus de race aanschouwen is toch veel relaxter dan in een onhandige houding op je tablet/telefoon of computer turen? Helaas ligt de tijd dat RTL (Nederland) en SBS de races uitzonden alweer enige tijd achter ons. Hoe krijgen we Max en zijn matties toch op het scherm anno 2017?

Ziggo
Het makkelijkste om dat ook dit jaar weer voor elkaar te krijgen als Nederlander is je TV-aansluiting te laten regelen door Ziggo. Deze partij zendt ook dit jaar de F1 races weer uit op kanaal 14. Mensen die een contract hebben met een andere kabelaar moeten -als ze dezelfde uitzendingen willen zien- extra betalen voor betaalzender Ziggo Sport Totaal. Let wel, kies je voor deze optie zit je ook vast aan het team van Olav, Jack en Kamphues. Bepaal zelf of dat iets of dat het niets is.

RTL+
Alternatieven zijn er ook, maar ze zijn wel spaarzaam. Bij velen zit het Duitse RTL+ min of meer standaard in het pakket. Op deze zender worden net als de voorgaande jaren weer alle races uitgezonden. Het commentaar komt van Heiko Wasser en voormalig Duits F1-coureur Christian Danner. In de F1 was Danner overigens niet heel succesvol, maar de F3000 kampioen van 1985 kan wel bogen op een brede race-ervaring. Hij reed bijvoorbeeld ook in het IndyCar kampioenschap en de DTM.

Begrijp je Duits een beetje dan is het commentaar doorgaans best goed te pruimen. Wat wel een beetje ergerlijk wordt zijn de frequente reclames voor Krombacher en Krombacher Alkoholfrei. Ook zijn de Duitsers kennelijk nog niet afgestapt van bel-en-win acties. Maar goed, het voordeel daarvan is dat je wellicht een Ford Mustang (rijtest) of Fiesta ST aan je F1-hobby overhoudt.

Channel 4
Een andere optie is om de feed van het Britse Channel 4 op te zoeken. Deze Britse commerciële semi-publieke omroep nam het pakket van BBC over en zendt zodoende ongeveer de helft van de races uit. Het commentaar komt ook grotendeels van ex-BBC mensen en wordt geleid door David Coulthard. Nadeel is dat je een schotel nodig hebt om de zender op te vangen. In Groot-Brittanië zit de zender niet achter de decoder, dus wanneer je de Astra2-satelliet opvangt op 71 graden noord 28,2 graden oost krijg je volgens totaaltv de juiste beelden binnen.

Channel 4 zendt dit jaar de races in Bahrein, Rusland, Monaco, Azerbeidzjan, Engeland, België, Singapore, Maleisië, Mexico en Abu Dhabi uit. Dat wordt dus snel vrienden maken met iemand in de Bijlmer.

Een livestream op je TV blazen
Het zou ook een optie moeten zijn anno nu om via je smart-TV of een apparaat onder je TV een livestream naar het grote scherm in je woonkamer te sturen. Maar of de kwaliteit van de streams dat aankan is een tweede. Voor een overzicht van livestreams kan je HIER terecht. Aanvullingen zijn welkom in de comments zodat we het lijstje eventueel kunnen updaten voor het nieuwe seizoen.66 reacties

“Dat wordt dus snel vrienden maken met iemand in de Bijlmer.”

Ik kom niet meer bij swa
Leuk stukje dit

Ik had dit artikel in de week voor de eerste race in Melbourne geplaatst, maar misschien dan handig om nogmaals onder de aandacht te brengen met overzicht van de beste streams.
Vanaf volgend jaar zend Skysports trouwens uit in UHD.
@ahs1979: hoe kan je skysports in NL ontvangen en races opnemen (zonder kennissen in UK)?
@rvvm: weet ik niet, maar het commentaar van sky vind ik verreweg het beste, plus goede voor- / nabeschouwing. Dus ik hou me ook aanbevolen:-) Via torrents wel goed terug te vinden, maar dat is dan weer niet live….
@ahs1979: uhd is 1080p, sky zend uit in 4k
@gwnbmw: Onzin, 1080p is HD en 4K is UHD.
@gekkenhuis: 720p is hd…
@gwnbmw: klopt en 1080p(rogressif) is full HD.
@gwnbmw: nou goed dan: 4k = 4000×2000 maar dat is alleen voor bioscopen en dus mag UHD 3840×2160 ook wel 4k genoemd worden. Full HD is 1920×1080 en HD is 1280×720.
@gwnbmw: Maakt ook lekker veel uit.
@gwnbmw: 720p = half HD, 1080p = full HD. En UHD en 4K is hetzelfde..
Bevriende buurman met ziggo, ziggo app op mobiel, en chromecast aan de platte tv.
@mars: Chromecast? Nou krijg dan mooie dvr melding, ivm rechten blokkeert deze stream via Chromecast… Hoe doe je dat dan??
@galgootje: hdmi kabel aansluiten op je labtop en tv en gwn de optie dat je et alleen ol je tv ziet, dan via jnternet streamen en je kijkt op je tv
@gtrlove: das niet wat hij zegt. Chromecast met de Ziggo app ging het over. Dat werkt gewoon niet hier en das best jammer.

Met klapjap kijken kan ja. Met tablet met HDMI uit ook.

Maar Chromecast dat lukt dus gewoon niet.
@galgootje: Ik heb gewoon Ziggo, dus kan in de woonkamer lekker kijken. In de zomer zit ik echter liever buiten in de tuin. 2e flatscreen neergezet, chromecast erin en via de Horizon Go app lekker naartoe streamen. Heeft afgelopen jaar perfect gewerkt…
Ziggo horizon downloaden op je ipad en via Apple tv naar je tv streamen. Moet je alleen een bekende hebben met ziggo die zijn inlog gegevens wil delen.
@stefane30v8: kan hier ook, maar ik kijk liever niet met het geluid van Olav Mol. Hij mist te veel, en heeft te veel fout tijdens de wedstrijd in vergelijking met de Britse Teams.
http://www.totalsportek.com/formula-1-live-stream/

Daar heb ik afgelopen seizoen regelmatig een werkende stream gevonden. Naar mate het seizoen vorderde werd het overigens wel steeds lastiger een goede te vinden.
via Android app
@justy: klopt. En bij spannende momenten liep ie wel eens vast… Maar commentaar van Sky (vooral over Max) is zoveel leuker dan NLse. En ook Channel 4 doet het goed.
@justy: VLC player downloaden, dan ACE stream downloaden; dan op reddit.com/formula1 de racethread openen en daar de code voor je stream copieren; Hennostreams: SkyF1 HD.
Uitgebreide lijst: https://www.reddit.com/r/formula1/comments/4axmqu/how_to_stream_f1_streams/.

Werkt helemaal top, heel t seizoen gezien zo en 1x een kleine hapering gehad.
@sportstand: Word ‘m dit jaar helaas niet. De gegevens van de man achter die streams zijn uitgelekt op internet, en hij heeft alles stopgezet en afgesloten.
@dutchymc: No echt? Heb ik nergens gelezen, das wel erg balen dan!
RTBF(?) een (Waals-)Belgische tv-zender heeft de GP’s van vorig seizoen uitgezonden, ofdat het ook het geval is voor seizoen 2017 weet ik niet. Maar indien je een beetje Frans kan is het ook een prima-alternatief voor de Belgische F1 volgers.
Vergeet Ziggo en RTL+, en ga voor de livestream van Sky F1, complete weekend live, inclusief drivers parade lap, voor en na beschouwingen, team van Sky is zeer maar dan ook zeer goed geinformeerd.
@Modena: Sky F1 is veruit het beste idd met geweldig verslag. Die zender heb ik ook, probleem is alleen dat voor mij bijna alle races midden in de nacht worden uitgezonden, van zondag op maandag welteverstaan… :(
@Modena: Hebben zij voortaan ook live streams? Want daar zou ik graag voor betalen, alles om die verschrikkelijke Olav Mol en Rob Kamphues maar niet te hoeven zien…
Gewoon lekker kijken via Ziggo. Ik vind het wel best zo. Ja, de presentatie va Rob en consorten is niet van een fantastisch niveau maar dat boeit me niet zo. Het afgelopen seizoen hebben ze het allemaal wel veel beter voor elkaar dan voorheen met interviews in de pitstraat en dergelijke. En Olav Mol vind ik prima te behappen. Ja hij zit er wel eens naast, maar dat zit ikzelf ook wel eens. Als je niet teveel waarde hecht aan commentaar, zoals ik, dan kijkt het prima weg.
@viezefreddyw: En als je jarenlang Sky of Channel4 gewend bent, met tig pitlane reporters, talloze interviews met alle F1 goden, dan wil je dat hele kleine Nederlandse amateurgedoe niet meer, althans zo heb ik dat ervaren. Olav Mol was leuk tot 1998 ofzo.
@john4545: Dat snap ik. Ik heb zelf ook heel vaak andere zenders opgezocht. Maar die moeite wil ik niet meer nemen, ik heb ook al die kanalen niet meer. Het boeit me ook niet zoveel meer. Ik druk op 14 op mijn afstandsbediening en het is goed zo.
@viezefreddyw: Zo kan je het ook zien. Ik vind hedendaagse F1 ook niet meer zo interessant als vrugah, toen ik op vrijdagochtend bbc ceefax steeds maar refreshde om te zien of de vrijetrainingstijden en dan met name die van onze Jos al bekend waren. Ik steevast zaterdag en zondag vrij hield om qualificatie en warm up te kijken. Tegenwoordig kijk ik zelden nog qualificatie, en sommige races kijk ik of gedeeltelijk, of helemaal niet. Wie weet gaat dat veranderen als de NA_motoren weer terugkomen (Ross Brawn zei vd week iets daarover) maar nu vind ik elke abo teveel geld. Sterker, ik heb niet eens een tv-abo :)
@john4545: Hipster
Gewoon ziggo natuurlijk! Ook omdat Fox standaard in het pakket zit. Eindelijk legaal TWD kijken.
@dutchdriftking: En omdat HBO Nederland stopt gaat Ziggo ook een deel van die programmering overnemen. Grote kans dus dat je als Ziggo klant straks ook Game of Thrones legaal kan kijken zonder extra bijbetaling.
@edge: precies! En omdat downloaden steeds meer risico’s met zich mee brengt, en we allemaal schijtziek worden van de clickadds, helemaal wijs!
Ben maar weer blij met Ziggo. Zeker ook omdat het ook goed op de tablet of laptop afspeelt. Wel handig met lekker weer op de loungebank.
Kodi kanalen in overvloed.
Kan me wel vinden in de reactie van @viezefreddyw. Hoewel ik soms tijdens de race iets minder coulant ben over m.n. Olaf Mol. Alles voor en na de race kijk ik via SkySports F1. De notes van Ted Kravitz zijn hierbij mijn favoriet.
@oetelaar: Paddock Pass met Will Buxton vind ik zelf veel beter. Ook lijken de rijders wat toegankelijker naar Will.
@bassx: qua openheid van de rijders naar Will Buxton heb je een best punt. Hoewel ik bij Ted vaak het idee heb dat het meer gaat om wat hij zelf te melden heeft en minder om wie hij voor de camera krijgt, alleen al omdat de camera soms 40 meter voor of achter hem loopt. Zeker als het twee weken duurt voordat de volgende race start, kijk ik naderhand bijna alles. Maar goed, dat is voor het nakauwen van de race.
@oetelaar: Doe precies hetzelfde:). Ook leuk om soms een video van Peter Windsor te kijken maar ga ze ook allemaal bij langs. Ted heeft inderdaad soms een leuke kijk op de zaak.
Iedereen prijst SkySports wel elke keer de hemel in maar die heb ik echt nog nooit werkend gekregen zonder eerst te verdrinken in de pop-ups en spam. Maar ja, je moet toch wat als je te gierig bent voor een Ziggo abonnement.
@toempf: Je moet ook niet via een lullig streampje op je laptop/pc kijken. Gewoon via kodi op je tv en anders iptv. Gewoon full hd op je tv.
@545e60: Wat is kodi?
@545e60: Na wat gepiel heb ik volgens mij kodi geïnstalleerd, en een add-on van Sky er op gezet. Ik ben benieuwd.
SkySports maakt verreweg de beste uitzendingen, in HD en lange voor en nabeschouwing. Dus ik blijf gewoon lekker streamen met Acestream, werkt behoorlijk goed. Maar ik zou er best wat geld voor over hebben om SkySports gewoon op de tv te kunnen kijken…
@trustmeiamanengineer: In theorie is dat mogelijk, een vpn naar de UK en met engels adres een sky abbo nemen. Ik heb me er niet in verdiept maar is sky niet te krijgen op de schotel?
@trustmeiamanengineer: jup, gebruik deze stream ook sinds de laatste paar races. Echt topkwaliteit en tenminste met degelijk commentaar etc.!
Ziggo bij gebrek aan beter. Jammer dat we in NL nog geen UHD hebben zoals in de UK met Sky, fingers crossed for next year! Vwb commentaar bij Ziggo heb ik geen probleem met Olav, hij slaat de plank wel eens mis maar hij blijft toch mijn papa voor F1, ik heb de hele basis (en meer) van hem geleerd! Maar die Kamphues….. die mag deze week geschept worden door een vrachtwagen in Argentinië…
Ik zaag nog liever mijn benen zonder verdoving eraf dan dat ik ooit nog geconfronteerd wordt met dat tenenkrommend slechte Nederlandse F1 verslaggeving. Ik begrijp dat ze tegenwoordig een studio vol met juichaapjes hebben vanwege Max maar zelfs hij gaat Jaap Jongbloed niet verbeteren. Sky en Chammel 4 zijn weliswaar schandalig diep in de hol van lil kleine en zn 4 gouden hondenkettingen, maar de kwaliteit is kilometers beter.

Wat betreft stream: zat sopcast of acestreams die volle 4k kunnen benutten. Als ik er mn bed niet voor kan uitkomen vanwege een racestart midden in de nacht…ohnee Bernie heeft ook die charme afgemaakt…dan keek ik gewoon 1 van de vele streams op mn laptop.
Henno zend topstreams uit via ace, gewoon hd zonder noemenswaardige storingen. Kan ziggo nog wat van leren.
De film on live tv app downloaden ff aanmelden en je hebt 600 zenders waaronder channel 4 van de bbc
@rob5nismo: Channel 4 is veel, maar niet van de BBC. Het is zeg maar de RTL4 van Groot-Brittannië.
@RRRobert: maar goed je kunt wel race’s met degelijk commentaar bekijken en niet om de 5min krombacher enz.
Ik heb zoveel slechte ervaringen met Ziggo (eigenlijk de voorganger, UPC), dat ik het verdom om m’n KPN abbo alleen voor de Formule 1 weer in te ruilen. Ik zuip nog liever Krombacher.
reddit.com/r/formula1 daar vind je wel een acestream voor SkyF1 ;)

Incl. memes van Hennoken.
Al dat gezeik over Olav Mol en consorten, de man loopt heel wat jaartjes mee in het vak en is heus geen nono, el een tip voor Ziggo probeer Nelson Valkenburg van Motors tv binnen te halen, ongelooflijke kennis van de autosport.
@toniominestrone: Hij is geen nono maar wel enorm traag en zag bv tijdens de GP van Spanje pas de laatste 10 ronden dat Max kon winnen terwijl ze op Sky dat al op de helft aan het speculeren waren. Met de live timing was dat ook niet zo moeilijk. Persoonlijk werd ik ook doodmoe van zn anti-Schumachergelul en woorden als ”racer pur sang” terwijl F1 allang niet meer ”pur sang racen” is.
Dat stukje over RTL+, geniaal! Heerlijk hoe die Duitsers dat nog steeds doen!
Dit jaar gevolgd met acestream, ff het programmaatje downloaden en vervolgens ff googlen naar een linkje voor de skysports zender, geen UHD wel HD dus prima. Vaak kan je via reddit ook goede manieren vinden om F1 live te kijken
Ik kijk meestal in de sportsbar. En met vroege races een HDMI kabel via de laptop en stream aan.
Ik kan nooit een livestream met goede kwaliteit vinden
“Wir drucken sie die daumen.”
Ziggo is leuk, zeker ook met Doornbos en Kamphus doet het ook steeds beter, alleen nog even Coronel schrappen, wat een aandachttrekkende eikel is dat toch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).