Help een AB-lezer zijn gestolen Porsche terug te halen

Auteur: , 20 Reacties

Deze fraaie 997 is woensdagnacht ontvreemd van een trouwe lezer.

Porsche 997 gestolen

De nacht van 27 op 28 maart deze week moet een hel geweest zijn voor AB-lezer Maarten. Hij bezit een Porsche 911 van de 997-generatie. Momenteel is er echter een klopjacht gaande op de auto en de daders, want hij is gestolen. Dat gebeurde woensdagnacht om 01:59 in Elburg. De auto is vervolgens gebruikt bij een inbraak in Zwolle. Drie mannen traden eerst binnen in zijn huis en namen Maartens laptop, camera’s en iPad ook nog mee. Daarna stalen ze de sleutel van de 911, samen met kentekenbewijzen en reden zonder pardon weg met de Porsche.

Maarten heeft de opgenomen beelden van zijn camera op YouTube gezet, waar de mannen deels op te zien zijn:

De 911 lijkt wellicht een beetje op andere exemplaren van de 997-generatie, maar toch zijn er een paar technische details die het vermelden waard zijn. Het gaat om een 911 uit 2005, geïmporteerd uit de VS. Het kenteken is 6-KZH-92. De auto is uitgevoerd in het zwart met 19-inch velgen. Op de optielijst staat het Bose-pakket, een handbak, PASM en xenonverlichting. De 911 is gestolen op woensdagnacht in Elburg, op donderdagnacht dook de auto op bij een inbraak in Zwolle.

Het dievengilde heeft dus weer lekker prijs geschoten, zonder erbij na te denken dat een nogal wanhopige Maarten nu een zware dip heeft. Daarom looft hij 3.000 euro uit voor degene die kan helpen zijn Porsche terug te halen. Degene met de gouden tip kan contact opnemen met Maarten via Facebook of stuur een email naar [email protected] AB Opsporing Verzocht: u wordt geroepen.20 reacties

Moeilijk hé, schakelen! Kut volk, je moet van andermans spullen afblijven. Hoop dat hij wordt teruggevonden MAAR, ben bang dat deze met een aangepast vin nummertje in het Oostblok rondrijdt.
In een container richting Aftika of Oostblok. Mefelijden met de kerel …
@autodrome: Aftika? Waar ligt dat? Naast Verweggistan?
@ghost: Je weet heus wel wat ik bedoel, we gaan toch niet op wat lettertjes kijken …. Het gaat om de boodschap …
@autodrome: was een geintje dropsleutel😉👌🏼
@ghost: Best lekker, dropsleutels …
De enige tip die ik de ongelukkige Maarten kan meegeven is: kap met Facebook, want je gooit een onnodige drempel op voor mensen die geen (actief) Facebook account hebben. Zet ff een tijdelijk e-mail account op via Gmail of Outlook.

Sterkte verder met dit verlies, want het zal me niets verbazen als deze auto nu een trotse eigenaar heeft gekregen uit de Oost-Europese penoze.
@rrrobert: ivm privacy moeten we de contactgegevens even overleggen altijd, maar het email adres van Maarten staat er ondertussen bij ;)
Ik hou m’n ogen open. Mijn bloed gaat hier van koken, wat een graf situatie. Sterkte!
Als ik daar op moest uitkomen als ze in mijn auto zitten zou ik de politie niet bellen. Afknallen en in de tuin begraven. Enige oplossing om van dit soort tuig af te geraken.

Hoop dat je hem nog heel terug vindt!
Onvoorstelbaar hoe relaxed die pikken die auto van de oprit rijden. Ik zou zelf alvast nooit een dure auto vooraan op de oprit zetten, want die jattende figuren deizen nergens voor terug.
@tge1: deinzen
Sterkte ermee! Ik hoop dat je auto wel tegen diefstal verzekerd was en zo ja, je er financieel niet teveel bij inschiet. Het geregel er omheen, en het idee dat ze bij je binnen zijn geweest en binnen no time je spullen waar je zelf hard voor hebt moeten werken is al erg genoeg.
Ik zou hopen dat ze hem vooral niet terugvinden en dat ie goed verzekerd is… Zijn er vast niet als liefhebbers mee om gegaan.
Hoop voor de eigenaar dat de auto in goede staat teruggevonden wordt. Voor de daders hoop ik dat ze een afgevuurde kogel koppen, inclusief double tap.
Is dat sneeuw op die oprit?
@super007: Maartens tuinman is waarschijnlijk op vakantie.
Ik zie toch ook sneeuw. Ik ben al een tijdje weg uit NL maar ik kan mij niet herinneren dat het eind maart sneeuwt. Hopelijk vind je je porker snel terug kerel.
Dit zijn hele rare mannen. Kwamen ze voor de Porsche en namen ze de ipad en laptop als extraatje, of juist andersom. En dan met een gestolen Porsche gewoon lukraak nog ergens anders even inbreken. What the f..
Op de markt in Wroclaw waarschijnlijk voor 10k te koop..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).