Nooit meer La Place-koffie tijdens het rijden met SEAT

Auteur: , 21 Reacties

U bent de wegrestaurantkoffie beu? Koop dan een SEAT.

SEAT espresso

Stel: je bent een Italiaanse autofabrikant. Je ontwerpt een MPV-achtige auto met retro-trekjes die je onder de verkeerde naam in de markt zet. Je noemt hem 500L en in Europa loopt men niet echt warm voor je auto. Wat doe je dan? Kijken wat er mis mee is en dat verbeteren? Nee joh, je compenseert de matige prestaties met een optie waardoor men je auto wél onthoudt. Zoals een mobiel espresso-apparaat. Het blijven toch Italianen.

Daar het concept van de 500L niet echt overgenomen wordt door andere autofabrikanten, blijkt die espressomachine toch een leuke optie. Daar is SEAT het mee eens. Waarom zou je moeten stoppen voor een bakkie pleur, als je het ook gewoon in je auto kunt maken? Samen met het koffiemachinebedrijf Handpresso presenteert SEAT de optionele espressobar in al hun modellen. Voor zo’n 200 euro krijg je dan de machine en twee glazen.

Niet alleen is het makkelijk, maar ook goed voor het milieu. Het wil nog wel eens gebeuren dat de disposable koffiebekers na gebruik in de berm belanden, in het VK (waar de SEAT’s met Handpresso debuteren) liggen er naar schatting zo’n 2,5 miljoen bekertjes in de berm. De Handpresso met glazen kan opgeborgen worden in de middenconsole, zodat je altijd je bakkie en een glas bij je hebt. Dat scheelt weer simpele bekertjes.

Een grappige optie dus. Overigens niks nieuws, ook niet voor VAG. Bij Audi kun je de espressobar al een tijdje bestellen in alle modellen. Het feit dat de Audi- en SEAT-Handpresso’s bijna identiek zijn is daarom niet toevallig. Wel een leuke marketingstunt, maar 200 euro is aan de dure kant. Ach ja, je moet wat over hebben voor gemak en het milieu.21 reacties

Ik vind 200 euro juist meevallen voor deze optie.
@chrisvonmeer: ik zou voor 200 euro, deze optie niet onaangevinkt laten.
@mikje90: winkelprijs is €249,95 dus het valt inderdaad wel mee. Behalve dan dat je voor 5 Euro een thermoskan koffie mee kan nemen met verse filterkoffie in plaats van die cups.
@stephane8200: you had me at ‘filterkoffie’… oh nee toch niet! 😉 Jaja, voorkeuren, I know.
@stephane8200: 5 euro een verse thermoskan filterkoffie? Ik weet niet wat jij thuis voor koffie hebt maar die van mij komt niet uit de reet van een kleine kat/aap-achtige…
@cloverleaf: nee de thermoskan zelf denk ik :)
@gulli: precies. Praktisch gezien moet je voor dit ding ook nog water meenemen en van die cupjes. Mijn smaak gaat ook niet uit naar nespresso maar dat is meer een kwestie van voorkeur.
@stephane8200: aight. Filterkoffie is zoveel lekkerder dan die nespresso meuk.

Ik heb thuis een goeie espresso machine staan, maar meestal zet ik smorregens een verse pot filterkoffie. Dan staat er ook nog een nespresso apparaat voor die cafeïne-vrije knaagdieren (m’n broer).

Desalnietemin zou ik best een goeie koffieapparaat in mn wagen willen hebben. Dat was een betere optie geweest dan m’n knipperlichten.
@cloverleaf: bevalt de BMW nog?
Zorgt vast voor minder bekertjes langs de kant van de weg.

Maar of de hoeveelheid zwerfafval ermee afneemt…

Ik zie de bermen al vol liggen met auto’s die van de weg af geraakt zijn omdat er zonodig onder het rijden koffie gezet moest worden.
@moveyourmind:

Doet me denken aan van de meest maffe autofilmpjes ooit: dat van dei vrachtwagenchauffeur die al rijdend een campinggasbrander tussen zijn benen had staan met daarin kokend heet water voor zijn pasta…

Die 500L is trouwens weer zwaar ondergewaardeerd door velen, zoals gebruikelijk bij Italiaanse automobielen. Ik had hem graag gezien als Nederlandse politiepatrouillewagen. Ding is megaruim.
Seat Aroma
@edu7: haha. T aroma komt je tegemoet zodra je je portier open doet
“Not my cup of tea”

1. Hoe zit het met het afwassen van die glazen? Extra schakelaars via ruitensproeier om afwas en water te spuiten?
2. Opmerkelijk dat SEAT VK kiest om het te promoten i.p.v. een koffiedrinkend land.
Stoppen met vast koffie drinken, kan het iedereen aanraden. Zo’n veel te hete bak pleur van een benzinestation word je toch niet vrolijk van.. koffie euro95.
De 500L is jaren (by-far!) de best verkochte MPV van europa geweest.
Bij Audi hebben ze dit al jaren als accesoire in de lijsten staan, ook voor diezelfde €200,-.

Destijds bij Van den Udenhout hadden ze er 1 als tester, het is niet zo chill als je denkt dat het is.
Staat bij Volkswagen ook al tijden in de webshop voor 200 euro.
https://shop.volkswagen.nl/auto-accessoires/comfort-en-bescherming/comfortartikelen/000069641-espressomachine
@eddo: zonder logo te vinden voor zo’n 150 euro van dezelfde fabrikant.
Even tussendoor, maar asocialer dan wat voor troep dan ook in de berm gooien wordt het toch niet?!
Hmm dit heeft natuurlijk iets met april en het getal 1 te maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).