Het verhaal van een autobloglezer die een krik verkoopt

Auteur: , 45 Reacties

Waneer het leven je citroenen geeft, maak dan limonade.

Gisteren hadden we een item over een jatmoos die een deur uit een Seat Leon stal in Amsterdam. Een steeds groter wordend probleem, dit jatwerk op bestelling.

Volgens autobloglezer @magetwan zijn de grijpgrage klauwen van de langvingers niet alleen druk doende in onze hoofdstad, daar ook hij ’s anderdaags bezoek heeft gekregen van het dievengilde:

“Niet alleen in onze hoofdstad… Ik heb maandagnacht twee man op heterdaad betrapt die de velgen van mijn auto wilden halen om 4 uur in de nacht. Heb ze de schrik van hun leven gegeven.”

De angst die tovenaar Twan de schavuiten aanjoeg was zelfs zodanig groot dat zij van de weeromstuit hun werkgerei achterlieten:

…en ze hebben nog wat achtergelaten ook.

Het betreft een krik die geschikt is om Opels op te tillen zodat je de wielen eraf kan halen. Handig als je bijvoorbeeld een lekke band hebt of je winterbanden wil monteren.

Twan besloot van de nood een deugd te maken en de krik voor een schappelijk prijsje te verpatsen op Marktplaats, uiteraard vergezeld van dit mooie verhaal.

Vannacht op heterdaad dieven betrapt die m’n velgen wilden stelen. Vraag me niet waarom, zo mooi zijn ze niet… Toen ik ze een klein beetje liet schrikken, hebben ze de benen genomen. Helaas heb ik ze niet kunnen pakken, ook de politie (inclusief speurhond) had geen succes. Wel waren ze zo lief om de dop en krik achter te laten! Aangezien ik twee wielbouten mis en dus moest lopen, moet de krik minimaal 5 euro opbrengen. Dan ben ik uit de kosten :-) Mocht jij nou degene zijn die vannacht z’n krik hier is verloren, doordat je zo hard schrok, laat het dan vooral even weten! Niet om sentimenteel te doen, maar ik wil graag m’n vieze, oude en vooral roestige wielbouten terug. Toch mooier dan die nieuwe glimmende… Ruilen?

Well played, Twan. Well played.45 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Gister de advertentie gelezen, ik moest lachen :)
@awesome: je mist een krik ;-)?
@awesome: Ik moet er ook wel om lachen, maar ik mis alleen een klein detail wat het lachen waarschijnlijk nog wat aansterkt… Hoe heeft Twan ze nou zo erg aan het schrikken gemaakt? Heeft hij een bebloed Zombie masker opgezet ofzo…
@VeniVidiVici: Laten we zeggen dat ik in 10 seconden bij m’n auto stond, brullend en wel, met een wapen in m’n hand (welke laat ik even buiten beschouwing haha)
@magetwan: Logisch ik zou het ook doen :-)
Politie bekijkt het maar met hun “niet voor eigen rechter spelen” en “bel ons en wacht en kijk ondertussen rustig hoe ze je spullen slopen”
Er zal heus wel iemand zijn die de prijs nog een beetje opkrikt.
Wat een held!
Mooie advertentie!
Niet eerst de politie even laten kijken of er iets van DNA sporen op zitten?
@bazzelijn: Mits er niet iemand met de krik is vermoord, heb ik zo het gevoel dat de politie niet die krik gaat onderzoeken op DNA :-).
@olivier420: Een beetje vingerafdruk of dna is niet zo lastig. Het zou de hefboom kunnen zijn naar een spoor van de boeven bassie.
@fmgarcia: volgens mij is een goedevingerafdruk lastiger te vinden als dat het in csi wordt voorgesteld.
@pomoek: Er kan altijd sperma worden gevonden..
@fmgarcia: want de dader heeft eerst een potje gekrikt met zijn krik?
@renegade: Misschien waren het wel pornojetsers..
@fmgarcia: van 20 inch ;)
@bazzelijn: jij kijkt teveel csi
@bazzelijn: tenzij er vreemde dingen met die krik zijn gedaan gaan ze geen DNA vinden.
Het zou wel helpen als er van te voren even op gespuugd is, dan vinden ze vast wel iets.
@bazzelijn: Politie vond het niet interessant, die zijn wezen kijken maar ik mocht de krik houden haha
Inb4 aanklacht wegens heling.
@wimpster: inderdaad hopelijk doen de boeven geen aangifte.
Je weet maar nooit in nl
@hplh: Maakt niet uit, in nl wordt toch alles opgelost met een taakstrafje. Mits je natuurlijk als brave burger iets verkeerd doet. In nl kun je beter een gezin doodrijden met je dronken bakkes dan door rood rijden.
@wimpster: afdeling gevonden voorwerpen lijkt mij.
Benieuwd hoe hij ze heeft laten schrikken. Hier in Amsterdam zijn ze niet zo onder de indruk van een boze eigenaar.
@lemster: Hier schrikken ze nog wel van een boze eigenaar, gelukkig. Kwam wild brullend met een wapen naar buiten :-) Geen knuppel en ook geen vuurwapen, vul maar in…
@magetwan: heb ik ook eens gedaan. Stuurde m’n (inmiddels) ex naar buiten. Schrokken zo hard dat ze bijna een hartaanval kregen.
@magetwan: Nice work!
Bah smerig jattuig, gewoon met je poten van andermans spullen afblijven! Wel lachen dat hij het zo oppakt!
-edit: Ai Caramba!, is inmiddels gefixt-
Mag ik hem terugkopen, ik mis hem zo erg
Ook echt een foto van het serienummer maken haha, prachtig!
Sorry!
Dan ben ik benieuwd hoe hij het jat tuig angst heeft aangejaagt.
Misschien met de honkbalknuppel naar buiten?
@rob5nismo: z’n vrouw naar buiten gestuurd?
@davelepeef: Hahaha
@davelepeef: Held! Ik was het gewoon zelf, brullend en wel… Maar zal het onthouden voor de volgende keer haha.
Hahaha, zo’n krik mis ik dus nog
@bartteeuwen: Hebben? :)
De grootste schade is waarschijnlijk door die krik veroorzaakt. Zo’n bagger ding waar mee die idioten je dorpels naar de filistijnen helpen omdat ze de krikpunten niet gebruiken.
@dutchdriftking: Het mooie is, ze hebben gewoon het krikpunt gebruikt… Ging ze echt om m’n lelijke velgjes, de rest van de auto hebben ze ‘mooi’ behandeld.
@magetwan: Wat voor wielen waren het?
@dutchdriftking: Simpele Effezetta 5-spaaks, die tweedehands nog geen 200 euro opbrengen…Met gebruikte Vredestein bandjes, die nog aardig zijn maar ook geen goud waard.
Held
Fantastisch, wat een humor
Hey mn krik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).