Amsterdamse jatmoos gaat er vandoor met stukje Seat

Auteur: , 36 Reacties

Niet alleen klassieke Porsches moeten het ontgelden in onze hoofdstad.

Seat Leon mist een deur

Hoewel het fijn wonen is in Mokum, moeten vervoersmiddelen het bovengemiddeld vaak ontgelden. De fiets van ondergetekende is uiteraard al eens gejat en mijn auto net niet afgebrand. Door schade en schande wordt men wijs, dus ik huur tegenwoordig een plaatsje in een afgesloten parkeergarage. Niet dat dit de ladrones tegen houdt overigens. Zoals laatst, toen een tweetal kwajongens een klassieke Porsche ontvreemden uit een garage en die vervolgens een paar honderd meter verderop weer verstopten. Het zou grappig zijn als het niet zo triest was.

De eigenaar van een Seat Leon die op de Jacob van Lennepstraat geparkeerd stond kan er over meepraten. Toen hij ’s ochtends wakker werd, bleek zijn Leon opeens nog maar een vierdeurs. Het voorportier aan de passagierskant was vakkundig uit zijn scharnieren gelicht en spoorloos verdwenen. Door het achterste zijruitje in te slaan kon de auto worden geopend, waarop de deur werd gedemonteerd. Vermoedelijk op bestelling, want de gemiddelde occassionkoper -of die nu in Schijndel of Wroclaw woont- wil doorgaans de rest van de auto er ook bij.

Foto door een twitterende wijkagent, met dank aan Andy voor de tip!36 reacties

Ondanks dat je dit soort mensen direct moet opsluiten hebben ze het wel netjes gedaan. Het lijkt erop alsof er weinig schade is rondom de deur en ook netjes het kleinste raampje intikken om hem open te krijgen, het kan erger
@mp1394: ja, bijvoorbeeld je hele auto weg
@piemus: en de deur laten staan….
@piemus: Ik vind dit een beetje een open deur…
@donvincenzo: pa dum tsss
@mp1394: kleine raampjes zijn nog vaak t duurst. Maar alsnog, als ik in mijn oude Leon mezelf opsluit, dan krijg ik de deuren van binnen echt niet open zonder een sleutel. Of ze hebben hem op een ander manier opengebroken, of worden nieuwe autos gewoon slechter beveiligd
@mp1394: Pieter Baan centrum-Tempo team-Kwik fit.
@mp1394: Het waren in ieder geval geen draaideurcriminelen…
@donvincenzo: dan ben je echt een baas als je een draaideur jat.
Heb het ooit ook eens gehad. Toen ik ’s morgens naar mijn auto ging waren de zijspiegels en het stuur verdwenen en de binnenbekleding van de deuren hadden ze “netjes” op de achterbank achtergelaten. Papieren en zelfs radio zat er nog in. Was waarschijnlijk ook op bestelling vermoed ik.
@misterdrogba: daar kan je best vanuit gaan.
Weten we zeker dat de deur gestolen is of zien we hier een stukje VAG bouwkwaliteit waarbij de deur onderweg naar huis er af is gevallen?
@Rick-dos: iets met open deuren intrappen?
Niet alleen in onze hoofdstad… Ik heb maandagnacht twee man op heterdaad betrapt die de velgen van mijn auto wilden halen om 4 uur in de nacht. Heb ze de schrik van hun leven gegeven en ze hebben nog wat achtergelaten ook: http://link.marktplaats.nl/m1077015738?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=89977 :-)
@magetwan: lol @ advertentie. Hebben ze al aangebeld om netjes hun krik op te halen?
@magetwan: whut. Lol’d
@magetwan: ha mooie advertentie!
@magetwan: held!
@magetwan: haha in zag je adv over de krik op FB voorbij komen. Sneu dat ze je lelijke velgen wouden jatten.?
@magetwan: Waarschijnlijk heeft het geval uit het bericht juist te maken met een personeelsadvertentie: ‘portier gezocht’.
Neem ‘m dan helemaal mee stelletje bandieten
Verzekeringsfraude komt bij zo’n “diefstal” toch vaak langs als optie. Geen voorrang geven aan een fietser van rechts en een deur in de kreukels.. je kunt het zo oplossen.
SeJat
Trouwens bijzonder dat je een Leon open kan krijgen door dat kleine gaatje achter. Misschien de kindersloten activeren?
@w0o0dy: dan tikken ze wel een ander raam in..
Fijn wonen in Mokum *proest*. Los van het gebrek aan lebensraum, is het jatgehalte wel erg hoog in de randstad. Als ik kijk hoeveel motorfietsen er ontvreemd worden… Nee geef mij maar een lekker rustig gat, als ik zin heb in herrie pak ik de auto/motor/trein wel en zoek ik het met alle plezier op.
Zal absoluut aan mij liggen, maar wat zijn ‘ladrones’? Wel weer absoluut kut om je auto zo te vinden. En waarom zoveel moeite doen? Op de sloop heb je zo’n deur voor een paar tientjes.
Toch wel netjes dat ze het kleinste raampje hebben gepakt en de rest van de auto hebben laten staan.
Mooi woord weer dat ‘Jatmoos’.
@jaapiyo: Wat verwacht je anders aan te treffen in Jatsterdam
@sonofaboss: of Stelystad
@crosscabouter: van Stelystad naar Jatsterdam, met een velg en een deur..
Nieuw ontdekte vorm van VAG hardware fraude, minder leveren als voorgesteld is.
Weight reduction bro!
@gop1: lmfao! Nuff said..
Echt apsurt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).