Het bewijs dat Duitsers geen smaak hebben

Auteur: , 51 Reacties

Zo subtiel als een grindtegel in je gezicht.

Als er een tuner lastig is in te schatten, dan is het Hamann wel. Het bedrijf van Erich Haman zit veelal over het randje van het smaakvol betamelijke. Het ene project is soms nét een beetje teveel en het andere project is wanstaltig over de top. Dan denk je meestal: doe nou even de velgen een maatje kleiner, de auto iets minder laag, een normale kleur en minder uitlaten. Maar ja, subtiele tuning is nu eenmaal niet zo heel erg populair. Zo’n getunede auto is voor mensen natuurlijk perfect om te laten zien dat ze een net wat groter budget hebben tijdens het shoppen op de P.C., toch zou deze blubberdikke M550d van Hamann niet mistaan op de oprit:

Hamann M550d Touring '18

Het probleem ontstaat vaak wanneer ze SUV’s of sportwagens gaan aanpakken. Al sinds 2001 doet Hamann de meest wonderlijke dingen met Range Rovers. Dat begon eerst vrij onschuldig met bullbars en iets grotere velgen, maar dat ging al heel snel de foute kant op. Zo’n statige Brit voorzien van een dikke bodykit en mega-velgen slaat natuurlijk nergens op. Een Range Rover gaat er niet sportief van rijden en in het terrein werkt het alleen maar tegen je.

Zo ook met de Range Rover Velar. Hamann heeft eigenlijk alles fout gedaan wat je maar fout kan doen. Zo staat de Velar lager dan normaal. Ook is er een dikke bodykit gemonteerd. Zo erg als bij sommige Evoque’s van Hamann is het niet, maar het ziet er nogal gekunsteld uit. De diffuser met vier uitlaten is ook veel te veel van het goede.

Hamann Range Rover Velar

Dan de velgen, je kan kiezen uit 6 verschillende wieldesigns. Op dit exemplaar achtte Hamann het noodzakelijk dat de ‘Anniversary Evo II’-wielen gemonteerd worden. Op zich geen lelijke velg, maar met 23″ (!) natuurlijk veel te groot. Ondanks dat die superplatte banden het ergste doen vermoeden, spreekt Hamann van ‘Extravaganter Komfort!’ Ze zijn in dit geval in Graphite Grey gespoten om zo mooi te matchen met de lakkleur. Piece de Résistance zijn de badges. In plaats van de typenaam Range Rover staat er nu in koeienletters ‘H A M A N N’. Stijlvol. Er werd met geen woord gerept over de prestaties. Of de prijs. Waarschijnlijk dat het toch niet uitmaakt. Als linksback van Roda JC wordt je nu in elk geval een stuk serieuzer genomen. En is dat niet waar het om draait?51 reacties

Niets is zo persoonlijk als smaak.
@techniekmeneer: nog een keer:welke auto’s vind jij leuk?
@jupke: De Range Rover hier boven is best leuk!
@techniekmeneer: en wat rij je zelf dan?
@jupke: Nogmaals, op dit moment een Toyota Aygo. Inmiddels al een keer of 4 dat ik dit vertel.
@techniekmeneer: Toyota aygo:dan heb je verstand van auto’s,laat me niet lachen!
@jupke: de meesten rijden niet in bepaalde autos omdat ze het mooi vinden, maar omdat ze het moeten. Ooit daarover nagedacht?
@rs6issnel: Ik heb het idee dat nadenken niet zijn sterkste kant is.
@rs6issnel: zegt iemamd met zn suffe naam
@jupke: Dus de auto die ik rijd bepaald mijn kennis van auto’s? De Aygo staat meer stil dan dat hij gebruikt word, aangezien ik 5 dagen per week met de fiets naar mijn werk ga. Daarnaast heeft mijn vriendin nog een auto, en staat er nog een motor voor het mooie weer. Daarnaast heb ik nog een hypotheek, mag ik graag lekker uitgebreid op vakantie gaan, en spaar ik nog voor later. Dus nee, ik heb geen behoefte aan een grote/dure/zware/snelle benzineslurper voor de deur terwijl ik nauwelijks tijd heb om er van te genieten. Als ik snel wil pak ik de motor, als ik in een dikke auto wil rijden kan dat op mijn werk. Maargoed, ik denk dat ik morgen mijn ontslag in moet dienen, want volgens jou heb ik geen verstand van auto’s omdat ik een Aygo heb…
@techniekmeneer: aygo is een verstandige keuze maar erg saai! Als je van techniek houd had ik wel wat spannenders verwacht. Maar dat moet je zelf weten. Als ik met de auto ga wil ik iets leuks rijden,sorry!
@techniekmeneer: ik heb niet gezegd dat je geen verstand hebt van auto’s! Dat is jouw conclusie!
@jupke: Ik citeer; “toyoya aygo: dan heb je verstand van auto’s! Laat me niet lachen” En dan vervolgens zeggen dat ik de verkeerde conclusie trek… Aha…
@jupke: een aygo is een vervoermiddel. Geen auto voor iemand die verstand heeft van auto’s en zeker niet voor een petrolhead!
@jupke: Je kan beter stoppen met praten… Wat een bullshit. Jij moet nog een hoop leren knul.
@techniekmeneer: Ben blij dat jij alles weet!
@jupke: ik denk eerder dat jij een paar hersencellen mist.
@hplh: leuk dat jij zo reageert na een paar woorden! Iedereen moet dat rijden wat hij leuk vindt. Ik snap ook wel dat je niet voor de lol in een aygo rijdt!
@jupke: hoezo niet voor de lol? Hij legt je toch uit waarom hij die Aygo rijdt. Hij wil geld over houden om meerdere leuke dingen te kunnen doen. Dus wie weet stapt hij iedere keer met heel veel lol in de Aygo. Kijk, dat dat niet overeenkomt met jouw idee van lol hebben is natuurlijk totaal iets anders maar je moet hem daar niet op veroordelen door te zeggen dat hij geen verstand heeft van auto’s. Wie weet heeft hij wel veel meer technische kennis dan jij en ik bij elkaar.
@rhellema: weet jij hoeveel verstand dat hij of ik van auto’s hebben.
@jupke: is lezen echt zo moeilijk voor je? Ik schrijf “Wie weet heeft hij…” dus ik hou de vraag open omdat ik niet weet hoeveel verstand hij of jij van techniek hebben.
@jupke: met ook maar het kleinste beetje verstand van auto’s weet je ook dat die aygo van hem de aankomende 25 niet in de steek zal laten..
@raceface: als je betrouwbaarheid al enige belangrijk vind moet je een Toyota aygo kopen! Voor dat geld zij er ook leukere auto’s te koop.
@jupke: “leuk” is een relatief begrip. Ik vindt een Aygo van 4000,- een leuke auto voor het geld. Ze zijn betrouwbaar en zeer goedkoop te rijden. Daarnaast zijn ze waardevast. Dat versta ik onder een leuke auto. Een ander vind een nieuwe 6 serie die 10k per jaar afschrijft leuk, ik niet.
@jupke: En wat rij jij dan voor een auto?
@carfreakjim: Renault Clio RS 172, MG B cabrio 1973.
@jupke: Kijk, dat vind ik dus totaal niet leuk. Dus vandaar, leuk is relatief.
@techniekmeneer: als je een aygo rijd dan…….
@jupke: Franse en Engelse meuk…maar wel een ander vertellen geen verstand van auto’s te hebben…jaaaaaja
@rhellema: nee dat duits spul is goed! De VAG groep is nu slechter dan de franssen ooit geweest zijn!
@jupke: Broertje van Rufctr?
@techniekmeneer: wie is dat?
@jupke: ik doe alleen even een reactie in dezelfde stijl zoals jij hem deed bij @techniekmeneer, misschien dat je de strekking dan wel begrijpt. Overigens wel grappig dat je bij mij direct begint over een VAG product terwijl ik daar helemaal niets mee heb.
@rhellema: bijna elke Nederland heeft wat met VAG. Jij niet dus!👍🏻 Wat dan wel?
@jupke: heb niet zo heel veel met een specifiek merk als het maar minimaal 6 cilinders is. En geen Frans en zeker geen oud Engels
@rhellema: neem 2 aygo’s dan heb je ook een 6 cilinder.😜
Valt wel mee toch? Beter dan zo’n saaie instapper die je te vaak ziet.
Hij is gewoon dik, dan maar een Duitser.
Diezelfde velgen, maar 2 maatjes kleiner. En zet hem zo maar voor de deur! Nog steeds liever die 550d, maar mijn vrouw zal met deze dan wel naar de winkel rijden.
Niks mis mee, integendeel. Hou wel van een tikje fout randje aan een auto. Vooral in het zilvergrijs staan die concave spaakvelgen erg dik.
Ik denk dat ik een Duitser ben dan
Vind ‘m gewoon dik!
Duitsers maken geen grappen
Net mijn schoonmoeder dik. Maar ook lelijk en je wilt het niet hebben.
Nou alles fout hebben ze in mijn ogen niet gedaan. Smaken verschillen en in deze zou ik zou gaan rijden. Zet maar voor mijn deur!
Zo lelijk vind ik hem niet. Eigenlijk best wel vet
Ik spreek mijn innerlijke Lens aan en zeg maken!
Poeh, die Hamann M550d vindt ik echt heel gaaf! Alleen kofferklepspoilertje achterwege laten, dan is ie perfect voor mij.
De spatbordverbreders (vooral achter) zien er wat goedkoop uit, maar verder vind ik deze Hamann helemaal niet verkeerd. Ik heb wel eens (veel) erger gezien. Persoonlijk ga ik trouwens liever voor een stock look.
Ziet er toch best lekker uit zo.
https://www.hamann-motorsport.com/en/cars4sale/range-rover-autobiography/

Als je de link ziet denk je dat het fout is, maar @schrijvervandezeblog, de BMW is nog te koop:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).