Het mysterie van deze drie Bentley’s in de dolomieten [updated]

Auteur: , 48 Reacties

Op 2.239 meter boven zeeniveau kwam autoblog-lezer Alex deze drie slagschepen tegen. Wat deden de Bentley's daar zo hoog in de bergen?

Bentley's

De beschrijving die @alexnaoumov geeft zou goed passen in een Jason Bourne-film:

Vreemd genoeg waren alle drie de Bentleys linksgestuurd met een Engels kenteken. Ook zag ik aan de buitenkant van de blauwe Continental flink wat camouflage tape in de buurt van het knipperlicht zitten (helaas geen foto van kunnen maken). Ze missen ook alle drie de naafdoppen en er zaten veel losse schermpjes in het interieur om waarschijnlijk te loggen.

Camouflage-tape, ontbrekende naafdoppen en een plethora aan schermpjes in het interieur. Toegegeven, het laatste feit had in isolement genomen ook gewoon kunnen betekenen dat de auto’s mee gedaan hebben aan Pimp-my-ride. De combinatie van deze zaken maakt het verhaal echter toch interessant. Aanvankelijk dachten we dat Bentley hier gewoon aan het testen was met de Benta (rijtest) diesel. Die hebben we al eerder gezien en uit een kentekencheck op de ‘Engelse RDW’ blijkt dat ook deze SUV een dieselmotor onder de kap heeft.

Benta-diesel

De twee Conti’s (rijtest) hebben volgens dezelfde bron de vertrouwde W12 onder de kap. Maar, als je goed kijkt kan je een cirkelvormig object op het achtersteven van de blauwe coupé ontwaren, inclusief de nodige tape die er slordig bijhangt. En als we dan toch het scherpe oog gebruiken: die lasnaad tussen de C-stijl en het achterraam, die heeft de productie-Continental coupé toch helemaal niet?

Bentley-Continental-achterkant

Ter vergelijking, het normale model:

Bentley-rear

Waar we dus eerst dachten dat de twee Continental GT’s slechts als metgezellen dienden voor de Benta diesel, is de diesel mogelijk de bliksemafleider voor het echte nieuws. Is Bentley hier aan het onderzoeken of een Continental met stalen klapdak een goed idee is? Is dit stiekem een mule voor de Speed 6? Is iemand in Crewe simpelweg wat onhandig geweest met tape? Deel jouw eigen creatieve samenzweringstheorie in de comments.

UPDATE: Na het met een scherp oog bekijken van de comments, zou het kunnen dat de lasnaad slechts een draadje is. Kuch.48 reacties

Is het wel een lasnaad? Vooral op de ingezoomde foto lijkt het toch alsof het een kabeltje is, dat van dat cirkelvormige meetinstrument via de ruit naar binnen gaat.
@Edge: @Dizono: @patrick: @dawwg: @turbotanja: @metalmike: @MARS: @phaeton: Na het nógmaals met een scherp oog bestuderen van deze foto, kom ik tot diezelfde conclusie.

Mysterie opgelost? Dan loop ik nu maar rechts het podium af en laat de rest van de avond over aan collega @mauritsh.
Die ‘lasnaad’ lijkt me het draadje van dat ronde cirkeltje.. Of denk ik nu te veel in complotten? ;)
@Dizono: Het is geen misterie, gewoon een dagje uit van Boy George, George Michael en Elton John in de DoloMietjes.
@audicoupe84: do you really want to make me cry?
Hoe komen jullie bij een lasnaad? Je ziet duidelijk dat het een kabel is die doorgetrokken is naar dat ding op het achterraam
Is gewoon draadje wat naar dat ronde ding loopt op de achteruit.
Lasnaad bij de C-stijl ? Ik zie alleen een draadje dat bij het raam naar binnen loopt ?
Dat zal gelijk het stuk ducktape verklaren
Hoop dat het de speed 6 is
Dat is gewoon een stroomdraad afkomstig van dat ronde apparaatje op het dak
@turbotanja: anders lees je eerst even de andere reacties joh!!
@turbotanja: Blijft een leuke bug in de app: pas reacties zien als je er zelf een post, waardoor je dus 10x hetzelfde krijgt.
Dat naadje is een draadje!
@mars: aah fijn, was anderen ook al opgevallen..
Dan maar hopen dat het een mule is voor de speed 6!!!
Volgens mij is die lasnaad een draadje hoor!!! Iedereen denkt het1!1!1!
Raar dat niemand het nog gezien heeft..
maar ik gok dat die lasnaad gewoon een draadje is..
just my 2 cents..
De pijlen waren wel mooi toch…?
Heeft iemand al de draad opgemerkt?

Naar mijn mening zijn ze die helemaal kwijt bij Bentley. De Bentayga hád mooi kunnen zijn, maar er is veel te weinig gedaan om te verhullen welk model aan de basis heeft gestaan en vooral de voorkant heeft vreemde proporties. Jammer, want het is wel een erg goede auto met een interieur dat zeker Bentley waardig is. Maar het geheel mist klasse.

En zowel de Continental cabrio als de coupé hebben een achterkant die sterk afbreuk doet aan het geheel. Ook hier kloppen de verhoudingen niet helemaal, mede door de lage positie van de kentekenplaat.

Doen ze bij Rolls Royce naar mijn bescheiden mening toch een stuk beter:

http://www.sub5zero.com/wp-content/uploads/2015/04/mc_customs_rolls-royce_wraith_2.jpg
@moveyourmind:
De Continental was helemaal af/goed/perfect/kloppen/etc. toen ie net uitkwam. Was eindelijk weer eens een écht nieuwe Bentley. Verademing tussen al die kitscherige meuk (karikaturen van de T-series) die ze daarvoor verkochten:
http://www.roadsmile.com/images/bentley-continental-gt-coupe_key_19.jpg

Maar ondertussen vakkundig verkracht met faceliftjes her en der. Ding moest in één keer stoer en (nog) opzichtiger worden. En zie daar de huidige Continental…..
@Rob: Verhip, hij ziet er voor de facelift inderdaad gewoon goed uit. Raar, ze hebben niet eens zoveel veranderd, maar wat er veranderd is haalt het hele ontwerp naar beneden.
@moveyourmind:
Jup, dat zie je wel vaker. Over het algemeen doet een facelift meer fout dan goed…. Maarja, je moet altijd een “nieuwe” auto verkopen. Je kunt niet 13 jaar zonder uiterlijke wijzigingen een auto verkopen. Zelfs als je Bentley heet niet. Hoewel; Rolls Royce lijkt er mee weg te komen……
Volgens mij is die lasnaad gewoon een draadje. Of was dit de redactie al duidelijk hahaha
Het Bentley test team was te vinden in hotel La Majun in La Villa Badia. Toevallig zaten mijn ouders in dat zelfde hotel. Op die dag waren er ook 2 test mules van de nieuwe 5 serie te vinden. Ik heb de zelfde foto’s, maar tja, mijn ouders zijn helaas geen geweldige fotografen ;)
Wat een wazig artikel. Teveel gesmoked?
Is een draad naar de externe GPS antenne van een automotive logging en test systeem.
Da’s overduidelijk een zonnepaneel. Belastingtechnisch is het nu een hybride, dus minder bijtelling
Gevolg van Brexit.
Ik denk dat ze testen met een propellor op het dak van de conti, vandaar dat cirkeltje
Los van het draadje dat niemand gezien heeft, wat doen die gele pijlen daar en gaan ze ook mee als de auto rijdt ?
@fiero: Aajjj die pijlen staan ook dwars op de rijrichting, lijkt me niet goed voor de cw waarde…wat is hier toch allemaal aan de hand? Zelfs het standaard model heeft een gele pijl in de rechterspiegel. Levensgevaarlijk. Of is dit Robin Hood Go ?
@fiero: oja nog 1 ding: de bovenste foto: die grote blauwe antenne op de cabrio, ik denk een netflix ontvanger…
Precies de drie die je juist niet moet hebben.
Die lasnaad is toch gewoon een draadje? Is dat nog echt niemand opgevallen?????
@roppp: Gut, nu je het zegt…maar is het nou een 1 / 2 of meer aderig draadje.. Ik ben nu wel nieuwsgierig.
Bentley Diesel. Misschien vloeken in de kerk, maar ik denk dat zo`n motor met veel koppel bij lage toeren juist heel goed past. Is dat niet precies waar de 6,75 V8 zo goed in is?
@dutchdriftking: dat is niet vloeken in de kerk dat is gewoon gezond verstand (in religieuze termen, je bent verlicht). Voor de Amerikaanse en Chinese markt is de Bentayga er met een benzine motor maar voor Europa is een diesel noodzakelijk. Eigenlijk ben je een beetje gek als je hier een Bentayga op benzine koopt. Rijdt minder lekker (in zo’n SUV, voor sportwagens ligt dat anders), kost je de hoofdprijs aan brandstof en straks aan inruil waarde.
@mashell: precies. Niks mis met die nieuwe 4.0 TDI.
“Wat deden de Bentley’s daar zo hoog in de bergen?”
Zoals Gerard Cox en Frans Halsema lang geleden al zongen: “Hoog in de bergen daar woont Sinterklaas. Daar smeert hij zijn reet in met Zwitserse kaas”. Ik word echt oud.
lol een lasnaad, dat is gewoon een kabeltje voor waarschijnlijk een sensor om het een en ander te meten
Mysterie opgelost..
Dit is overduidelijk een “spin tag”. Dit moet dienen als ontmoediging om de Auto te jatten. Wanneer de Bentley in een geprepareerde tas gestopt wordt kan men toch nog ongemerkt ermee naar buiten lopen.
http://i00.i.aliimg.com/img/pb/227/613/702/702613227_123.jpg
Gezien de attributen op de Conti’s en de referentie Bentayga gok ik dat ze een nieuw navigatiesysteem testen. Daar is de Conti ook dringend aan toe.
@jaapiyo: Afspraak maken bij Pearle?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).