Het nieuwe Top Gear doet het zonder presentatietrio

Auteur: , 39 Reacties

Chris Evans lijkt solo te gaan.

Het nieuwe Top Gear doet het zonder presentatietrio

De Britse presentator die in juni werd aangesteld als vervanger voor ClaMayHam was geruime tijd op zoek naar mede-presentatoren. Hij liet het male chauvinist bolwerk zelfs even op zijn grondvesten trillen met het idee om een vrouw uit de keuken te trekken en aan te stellen als presentatrice. Ongehoord! Op een conferentie in Cannes werden deze plannen door de Brit weer afgezwakt, hij liet weten dat het oude concept niet zal worden herhaald. Het nieuwe Top Gear moet compleet anders worden:

“The second you wander off into the ‘Well I’m the main host, and this is my mate over here and my mate over here’… if there’s three of you, and you go and make a film together, suddenly you’re doing what they did. Why would you do that?”

De angst om als een slappe kopie van Jezza, James en Richard te worden neergezet lijkt groot bij Evans. Dat wil overigens niet zeggen dat hij helemaal geen mede-presentatoren aan zijn zijde zal hebben, maar het zal afwijken van de manier waarop zijn voorgangers hun kunstje deden. Over de nieuwe opzet zegt hij:

“We’re going to change that. I can’t tell you into what. I know, by the way, but I can’t say at the moment. We are going to keep some things that I like, and my kids like, and my friends like, and that I liked anyway. But we are not going to throw the baby out with the bath water.”

De eerste aflevering van Top Gear seizoen 23 wordt in mei 2016 uitgezonden door de BBC. Inclusief Stig, de racende cashcow die eveneens zijn opwachting maakte in Cannes.39 reacties

Top Gear = dood

Het echte vervolg op Top Gear heet Gear Knobs.
Gaan we nu eindelijk eens stoppen met dat Top Gear non-nieuws?
@db87: Laten we het eerst eens afwachten, Laten we wel wezen, het oude TG was inmiddels ook aan een nieuw format toe.
@toniominestrone: jij bent aan een nieuwe format toe
@joostvis: Verklaar je nader
@toniominestrone: Daar heb je gewoon een punt. Ik hoop dat beiden auto programma`s interessant worden.
@toniominestrone: oneens !!👿
@toniominestrone: je hebt helemaal gelijk. Er blijven echter altijd mensen over die dat (tegen beter weten in) niet willen toegeven. Geen idee welk belang ze erbij hebben. Net als vroeger bij Van Kooten en De Bie. De laatste jaren waren die afleveringen tenenkrommend slecht. Toch waren er mensen die stug bleven volhouden dat het fantastisch was……..
@db87: . Ik zie het alleen maar als positief. Er zijn dalijk twee autoprogramma’s die we kunnen kijken. Zowel het programma van Clarkson als Evans zullen genoeg budget hebben om er wat leuks van te maken.
@db87: Helemaal juist !!
Als hij ook maar één keer bij het aankondigen van de Stig ‘some say’ zegt kijk ik NOOIT meer!
@clarkson: some say it would be boring!
@clarkson: hahaha, en “italian cousin” ?
Ik weet al wel wat ze gaan veranderen, de stig naar clown stig. Zo willen ze hun droge humor compenseren
Waarschijnlijk elke week een nieuwe gast presentator.. Top Gear zal nooit hetzelfde zijn zonder het wonder trio
Kan niet wachten…. op clarkson en buddy’s
Geef het wel een kans.
1 voorwaarde: MEER inhoud (iets met auto’s misschien, MINDER (tenenkrommend gescripte) bullshit.
@vondudenstein: man man man kansloos
Ik denk dat het niks wordt want het humoristische vervalt en daar krijg je 3 james soortgelijke personen bij
@dylanz7s: Rob Geus @ autoblog :)
@dylanz7s: Heb je die soloprojecten van James wel eens gezien? Cars of the People, Man Lab, Toy Stories. Allemaal hele vermakelijke programma’s.
@dylanz7s: Nouja. Als ze ergens weer beetje terug kunnen naar die kern van vroeger. Weinig vertrouwen in trouwens. Top Gear heeft zichzelf beetje kapot geproduceerd om maar groter te worden. Vast heel succesvol, maar minder boeiend voor de trouwe fans. Wel jammer, want de hoogtepunten in de serie zijn ook wel hoogtepunten in het genre. En de manier waarop auto’s in beeld werden gebracht vaak beter dan de gemiddelde commercial. Humor werd alleen zo flauw en goedkoop. Perfect voor in de gemiddelde huiskamer van de VS, maar niet hier graag.
Zolang het geen kopie wordt van de Clarkson-Hammond-May Top Gear vind ik het eerlijk gezegd wel prima. In het ergste geval kijken we met z’n allen alleen naar Gear Knobs, en in het meest gunstige geval hebben we er gewoon een prima autoshow bij. Alles beter dan RTL Autovisie en Autowereld is toch al mooi meegenomen.
Ik begrijp trouwens niet waarom ze doorgaan met dit al verdoemde project. Hebben ze de budgetten niet gezien die amazon heeft voor JC, May en Hammond? Ik weet niet of er wel ruimte is voor een show wat eigenlijk een aftreksel van een andere show gaat worden.
@clarkson: Het bericht gaat er juist over dat het nieuwe Top Gear geen aftreksel moet worden van het oude, dus ik snap je punt niet. Waarom zou het niet mogelijk zijn om 2 mooie autoshows naast elkaar te hebben, het is toch niet zo dat ik moet kiezen tussen 1 van de 2?
@motoragent: Natuurlijk willen ze het ‘anders’ gaan doen. Maar het blijft Topgear dus hoe veel anders willen ze het gaan doen? Het is gewoon de vraag of Chris Evans in de smaak valt bij het publiek. Hij kan het hele programma maken of kraken. En de 3 boys van amazon hebben al bewezen dat ze dat kunnen. We zullen het zien meneer motoragent
@clarkson: Zo is het. Ik ben ook wel benieuwd waarmee de 3 heren op de proppen komen, want die zullen echt met een totaal nieuwe formule moeten komen. De druk is hoog, dus er is kans dat het tegen gaat vallen. Chris heeft eigenlijk alleen maar wat te winnen.
@motoragent: Ik denk dat het magische trio gewoon meer specials gaat maken en dan met meer bombarie en explosies en geweldige tv beelden. Dat is hun specialiteit.
Ik ben benieuwd, hij is succesvol in het vermaken van publiek op de radio dus waarom ook niet op tv. Bovendien is het een groot autoliefhebber.
Vergelijking met het trio moet gewoon niet gemaakt worden.

Leuke show met hem, leuke show met het trio, die drie waren toch al aan vernieuwing toe.
Hopelijk wordt TopGear weer een beetje zoals het vroeger was. Net even iets informatiever, maar wel met een leuke twist en veel humor. Daarbij heb ik het volste vertrouwen in Chris Evans, hij presenteert al jarenlang de populairste ochtendshow van de UK, dus hij zal ergens wel iets goed kunnen ;-).

Dus geef het een kans: veel producers zijn nog bij TopGear, de Script Editor is nog steeds Richard Porter en de BBC zal het na drie mindere uitzendingen heus niet ineens stop zetten.

Laten we eerlijk zijn: de laatste seizoenen van TopGear waren absoluut vermakelijk, maar het was wel een soort repeat modus waarin ze zaten. En wat ik ook een beetje miste: auto’s van minder dan 100k en minder dan 500pk. Supercars kunnen ook saai worden. En als je twee keer een 12C mee neemt op een Road Trip zijn er te veel road trips…

Dus aan de ene kant een iets volwassener TopGear, en het olijke trio dat hun eigen programma nog heeft. Dat zijn dus twee autoprogramma’s om naar uit te kijken!!! Dat is toch top?
Tip: als je goede carreviews wilt zien, check Chris Harris, EVO of Grip tv. Als je amusement wilt zien, netflix. Als je 3 oude mannen elke week dezelfde ingestudeerde grappen wilt zien herhalen, kijk Amazon!
@kenner: ik had gehoopt dat Chris Harris cohost zou worden van TopGear.
@kenner: Gelukkig zijn die paar honderd miljoen kijkers dat met je oneens die altijd naar het oude top gear keken ;)
@bofkont: honderd miljoen mensen hebben niet allemaal verstand can auto’s
@kenner: dat doet ook niet terzake ,het gaat om het amussement.
Laat ze het dan maar meteen reverse gear noemen
Eigenlijk zijn de autobloggers in 2 kampen te verdelen: Kamp 1 waardeert de grappen en grollen van de laatste seizoenen van het trio en wil dat graag blijven zien en kamp 2 waardeert de meer serieuze toon van de eerste seizoenen en meent dat de formule van het programma wel uitgemolken was.

Ik ben van kamp 2. Ik kan de grappen van Clarkson best hebben maar de konstante moehahaha grappen van de laatste seizoenen waren erg vermoeiend en werden tot in het oneindige herhaald. Op 1 of 2 afleveringen na werd er in het laatste seizoen elke week wel een paar grappen gemaakt over Argentinië. Dat was op een zeker moment echt niet leuk meer. En dan heb ik het nog niet eens over de grappen over de lengte van Hammond, de traagheid van James May en het Gorilla gedrag van Clarkson.

Wat ik zo jammer vond van Clarkson is dat hij zijn flauwe grappen in de eerste seizoenen afwisselde met serieuze informatie en gefundeerde kritieken. Daaruit bleek dat hij veel meer diepgang en kennis van de materie had dan dat hij in de latere seizoenen liet zien.
Ik vind die Chris Evans’ lijken op Benji uit die Mission Impossible films(althans die acteur), dan heb ik al meteen zo’n nietsnut gevoel bij zo iemand, geen idee verder maar heeft een hoog flop gehalte.
Ik ben toch wel erg benieuwd.
En ze moeten weer terug naar de donderdagavond mét Vicky en Tiff

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).