Wie is Top Gear-presentator Chris Evans?

Auteur: , 36 Reacties

Tijd voor een nadere kennismaking met de nieuwe anchorman van Top Gear.

Wie is Top Gear-presentator Chris Evans?

Gisteren barstte de bom: Chris Evans vervangt Jeremy Clarkson als presentator van het populaire autoprogramma, dat in de hoogtijdagen met Jeremy Clarkson 350 miljoen kijkers trok en bestempeld kon worden als het populairste programma van de BBC. Nu moeten ze het zien te rooien met die rooie van de radio. En zonder James May of Richard Hammond in de rol van goed ingespeelde medepresentator.

Voor de doorgewinterde autofan en Top Gear-kijker is Chris een oude bekende. Nadat Jeremy zijn contract niet verlengd zag worden, ging de naam van Evans daarom meteen al rond, maar die geruchten drukte hij direct de kop in. Om te voorkomen dat hij ‘een pion in het spel’ zou worden, zo laat hij nu weten. Chris kreeg naar eigen zeggen afgelopen donderdag pas het aanbod.

Maar wie is Chris Evans?

Chris Evans kwam in 1966 in het Engelse Warrington ter wereld. Hij ging tot zijn 16e naar school, waarna de veel gepeste jongeling zich op allerlei baantjes stortte. Niet geheel vrijwillig, want zijn vader overleed drie jaar daarvoor aan kanker. Het was tijd voor Chris om zich op te werpen als broodwinner voor het gezin. En om carrière te maken. “I was hellbent on making a success of myself.” aldus Chris, die de dood van zijn pa als het startschot voor zijn leven zag.

Chris begon met talloze, nietszeggende baantjes. Asistent bij de Piccadilly Radio Show, DJ in de lokale pub, medewerker bij een krantenwinkeltje, etc. In 1984 kon hij fulltime bij het radiostation aan de slag, waar hij onder meer producent van andere dj’s werd en in de nachtelijke uren één keer per week zelf in de microfoon mocht praten. Een klassiek radio-DJ groeiverhaal.

Wie is Top Gear-presentator Chris Evans?

In 1990 verkaste Evans naar de BBC, waar hij door de jaren heen diverse radioprogramma’s kreeg. In 1991 kwam daar zijn eerste tv-optreden bij, met de Power Up ontbijtshow. Een jaar later ging hij bij Chanel 4 aan de slag, waar hij het ochtendprogramma The Big Breakfast maakte met Gaby Roslin. Zijn doorbraak naar het grote publiek. Later maakte hij ook TFI Friday.

Chris droomde groter, en begon in 1994 zijn eigen mediabedrijf genaamd Ginger Productions. U vast niet bekend, maar wellicht laat zijn eerste tv-format ‘Don’t Forget Your Toothbrush’ een belletje rinkelen. Anders doet deze intro dat wel.

Dat programma werd een mondiale hit, zijn productiemaatschappij liep binnen, wat in 2000 leidde tot een verkoop. Chris ving er maar liefst £225 miljoen pond voor, waardoor hij 75 miljoen in zijn eigen zak mocht steken. Dat verklaart meteen zijn uitgebreide Ferrari-collectie. De man investeerde gewoon slim. Het meest bekend werd hij vervolgens om de aanschaf van een Ferrari California Spyder voor ruim 10 miljoen dollar, en het feit dat hij één van de lucky f#cks is die een 250 GTO op naam heeft staan, waar vermoedelijk het dubbele aan gespendeerd is. Oh, en het feit dat hij ze allemaal in het wit steekt. Als je wilt weten welke Ferrari’s de beste man nog meer heeft moet je hier even kijken.

Enfin, dit is dus de man die de komende drie jaar Top Gear – sedert 1977 op de buis – gaat leiden, samen met een vrouw en Jason Plato. Oké, Plato is nog niet bevestigd, maar dat is op wie wij ons geld zetten.

NB. Chris vertelde vandaag in zijn radioshow hoe hij exact aan het baantje is gekomen. Terugluisteren kan HIER.36 reacties

gelukkig houdt hij het lekker kort en bondig
Maar hij heeft wel eens in een stukje van top gear gezeten.
James ging toen in die hele zeldzame ferrari 275 van Evans rijden,
@g40freak: nee echt?
blinde!!
@g40freak: hahahaha echt he! Hoe kan je dat missen?
@g40freak: je weet dat jij het alle 2 de keren was he?
@pudi: yep, dat weet ik.
Ik had het ook tegen mezelf.
@autoblog: edit knop please??
We zullen zien. Mocht het echt wat worden hebben we straks niet een maar twee leuke auto programma`s. Zou mooi meegenomen zijn.
@dutchdriftking: Dat is ook hoe ik het zie. Chris Evans gaat met een serieuze klap autokennis, een team gelauwerde schrijvers en een prettig BBC-budget een autoprogramma maken. What’s not to like. Ondertussen zullen Jeremy, James en Richard vast wel ergens met een zak fuck you-money van Netflix of een andere commerciële partij aan de haal gaan om autotainment te maken. In welke vorm dan ook.

De autoliefhebber heeft er alleen maar baat bij :)
Ik weet niet, ik vind die Chris eerder een loenatik dan een graag geziene talkshow host. Als ik hem vergelijk met Jeremy Clarkson, dan mis ik gewoon iets. Van mij hadden ze dan Tim Burton (Schmee) mogen vragen.
@ghost: dat vind zo’n pannekoek.
@ghost: ik blijf zeggen dat rowan atkinson het moet doen!
@ghost: Heb niks tegen Tim Burton, maar hij past niet in Top Gear.
@ghost: schmee is echt een sukkel en een kneus in mijn ogen. Wel eentje met meer geld dan ik, dat dan weer wel…
@mrb: alleen omdat meneer rood haar heeft zeker! O wacht lekker belangrijk dat geld ineens..
@fmgarcia: haha nee, ik mag hem en zijn YouTube filmpjes gewoon niet zo. Die kijk ik dus ook niet. Verder gun ik hem wel zijn succes hoor, daar niet van, maar liever niet in top gear.
Ik zal James missen die humor die uitstraling gewoon tof om naar te kijken
Ik wacht het even af, ik lees de comments wel maar wil er graag zonder een vooroordeel de eerste aflevering kijken. En dan pas mijn mening geven.
God, a giggeling ginger on tele, …
@oranje123456789:
OMG, nog een homofoobje op AB….

Het houdt niet op, niet van zelf….
@jrk68: spot is je vreemd blijkbaar …
@oranje123456789:
Wat een zwakke poging om je er onderuit te lullen zeg.
@jrk68: alweer, zoiets simpel als spot, is dat zo moeilijk te begrijpen? Ook het woord lullen is heerlijk gekozen, geeft al snel het niveau aan van uw bekrompen mentaliteit, alweer lichte spot. Aangezien we nu toch persoonlijk aanvallen. #Modder
Persoonlijk vind ik het een goede aanwinst. We moeten er rekening mee houden dat de ‘Clarkson, May en Hammond Era’ erop zit. Maar dat is niet erg, Top Gear heeft door de jaren heen diverse presentatoren gehad met diverse gradaties van geslaagdheid en succes. Maar het is altijd een leuk autoprogramma geweest. Het feit dat deze petrolhead als presentator benoemd word doet mij deugd. Ja, het word anders dan met Clarkson. Maar kom op, TopGear werd een herhaling van zetten. Nu kunnen ze weer vooruit. Misschien niet zo ubergrappig, schunnig of spectaculair, maar als er leuke auto’s in voorkomen zie ik het probleem niet. Temeer omdat May, Hammond, Clarkson en Wilman hun eigen show gaan doen.

Dus twee leuke autoprogramma’s!!! Dat is is toch helemaal gaaf?? Net zoals toen we RTL Autovisie én AutoWeek Big Boys hadden!!! De gouden jaren komen terug!!
@gtwillem: helemaal mee eens!
Chris Evans is een top kerel, maar zelf zo’n persoon kan die Fifth-Gear pannenkoek van een Jason Plato niet compenseren. Niet dat Jason de ergste is van het Fifth-Gear trio in mijn ogen, maar het lijkt me niet dat hij een goede acteur is en expres zo doet. Top Gear en Fifth Gear zijn als wit en zwart, water en vuur enzovoorts. Dat moet je niet mengen.
@frietjemet: Eens, maar je weet niet in hoeverre de rollen van de presentatoren worden aangepast. Wellicht wordt de toon iets serieuzer aangezien proberen het voormalige trio te verslaan op hun “presentatie” een lastige, wellicht onmogelijke, klus zal worden.
@frietjemet: Als slagroom en pindakaas
@jrsmoke: Als een lul op een drumstel.
Oftewel iemand die met kijk- en luistergeld van de Britse belastingbetaler een gigantische collectie supercars heeft weten aan te schaffen. Knap.
@mobieler: Heb je het stukje ook gelezen? Daar staat namelijk duidelijk dat hij 75 miljoen heeft verdiend door de verkoop van een door hem opgericht bedrijf.
Ik zie wederom weer een personality-show komen met karakters die over elkaar heen buitelen met ingestudeerde grapjes .. Start de lachband ..
@lincoln:

Ik zat te denken
En las jouw comment
En denk er precies hetzelfde over

Much ado about nothing…….

Veel geschreeuw, weinig wol

Oude wijn in nieuwe zakken
Iemand met veel Ferrari’s maakt hem nog geen autokenner… Misschien dat Sabina (de ring dame) voor de nodige autokennis gaat zorgen?
@rammillius: met veel Italiaanse sport auto’s weet je veel van auto’s. Elke keer gaat er wel iets stuk waarvan je dacht dat het onmogelijk was.
Zn kop én houding staan me totaal niet aan. Vreselijk irritant en non-grappig figuur. Irritante manier van praten ook. Volgens mij mag ik hem niet zo.. 😜
Mooi verhaal! Ben benieuwd of hij op tv ook kan presenteren
Als TOPGEAR over auto’s (en motoren en boten) ging, dan was Fifth Gear met Jason Plato ook wel een suc6 geworden.
Sterker nog, als ik ooit slaapproblemen heb, zoek ik een aflevering op van Fifth Gear.
Als mijn hartklep de iritatie overleeft, dan ben ik zo knockout in slaap.

kortom, Top Gear = JJR en heeft geen bal te doen met een autoprogramma.
Maar dat snappen ze dus niet bij de BBC.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).